as irgi vis galvoju, kad butu ydomu su 100niu pabandyt pagreziot, ar labai skirias nuo 130mm. nes tos zuvys, nu jeigu ir netilps per ekete tai tiek jau to... :DKairys rašė:Na va, ir aš pirmąjį gyvenime grąžtuką įsigijau, tradicijų nelaužau, barnaulas 100, 37 jevrikai.Pagal aukščiau pateiktas nuorodas panašus į originalą.
Prie to paties ir peiliukų atsarginių komplektuką prigriebiau, dar šio bei to, bandysiu savaitgalį ešeriams snukučius padaužyt, ne grąžtu, blizgėmis.
na 'sunkumas' , "lengvumas" - kalba ejo apie grezimo 'sunkuma'/'lengvuma' , o ne tiesiogiai apie graztu svorius (-iu skirtuma)Raupsuotas rašė:Matau gaug kas rašo - kas į pievas, kas į lankas ir tyai natūralu nes visi esame žmonės ir turime teisę kartais suklysti.Taigi:
1-kas liečia svorius 100mm ir 130mm Barnaulo tai skirtumas + - 100gr todėl labai abejoju ar normalaus sudėjimo žvejas tą "didelį skirtumą" pajus http://prekeszvejams.lt/ziemos-asortime ... o-graztas/
Butent as ir turejau galvoj grezimo sunkuma/lengvuma, o ne pacio grazto.Wytux rašė:na 'sunkumas' , "lengvumas" - kalba ejo apie grezimo 'sunkuma'/'lengvuma' , o ne tiesiogiai apie graztu svorius (-iu skirtuma)Raupsuotas rašė:Matau gaug kas rašo - kas į pievas, kas į lankas ir tyai natūralu nes visi esame žmonės ir turime teisę kartais suklysti.Taigi:
1-kas liečia svorius 100mm ir 130mm Barnaulo tai skirtumas + - 100gr todėl labai abejoju ar normalaus sudėjimo žvejas tą "didelį skirtumą" pajus http://prekeszvejams.lt/ziemos-asortime ... o-graztas/
Buvo ir man tas pats, labai jau minkšti tie originalūs varžtai ir jei dar suki su atsuktuvu kurio kryžmės dydis ne idealiai sutampa su varžto kryžmės dydžiu tai labai staigiai kryžmė išsimala..Qmas rašė:Pasiskaites cia jusu, nusprendziau ir as rytojaus zvejybai pasiruost pasikeisdamas peiliukas savo 100mm Barnauliui. Pirkes is forumo skelbimu pries du metus, tai nebuvau keites dar peiliuku (nors nusipirkes turiu senai), nes grezia normaliai man. Bet va susigundziau pakeist, tik kad va bergzdziai... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Turit kas tureje tokiu bedu? Aisku su graztu isgrezt to varztelio galvute man pirma mintis buvo, bet blyn bijau vidini grazto korpuse esanty sriegi pazeist....
Tai palikau senuosiu peilius kolkas....
Ateičiai patarčiau pasikeisti varžtus, į tuos skirtus šešiakampiam raktui, o ne kryžminiam atsuktuvui, tikrai vertaQmas rašė:Pasiskaites cia jusu, nusprendziau ir as rytojaus zvejybai pasiruost pasikeisdamas peiliukas savo 100mm Barnauliui. Pirkes is forumo skelbimu pries du metus, tai nebuvau keites dar peiliuku (nors nusipirkes turiu senai), nes grezia normaliai man. Bet va susigundziau pakeist, tik kad va bergzdziai... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Turit kas tureje tokiu bedu? Aisku su graztu isgrezt to varztelio galvute man pirma mintis buvo, bet blyn bijau vidini grazto korpuse esanty sriegi pazeist....
Cia tu varztu kur senukuose ieskot? ar zvejybos pardej?911 rašė:Ateičiai patarčiau pasikeisti varžtus, į tuos skirtus šešiakampiam raktui, o ne kryžminiam atsuktuvui, tikrai vertaQmas rašė:Pasiskaites cia jusu, nusprendziau ir as rytojaus zvejybai pasiruost pasikeisdamas peiliukas savo 100mm Barnauliui. Pirkes is forumo skelbimu pries du metus, tai nebuvau keites dar peiliuku (nors nusipirkes turiu senai), nes grezia normaliai man. Bet va susigundziau pakeist, tik kad va bergzdziai... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Varžtus skirtus žvejybai reik pirkt tik žvejybinėse pardėse, kaip kad ir lašinius , pufaikes ir kaliošusQmas rašė: Cia tu varztu kur senukuose ieskot? ar zvejybos pardej?
Jei senųjų peiliukų išsaugot nebūtina, tai senuosiuose varžtuose įpjauk griovelį su bulgarke, rimtesniu plokščiu atsuktuvu išsisuks be vargo. Bulgarkės aišku klius ir peiliukams, tad jų jau kitą kart nebe panaudosi. Naujiems peiliukams būt geriau rimtesni šešiakampiu ar žvaigždutiniu raktu veržiami varžteliai.Qmas rašė: vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Bet te varžtai iš vieno konvejerioSkumbrotas rašė:Varžtus skirtus žvejybai reik pirkt tik žvejybinėse pardėse, kaip kad ir lašinius , pufaikes ir kaliošusQmas rašė: Cia tu varztu kur senukuose ieskot? ar zvejybos pardej?Aš štai nusipirkau senukuose - sąžinė iki šiol naktim neleidžia miegot, jaučiuosi kaip koks sliesarius, o ne žvejys....
Bet senukai mažiau teužmoka, todėl jų perkamuose varžtuose vidutiniškai trim sriegiais mažiau nei kad brangesniuose "žvejiškuose"Dziedas rašė:Bet te varžtai iš vieno konvejerioSkumbrotas rašė:Varžtus skirtus žvejybai reik pirkt tik žvejybinėse pardėse, kaip kad ir lašinius , pufaikes ir kaliošusQmas rašė: Cia tu varztu kur senukuose ieskot? ar zvejybos pardej?Aš štai nusipirkau senukuose - sąžinė iki šiol naktim neleidžia miegot, jaučiuosi kaip koks sliesarius, o ne žvejys....
![]()
....
Aš varžtų pasaulyje ėmiau, domėjausi tai sakė, kad gan kieto plieno + šešiakampį prasukti kur kas sunkiau nei kryžmini atsuktuva net jei ir tas pats plienas bus.Qmas rašė:Cia tu varztu kur senukuose ieskot? ar zvejybos pardej?911 rašė:Ateičiai patarčiau pasikeisti varžtus, į tuos skirtus šešiakampiam raktui, o ne kryžminiam atsuktuvui, tikrai vertaQmas rašė:Pasiskaites cia jusu, nusprendziau ir as rytojaus zvejybai pasiruost pasikeisdamas peiliukas savo 100mm Barnauliui. Pirkes is forumo skelbimu pries du metus, tai nebuvau keites dar peiliuku (nors nusipirkes turiu senai), nes grezia normaliai man. Bet va susigundziau pakeist, tik kad va bergzdziai... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.
Visiškai teisingai. Teflono juostelės dažniausiai nebūna po ranka,o polietileno gabaliuką,ant varžtų pavynioti visada galima rasti. Anksčiau irgi pirkdavau gerus 10.9 varžtus,tepdavau klijais,verždavau. Nesąmonė,užtenka paprastų varžtų,kurie būna su peiliukais. Tik apvyniojus teflonu,ar celofanu nereikia labai jų veržti.Karalaitis rašė:Siaip galima prikt varztus Würth parduotuves, manau ten jie kokybiski (nors pats naudojuosi originalais). O kad varztai neatsisuktu, pats naudoju paprasciausia buda - pakisu pries prisukdamas celofano. Per 2-3 metus nei kart neatsisuko, o prireikus keist, ar galast peilius - nera problemu atsukt.
Va priemonėQmas rašė:... vieno is varzteliu, niekaip neatsuku - prasisuko ta kryzmine ipvova atsuktuvui ikist.