Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai

#98294   Vegys
 20 Vas 2009 13:34
Ignelis rašė:jei boiliais gaudai durpinguose ezeruose ar jie neprasmegs i puru dumbla..?? :idea:
O jei gaudysi kukuruzais / sliekais / kitkuo - ar tas neprasmegs i dumbla ? Jei yr dumblo - viskas prasmegs. Ale lynas (karpis / karosas / etc) manau prisitaikes prie tokiu salygu ir maista ir dumble suras. Man asmeniskai zymiai labiau nepatinka kai dugnas stiprei zoletas ....

#98298   Ignelis
 20 Vas 2009 13:46
galvojau ir apie toki varianta, bet neradau mazu plaukianciu, ar butu galima skaldyt karpini plaukianti ir deti jo ketvirti antplauko tikintis tu paciu savybiu..?

#98306   Vegys
 20 Vas 2009 14:02
Pirktinio skestancio mikrobangej pakaitint (tik nekarstai, ant minimumo, kitaip suskylineja) nebandei ? Kai pats boilius gamindavausi, tai pakaitinus mikrobanginej jie plaukdavo. Aisku, manau ilgai plaukiantys nebus, ale gaudant lynus nesunku juk permest, cia ne karpiu zukle.

#98356   tidass
 20 Vas 2009 17:38
:) Oi lynas, megstamiausia mano zuvis.
pazistu drauga kurio sudyboje yra tvenkinukas, nedidelis, ten seniau jo dede leisdavo lynus, ir ju tiek ten prileido... tai to dedes nebera, isvyko ir uzleido man :twisted: tai as vasara jei uzsinoriu lyna pagauti visada vykstu i ten, tai nebuna zukles kad nepagauciau bent 1 :cool: svoris nuo 600g - 2kg tik tiek kad ten zolynu zolynai, sunku rast laisva ploteli pludei ikisti, tai uzkibus lynui tenka daug padirbeti.. man tokiu atveju kad lynas ilystu i zoliu tankme buvo n kartu, tai siokia tokia technikele ivaldziau, zinoma tai siek tiek uztrunka, bet 90% kartu zuvys nenutrukdavo. esme kad jei ilindo i zoles, zinoma tas dazniausiai buna 2m nuo manes, tai as meskerykoti keliu aukstyn ir neleidziu atsipalaiduoti, ir karts nuo karto patampau aukstyn, lynas issigandes vel pradeda blaskytis, taip ir islenda is zolynu. ;-) o kimba beveik ant visko ka pasiulau - batonas, sliekai, nakt. sliekai, dzikai (ypac), kukuruzai, sumustiniu nedarau, nes ant jo kazkodel nenori kibti.

#98527   Vegys
 21 Vas 2009 09:17
tidass rašė:esme kad jei ilindo i zoles, zinoma tas dazniausiai buna 2m nuo manes, tai as meskerykoti keliu aukstyn ir neleidziu atsipalaiduoti, ir karts nuo karto patampau aukstyn, lynas issigandes vel pradeda blaskytis, taip ir islenda is zolynu. ;-)
Kai lynas man ilenda i zoles ir nenori islysti (zvejyba is valties), as tiesiog atpalaiduoju vala porai sekundziu. Jis gaves laisvuma pradeda plaukti, taip dazniausiai atsikabindamas nuo zoliu. O tada jau "pareik" ... :) Kiek bandziau laikyt itempes - nieko nesigaudavo - nei jis bega, nei as traukiu.

#98561   tidass
 21 Vas 2009 12:14
jis tikrai po kiek laiko begs, tik minejau, tai siek tiek uztrunka, ir ne taip rizikinga zuvi prarast, o atpalaidavus vala man jis dar labiau lysdavo gilyn :? mat kaip sakiau ten 30X30cm plotelis jam istraukti tai grinai i ji ir "temdavau" ji, didesnius lynus beabejo daugiau darbo istraukti.

#98769   Ignelis
 22 Vas 2009 18:06
smagu toki tvenkinuka turet, noreciau as irgi pasigaudyt kur ima.. :-D prasivalyk ploteliir sekanti karta didesneaki turesi kur uzmest... :grin:

#98771   kleckas
 22 Vas 2009 18:20
ten kur as gaudau yra intikas i Mituvos uztvanka... vieni zolynai... ten nersia karpiai, lydekos aisku ir lynai.. Taciau kai lynai nenersia, niekas nera pagaves nei vieno lyno, nebent su tinklu tik,,, nesuprantu kas ne taip, ar ka jie ne taip daro.. arba slepia rupuzes tikraja tiesa :lol:
man asmeniskai lynai kimba didesniuose gyliuose.. ties ta vieta kur prasideda zoliu linija..
tiesa... kiek per metus lynas paaugtu, jei nebutu maisto stygiaus :?:

#98801   tidass
 22 Vas 2009 20:08
kas idomiausia kad prasivalius ploteli jie jame visiskai nenori kibti! nu nebent serus ~1savaite ir nezvejojus, t.y. tik pasert ir ramybej laikyti, tada dar pagausi, bet vistiek geriau zmogaus neliestame kampelyje gaudyti norint negaisti laiko, ar net pasaro nenaudoti ;-)
 #110887   mantas60
 13 Bal 2009 10:04
Sveiki. jau sukile lynai, nepraleiskite progos. as jau 3 sugavau.

#110890   tidass
 13 Bal 2009 11:23
ejktu???? gera zinia! kokiam tvenkiny gaudei? t.y. mazam ar dideliam? dabar ka daryt, leist "veltui" vakara ar ne. :?: :roll:

#110891   lemba
 13 Bal 2009 13:00
kazkaip net nesitiki, saltas gi dar vanduo.

#110895   Ignelis
 13 Bal 2009 13:21
visko gali buti nes karosai jau irgi sukile kurshmarese

#110926   lemba
 13 Bal 2009 19:04
nu tai ka jau jaie turetu kibti jusu manymu ? nes man kaip tik atostogos dabar, bet kazkaip vaziuoti bandyti dar nekyla ranka.

#110929   ecka
 13 Bal 2009 19:07
lemba rašė:nu tai ka jau jaie turetu kibti jusu manymu ? nes man kaip tik atostogos dabar, bet kazkaip vaziuoti bandyti dar nekyla ranka.
bandyk dar kol atostogos ;-) ,nes jau zmogeliai pazystami pries gera savaite jau sedi ant auksazvyniu :lol: jau judesys ju prasidejo

#110987   lemba
 13 Bal 2009 21:17
gal kas patartu kur aplink Vilniu pavaziuoti , ir geriau ryte ar vakare ? kokios mintys ? siaip zvejoju daugiausiai su spinu, bet vis ant lynu svajoju papulti, bet nelabai nei vietu zinau nei ka. tai jei negaila forumieciams gal pasidalinsit ? :)

#111010   ecka
 13 Bal 2009 22:10
nu siaip priklauso tos vietos nuo vandens telkinio,bet dar lynai nera iseja ant sekliu,jie siek tiek giliau.o laikas tai dar labai dideles reiksmes nevaidina mano galva,tiktu siek tiek idienojus(neankstyvas rytas,ta mintis)ar vakarop.masalas siuo metu geriausiai naktinis butu ;-)

#111011   tidass
 13 Bal 2009 22:13
sudas, net nevaziuokit, savam prude, kur vanduo jau ikisus ranka galima laikyti ja jame 10minuciu laisvai - įšilęs ir lynu ~1are plaukioja ~30vienetu nei kliovo neturejau, net lydekos, ir tos ziovauja musu masalus pamaciusios. krc - lynui dar ne. :evil: vis delto vakaras veltui(zuvies atzvilgiu) bet siaip malonu prisiminti ta pasaru, vesiu vakaru kvapa, laukimo itampa, kuria karts nuo karto pertraukia kibimas(si syki tik kuojites ir raudites)

