Keistas zymejimas,sakyciau... Nors as esu pirkes virsuneliu po 6 lt.,tai uzrasas ant jos 5-25 g. Is tikruju jos daug kietesnes,negu mano turimos 1 uncijos (28,349523 g.) ir netgi 2 unciju virsuneles... Nekreipk demesio i tuos uzrasus.Tiesiog zvejodamaspasirink tokia virsunele,kuri leistu itempti vala ir lengvai sulinktu itempus.Nuobodulys rašė: ant baltosios 5-15 g., geltonosios 10-20 g., ir raudonosios 15-30 g.. Kodėl tokie duomenų neatitikimai?
Cia kazkada tuomahaukas buvo aprases,kokia spalva pagal kietuma dazomos virsunes. Nors mano turimo shimano fyderio virsuneles visos vienos spalvos - raudonos...Nuobodulys rašė: Ir dar vienas klausimas- (gal ir susijęs su pirmu klausimu)- pagal kokius kriterijus yra "spalvuojamos" viršūnėlės? Ir kaip pasirinkti reikiamą viršūnėlę? Pvz. prie antrojo feederio "Mikado Taurus" iki 95 g. yra penkios skirtingų spalvų viršūnėlės, tačiau ant jų jokių užrašų (kaip, kad ant "Larus") nėra. Taip pat be jokių užrašų ir pickeris 5-15 g..
Ar visos prie to pat koto pridėtos viršūnėlės "kelia" tą patį svorį. Jei skirtingą, tai kaip nustatyti kokį, kuri viršūnėlė?
čia turėjai mintyje kad pintuka siujungi su shok lideriu? ar kad iškartio darai su mono valu šyta sistema?senelis rašė:Na kad Gardnerio kilpa tai isbandytas reikalasZvejoju su 5 lb (0.1mm) pintu - laiko normaliai
Na o jei shok lyderis mono 0.25-.028 tai tikrai laiko be problemu.
mmm,ta prasme pas tave pintukas pagrindisnis 0,10,seriklėlė iki 60gr . ir visa sistemėlė tiesai ant pagrindinio valio surišta,teisngai supratau?senelis rašė:As nenaudoju shok lyderio,kai gaudau nedidelio svorio seryklelemis.O su pintu valu gaudant,tai ir 60g seryklas naudojant shok lyderis nelabai reikalingas,manau,jei uzmetimo technika normaliai atidirbta.
bejia kokia optyumalausi gramatura turi buti koto?Kad butu vidutinis ir karšui ir dar kokai žuvai?skridzas rašė:aš galvojiu kad turbut pradėsiu iš kartio nuio 3,9 koto? nes saligios bus panašios kaip pas seneli žolėty krtantai ir t.t Kaip maniot kaip naujokui nebus per daug apžota?
Neuzsiciklink tu ant tu veliaveliuskridzas rašė:supratau butinai isigisiu ir pintuka,jai nepatyks gi niekio neprarasiuTik keliata litu,Va tik rytės baisai brangios,kaskoki Stradic paziurėjau tai prasio 300-400 lt uz ,bet pažiurėjas tai oastebėjau kad beveik tik stradikc su velevėlem yra prie to reguluotojo
![]()
O kokioj tu pardej ta awa-shima matei? Noreciau ir as paciupinetskridzas rašė:na aš stovinčiam turbut,kaškaip upės man ne pre širdies:pNu žodžiu maste jau sendien ar rytoj nusipirksiu ta nusiziurėta kota ir išbandiziu kaip man sekasi tada jau žiurėsiu kokia ryte irt.t...
Klausimiu dar bus sočiai davalai:p
Man rodos kad ką nors "pagaminta EU" galima rasti tik nebent už ypatingai aukštą kainą... Visa kita EU jau seniai nebegaminama...tench rašė:Aikit, aikit. Liabai jau kinietiškai skamba ta Awa-shima (kurios net Googlas nelabai pažista)... Negi nėr ko nors už tokią kainą, pagaminto EU?