Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #585230   Rapolas
 20 Rgp 2014 09:27
Marka rašė:... gavau 4-0 nuo kolegos persikiuko :donknow' pas mane kotas kietesnis buvo gal pravedimo nesugebėjau išgauti tokio kaip kolega ...
Nesunku "pračekint" ,kitą kartą kai iš vienos valties gaudysit ,susikeiskit voblerių spalvom (įtariu, kad bus panašus rezultats:D) :-D
p.s.: nesakau, kad spalva nesuveikia, bet ne taip žiauriai su tuo pačiu modeliu (lydekoms būtent:D) ;)
 #585231   Marka
 20 Rgp 2014 09:38
pilnai, Rapolai, sutinku :gutgut

o dėl persiko tai bent aš apie šitą kalbėjau
Paveikslėlis
 #585233   Daugirdas
 20 Rgp 2014 09:51
Butent sitas, P-64. Tarp kitko man Asura persikas irgi labai gerai sudirba.
 #585235   Vitalijus.R
 20 Rgp 2014 09:54
Daugirdas rašė:Butent sitas, P-64. Tarp kitko man Asura persikas irgi labai gerai sudirba.
Nes mano asura laiminga :grin:
 #585236   Marka
 20 Rgp 2014 10:04
beje Daugirdai ačiū tau labai už perleistą Greedy gutsą ''plot
Prikabinti failai
DSC_0198.jpg
 #585258   Rapolas
 20 Rgp 2014 12:01
zaltyzz rašė:O ta persiko spalva tai H-08 jūs turit omenyje ar kokia kita?
Šiaip tai labai geras klausimas, nes "persiku" dažnai vadinama neta spalva, kurią reiktų vadint :-D
P-64 yra ne persikas, PEARL CHART BACK, t.y. perlas su salotine nugara, tik papilvė yra morkinė (nuo jos šnekamojoj kalboj ir atsirado "persikas" :D). O tikresnis ale "persikas" yra PEARL ORANGE BACK (šonai-perlas + nugarėlė-morka), o papilvė būna įvairi (kartais tas pats perlas ar pabalinta, arba salota, arba pasmakrė tik parausvinta).
Tai tiek pastebėjimų, beje PEARL CHART BACK (perlas-šonai,salota-nugara,morka-papilvė) - viena graibstomiausių spalvų ,nes mėgsta įvairi žuvis šitą kombinaciją :gutgut :-D
 #585266   zaltyzz
 20 Rgp 2014 12:51
Dėkui visiems už patarimus, buvau parduotuvėj tai gavau tik mat tiger. Pardavėjas pradėjo dėstyt, kad tokios spalvos kaip H-23 išvis nėra :grin: . Bet negalėjau atsisakyti Jackall MagSquad 128 :cool: reikės šiandien arba ryt maudyt :) , gal kas bandėt tokį spalvinimą?
Paveikslėlis
 #585267   Rapolas
 20 Rgp 2014 13:00
:-D nuuu ,čia tai ženkliai pagerintas PEARL CHART BACK'as su morkine papilve :gutgut
 #585270   Ovkas
 20 Rgp 2014 13:07
Kur pirkai šita grožį ?
zaltyzz rašė:Dėkui visiems už patarimus, buvau parduotuvėj tai gavau tik mat tiger. Pardavėjas pradėjo dėstyt, kad tokios spalvos kaip H-23 išvis nėra :grin: . Bet negalėjau atsisakyti Jackall MagSquad 128 :cool: reikės šiandien arba ryt maudyt :) , gal kas bandėt tokį spalvinimą?
Paveikslėlis
 #585273   zaltyzz
 20 Rgp 2014 13:14
Pas braliukus Šilainiuose :) nu jo gražus jei būčiau lydzeka tikrai griebčiau :grin:
 #585324   edmundaxx
 20 Rgp 2014 17:45
O jooo, noriu ir aš tokio! :grin:
O tigeriais aš pernai visiškai netikėjau, ir norėjau atsikratyt turimais, bet per pirmas šio sezono žvejybas, patikėjau aš jais taip, kad dabar beveik visų turimų modelių vienas spalvinimas tigeris :grin:
 #585361   Žygimantas
 20 Rgp 2014 21:10
Rapolas rašė:
Marka rašė:... gavau 4-0 nuo kolegos persikiuko :donknow' pas mane kotas kietesnis buvo gal pravedimo nesugebėjau išgauti tokio kaip kolega ...
Nesunku "pračekint" ,kitą kartą kai iš vienos valties gaudysit ,susikeiskit voblerių spalvom (įtariu, kad bus panašus rezultats:D) :-D
p.s.: nesakau, kad spalva nesuveikia, bet ne taip žiauriai su tuo pačiu modeliu (lydekoms būtent:D) ;)
Vieną žvejybą su gumom gaudėm, spalvos tos pačios, mėtėm į tą pačią vietą galim sakyti, o rezultatas ~10 - 2 ir suprask kas čia įtakojo.
 #585364   Arvidys
 20 Rgp 2014 21:21
Daug kas galėjo įtakot. Valo storis, galvakabliu svoris, rites perdavimas...
 #585636   Lorenas
 22 Rgp 2014 20:43
rusla02 rašė:Turiu toki viena. Kol kas nepažuvintas, bet kad lydeks ji griebtu pilnai tikiu.
Šiandien ryte pasiplaukiojau bandydamas naują komplektuką ir pintą valą, ir kas mane labai nudžiugino, tai per pirmą pusvalandį apžuvintas Rapala BX - peiliukas, po to bandyta daugybė masalų, sudirbo Zalt Zam senukas - vėl peiliukas, seka 2 valandos tuščio mosavimo, vėl kabinu BX ir smūgis, šį kartą gražesnė žuvis valtyje :cool:

Taigi, peršasi viena išvada, kad Rapala Bx Jointed Minnow vertas dėmesio modeliukas ;uolrait

žiūrėsim kaip toliau seksis :/braj;

Prisipažinkite, kas dar tokiais gaudote? Kaip sekasi? Kokios spalvos? :D

Paveikslėlis
 #585673   justuxxxxxx
 23 Rgp 2014 09:34
Sveikas, lorenai.

tik is smalsumo paklausiu - ar veiksmas vyko Pociuneliu kudroje? :)
 #585675   Lorenas
 23 Rgp 2014 09:46
Labas, Taip, esi teisus :)
 #585756   nesvarbu
 24 Rgp 2014 01:27
Sveiki nu ka pasiulytumet rudeniui i upe pajimt lydekom? Siulykit ka LT galetu isigyti
 #585763   Vitalijus.R
 24 Rgp 2014 06:55
nesvarbu rašė:Sveiki nu ka pasiulytumet rudeniui i upe pajimt lydekom? Siulykit ka LT galetu isigyti
rapala,megabas,jackall,duo,osp,meps, pilna visokiu yra :grin:
 #585792   Rapolas
 24 Rgp 2014 13:50
Galima detaliau ,kokios firmos ,ar be skirtumo :-D
 #586224   zet
 27 Rgp 2014 09:07
isvis nelabai svarbu tie vobleriai :) jei zuvis sedi ant dugno tai nesvarbu kokiais stebuklais gaudysi :) o jei lydziai aktyvus tai nera didelio skirtumo.
Buna tekliniu ar momentu su specifika, bet jie reti reiskiniai, kai butent kazkoks modelis ar spalva ar traukimo budas yra kardinaliai isskirtinis.
 #586227   Rapolas
 27 Rgp 2014 09:14
zet ,jei šuliny gaudysi, tai irgi nesvarbu, kokios rūšies "živcą" kabinsi ant kabliuko ,bet vat jei lygiagrečiai užmesi voblerį ,tai gali ir pagaut :-D
 #586230   Menke
 27 Rgp 2014 09:43
zet rašė:isvis nelabai svarbu tie vobleriai :) jei zuvis sedi ant dugno tai nesvarbu kokiais stebuklais gaudysi :) o jei lydziai aktyvus tai nera didelio skirtumo.
Buna tekliniu ar momentu su specifika, bet jie reti reiskiniai, kai butent kazkoks modelis ar spalva ar traukimo budas yra kardinaliai isskirtinis.
Pirma karta tokia nesamone girdziu. :superšokas
 #586239   martiz-zz
 27 Rgp 2014 10:24
zet rašė:isvis nelabai svarbu tie vobleriai :) jei zuvis sedi ant dugno tai nesvarbu kokiais stebuklais gaudysi :) o jei lydziai aktyvus tai nera didelio skirtumo.
na as daznai girdziu is tokiu kurie su vienu guminuku i viena vieta plaka ir sako, "jei nores lydeka uzkibti uzkibs" nu bet... :roll: nesutikciau ir su tavim tikrai
 #586254   zet
 27 Rgp 2014 11:27
tai as pats 95% gaudau vobleriais. Kalbu apie tuos modelius ar spalvinimus. Turiu gal 200 o gal 300 o gal dar daugiau tu vobleriu :) . Uzsisakiau, kad padarytu specialia sekcija jiems kabinti, nes netelpa i jokias dezes jie :)

Buna dienu, kai atrodo atrandi super kibuji, bet kita karta jis jokiu stebuklu nerodo. Daug tu pas mane jau super kibiuju. Realiai visi jie super kibus. Dabar vis mazinu ju skaiciu i zvejyba. Randomu ka pasiemu is aktyvesnio zaidimo ar silpnesnio. Ir pagal gylius. Sauletai dienai skaidru koki, koki kislotnika ar taigeri tamsesniam, ir pagal gylius. Kai anksciau imdavau visa lagamina, na dabar tik pora deziu :)

Del tu spalvu... kai plaukiam keliom valtim, tai vienai valciai "tik melyna su baltu", kitoje valtyje buvo "tik taigeriai", trecioje geltona spalva suejo.
Realiai tai man spalvos kur isskyriu tai melsva su zalsvu ar mesva su baltu, gelsvas naturalus, kislotnikas taigeris, permatomi ir visi kiti. Dar buna eserio imacijos suzaidzia, bet vel, klausimas ar raudes imitacija kokia nebutu suveikusi :)
Kas realiai manau veikia, tai triuksmas voblerio (barska ar ne), gylis, agresyvus ar ramus pravedimas, pauzes. O paskui ten formos bei spavlos ir ju atspalviai.

Pvz buvo kad vienas valtyje traukia ant melynos su raudonu gumos lydzius, man ant voblerio niekas. Sako: "pakeisk , neims tau ant tavo zalio voblerio niekas siandien". Na idienejo, ir man pradejo eiti tos lydekos, kolegai nustojo. Ar cia diena itaka padare, ar siaip taip sutapo.. kas zino... ir kazino buna, kad 6 raudoni is eiles iskrenta. O pvz buciau zalia vobleri pakeites ir koki bordini, ir buciau sugaves tas pacias lydekas, tai visiem buciau sakes,kad va, ant zalias visa ryta niekas nekibo, o vat uzdejau bordini, ir iskart kliovas prasidejes. ir pats buciau tuo patikejes :D
 #586255   zet
 27 Rgp 2014 11:42
martiz-zz rašė:
na as daznai girdziu is tokiu kurie su vienu guminuku i viena vieta plaka ir sako, "jei nores lydeka uzkibti uzkibs" nu bet... :roll: nesutikciau ir su tavim tikrai
Geri tie guminukai. Lengviau i gylius pametyti, lengviau ir i zoles. As pats retai gaudau guma, bet kolega vienas gaudant guma laimikiu nenusileidzia vobleriams. Turi du spinus valtyje, vienas gumai, kitas vobloms, bet guma pas ji 80% laiko dirba. Labai nustebino savag gear guminukai (vobleriai taip pat) kur daugiasluoksniai.

http://www.sportfishingmag.com/files/im ... gegear.jpg

http://www.savage-gear.com/log/products/PP2-322.jpg
 #586266   Menke
 27 Rgp 2014 12:33
zet, turime ir mes tu vobleriu ne viena desimti, o gal ir ne biena simta. Ir brangiu ir labai brangiu :D Galiu pasakyti, kad spalva nelabai tikiu. Jei kibus vobleris, tai turiu jo: naturalke(blizgu), vaiduokli, tigra, golda.. Manau pilnai pakanka. Bet voblerio asmeninis darbas ir tavo ranku miklumas su jais daro stebuklus. Taip, kad Dzin darbas ir forma, tai tikra nesamone. Kartai lydeka tiesiog reguoja i mazus masalus, o malku neima, kartai makos rezultatyvesnes. Kartai nori agresyvesniu vobleriu, kartai tyliu ir flegmatisku. Tikrai ne del alkio jos pakyla is 4 ar 5 metru gylio ir paima koki Orbita 110, kuris eina apie 1,2 metro, tiesiog masalo savybes ir tavo su juo darbas privercia ja patiketi lengvo grobio tikrumu.
 #586267   martiz-zz
 27 Rgp 2014 12:35
spalva zinoma bus geriausia ta, kuria daugiausiai zvejoji ta diena, bet tikrai neuztenka 1-2 spalvu visur, labai priklauso nuo vandens, apsvietimo(del to ryte gali buti viena veliau kita) ir t.t. turiu as viena spalvinima kur vienoi baloj nr 1 o kitur jis man nelabai kaip...
  • 1
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė