Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #484469   Tadunce
 05 Bir 2013 14:47
Tai kas per klausimas dar ar gilumoj, ar prie krantų, jei Tu su Ul užmesi 30m... :)
 #484477   Tadunce
 05 Bir 2013 15:02
Matau, kad sunkiai Tau sekasi suprasti elementarius dalykus, tai jo, gaudyk Lampėdžiuose nuo kranto gyliuose :gutgut
 #484500   Sportininkas
 05 Bir 2013 16:59
Tadunce rašė:Matau, kad sunkiai Tau sekasi suprasti elementarius dalykus, tai jo, gaudyk Lampėdžiuose nuo kranto gyliuose :gutgut
as galiu ir toliau su tuo paciu UL uzmesti. ir gaudant mikrikais risu 8gr slyvute ir ant pavadelio mikrika. taip kad galiu ir gyliuose gaudyt. dar vienas pensininkas atsirado..
 #484559   rybokss
 05 Bir 2013 21:10
UL ok eseriams, kai eseriai neaktyvus, kibimai vangus, masala vos vos prispaudzia, tada UL labai puiku, jei jie aktyvus, UL nebutinas, kibimai agresyvus.
 #484580   martiz-zz
 05 Bir 2013 21:37
rybokss rašė:UL ok eseriams, kai eseriai neaktyvus, kibimai vangus, masala vos vos prispaudzia, tada UL labai puiku, jei jie aktyvus, UL nebutinas, kibimai agresyvus.
ka tu tuom norejai pasakyt?
 #484589   DeGrigo
 05 Bir 2013 21:59
Sportininkas nepyk, nepazystu taves, bet nicka reiktu gal pasikeisti i neismanelis...? Tai koks cia kuolas jei metai su 8 gr? Ir koks cia UL?
 #484603   Sportininkas
 05 Bir 2013 22:17
DeGrigo rašė:Sportininkas nepyk, nepazystu taves, bet nicka reiktu gal pasikeisti i neismanelis...? Tai koks cia kuolas jei metai su 8 gr? Ir koks cia UL?
ten ar 8 ar 6gr nezinau tiksliai. ul 2-5gr 2,1m. metasi be problemu...
 #484620   DeGrigo
 05 Bir 2013 23:07
Nu vel gi, metasi,nesimeta, bet jei yra rekomenduojamas svoris tai yra ir tam kotus kuria ir kuria gudresni uz tave. Tai jei st. croix ar g. loomis ismeta antro tiek tai reiskias reikia ir zvejot?
 #484682   Evaldas Z
 06 Bir 2013 10:35
Sportininkas rašė:ten ar 8 ar 6gr nezinau tiksliai.
tai vat, kad tavo vos ne kiekvienam poste pilna visokiu "girdejau", "gal, nezinau", "sake kazkas" ir pan. nemanau, kad tokia informacija turi kazkokia verte.
DeGrigo rašė:jei kotas ismeta antro tiek tai reiskias reikia ir zvejot?
jeigu kotas neperkraunamas tiek metant, tiek animuojant masala ir viskas proto bei komforto ribose, tai kodel ne :roll:
 #484756   DeGrigo
 06 Bir 2013 16:24
O poto kai sulauzo, pradeda ieskoti garantiju. O kokia gali but garantija? Ir aplamai as manau ner cia ko diskutuoti ar pabrezti jeigu ismetimas 5 gr tai gal tegul ir zvejoja su tokiais svoriais, o ne cia rasinet ir pasakot, kaip ten ,, man " gerai kai metau po 10 gr
 #485367   Bildukas
 09 Bir 2013 10:20
As tai metau 3-5g masasalus, kartais ir museles su 10-25g kotu tiesiog pasinaudoju sbirolino plude viasi nieko daigtas. Zinoma zaidimas kazkiek nukencia
 #485391   Void
 09 Bir 2013 12:53
Na čia vakar geras buvo.. :DD Žvejoju su blizgė zumpė 30gr. ir pagavau ešerį 31 cm. :D Čia skaitosi didelis?
 #493776   vvyciokas
 15 Lie 2013 13:53
gal kas bande zvejot eserius su lucky john pro series guminukais? butu idomu pabandyt, bet pries tai noreciau suzinot isbandziusiu nuomones.
 #493800   vava
 15 Lie 2013 16:34
nueik i spiningu tema. ten apie guminukus placiausiai apkalbeta
 #502849   rybokss
 27 Rgp 2013 09:28
Gerbiamieji, zinau toki tvenkinuka, jame labai daug ir dideliu eseriu, kimba jie labai prastai, net nezinau ka siulyti.
Tvenkinys gilus, nuo pat kranto gilis staigiai krenta 3-9m, dugnas molis.
Praejusi sekmadieni uzsispyres bandziau visus masalus is eiles, sukres, valgomas gumas, voblerius, tvisteriukus, bet deja pagavau tik 2 vnt po 400g, gal kas turite patarima, kaip juos suvilioti spiningu?
 #502862   alkanas
 27 Rgp 2013 10:54
ka cia daug patarsi, visose informacijos priemonese tas jau n kartu aprasyta.
nieko naujo neparasysiu, bet gal paprasciausiai nesimaitino, arba neradai kur jie stovi.
o eseriu buveines tradicines- ten kur stovi mailius, arba pagal zoliu krasta, arba buna kad ir paciose zolese stovi, arba ant slaito (kalno) virsaus, arba ant pacio slaito, arba slaito apacioj, telieka ieskot.
masala, koks jis bebutu, geriausia pateikt kuo arciau dugno jei ne zolese gaudai, ir bandyt traukt kuo leciau ar gericiau, staigiau timpteledamas, cia kaip jau jiem patiks, svarbu dugna pagaut, o jei pamatai vieta kur jie pakile ima vaikytis mailiu, tada pavirsium traukt geriausia, nors ir pagal dugna verta pabandyk karteli kita pratraukt, nes buna kad mazesni pakyla ir dauzo mailiu, o didesni- klumpiniai juos pacius is apacios medzioja.
ps as masalo spalvai skiriu maziausiai demesio, man patinka labiau koncentruotis i masalo pravedima. nesakau kad tai teisinga, bet as turiu tik kokiu 5 spalvinimu guminuku, per zukle pakeiciu max 3 spalvas ir man to uztenka, o zuviai :roll: na buna kad eseri vos viena kita tepagaunu, bet ir visai mikromasaliuku nebenaudoju, min 5 cm tvisteriukus, ir valgomu nebenaudoju, dar turiu kelis likusius, bet tikrai nebesipirksiu, nes jie tik issigelbejimui nuo 0 man butu reikalingi koki maziuka pagaut, taciau man tai neaktualu. didesni masaliuka dazniausiai tie maziukai tik dauzo, drebina spininga, uzmauna masalo uodegele ant kabliuko, bet nepasikerta, man ir sitokiu kibimu uztenka, jei didesni nekimba, aisku norisi didesni pagaut, bet kai zvejoji ne parduotuvej, nepasirinksi, zvejoju taip kaip man patinka :-D
 #502947   Wytux
 27 Rgp 2013 17:55
Pabandyk su gyva.
 #503644   Evaldas Z
 30 Rgp 2013 11:51
rybokss rašė:Gerbiamieji, gal kas turite patarima, kaip juos suvilioti spiningu?
sakyk kur - parodysiu, kaip reikia :)
 #503877   rybokss
 01 Rgs 2013 08:59
Evaldas Z rašė:
rybokss rašė:Gerbiamieji, gal kas turite patarima, kaip juos suvilioti spiningu?
sakyk kur - parodysiu, kaip reikia :)

:) pasiimt galiu kartu, bet ten zvejyba tik is valties, bet noriu isgirst tavo viliojimo buda:)
 #503957   alkanas
 01 Rgs 2013 16:43
tai tiesiai sviesiai ir klausk : kaip traukt masala ? teisingai supratau ko nezinai ?
 #504027   rybokss
 01 Rgs 2013 21:20
alkanas rašė:tai tiesiai sviesiai ir klausk : kaip traukt masala ? teisingai supratau ko nezinai ?
Na lyg moku traukt masalus:) spiningauju 20 metu, tiesiog klausiu, gal kas yra susidures su tokia problema, kad tvenkinyje, kuriame aibe eseriu, siltuoju metu laiku, neimanoma pagaut eserio, nors ziema, pagauna kas nori ir tikrai neeiliniu.
Esu pataikes ant ju kibimo pernai rudeni, vienintele zvejyba, tai buvo neitiketina, kai 10cm vobleri imdavo kilograminis eserys, nepasikirtes, griebdavo dar syki.
Is principo negaudau nei gyva zuvele, nei sllieku, bet siaip esu isbandes ten beveik viska - valgomas gumas, sukres, mikriukus, voblerius, siemet geriausias rezultatas 2 vntx400gr, o siandien popiet, tvenkinyje buvo zymiai lengviau pagauti lydeka:)
 #504088   CVS
 02 Rgs 2013 08:31
40sm, 836gr
Prikabinti failai
01092013173.jpg
01092013173.jpg (112.84 KiB) Peržiūrėta 6528 kartus(ų)
 #504099   alkanas
 02 Rgs 2013 09:21
rybokss rašė:Na lyg moku traukt masalus:) spiningauju 20 metu, tiesiog klausiu, gal kas yra susidures su tokia problema, kad tvenkinyje, kuriame aibe eseriu, siltuoju metu laiku, neimanoma pagaut eserio, nors ziema, pagauna kas nori ir tikrai neeiliniu.
Esu pataikes ant ju kibimo pernai rudeni, vienintele zvejyba, tai buvo neitiketina, kai 10cm vobleri imdavo kilograminis eserys, nepasikirtes, griebdavo dar syki.
Is principo negaudau nei gyva zuvele, nei sllieku, bet siaip esu isbandes ten beveik viska - valgomas gumas, sukres, mikriukus, voblerius, siemet geriausias rezultatas 2 vntx400gr, o siandien popiet, tvenkinyje buvo zymiai lengviau pagauti lydeka:)
problema aiski, nerandi kur stovi zuvis :ruko exolota isigyk :-ou-je rasi slaitus, rasi mailiu, ten ir eseriai
 #504148   rybokss
 02 Rgs 2013 11:40
alkanas rašė:
rybokss rašė:Na lyg moku traukt masalus:) spiningauju 20 metu, tiesiog klausiu, gal kas yra susidures su tokia problema, kad tvenkinyje, kuriame aibe eseriu, siltuoju metu laiku, neimanoma pagaut eserio, nors ziema, pagauna kas nori ir tikrai neeiliniu.
problema aiski, nerandi kur stovi zuvis :ruko exolota isigyk :-ou-je rasi slaitus, rasi mailiu, ten ir eseriai
Turiu exolota, puikiai zinau, kaip dazniausiai atrodo eseriu burys ekrane:) pradzioje parodo mailiaus debeseli, o kazkiek toleliau stambesni simboliai, tai dazniausiai buna eseriai.

Esme eseriu aktyvume.
 #504171   alkanas
 02 Rgs 2013 12:53
tada nebezinau kame reikalai, nors siemet didieji mane kankint pradejo tik pries 2 savaites, iki tol nemaciau ne vieno
 #504177   rybokss
 02 Rgs 2013 13:01
alkanas rašė:tada nebezinau kame reikalai, nors siemet didieji mane kankint pradejo tik pries 2 savaites, iki tol nemaciau ne vieno

Keistoka vieta ten, eseriu matosi net plika akimi, pagaut neimanoma, vakar atmeciau 7 valandas, rezultate 1 eserys ir nemazas kiekis lydziu, lydeka lengviau pagaut nei eseri :)
 #504428   tukasG
 03 Rgs 2013 08:21
Maž sakyč pavadėlis dėl to kaltas, jei tokį dalyką naudoji? Buvo man panašiai vienoj tokioj krištolinio skaidrumo baloj. Uždedi, kad ir ploniausią volframinį pavadėlį ir nebenori ešeriai imt, nors lydekiokai kala lyg niekur nieko. Pavadėlį nuimi ir ešeriai pasirodo, tik masalų nuostolis didesnis.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė