Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #671347   inf
 29 Lie 2016 04:09
Piatrai, as manau, kad su kilometru zilkos ir geru dragu iki to pykst dar bent jau pakaifuosi kelias minutes... Su mazai valo ir pirstiniu dragu prieslaikine e... gavos. Tai niekam nepatinka manau.
 #671357   Paulius_K
 29 Lie 2016 07:28
Viskas aisku, reik sukelt aziotaza temoj, sulaukt piko ir tada eilini syki pasireklamuot. Tailwalk jau daug geriau uz Loomis. Croixas jau kaip ir dakaltas, kas sekantis? Ir visa tai is zmogaus, kuris per 8 metus padoriai castu metyt taip ir neismoko...
 #671358   Gdainius
 29 Lie 2016 07:39
Atgaudžiau 3 sezonus Nery su G.Loomis STR 1165 2C ir Abu GArcia TORO 51 , spūlė lengvinta Rimošiaus, valas pintas 15 lb Stealth Spiderwire iš užjūrio.
Masalai -vartiklės 18-23 gr ir vobleriai nuo Spro Ikiru iki Japonų nuo 10-16 gr.Vartiklės lekia puikiai, kitą krantą galima akėt , su voblikais biškutį sunkiau , bet manau išsisukt galima. Kas link vartiklių beinercinė rūko kampe tyliai, tyliai - valai panašaus diametro, bandymas atliktas lauko sąlygom.Su vobleriais yra šiokio tokio vargo , skrenda jie neblogai, bet su beinercine visgi smagiau, plius dragas patikimesnis, jeigu neinvestuoti papildomų pinigėlių.
Nery apie Vilnių kasto per akis, ne vieną žinau kuris sėkmingai taip gaudo.Kita vertus reikia ieškoti žuvies kuri stovi arčiau jūsų, tada praras prasmę metimo nuotolis ir rezultatai manau bus kur kas geresni.
 #671359   inf
 29 Lie 2016 07:56
Pauliau_K, ale tu toks protingas... kadangi smeizimas prasidejo, privalau atsakyti apie casto neismokima.. tai manau tu tiesiog esi tas teisejas, kuris apie tai geriausiai zino. SU visais norinciau einu prie vandens ir juos mokinu metyt... Ne viena ir ne du ir ne penkis priverciau gryzti prie casto parodes, kad su juo galima toli mesti ir viskas paprasta. Jei tau taip pikta, isikisk nyksti i burna ir paciulpk gal apsiraminsi, nes tavo asmeniskumai bjaurus. Tu toks zmogus, kuris nuo temos apie zukle, suka prie temos apie zmogu ir ji izeidineja. Is paauglio ar vaiko tai kaip ir normalu is subrendusio zmogaus jau nelabai.
 #671360   inf
 29 Lie 2016 07:59
Gdainius rašė:Atgaudžiau 3 sezonus Nery su G.Loomis STR 1165 2C ir Abu GArcia TORO 51 , spūlė lengvinta Rimošiaus, valas pintas 15 lb Stealth Spiderwire iš užjūrio.
Masalai -vartiklės 18-23 gr ir vobleriai nuo Spro Ikiru iki Japonų nuo 10-16 gr.Vartiklės lekia puikiai, kitą krantą galima akėt , su voblikais biškutį sunkiau , bet manau išsisukt galima. Kas link vartiklių beinercinė rūko kampe tyliai, tyliai - valai panašaus diametro, bandymas atliktas lauko sąlygom.Su vobleriais yra šiokio tokio vargo , skrenda jie neblogai, bet su beinercine visgi smagiau, plius dragas patikimesnis, jeigu neinvestuoti papildomų pinigėlių.
Nery apie Vilnių kasto per akis, ne vieną žinau kuris sėkmingai taip gaudo.Kita vertus reikia ieškoti žuvies kuri stovi arčiau jūsų, tada praras prasmę metimo nuotolis ir rezultatai manau bus kur kas geresni.
Na va pirmas nuosirdus castingisto postas, meginusio taip gaudyti. Gal atsiras ir daugiau komentaru, ne apie mane, o apie casta ir lasisa.
 #671362   DainiusM
 29 Lie 2016 08:02
tiesiog laidos vedantysis... gal pervadinkit tema "spiningas su inf"? bet tokiu atveju prasyciau antros salia- "spiningas be inf". aciu. ;uolrait
 #671367   zipas
 29 Lie 2016 08:18
Bjauru daros per tas lasisas. Ruduo tik arteja ir vel per situ padaru zukle karai uzverda... Kas nori tas taip ir tegu gaudo. Dzin kastu ar paprastu spinu. Kam taip visad reik draskytis... Ne ersketus gi gaudot, o zuvi kuri tik musu lietuvoi kazkoks stebuklas ir mistika. Pamisimas auksciausio laipsnio. O kas blogiausia tai metai is metu...
 #671373   inf
 29 Lie 2016 08:44
Aciu vyrai uz reklama. Tema isdiskutavom, suzinojom kas per kiek metu kaip ismoko gaudyti, bet manau zmones ras ir naudingos info. As asmeniskai visuomet uz casta tvicui, dzigui, dabar ir moderata testuoju su sukrem ir crankais, tam naudoju fantastini Tailwalk Fullrange C63/MG. Visai patiko ir sioje vietoje castas, o del lasisu ,salaciu manau isgirdote abi puses. Nepykit, kad miniu pavadinimus kotu kuriais gaudau, taip daro visi :)
 #671377   Rapolas
 29 Lie 2016 08:53
Tik... kiekvieno tokio "drag'o" prologe jau nebenaudok kvietimo prie upės pasimatuot.. atstumais..:D arba parodyt... zhuvį.. :D ,o tuo labiau- lazhintis... - nes jau toks "makaras" nebesudomins nieko :-D
 #671379   inf
 29 Lie 2016 09:00
Tai kad sulaukiau katik naujos zinutes ismeginti kota. Nereik ne kviest... Rapolai, suprantu, kad pyksti jog oponuoju tau kai propoguoji casto stebuklus, as ir uz casta gi, ten kur dirbu yra didziausias Lt castu pasirinkimas ( ta drasiai sakau), na bet apie upes mes skirtingu nuomoniu esam... Ir ginam ta nuomone labai karstai
 #671386   Jurginas
 29 Lie 2016 09:37
inf rašė:Ar kas su castu ir covlerii isimet lasisa ant Lt? Gal atsiras specu tikru ir papasakos ne is lubu, o rimtai kaip ir kas. Dabar girdziu tik tariama nuosaka.
Esu porą išėmęs, ir dar su pintu valu, bet čia Šventojoj, tai tikriausiai nesiskaito :grin:
 #671387   Gdainius
 29 Lie 2016 09:45
inf rašė: Na va pirmas nuosirdus castingisto postas, meginusio taip gaudyti. Gal atsiras ir daugiau komentaru, ne apie mane, o apie casta ir lasisa.
Bent jau aš laikausi gyvenime tokios nuomonės- universalūs dalykai :/nek , kitaip tariant niekam netinkami.Turi būt protingumo kriterijus, o ne vadovavimasis emocijom, simpatijom, įsitikinimais.Belieka patiems spręsti kur ir kas geriau.
P.S. varysiu kitą savaitę Nery apsižvalgyt :-D , dūšią nuramint
 #671388   inf
 29 Lie 2016 09:51
Jurginai, papasakok zmonem kas kaip, kodel rekomenduoji/nerekomenduoji. Didele stipri rudenine, ar pavasarine perdziuvus kurias su laitais nesunkiai iskrapsto. Viskas idomu.
 #671598   JungleBoogie
 01 Rgp 2016 12:05
Ne visai apie lašišas...

Tokią, kastinginių ričių, rekomenduojamų svorių mėtymo lentelę siūlo vokiečiai:
Prikabinti failai
BD4.jpg
BD4.jpg (262.02 KiB) Peržiūrėta 5206 kartus(ų)
BD3.jpg
BD3.jpg (362.8 KiB) Peržiūrėta 5206 kartus(ų)
BD2.jpg
BD2.jpg (424.75 KiB) Peržiūrėta 5206 kartus(ų)
BD1.jpg
BD1.jpg (421.36 KiB) Peržiūrėta 5206 kartus(ų)
 #672404   Rapolas
 09 Rgp 2016 12:00
Keletas "žaislų":D atkeliavo ,vienas iš Ukrainos meisterių :gutgut
F40ss_T3_Steez_TDz_Ryoga.jpg
F40ss_T3_Steez_TDz_Ryoga.jpg (378.98 KiB) Peržiūrėta 4903 kartus(ų)
Valo #0.6 tilpo lygiai 70metrų ,bandžiau jau ant vejos vakar pamėtyt, tai SV špūlę nuo Steez'o teks į "indelį" slėpt (kap acarginę:D) ;-)
Nu dar vieną komplektą pasvėriau... Yamaga Blanks BLC 72Tz Nano speciaj for Jig (iki 15g) + 2016 Aldebaran 51hg..
YB_BLC_72TzNano15g_2016aldebaran51hg.jpg
YB_BLC_72TzNano15g_2016aldebaran51hg.jpg (297.14 KiB) Peržiūrėta 4903 kartus(ų)
Bandžiau paskaičiuot.. ,tai maždaug 500kartų lengvesnis už mane :-D ir ką man reiks veikt su tokiu pūkeliu.. :-D
 #672408   Rapolas
 09 Rgp 2016 13:44
Čia spininginis kotas ,rankena neperdaryta kastingui ,bet žvejot bus galima.. superinis metimas (multikas telpa saujoj:D) :gutgut
Persidariau Various'ą pilnai į kastingą, o šitą taip pasiliksiu, nes kai reiks plonesnių valų nei #0.6 (pagal JAP klasifikaciją) tai teks kabint beinercinę ritę ,todėl tas trigeriukas jau kaip ir maišytų ;)
p.s.: o šiaip tai jo ,plaštaka (ties riešu )šiek-tiek remias į blanką :-D
 #672410   alkanas
 09 Rgp 2016 13:58
Man kastingas nepatogu, čia tik prisiduodu kad būtų aišku, ir ttema bus ne apie tai.
Pabandykime konstruktyviai, ką gero duoda kastingas mikrodzige, lengvam dzige, jei reikia naudoti storesnį valą ?
 #672412   Rapolas
 09 Rgp 2016 14:17
Šiaip tai #0.6 valas nėra jau toks ir storas.. :-D (jeigu dar plonintis ,tai jau rašiau- patogiau su mėsmale.. ;) )
Nu, kastinginis komplektas galingesnis bus, patogesnis rankoj, patogesnis valtyje, jautrumo atžvilgiu priimtinesnis, gali greit pereit prie sukrių (valą mažiau suks), vartiklių ir voblas ,be abejo, patogiau tvičint.. man patogiau tikrai :-D
3multikai.jpg
3multikai.jpg (146.87 KiB) Peržiūrėta 4850 kartus(ų)
Aš labai ilgai žvejojau su beinercinėm ,tai ne tik kad acibodo:D ,bet radau ir kastingo aibę (dėl savęs )privalumų, net ir džigavime, ypač ne klasikiniame, o hibridiniame (nu toks pusiau pelaginis /pusiau tvičinginis džigas).. bet... kiekvienam savo.. iki to reikia tiesiog "priaugt" :-D
 #672415   alkanas
 09 Rgp 2016 14:38
nu koks priaugt, jei valas storesnis naudojamas, niekaip nesuprantu , ir iš kur tada jautrumas atsiranda, tas aprašymas"priaugt" "Man patogu,patinka" nieko neduoda iš esmės
 #672417   Rapolas
 09 Rgp 2016 14:43
alkanas rašė:nu koks priaugt, jei valas storesnis naudojamas, niekaip nesuprantu , ir iš kur tada jautrumas atsiranda, tas aprašymas"priaugt" "Man patogu,patinka" nieko neduoda iš esmės
Tai jei gaudai su #0.2-#0.5 valais ir/ar multikas bei kastingas nepatinka,nepatogu,nejautru,nelengva ir t.t. ,tai kodėl tamsta čia bandot "reikštis" šitoj temoj? aš irgi niekaip nesuprantu šito.. alkano bruožo.. (nors ne ,gal ir suprantu ,bet čia jau kitoj temoj reiktų rašyt) :-D
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė