NU va, paskolino SauliusM Finezza savaitgaliui patestuot...
Jau rašiau apie savo Megabass-o UL kotuką ir Tict'ą (IC-69P), tai norėjau įsitikint ar gali Finezza juos atstot (vietoj dviejų maniškių). Tai pirmas įspūdis (bandžiau ant Dusios su įvairiais masaliukais.. mikrikais, vobleriukais ir keliom sukrėm) toks, kad man ežere negali.. Pirma, megabasinis (Solid viršūnėlė) yra ir jautresnis, ir smagesnis (nu gal pripratęs prie jo labjau), o su mažesniais svoriais (1-2,5g) tai ypatingai jaučiasi.. ne dėl užmetimo (Finezza pakankamai gerai išmeta), o dėl jautrumo (aišku, žiūriu daugiau į viršunę, nei valą:D). Su vobleriukais ir sukrėm- fineza šiek-tiek gal geriau

smagus kotukas ,bet TICT'as su tais pačiais, o ypač didesniais vobleriukais man patiko labjau. Tict'as skambus, dilgina net ranką, kai kala ešeriecas, ir tvičint kažkaip labjau su juo smagiau..
Nu toks įspūdis po pirmo bandymo. Jeigu reiktų rinktis į upę kotą, tai pirmenybę atiduočiau Finezza'i ,nes dviejų kotų nesitampysi.
Skambumo fineza ir negali ypatingo turėt, nes pakankamai minkštas kotelis, labai gražiai dirba užkibus žuviukui

Bandysiu dar vieną savaitgaly ,tai galėsiu parašyt savo antrus įspūdžius.
Be reikalo laužot ietis (Favoritą reiktų dar savaitgaliui pasiskolint), bet manau, kad čia dar nuo žvejo charakterio ir pomėgių priklauso..
man labiau patinka minkštesni (moderate, fastmoderate) koteliai, tai ir Fineza limpa lb neblogai, o kam patinka pvz. greiti (fast, extra fast) tai toks kaip Tict'as turėtų labjau patikt (nors ir S viršūnėlė).