Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #354081   Rapolas
 23 Kov 2012 09:59
Man tai visai patiko Agio "karmuškės", plius su visa gamybos technologija pavyzdžius sudėjo. Be to, karmuškė (kaipo tokia) žuvies pati negaudo (nu būna retkarčiais kad lydys praryja:D), skirtingai nuo voblerio, o atlieka tik kelias svarbias pagalbines funkcijas (užmetimas,šėrimas,masalo prilaikymas ir pan.), todėl manau "afigieno" dizaino jai nereikia (o ypač jei atlieka savo pagrindines funkcijas).
Todėl labai palaikau tokius "jurgelius-meistrelius", kurie savo rankomis sugeba susikurti sau (ir kitiems) malonią pramogą (o kai kas ir darbo vietą :D) ;-)
 #382834   Rafal
 19 Bir 2012 20:59
Grazu :gutgut Bet kaip suprantu vidduje tuscias vamzdelis? Gal geriau butu is kokio pilo vamzdelio daryt tokia "pulia" geriau mestusi....bet ir ivairiu svoriu sukriukiu reikia. Kam kaitinai metala, po to netamseja? Ar tam jog lenktusi geriau, ar sujungimu nebutu matyti?
 #382891   Rapolas
 20 Bir 2012 08:28
“Vargšo Ridžo remontas“
Taigi, kaip žadėjau „fotoreportažuose“:D, prigėrusio (po lydekos įkandimo) Zip Bait Rigge 70F remontas...:
1. Grąžteliu (apie 2mm) reikia išgręžti skylutę pakankamai atsargiai, t.y. taip, kad nepažeisti (nedeformuoti) voblerio pilve esančios vielutės, kuria slankioja metalinis cilindriukas. Pasirinkau papilvėje tokią vietą (nuotraukoje pažymėta pelytės rodykle), kurioje atstumas iki vielutės yra didžiausias ir per kurią vandenį „išleisti“ būtų patogiausia. Gręžimui naudojau akumuliatorinį gręžtuvą, o vobleriuką įstačiau į nedidelį plastmasinį varstotėlį. Gręžimo staklikės būtų patogiau, bet ne visi jas, aišku, turi:D
Paveikslėlis
2. Toliau, reikia iš voblerio vidaus „išleisti“ vandenį... Yra daug būdų, bet aš dariau taip... Suspaudžiau voblerį tarp rankos dviejų pirštų (pro kuriuos galima špygą rodyti arba tarp kurių ungurį galima suspausti ir išlaikyti) ir daug kartų imitavau metimą neišleisdamas voblerio iš rankos... Mostas turėtų būti platus ir staigus, t.y. toks, kad slankiotų metalinis cilindriukas, t.y. suveiktų tolimojo užmetimo sistema („metimo“ metu jaučiasi ir garsas:D). Po kiekvieno mosto galima pastebėti, kaip vobleris apsitaško, t.y. vanduo iš pilvo patenka į išorę... Po visų mosikavimo procedūrų su mamos, žmonos arba draugės „fenu“ plaukams galima dar padžiovinti pilvo ertmę, kad vobleryje neliktų drėgmės ir vėliau nepradėtų rūdyti vadinamoji „tolimo užmetimo sistema“ (TUS).
3. Toliau, reikia paruošti epoksidinės dervos (gali būti nebūtinai skaidri) mišinuką, geriau su smulkiomis medžio šlifavimo drožlėmis ir vėl atsargiai užklijuoti išgręžtą skylutę papilvėje. Mišinys neturi būti skystas, kad nepatektų į voblerio vidų ir netyčia nesuklijuotų TUS-o, nes tuomet vobleris praras gerąsias skraidymo savybes:D
4. Toliau, reikia prakastą lydekos dantimis vietą (dažniausiai, tai būna nugarėlėje) užtepti skystesniais epoksidiniais klijais ir leisti vobleriui išdžiūti. Tuo Ridžo remonto procedūrą ir galima būtų baigti (iki sekančio lydekos perkandimo). Jeigu perkandimas buvo pirmasis, tai aš pilnai išdžiuvusį voblerį (po visų remonto darbų) su paprastu teptuku dar nulakuoju suomišku jachtiniu tikkurila laku ("spalvą" geriau laiko) ;-)
 #382962   Xrapas
 20 Bir 2012 11:31
Rapolas rašė:.. reikia iš voblerio vidaus „išleisti“ vandenį... Yra daug būdų, bet aš dariau taip...
Man geriausiai pasiteisino būdas su medvilniniu siūlu: prikemši per kiaurymę kiek lenda, o paskui ištrauki su įsigėrusiu vandeniu. Likę drėgmės pėdsakai išgaruoja per naktį, padėjus voblerį ant vonios "gyvatuko".
Kiaurymei užklijuot naudojau epoksidkės ir organinio stiklo dulkių mišinį. Gerai "dirba" ir dichloretane ištirpintas plastikas, bet ta smarvė gan nuodinga ir pačio dichloretano sunkoka rast.
 #383009   Rapolas
 20 Bir 2012 14:00
Keletas pažįstamų vietoj medvilninio siūlo vandeniui iš prigėrusio voblerio pilvo išsiurbti naudoja "špricą"...
Xrapas rašė:... Likę drėgmės pėdsakai išgaruoja per naktį, padėjus voblerį ant vonios "gyvatuko".
Neturiu šilto "gyvatuko", pas daugumą "varguolių" jie irgi užsukti vasarą, o laukti žiemos, kada bus "karšti" radiatoriai, labai daug laiko (o beto, žiemą ant plastmasinių voblerių beveik negaudau :-))
Yra dar vienas būdas - padėti džiūti ant "saulės ir vėjo baterijos" lauke ,bet ne naktį o dieną.
Xrapas rašė:...Gerai "dirba" ir dichloretane ištirpintas plastikas, bet ta smarvė gan nuodinga ir pačio dichloretano sunkoka rast.
Ne, nu tu čia ir pasiūlei nesąmonę:D, uždraustas gi "dichloretanas" EU
 #383014   Rapolas
 20 Bir 2012 14:11
shelwius rašė:
Rapolas rašė: Ne, nu tu čia ir pasiūlei nesąmonę:D, uždraustas gi "dichloretanas" EU
bet ant LT naudoja jį vobleriam liet, net skelbimai čia buvo ir šeip tokie kur viduj karkvabalis įlietas...
Tai aišku, kad naudoja, ir pats gali naudot (ir aš ano kažkur dar turiu), bet kam "sveikuoliam" siūlyt :-D
 #383196   iusegun
 20 Bir 2012 22:04
Rapolas rašė:“Vargšo Ridžo remontas“
... Gręžimui naudojau akumuliatorinį gręžtuvą...
tai kad uztenka rankomis sukti grazta - eina kaip per sviesta (aisku graztas turi buti astrus :-D ). o su drele labai lengva ir kiaurai pergrezti :-D
 #383198   Vegys
 20 Bir 2012 22:12
Bet nesakykit - liūdesys, kai nedidelė lydeka (Rapolai, pataisyk jei klystu, ale berods rašei kad <2 kg) perkanda masalą už 70 lt ir jį reik remontuot ...
 #383200   medvis
 20 Bir 2012 22:41
Rafal rašė:Grazu :gutgut Bet kaip suprantu vidduje tuscias vamzdelis? Gal geriau butu is kokio pilo vamzdelio daryt tokia "pulia" geriau mestusi....bet ir ivairiu svoriu sukriukiu reikia. Kam kaitinai metala, po to netamseja? Ar tam jog lenktusi geriau, ar sujungimu nebutu matyti?
Sukriukes lepelis ir vamzdelis tusciaviduris ,dariau viska tuscia nes norejau padaryti tokia sukre kuri skleistu gerai triuksma ir man paviko , vidio girdisi triuksmas http://youtu.be/8CMeEIkDnOQ . Metasi ir taip labai gerai nes kunelis nera mazas , varis gan sunkokas matalas , jei butu dar kaskiek sunkesnis kunelis manau gali blogiau kaskiek suktis tada jau geriau daryti su priekiniu svoriu . Metala kaitinau nes kitaip neisejo islenkti , jei nekaitini kalant pralenda kiaurai po pakaitinimo varis suminksteja . Po kaitinimao tamseja bet vistiek pabaigoje pasveiti papoliruoji ir tamsumo kaip nebuta.
 #383221   Rapolas
 21 Bir 2012 06:55
:gutgut aišku, tokiam "preciziniam" gręžimui užtektų ir paprasto rankinio gręžtuvėlio ;-)
iusegun rašė:
Rapolas rašė:“Vargšo Ridžo remontas“
... Gręžimui naudojau akumuliatorinį gręžtuvą...
tai kad uztenka rankomis sukti grazta - eina kaip per sviesta (aisku graztas turi buti astrus :-D ). o su drele labai lengva ir kiaurai pergrezti :-D
Norėčiau pažiūrėti kaip tu rankomis grąžtą sukinėji, nepavargsta pirštai :-D
 #383222   Rapolas
 21 Bir 2012 07:05
Vegys rašė:Bet nesakykit - liūdesys, kai nedidelė lydeka perkanda masalą už 70 lt ir jį reik remontuot ...
Kam liūdesys, o kam ir "linksma"... man tai patinka remontuot ir paskutiniu metu pradeda patikt iš kietmedžio drožt ;-)
Vegys rašė:...(Rapolai, pataisyk jei klystu, ale berods rašei kad <2 kg)...
Kokia 2kg.... "peiliukai" iki 600g-700g laisvai perkanda, jau rašiau kažkur ,kad ne lydekoms šitas ridžas, bet kad jos rikiuojasi į eilę paksui jį :-)
 #383760   iusegun
 22 Bir 2012 19:34
Rapolas rašė: Norėčiau pažiūrėti kaip tu rankomis grąžtą sukinėji, nepavargsta pirštai :-D
taigi ne pliena grezi :-D ta plastmase pakankamai minksta kad viska rankytem padaryt. o tu siulai grezimo varstotus :-D
 #384669   Rapolas
 26 Bir 2012 07:28
iusegun rašė:
Rapolas rašė: Norėčiau pažiūrėti kaip tu rankomis grąžtą sukinėji, nepavargsta pirštai :-D
taigi ne pliena grezi :-D ta plastmase pakankamai minksta kad viska rankytem padaryt. o tu siulai grezimo varstotus :-D
Na, varstotėlį (gal labiau tikslu būtų - spaustuvėlius) aš siūliau, kad vobleriuką įsprausti ir nelaikyti jo rankose gręžimo metu.
O tamstela (žiūrau) siūlote patį grąžtelį tarp delnų laikyti ir sukioti (nu, trinti) taip, kaip kad ugnį pagonys anksčiau įžiebdavo :-D Gal ir įmanoma, nes išties plastmasė nėra bais kieta ir storis papilvėj apie 2mm tiktai ;-) Bet jei jau pagoniškai ,tai aš gal geriau iš medžio naują vablierką išsiskaptuočiau :-D
 #392937   Rapolas
 31 Lie 2012 09:02
“Kitoks ‘vargšelio‘ Ridžo remontas“
Papasakosiu kitokią ZipBait Rigge (šį kartą- 35-to) remonto istoriją...
Kažkokiu būdu vienas pažystamas nudaužė liežuvį (detaliai nepasakojo, bet manau kad nesėkmingai trinktelėjo į akmenį „betvičindamas“) ir ,praktiškai, jau norėjo išmesti brangų vobleriuką, mat nusipirkti naują kaip ir nesudaro didelės problemos. Bet vistik kažkokiu mistiniu būdu (per kitus draugelius) „ridžiukas“ atsidūrė pas many... ir pasirodė. kad suremontuoti jį nėra ypatingos problemos, o tuo labiau- kažkaip labai sunku. Todėl mielai dalinuosi su forumiečiais šia „didele paslaptimi“ ;-)
Labai smulkiai nepasakosiu (taip jau man būdinga), įdėsiu keletą fotografijų ir darbo eigos trumpą aprašymą, kuris gali tikti arba pasitarnauti ir kitų modelių remontui.
1. Reikia nuzūlinti senojo liežuvėlio liekanas (jei liko tokių) ir metalo pjūkleliu įpjauti kiaurymę liežuvėliui įstatyti. Aš pats dariau su tiesiniu šlifuokliu „dremel“-iu, bet su juo reikia šiokio tokio įgudimo, o su pjūkleliu viskas būtu kur kas paprasčiau. Įpjovos kampas vobleryje yra labai svarbu, todėl galima daryti pagal originalo pavyzdį, arba galima daryti tokį, koks yra parodytas mano pavyzdyje nr.3 (kažkodėl mėgstu, kada liežuvėlio kampas sutampa su kaktos kampu /lygiagretūs:D). Be to, kampą specialiai dariau kitokį (smailesnį nei originalo), kad gautųsi didesnis vobleriuko nėrimo gylis (ir, aišku, vėliau norėjosi pakeisti jo darbą).
Paveikslėlis
2.Liežuvį pagaminau iš 1.5mm plastiko (polikarbonato, turbūt), naudojamo reklamoje. Plastikas nekietas ir neskyla, pakankamai lengvai lenkiasi. Liežuvėlį dariau visai kitokios formos, negu originalo. Tokia forma leidžia išgauti vobleriukui smulkius ir tankius judesius, be to, mažiau vobleris vartosi nuo šono ant šono. Manau, turėtų patikti „papėtakiams“ ;-) Kas nori „pakartoti“ gali nesunkiai pasidaryti originalo formą, bet tuomet verčiau ir su originalo kampu reikėtų draugauti.
3.Liežuvėlį priklijavau su cianoakrilato klijais (tinka įvairios modifikacijos, aš naudojau cyanopan-ą). Tik reikia įstatyti ir įklijuoti greitai, nes klijai pakankamai greit “sukabina” plastmasines dalis. Kiti tinkami klijai būtų skaidrūs, pirkti heliopolyje, skirti PVC, plexiglas-ui ir kt. klijuoti.
Paveikslėlis
Paskutiniame pavyzdyje nufotografuoti du vobleriai: nauja modifikacija (6pvz.-viršuje) ir senas originalas (apačioje). Lauksiu atsiliepimų, kaip seksis gaudyti ant jų.
Na, kaip ir visas “mokslas”. Kas netingi ir turi noro, gali pasiremontuoti gana nesunkiai. Kas tingi, galit man padovanoti nenaudojamus su nulaužtais liežuvėliais (padovanosit du, vieną pataisytą grąžinsiu:D). Nei žvyno… ;-)
 #408720   Evaldas Z
 23 Rgs 2012 21:17
Prisimenat, buvau kazkada idejes "pakabos" kotams prototipini varianta. Tai va, idedu isbaigtesni modeli. Pakaba tuboms.
Paveikslėlis
 #408970   SauliusM
 24 Rgs 2012 19:05
Rapolas rašė:Kažkokiu būdu vienas pažystamas nudaužė liežuvį
ot bliaha, turiu lygiai taip pat sudrapalinta 70 ridza. gal rankos pakils tokiam remontui... bet matyt nebent ziema, kai smarkiai veikt nebus ka...
 #409034   Rapolas
 25 Rgs 2012 07:53
SauliusM rašė:
ot bliaha, turiu lygiai taip pat sudrapalinta 70 ridza. gal rankos pakils tokiam remontui... bet matyt nebent ziema, kai smarkiai veikt nebus ka...
arba kai antrą nulauši ir neturėsi laiko remontout, galėsi atnešti man:D (aš vieną sutvarkytą grąžinsiu) ;-)
 #409054   SauliusM
 25 Rgs 2012 08:29
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:
arba kai antrą nulauši ir neturėsi laiko remontout, galėsi atnešti man:D (aš vieną sutvarkytą grąžinsiu) ;-)
galiu ir sita drasiai ant ko nors maziau vertingo pamainyt.
 #409074   Rapolas
 25 Rgs 2012 09:05
SauliusM rašė:...galiu ir sita drasiai ant ko nors maziau vertingo pamainyt.
Vietoj Rigge70-tuko su nulaužtu liežuvėliu (jei užmetimo sistema veikia) galiu tik Rapala countdown septinkuką pasiūlyt kaip alternatyvą (iš pigesnių), nes kiti (mažiau vertingi) nebus lygiaverčiai mainai. Jei sudomins- į PM ;-)
 #426103   savas
 26 Lap 2012 16:04
Pizdavojuos...
Siaip tai koks kietumas to kieto? Jei labai kietas, tai paprasciausiai grezt gali su "puoduku", o paskui islupt po truputi likusi viduri ir daslifuot dugna. Jei ner bais kietas, tai lygu dugna isgaut sunku. Paprasciau imt kelis sluoksnius plonesnio, suspaudus tarp lentu iskirst su uzgalastu vamzdziu. Paskui suklijuot iki reikiamo storio ir uzklijuot dar viena neiskirsta ant dugno.
 #426109   egiduks
 26 Lap 2012 16:44
savas rašė:Pizdavojuos...
Siaip tai koks kietumas to kieto? Jei labai kietas, tai paprasciausiai grezt gali su "puoduku", o paskui islupt po truputi likusi viduri ir daslifuot dugna. Jei ner bais kietas, tai lygu dugna isgaut sunku. Paprasciau imt kelis sluoksnius plonesnio, suspaudus tarp lentu iskirst su uzgalastu vamzdziu. Paskui suklijuot iki reikiamo storio ir uzklijuot dar viena neiskirsta ant dugno.
toki varinta irgi galvojau pasiulyti.
jei mazesnio diametro skyle, tai galima bandyt su ikaitintu variniu vamzdziu ar strypu, bet cia labiau tinka minkstam paralonui. o jei kietam tai ant grezimo stakliu su karunele isgrezti, o tada ispesioti graziai. cia daugkas manau priklauso nuo skiles diametro ir paralono kietumo.
 #426283   Xrapas
 27 Lap 2012 13:32
Skridžas rašė:... porolone padaryti skyles ne kaurai o apie 5 cm gylio,porolonas kietas...
Skyles išsuksi gerai užgaląstu balionėliu nuo aerozolio. Poroloną geriau gręžt šlapią.
Vargt su dugnu neapsimoka, gražiai vistiek nesigaus. Geriau pragręžt kiaurai ir užklijuot kokių 10 mm storio poroloną iš apačios.
P.S. Jei čia ričių būgneliams, tai porolonas nebūtinai, daug patogiau toks... nežinau kaip vadinasi, bet baltas, dedamas po laminatu, tik storas. Pasitaiko visokiuose įpokavimuose.
P.P.S O dar patogiau būgnelius laikyt bonkutėse nuo vaistų, gal ne taip "krūta", bet daug praktiškiau :roll: .
 #426288   Skridžas
 27 Lap 2012 13:47
Nu vakar su peiliu išpjoviau bet vaizdas ne estetiškas niekaip nesugalvoju ka čia estetiškai padaryti,gal kaikam kvaila tas bus bet nu man negerai kai nėra estėtinio vaizdo...Jo dabar ieškosiu kažkokio taros virš 5 cm pločio kad pasidaryti pjovėja nes bugnelaiai 5 cm pločio...Gal hėbra pasidalins mintimis apie būgneliu saugojimu?Net jau galvoju kad nebutinai dugnas butu svarbausai estėtynės skylės...
 #426297   Rapolas
 27 Lap 2012 14:06
Yra nuo moteriškų krem-pudrų įvairių apvalių įvairaus skersmens dėželių su užsukamais dangteliais.. Gal tarp jų paieškot :-D
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 31
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė