Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#28659   zuviuks
 12 Bal 2007 12:38
nu va, o cia is 8 tik du plaukia :cry:

#28660   tuomahaukas
 12 Bal 2007 12:41
Pritariu Skumbrotui, minimali info turi būti.
A toliau gamintojai rašo įvairiai. Pvz. iš turimų savo:
"DORADO". Stick: floating, depth: 0,8/1,2 m
"ALEX". Ritmo: floating, mid runner (kam reikia tiksliai cm žinot, veizėja į katalogą parduotuvėje).
"YO ZURI". Sea fox: slow floating. Ir taškas.

#28674   spiridonas
 12 Bal 2007 14:56
zuviuks rašė: keturis nusipirko visi skesta.kame cia saknys cia kokia haltura eilini kart ar kas? Siaip man reiketu plukianciu bet negi parduotuvej plesi pakuote
greiciausiai jie suspending tipo. uzdek suspenderiui sunkesni pavadeli ir jis paidiot na dno...bet letai iki tam tikro gylio kol Archimedas jo skendimo nesustabdo :-D

#28676   Vitolis
 12 Bal 2007 15:23
Spiridonas tiesa raso. Jei skestantis, tai ir vonioje akmeniu i dugna. Jei suspendingas, tai skesta nors ir iki dugno, taciau letai. Vadinasi neuztenka jam gylio, kuriame jis plaukiot turi. O ant pakuotes nevisada ir Rapalos firma uzraso. Tai gal ir cia lieva produkcija? O kas gali zinot? Tik pardavejas turi pasakyt ka jis parduoda. As pvz. jei jis nezino, tai isbandes grazinu (reikia tureti ceki su savimi) ir turi produkta priimti atgal jei ne tavo reikalaujamo tipo pardave. Pirkeja gina vartotoju teisiu apsaugos ystatymas.

#28680   Gerietis
 12 Bal 2007 16:20
Pirkejas visada teisus :cool:

#28684   spiridonas
 12 Bal 2007 16:41
atsargiai jus su tom teisemis ir info gavimu, blin :-D
RAPALA turi savo voblerius sudejusi i skirtingu spalvu dezutes, pagal spalva galima mazdaug orentuotis koks vobleris. tamsiai zalia dezute- skestantys, zydra-orginal- plaukiantys. nors magnumai i tokio pat spalvinimo dezutes pakuoja. violetines spalvos dezutese suspendingai, x-rapiai- suspendingai ir t.t :roll:

#28689   Xrapas
 12 Bal 2007 18:00
Xrapas rašė:Zuviuks-
turiu 2 Baby, abu plaukia ;-)
Nuoširdžiausiai atsiprašau, kad suklaidinau- greičiau abudu beibiai suspending tipo :oops:
Įdėjus į vandenį dėl greičiausiai paviršiaus tempimo jėgų plaukioja, bet spustelėjus gilyn pradeda lėtai grimzti :roll: ...
Beje, kai mėginau jais gaudyti praėjusią vasarą laikėsi paviršiuje- gal mono valas neleido skęsti?
Užtai labai panašus VIVA Shizuku chan plaukioja, kaip ir rašoma etiketėje. Kainuoja cholera, tiesa, daugiau už tris BabyPro 25 ;-)

#28701   Vegys
 12 Bal 2007 19:30
Jus man durnam pasakykit - a verti pinigu tie brangieji vobleriai ar ne ? Paimkim kad ir tie patys Viva (40 Lt) vs Rapala (~ 20 Lt uz panasaus dydzio) ar vs koks nors Dorado (~ 15 Lt uz tokio pat dydzio) - yr skirtumas zvejybos rezultatuose ? Ar galima teigti kad "brangesnis - geresnis" ? Paeksperimentuociau pats, ale kadangi esu suvalko sunus, tai pirkt vobleri poros cm po 40 Lt sazine neleidzia :)

#28703   Vitolis
 12 Bal 2007 19:31
Tai kad va isemiai is dezutes, patalpinai tarp kitu vobliku ir jau po kiek laiko nebezinai, skestantis ,suspendingas ar skraidantis. Tu ka juos isimi is dezuciu ir atkabines vel i jas dedi? :grin: Tame ir saknys, kad po kiek laiko (nors dezutes skyreliai pas mane suzymeti kur koks turi buti) viskas susimaiso ir vel priverstas atrinkineti. Nu nezinau, gal pas jus jaunus galvos kaip PK? ;-) As tai tikrai susipainioju. Net mintinai visu rusiu vobliku pavadinimus supainioju. Jus gi cia matau skaldote is atminties, net grazu skaityti. Raitote visus pavadinimus tolko tak. :shock: O ar nebuna taip, kad rasinejat pasideje ant keliu ar stalo katalogus? Prisipazinkit, kai kas jug taip darot, o po to bliksit savo isprusimu cia visus stebindami. As prisipazinsiu irgi kai kada pasitikrinu kai rasau koki atsakyma, kad nenusipeizeciau. Jei ka izeidziau, atsiprasau.

#28708   Skumbrotas
 12 Bal 2007 19:52
Vegys rašė:Jus man durnam pasakykit - a verti pinigu tie brangieji vobleriai ar ne ? Paimkim kad ir tie patys Viva (40 Lt) vs Rapala (~ 20 Lt uz panasaus dydzio) ar vs koks nors Dorado (~ 15 Lt uz tokio pat dydzio) - yr skirtumas zvejybos rezultatuose ? Ar galima teigti kad "brangesnis - geresnis" ? Paeksperimentuociau pats, ale kadangi esu suvalko sunus, tai pirkt vobleri poros cm po 40 Lt sazine neleidzia :)
Vegy, kad tu ne nuo to galo klausi. Ne voblos kaina lemia žvejybos rezultatus. Atsakyk pats sau į klausimą "KODĖL viena vobla kainuoja 20 lt, o kita 40 lt?" ir suprasi - verti jie tų pinigų ar ne. Nes ir tas "verti - neverti" irgi labai subjektyvus dalykas, kiekvienam savaip atrodantis.
Man asmeniškai voblos virš 35lt nevilioja, pirkčiau tik išimtinais atvejais jei labai reikėtų tos voblos turimų savybių ir nebūtų alternatyvos nupirkt pigesnį. Turiu savo "kokybės - kainos santykio" įsivaizdavimą ir juo vadovaujuosi.

#28709   Xrapas
 12 Bal 2007 20:00
Vitoli, atmintim irgi nebepasitikiu, amžius... :oops:
Kad neužmirščiau, voblerius kartais pamarkiruoju CD diskams skirtu rašikliu. Sau "susikūriau" tokią sistemą: vienas taškelis- F, du taškeliai- SP, trys- S.

#28713   tuomahaukas
 12 Bal 2007 20:13
vitoli, supratau kam adresuoji :lol:
Ne iš atminties- nuo voblerių pakuočių nuplėšiu vietas su info, pastarosios nuo jų pateiktos veizėjant į voblerius masalų dėžutėje . Jei pamirštu (dažniausiai po 3-4 užpirkimo,tadu painioju)- bb nematė: pliumpt vandenin ir pasižiūrau: skęstantis turi sąvybę skęsti :lol: , plaukiantis vienu dviem metimais parodo gylį.
Neturiu tokios didelės kolekcijos kad susipainiočiau.

#28714   Xrapas
 12 Bal 2007 20:15
Vegys rašė:... yr skirtumas zvejybos rezultatuose ?
Rezultatuose skirtumo tikrai nėra. Prėjusį sezoną man gavosi kaip tik atvirkščiai: patys rezultatyviausi buvo 12 Lt kainavęs STORMAS, 13 Lt- Strike Pro ir 11 Lt- ATEMI :-D

#28717   Vegys
 12 Bal 2007 20:41
Skumbrotas rašė:Ne voblos kaina lemia žvejybos rezultatus.
Taip, kaina negali lemt rezultatu. O va rezultatai turetu lemt kaina :) Jei rezultatai vienodi su vobleriais uz 20 ir 40 Lt - kam tada pirkt tuos uz 40 Lt ? (kalbu apie ta pati zveja, panasias salygas ir aisku ne vienos zukles rezultatus).
Skumbrotas rašė: Atsakyk pats sau į klausimą "KODĖL viena vobla kainuoja 20 lt, o kita 40 lt?" ir suprasi - verti jie tų pinigų ar ne.
Kodel viena brangesne uz kita - priezasciu gali but daug. Pvz :
- brangesnis, nes geresnis gaminys (normalus dalykas kad jis tada brangesnis uz prastesnius gaminius) ;
- brangesnis, nes moki uz firmos varda (as del vardo nelinkes moket, jei gaminiai vienodo gerumo)
- papildomas antkainis, nes importuotojai uzsideda 100 % antkaini, kai kiti importuotojai tik 50 %
- brangesni, nes daugiau kainuoja transportavimas (Japonija toliau nei kad Lenkija)
- kitos ....

Taigis, prielaidu kodel kali kainuot 40 o ne 20 - daug. O atsakymo ar tas uz 40 Lt geresnis (Geresnis=kibesnis) uz 20 Lt as taip ir nerandu.
Skumbrotas rašė:Nes ir tas "verti - neverti" irgi labai subjektyvus dalykas, kiekvienam savaip atrodantis.
Teisinga pastaba. 40 Lt yra juntamai brangesnis nei kad 20 Lt (2 kart brangesnis). O jei rezultatai nesiskiria (arba skiriasi labai nedaug) - tada manau kad daugiau moket neverta. Bet pilnai sutinku, kad cia subjektyvus reikalas ir ta ismatuot sunku :)

#28721   Skumbrotas
 12 Bal 2007 20:59
Visiškai teisingai mąstai, Vegy. Visa esmė ir yra išsiaiškinti priežastis dėl ko kaina skiriasi - dėl pardavėjo gobšumo ar dėl technologinių mandrybių (grubiai sakant). Tam aš naudoju tokį metodą - pasirenku kokias penkias skirtingas prekes, įskaitant dominančią, ir pasižvalgau stambiuose užsienio e-shopuose jų kainas. Jei skirtumų proporcija maždaug vienoda - reiškias tech. mandrybės, jei nevienoda - reiškias mūsų prekybininko gobšumas. Ten visos prekės daugmaž į savo vietas sustatytos pagal kokybę ir kainą. O tada jau galima sau pačiam filosofuoti - verta ar neverta pirkti.

#28735   Mike
 13 Bal 2007 08:41
Reikėtų vertinti ir kainos - bendros gaminio kokybės santykį. Manyčiau tie brangieji rečiau pasitaiko brokuoti, jų liežuvėliai rčiau lūžta, iškrenta, didesnė tikimybė, kad brangusis vobleris elgsis taip kaip jam ir skirta. O jau tik paskui įsijungia toks veiksnys kaip kibumas.

#28746   zuviuks
 13 Bal 2007 10:24
jo kokybe labai svarbu, ziuriu man cia sekas nusipirkau jakson clasic 3cm tris plaukiancius tik vienas plaukia.vienas tai aplamai nuemus abu kablius kaip kirvis dugnan eina, o ant pilvo uzrasas FL gal tada užrasas sifruojasi 'fufliakas'. o dar tarkim lenku firma rapa tiesa sitie tai tikrai plaukia bet kad juos reikia praktiskai visus reguliuoti beto du tokie patys skiriasi kaip diena nuo nakties, gali eit zaisti surask 10skirtumu, bet kaip sako buvo pigu negalejau atsispirti.taip paskui ziuri jog dezute pilneja o kai reikia zvejot tai is tos mases vos keli belieka.
tada ir susimastai ar pigesnis ar brangesnis geriau :)

#28801   Vitolis
 13 Bal 2007 20:00
Kad neužmirščiau, voblerius kartais pamarkiruoju CD diskams skirtu rašikliu. Sau "susikūriau" tokią sistemą: vienas taškelis- F, du taškeliai- SP, trys- S.

Tikrai gera ideja. Kai nebegalima pasitiketi atmintim, kas belieka. Reikes ir man taip daryt. Dekui

#28808   forca
 13 Bal 2007 21:14
Vitolis rašė:Kad neužmirščiau, voblerius kartais pamarkiruoju CD diskams skirtu rašikliu. Sau "susikūriau" tokią sistemą: vienas taškelis- F, du taškeliai- SP, trys- S.

Tikrai gera ideja. Kai nebegalima pasitiketi atmintim, kas belieka. Reikes ir man taip daryt. Dekui
beje strikepro vobleriai dazniausiai buna jau sumarkiruoti, jei kam kila abejoniu apacioje voblerio mazom raidem- sp,s.

#28815   Agis
 13 Bal 2007 22:09
Taip sumarkiruoti ir "Vivivgros"

#28816   alkanas
 13 Bal 2007 22:24
na o kaip zinot, i koki gyly neria vobleris, man visalaik su jais problemu budavo- metu traukiu, o kur masalas- :donknow'

#28819   Xrapas
 13 Bal 2007 23:11
forca rašė: beje strikepro vobleriai dazniausiai buna jau sumarkiruoti, jei kam kila abejoniu apacioje voblerio mazom raidem- sp,s.
:-ou-je Tas pats ir River2sea

#28821   Xrapas
 13 Bal 2007 23:23
alkanas rašė:na o kaip zinot, i koki gyly neria vobleris, man visalaik su jais problemu budavo- metu traukiu, o kur masalas- :donknow'
Pamėgink "pratestuoti" turimus voblerius nuo kokio nors tiltelio, kur gerai žinomas gylis. Patampyk įvairiais greičiais, spiningo viršūnės padėtį irgi pakaitaliok...Nuorodos ant įpokavimų, jei jos ten ir būna, labai apytikslės, tokie "testai" duoda daugiau informacijos :roll:

#28825   tuomahaukas
 14 Bal 2007 09:49
Vegys rašė:Jus man durnam pasakykit - a verti pinigu tie brangieji vobleriai ar ne ?
Be kt. išvardintų samprotavimų dar neatmeskit kokio laipsnio pats žvejys yra fetišas :roll:

#28835   forca
 14 Bal 2007 10:48
tuomahaukas rašė:
Vegys rašė:Jus man durnam pasakykit - a verti pinigu tie brangieji vobleriai ar ne ?
Be kt. išvardintų samprotavimų dar neatmeskit kokio laipsnio pats žvejys yra fetišas :roll:
kai diskutuojam apie rites tai klausimu ar verta pirkti gera rite jau neiskyla, tas pat ir su vobleriais turetu but, viskas turetu but suderinta- geras spinas, geras valas, gera rite, na ir zinoma geras vobleris- rezultate smagi zvejyba, pagautos zuvies kiekis i antra plana.

#28837   Skumbrotas
 14 Bal 2007 10:56
Geras spinas, geras valas, gera rite, geras vobleris gerai žvejybai geriems vyram geroj pardėj gerus pinigus kainuoja... :lol:
Kainos - kokybės santykio uždavinys egzistuos amžinai, nieko čia nepakeisi !nea!

#28840   tuomahaukas
 14 Bal 2007 11:12
forca, pasakyk kas yra geras vobleris, suvesk kokybės ir kainos santykį kibumui ir tęsiam diskusiją. Jos dar užteks ir mūsų vaikams, ir anūkams.
Xrapas akivaizdų pavyzdį buvo pateikęs, tame tarpe paminėta mano mylimiausia firma "Atemi" :'viau :-ou-je

#28842   fukas
 14 Bal 2007 11:36
Jau kelintoj žinutėj randu minimus Atemi voblerius, mačiau tokius vienoj iš Marijampolės parduotuvių taip pat ir kitos šios firmos gaminamos įrangos. Gal kas galėtų plačiau aprašyti kas tai per daiktai (vobleriai) ir su kuo jei valgomi :oops:

#28846   forca
 14 Bal 2007 12:20
tuomahaukas rašė:forca, pasakyk kas yra geras vobleris, suvesk kokybės ir kainos santykį kibumui ir tęsiam diskusiją. Jos dar užteks ir mūsų vaikams, ir anūkams.
Xrapas akivaizdų pavyzdį buvo pateikęs, tame tarpe paminėta mano mylimiausia firma "Atemi" :'viau :-ou-je
cia tai daug sukti galvos nevertetu, as pvz imu tai kas man patinka ir nejauciu jokiu emociju kibus-nekibus, brangus nebrangus. bet va kai vobleris gulasi ant sono arba parasyta plaukiantis o yra skestantis tada tai nervinuos.
kas del kibumo- kibuma lemia pastovus faktoriai+ atsitiktiniai. prie pastoviu faktoriu reiktu priskirt ir voblerio kokybe.
toliau reiktu padiskutuot apie voblerio kokybe, kuri tiesiogiai turetu itakot kaina.
kas del kainu- tai pas mus mano manymu absoliutus bardakas, per maza rinka kad gamintojai imtusi jas reguliuot, todel importuotojai daro ka nori, beje tas liecia ir spiningus. pvz gloomis

#28854   Xrapas
 14 Bal 2007 16:21
fukas rašė:Jau kelintoj žinutėj randu minimus Atemi voblerius, mačiau tokius vienoj iš Marijampolės parduotuvių taip pat ir kitos šios firmos gaminamos įrangos. Gal kas galėtų plačiau aprašyti kas tai per daiktai (vobleriai) ir su kuo jei valgomi :oops:
Iš ATEMI voblerių asortimento gaudau su šitais:
http://www.atemi.ru/fishing/catalogue/36/100/117/122/
HL- 034 modelis, 14cm/20 gr.
IMHO, gerai dirbanti REBEL modelio kopija
http://www.lurenet.com/productDetail.aspx?id=5478
Kitų ATEMI modelių nemėginau :roll:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14