#111021   ecka
 13 Bal 2009 22:44
tidass rašė:sudas, net nevaziuokit, savam prude, kur vanduo jau ikisus ranka galima laikyti ja jame 10minuciu laisvai - įšilęs ir lynu ~1are plaukioja ~30vienetu nei kliovo neturejau, net lydekos, ir tos ziovauja musu masalus pamaciusios. krc - lynui dar ne. :evil: vis delto vakaras veltui(zuvies atzvilgiu) bet siaip malonu prisiminti ta pasaru, vesiu vakaru kvapa, laukimo itampa, kuria karts nuo karto pertraukia kibimas(si syki tik kuojites ir raudites)
nemaisyk vieno dalyko,kur prudas ,o kur didelis tvenkinys,zuvys tavo prude gal yra po tokios ziemos dar neatsigave ar panasiai,nes pats zinau kokia situacija prude pas mane pati

#111175   tidass
 14 Bal 2009 13:35
spek, kur greiciau vanduo isyla? a? ogi mazesniam tvenkiny, o kur greiciau isyla ten ir gyvybe greiciau pabunda, siuo atveju lynai. nu visko gali buti, remiuosi tik teorija + biski praktikos.

#111177   Vegys
 14 Bal 2009 13:40
Zurnaluose kai kas raso kad lynai pradeda kibt tik ledams isejus ...
Diedukas vietinis sakydavo, kad jiems reik bent 10 silumos naktimis, ty kibimas daug maz nuo geguzes vidurio ar dar veliau ....

Papasakokit kada jus pradedat lynus gaudyt ezeruose ?

#111202   lemba
 14 Bal 2009 16:48
tai vat ir manau kad apie geguze, dabar man atrodo kad dar ankstoka. Vegi, o kaip ten tas antaviliu ezeriukas ? ten draugas valti turi, tai siule atvaryt pazvejot, bet pats jis nelabai koks zvejis, vat ir klausiu kokia ten zuvi gaudo.

#111288   tench
 14 Bal 2009 23:34
lemba rašė:gal kas patartu kur aplink Vilniu pavaziuoti
Žiūrint kiek tas aplink. Pvz. pradžiai gali pabandyt prie Europos centro. Bet ne sezonas dar, sunku pasakyt - kai kur gal jau jama, o kai kur... A ką aš žinau - ner laiko sezona atydaryt :jop-mat

#111376   ecka
 15 Bal 2009 13:37
tidass rašė:spek, kur greiciau vanduo isyla? a? ogi mazesniam tvenkiny, o kur greiciau isyla ten ir gyvybe greiciau pabunda, siuo atveju lynai. nu visko gali buti, remiuosi tik teorija + biski praktikos.
tai ir yra tik teorija,o ziema padaro savo tokio dydzio balai

#111377   ecka
 15 Bal 2009 13:39
lemba rašė:tai vat ir manau kad apie geguze, dabar man atrodo kad dar ankstoka.
patikek,neankstoko ;-) bet as neitikinesiu :-D

#111417   lemba
 15 Bal 2009 16:19
ecka rašė:
lemba rašė:tai vat ir manau kad apie geguze, dabar man atrodo kad dar ankstoka.
patikek,neankstoko ;-) bet as neitikinesiu :-D
o tai kokio tipo turi buti dabar telkinys kad jau neankstoka butu, davai biski paitikinek :) gal susigundysiu, nes atostogos i pabaiga :)

#111477   tidass
 15 Bal 2009 21:47
siuo metu jei nori pagauti lyna, veskis i zvejyba tinkla, meskeres gali namie palikt, arba del grozio pasiimt.. :? aj palaukit, atejo pavasaris, ateis ir lynu kibimai! viskas su kantrybe. :!: zinoma, sunku laukti.

#111566   ecka
 16 Bal 2009 08:13
o tai kokio tipo turi buti dabar telkinys kad jau neankstoka butu, davai biski paitikinek :) gal susigundysiu, nes atostogos i pabaiga :)[/quote]
nu sedi i savo bolida,prisirenki ar nusiperki slieku naktiniu ir leki kiek akys mato,prie "tvenkinio".susimeti pikerius ar kokius ten kotus netoli kranto linijos ir lauki,lauki :-D :cool:

#111622   Sokratas
 16 Bal 2009 09:51
viskška tiesa. Keistai atrodo, bet užmetinėti šiuo metų laikotarpiu reikia pusmetris, ne toliau, nuo kranto...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė