Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #176947   cesius
 07 Kov 2010 21:23
kaip tu nesupranti ,kad jie gaminami riems kurie y rybalke varo taras tustint, kiekviena kart vis kitas :-D :grin:
 #176963   Edga
 07 Kov 2010 22:58
Dekuj uz patarimus del "DAM" taj kokios firmos patartumet imt?
 #176971   krioklis
 08 Kov 2010 04:14
vital(vilnius) rašė:
cesius rašė:Negali sprest pagal viena pazystama, gal pries tai keleta fruktu pardej y prekystaly akcija pratestavo, ka gali zinot :?:
imdavo ne parduotuvei,o ir ne vienam jam tie dam suluzo:( :-Dbet kuo daugiau noreti is spinno kuris pas kinus 10 baksu kainuoja :roll: :-D
Kinui uz 10 baksu reik arti du menesius :-D Taip kad kinui turi but labai brungus tas spiningas :v-ar
 #177076   Karalaitis
 08 Kov 2010 14:57
krioklis rašė:
vital(vilnius) rašė:
cesius rašė:Negali sprest pagal viena pazystama, gal pries tai keleta fruktu pardej y prekystaly akcija pratestavo, ka gali zinot :?:
imdavo ne parduotuvei,o ir ne vienam jam tie dam suluzo:( :-Dbet kuo daugiau noreti is spinno kuris pas kinus 10 baksu kainuoja :roll: :-D
Kinui uz 10 baksu reik arti du menesius :-D Taip kad kinui turi but labai brungus tas spiningas :v-ar
Hmm... mazai domejausi spiningais, taip jau gavosi, kad nusipirkau DAM'a. Aisku ne UL, o 5-25g. "D.A.M Motion 25 240" daugiau eseriu, lydeku zvejybai is valties (2,4m). Bus matyt kaip ten man jis laikys... Deja siuo metu pinigine ne tokia stora, kad galeciau skirt 300-400lt ar daugiau kotukui.
 #177078   Edga
 08 Kov 2010 15:04
Pas mane ir ne tokia stora,tad ir ieskau ir klausiu patarimu koki paimt kad bent normalus butu iki 300lt.
 #177080   Agis
 08 Kov 2010 15:07
Apie spiningo išsirinkimus manau tikslinga būtų kalbėti spiningavimo temoje, o ne temoje apie upėtakių žvejybos taktiką :!:
 #177088   cesius
 08 Kov 2010 15:35
f'eD rašė:bugeriukai
Kas per krames tu bugeriuku :?: Cia jos uzmaunamos ant kabo :?:
 #177099   f'eD
 08 Kov 2010 16:52
cesius rašė:
f'eD rašė:bugeriukai
Kas per krames tu bugeriuku :?: Cia jos uzmaunamos ant kabo :?:
krames svinines ir epo, ten shpiningistam spec zakaz :) an blackiu goldvolfram.
 #177123   MICIUS
 08 Kov 2010 18:12
čia maždaug muselinio masalo versija spiningui? pats darei ar pirkt kur yra? jei darei pats, tai gal pamokų kur internete rast galėtų? :ks>
 #177241   Edga
 09 Kov 2010 10:29
f'eD rašė:mazdaug 2,5-3,5g, o su viskuom gal net kokie 4 :roll:
O bandei jau juos?jei taip kaip dirba,kaip rezultatai?
 #177472   Edga
 10 Kov 2010 04:23
Salmo "bulhead" kujagalvio imitacija,koks jums dazniau pasiteisina "F" "S" ar "SDR" tipo?
Kas esat bande "strike pro" voblikus kaip jie pasiteisina?
 #177542   lydekiukstis
 10 Kov 2010 11:56
Edga, vaje vaje kiek tu tu klausimu uzduodi :-D Gali chebra uz... :-D O kas del salmo, tai man asmeniskai labai patinka SDR( su ilgu liezuveliu). Bet cia pavasari ir gilesnese vietose. F tai seklumose, bet nestebuklingai. Na cia man taip :roll:
 #178004   Edga
 13 Kov 2010 14:02
bigmodis rašė:mane domintu kokius kriterijus naudojet perkant mepsa ar vobleri upetakem?
priklauso kur zvejosi,kokia upe ar upelis.bent jau as pirkdamas vobleriuka atsizvelgiu i upelius kuriuose gaudau,koks dazniausiai vanduo,vidutinis gylis.nenaudoju didesniu kaip 5cm vobleriuku.naudoju negiliai neriancius,dar naudoju skestancius duobem tikrint.o spalvos taj cia jau keliu metu praktika,galiu pasakyt kas man pasiteisino,bet taj nereiskia kad taj gali tikt ir tau.
Upetakiuko imitacija,eseriuko,raineles.poto sviesiai pilkas su juoda nugarele, kaj sauleta ir vanduo kaip stiklas daznai pasiteisina visiskai juodas.
Su sukriukem mazai gaudau,naudoju nedidesnes kai 2nr. Pasiteisino sidabrinis lapelis su raudonais taskeliais "mepps" taip pat "mepps black fury" 2nr. "mepps" XD 1 nr. Vaivorikstinio upetakio spalvinimo.ir kaj jie vangus long tipo lapelis vario spalvos.
 #178008   matamode
 13 Kov 2010 14:35
[quote="Edga"]Salmo "bulhead" kujagalvio imitacija,koks jums dazniau pasiteisina "F" "S" ar "SDR" tipo?
Kas esat bande "strike pro" voblikus kaip jie pasiteisina?
tik skestantys :ks> juk srovej zuklausi
 #178019   Arvidys
 13 Kov 2010 16:04
Gaudau pagrinde tik upėtakius kitos zuvies gaudymas ne toks idomus. Naudoju pagrinde sukres. Gal tik man taip atrodo,kad spalvotos sukres neskanios, bet as visai ju nenaudoju. Turėjau kelias, bet nepasiteisino man. Geriausios spalvos: Auksas, varis, sidabras aisku lapeliai gali but akcentuojami kokiais nors spalvotais taskais pvz: Mepps Black Fury. Anksciau labai naudodavau bluefox sukres bet pastaruoju metu beveik nebe tesiog isitikinau, kad long tipo sukres labiau patinka margiams pvz: Mepps Aglia long. O dydi siulyciau neklausyti tu kas siulo nulinio ar pirmo numerio sukres visiska nesamone. Kodėl? O todel kad jas atakuoja smulkesni, o norint isimnti nuline sukre galima smarkiai suzaloti margio lūpytes. Naudoju 2 arba 3nr. sukres tikrai laimikiai didesni ir didesnis laimikiu skaicius. Kas dėl vobleriu tai naudoju tik plaukiancius ir nedidesnius nei 6cm. nors juos naudoju labai retai nesusikalbu as su jais, bet manau sia vasara teks man juos prakalbinti, skestanciu visai nenaudoju.
 #178024   Edga
 13 Kov 2010 16:43
"bigmodis" Kiek žveju tiek ir nuomoniu,kiekvienas pasirenkam megstamiausius masalus.
Kuom pats dazniausiai gaudai?
 #178074   Arvidys
 13 Kov 2010 21:15
Edga, o kokie tavo paties labiausiai naudojami vobleriukai? Gal as tiesiog perku neprakalbinamus :lol:

To Cesius, as kaip tik neperku brangiu kotu upėtakiu zvejybai tesiog jieskau max 2m ilgio ir kad nebutu visiskas kuolas ir pagaunu kuo puikiausiai, o pirkti brangaus uz kelis simtus nera tikslo nes tenka tokiomis ''DZIUNGLĖMIS'' vaiksciot, kad nulauzt kotui virsune kaip du pirstus apmy... Kad pagautum nebutina pirkti paciu brangiausiu kotu aisku kiekvienam savo :ruko
 #178075   Taacis
 13 Kov 2010 21:24
bigmodis rašė:mane domintu kokius kriterijus naudojet perkant mepsa ar vobleri upetakem?
Ash voblerius perku tik upetakiuko spalvos. Gaudau selektyviai tik upetakius kanibalus :)
 #178076   Edga
 13 Kov 2010 21:46
"To Arvidys" as pagrinde naudoju maziukus 3cm. Ilgio,o spalvinimo taj upetakiuko,eseriuko,raineles,sviesius pilkus su juoda nugarele,taip pat salotinis su juodais dryziukais.
Plaukiancius naudoju seklumose kur gylis iki 1 metro,o skestancius duobese dar turiu juoda jis man daznai pasiteisina kaj skaidrus vandu ir sauleta.taip pat naudoju ir maziukus 2 daliu,o taip taj atsizvelgiu i upeli,stebiu kokios zuvys ten gyvena,kuom upėtakis gali maitintis palei taj ir renkuos voblikus.jie man pasiteisina tose upeliuose kur gaudau,kartais perku pagal nuojauta,pamatau patinka spalvinis variantas forma ir pasiimu,kolkas nuojauta nenuvyle :-D
 #178081   bigmodis
 13 Kov 2010 22:44
Edga rašė:"bigmodis" Kiek žveju tiek ir nuomoniu,kiekvienas pasirenkam megstamiausius masalus.
Kuom pats dazniausiai gaudai?
as upetakius gaudit pradjau budamas gal kokiu 14 metu bet paskui numeciau bet vel norisi atgaivinti visa sita reikala nes ir patirties daugaiu o masalui kolkas esu susirinkes sukriu ivairiu bet kolkas kibiause man is sukriu sidabras su melinais taskiukais pailgas lapelis. o viosa kita manau atmetimo budu issirinksiu per suos metus ;uolrait
Paskutinį kartą redagavo 3 bigmodis. Iš viso redaguota 13 kartus.
 #178083   heavy
 13 Kov 2010 22:52
Man asmeniskai Meps Aglia nr1 vario spalvos(vasara su muse),vobleris geriausias tai Salmo Hornet upetakiukas.
 #178086   Wytux
 13 Kov 2010 23:54
Lietuvoje upetakiu negaudau, bet kai 5 metus gyvenau Airijoje turejau viena nebloga upeli. Kadangi gaudziau tik su sukremis tai labiausiai pasiteisino 2nr. longas su baltu lapeliu isoreje ir variniu viduje (ranku darbo). Su vandeniui atspariais spalvotais markeriais baltaja puse 'aptaskuodavau', kad butu upetakio imitacija.
 #178335   SailorBoy
 15 Kov 2010 17:39
Sveiki. Spininingauju senai, bet niekad nebandziau gaudyt upetakiu ir tai man neduoda ramybes. Noriu pabandyt, prisiskaiciau daug teorijos ir kiek suprantu netrukus turi prasidet sezonas, Gal atsirastu kas galetu praktinius mokymus pravest? Suprantu, kad kantrybes reikia daug su tokiais zaliukais, bet gal visgi atsirastu kas :/braj;
 #178430   heavy
 15 Kov 2010 21:47
SailorBoy rašė:Sveiki. Spininingauju senai, bet niekad nebandziau gaudyt upetakiu ir tai man neduoda ramybes. Noriu pabandyt, prisiskaiciau daug teorijos ir kiek suprantu netrukus turi prasidet sezonas, Gal atsirastu kas galetu praktinius mokymus pravest? Suprantu, kad kantrybes reikia daug su tokiais zaliukais, bet gal visgi atsirastu kas :/braj;
Vargu,paciam viska praeit reikia,arba drauga gera turet
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė