Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #614592   SauliusM
 22 Vas 2015 19:38
na jei tai slakis, tai laimikis nuo to tik dar grazesnis. nors man asmeniskai tai kazkaip nelabai rupi ar tas, ar tas.
salia buve sake, kad bus 7-8kg. nesveriau, bet as sakyciau, gal kokie 5kg...

siaip tai buciau pagaves zemaitijoj, tai buciau ir as sakes, kad slakis, bet kadangi pagavau Strevoj ties Semeliskem, tai kazkaip suabejojau.
 #614596   SauliusM
 22 Vas 2015 19:46
negi gaila... tegu dziaugiasi zmones....
 #614658   MINDULE
 23 Vas 2015 00:03
SauliusM rašė:<...> bet kadangi pagavau Strevoj ties Semeliskem, tai kazkaip suabejojau.
O tai fainai, jau turbut ant heso kaune zuvitakis stovi ;-) :-D
 #614661   Skumbrotas
 23 Vas 2015 00:21
SauliusM rašė:kitam forume kebra iskele klausima, kad cia visgi slakis. as tiesa sakant suabejojau. ir galvojau kuri laika ar cia prie lasiu ar prie slakiu det.
Aš nepamenu kiek metu skaitau tautiškus internetinius samprotavimus tema "ar šlakis ar lašis?", kurie labai primena vieną dabartinę kvailoką reklamą, kurioja ratu susėdę piliečiai žiūri į mėsgalį ir bando atspėti - "karviena čia ar jautiena?" :lol: ... Ir nesuprantu kodėl žmonės nesinaudoja vienu paprastučiu ir 100proc tiksliu metodu kaip greitai nustatyti šlakys tai ar Baltijos lašiša - užtenka perskaičiuoti kiek nugariniame peleke yra spindulių :!: Pas šlakį jų teoriškai gali būti nuo 13 iki 16, bet įprastai būna 14, o pas lašišą teoriškai gali būti 10-13, bet įprastai būna 11. Aš asmeniškai kitaip nei 14 pas šlakį, ir 11 pas šališą ir nesu rades.
Latviai šiuo būdu naudojasi, rusai naudojasi, o tautiečiai vis įsisavinti negali, nors jau daugybe kartų esu inete pasidalines šia info :roll:
 #614664   SauliusM
 23 Vas 2015 07:12
kai skubi zuvi dar gyvibinga paleist, tai ne iki spinduliu skaiciavimo. as net valyt aplipusiu zoliu nepuoliau, tiesiog pakeliui tarp kranto ir vandens kelios foto ir tiek.
 #614673   Aqua v.
 23 Vas 2015 09:22
O yra dar kokiu (rasytiniu) saltiniu, Skumbrotai?
Neisizeiskit :) ;-) , bet perskaicius viena zinute vienam forume (net nepazistami deja esam :) ) galima apsikvailint tiesiog :oops: :donknow'
 #614680   Jackfish
 23 Vas 2015 09:32
As tai per daug nesuku del to galvos, bet dazniausiai del saves situo variantu (jau anksciau buvo idetas) naudojuos, nes kitu budu nezinau.
Paveikslėlis

Ir dar buivo toks prierasas (autorius andrewsas)
Kodas: Pasirinkti visus
1. Akies padetis - lasisos burna baigiasi praktiskai tiek akimi, slakio - tesiasi kiek zemiau
2. Uodegos peleko galutine linija - slakio praktiskai idealiai tiesi, lasisos kiek ikirpta. Tikrinti "ne istempus"  :cool: 
3. Juodos demes - lasisa praktiskai neturi demiu zemiau vidurio linijos, slakis - turi.
 #614682   Aqua v.
 23 Vas 2015 09:36
as irgi panasiai tuo vadovaujuos,
nors nepersistengiu su tais 'atpazinimais'. Ot, siaip idomu.
 #614700   samas235
 23 Vas 2015 11:07
SauliusM rašė:kitam forume kebra iskele klausima, kad cia visgi slakis. as tiesa sakant suabejojau. ir galvojau kuri laika ar cia prie lasiu ar prie slakiu det.
100% slakis:)
Juk pagal uodega viskas aiskiai matos, nereikia nei spinduliu nei akiu skaiciuot:)
 #614702   SauliusM
 23 Vas 2015 11:19
pagal uodega gal ir slakis, bet ziurint i aki, tai suabejojau truputi. koks skirtumas galu gale.
 #614714   andrewsas
 23 Vas 2015 12:16
Shlakis. Ir labai geros formos :gutgut
Nesuprantu is kur nuolatines kalbos, kad ichtiologai nesugeba atskirti. Skiria gana elementariai ;).
 #614733   Skumbrotas
 23 Vas 2015 13:54
Aqua v. rašė:O yra dar kokiu (rasytiniu) saltiniu, Skumbrotai?
Neisizeiskit :) ;-) , bet perskaicius viena zinute vienam forume (net nepazistami deja esam :) ) galima apsikvailint tiesiog :oops: :donknow'
Neįsižeidinėju. Šaltinių esu rades ne vieną, bet išsisaugojes vieną, jei rusiškai kerti tai perskaityti galima čia http://fish-news.teia.org/sal-trt.htm
 #614734   Skumbrotas
 23 Vas 2015 14:00
SauliusM rašė:pagal uodega gal ir slakis, bet ziurint i aki, tai suabejojau truputi. koks skirtumas galu gale.
Pagal uodegą galima ir apsigaut. Didelių žuvų ji nebūna taip akivaizdžiai iškirpta pas lašišų, ir tiesi pas šlakių kaip kad paveiksliukuose kad piešiama.
O nugaros peleką suskaičiuot yra 5 sekundžių reikalas, žolės ilgiau valosi :)
 #614817   Paulius_K
 23 Vas 2015 20:31
Grazi zuvis :gutgut Svarbu geros emocijos, o slakis ten ar lasisa... koks skirtumas. Pamenu, kazkada vienas ichiologas pagautam slakiui i gerkle ziurejo ir pagal tai nusprende, kad ne lasisa. Nezinau ka tiksliai jis ten skaiciavo, bet ne visada lengva juos atskirt. Vat net ir pagal ta lentele, kur kalba apie nugarinio peleko spindulius, kokia zuvis bus jei ju skaicius 13? :) Beje Sauliau kaip tau tas Zonk'as? Cia pirma zuvis ant jo, ar pastovus zvejybu palydovas?
 #614859   SauliusM
 24 Vas 2015 07:01
Zonka pradejau naudot periodiskai pernai. Lasisine zuvis mano pirma. Bet esu kitokiu zuvu pagaves ir zinau, kad kiti yra pagave. Darbas jo man labai patinka. Uzsimeta vidutiniskai. Nei itin blogai, nei itin gerai. Turi viena zenklu minusa. Del liezuvelio kampo neatsoka nuo kliuviniu ir lieka nemazai auku upei. Bet kadangi darbas ir man ir zuvim patinka, tai su trukumais susitaikysim. O da ta spalva, hamana (skaidrus pinkas)...
 #614901   samas235
 24 Vas 2015 11:50
SauliusM rašė:Zonka pradejau naudot periodiskai pernai. Lasisine zuvis mano pirma. Bet esu kitokiu zuvu pagaves ir zinau, kad kiti yra pagave. Darbas jo man labai patinka. Uzsimeta vidutiniskai. Nei itin blogai, nei itin gerai. Turi viena zenklu minusa. Del liezuvelio kampo neatsoka nuo kliuviniu ir lieka nemazai auku upei. Bet kadangi darbas ir man ir zuvim patinka, tai su trukumais susitaikysim. O da ta spalva, hamana (skaidrus pinkas)...
"Zonkas" tai cia kas ??:):):)
 #614906   Paulius_K
 24 Vas 2015 12:09
Nu reiks matyt dazniau ji pamaudyt. Man jo darbas irgi visai patiko, tik va praeita rudeni ji kazkaip i dezes kampa nustume Rogos :)
 #614907   SauliusM
 24 Vas 2015 12:11
tie rogosai tai cia ziuriu kazkokia masine epidemija. is 3 zveju prie upes 2 gaudo rogosais...
lyg kitokiu vobleriu nebutu...
 #614909   Paulius_K
 24 Vas 2015 12:13
Na man Zonk ir rogos savo darbu kazkuo panasus pasirode - tik va rogos kaina demokratiskesne ;) Be to gaudyti ir pagauti skirtingos savokos :)
 #614917   SauliusM
 24 Vas 2015 12:28
panasumas gal tik placiam uzpakalio metyme, ties tuo panasumas ir baigiasi. o pravedimai isvis skirtingi...
 #614920   Paulius_K
 24 Vas 2015 12:34
SauliusM rašė:panasumas gal tik placiam uzpakalio metyme, ties tuo panasumas ir baigiasi. o pravedimai isvis skirtingi...
Gali buti. Kaip ir sakiau, mazai naudojau. Reiks amnestuoti ir suteikt dar sansa aniems :)
 #614921   SauliusM
 24 Vas 2015 12:35
shelwius rašė:Nebuvo nulūžęs zonko liežuvis niekam ? Kažkaip plonas pasirodė, o bent jau kai kurių megabaso modelių tai gan greit lūžta ypač šaltu oru...
plonas tai plonas, bet nepamirsk, kad anas is tekstolito, o ne is siaip kazkokios plastmases atlietas.
nesu dar nei vieno tekstolitinio liezuvio nulauzes.
 #614943   Rapolas
 24 Vas 2015 13:44
Paulius_K rašė:Na man Zonk ir rogos savo darbu kazkuo panasus pasirode - tik va rogos kaina demokratiskesne ;) Be to gaudyti ir pagauti skirtingos savokos :)
Principialiai visiškai skirtingi, taip kaip ir formos, taip kaip ir darbas, taip kaip ir greičiai pravedimo, vienžo- matau tik vieną panašumą, kad abu vobleriai :-D
 #614946   flashkin
 24 Vas 2015 14:00
Sweiki, patarkit ar verta lasisai/ slakiui imti avida mf2? Ar kita koki patarsit?
 #614953   amigooo
 24 Vas 2015 14:31
flashkin rašė:Sweiki, patarkit ar verta lasisai/ slakiui imti avida mf2? Ar kita koki patarsit?
Labai populiarus spiningas lasisu/slakiu zvejyboj. O verta ar ne, tai cia jau tau sprest :)
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė