Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Konkursas 18 m. ir jaunesniems forumo žvejams
 #485002   vyrgaz
 07 Bir 2013 11:54
Paskaitinėk fiderio temą, atrasi ko naudingo..ir sistemų ir visa ko..Dabar gi su dugnine gaudai, tai irgi šėryklka ant tų pačių žolių guli..Fideriui pabandyk "inline" sistemą naudot..
 #485357   tukasG
 09 Bir 2013 08:45
Jau pradedu laukt dar vieno ir dar vieno Gedckos, reportažų... ;-var-var. Gražios žuvys, gražūs vaizdai, smagios nuotaikingos žūklės. Smagu žiūrėt, smagu skaityt. ;uolrait Ypač tada, kai pats žvejot negaliu :cry: .
Šaunuolis, taip ir toliau, Gedcka. :gutgut
 #488716   Gedcka V
 20 Bir 2013 14:10
06-17 "Važiuot - nevažiuot?"
Pirmadienio ryte su tėte susitarėm į vieną tvenkinį nuvažiuot. Atsikėlėm pusę keturių, manydami, kad bus mažiau žmonių ir nebus užimta "mūsų" vieta. Nuvažiavę pamatėm ne tai ko norėjom - pilna, visos geriausios vietos jau užimtos :neutral: . Važiuot ar nevažiuot? Kadangi buvom jau atsikėlę, susiruošę, pasirinkom nuošalesnę vietą ir ten bandėm pagauti ką nors. Oras prastas - švietė saulė, vėjo nulis :/nek . Na, taip sakant, nieko nesitikėjom pagaut tokiu oru :-D .Sumetėm meškeres, laukėm, laukėm, kaip nėra kibimo - taip nėra. Pagaliau pirmas lengvas sargelio kilstelėjimas, dar vienas ir opa :twisted: Raudė... Vėliau dar viena ir dar, ir dar, ir taip be pabaigos jos kibo :? .
Paveikslėlis


Neleido nė prisiliest prie lyno. Reikdavo bent kas 10 minučių permest, kad uždėt vėl masalus. Kadangi neturėjom boilių, o ir ant kukurūzų nekimba ten, teko laukt 'viarkt . Jau gerokai išaušus užkimba ir didesnė raudė, na bent šis tas :) Ant plūdinės gal ir būtų smagiau jau tokią traukt, bet ant dugninės parėjo vos ne ore :-D
Paveikslėlis

Paveikslėlis


Pasižiūriu į dangų, o saulė jau visai aukštai ir spigina į akis.
Paveikslėlis

Kibimo tenka palaukti kiek daugiau nei valandą ir vėl kibimas, bet šįsyk jau lynas, tiksliau lynukas... :-D(IMTINO DYDŽIO) Po žvejybos paleistas pas mane į prūdą
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Na, šiuo lynuku praktiškai ir baigėm žvejybą. Šalia mūsų sėdėję žvejai irgi nelabai kuo gyrėsi. Turbūt ir jiems šiandien nekiba. Vienas išvažiavo jau pusę devynių, kiti kiek vėliau, o mes ir pasidavėm ir išvarėm. Liko tik diedukas kažkoks, sakė iki vidurdienio... :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Nei žvyno visiem ;-)
 #489694   Gedcka V
 26 Bir 2013 11:41
06-23 Spiningu
Ett, nepatingėjau ir vieną gražų rytą išėjau paspiningauti :)
Paveikslėlis

Tik atėjus prie ežero matyti, kaip žolės užaugo. O palietus vandenį pajutau ir labai šiltą vandenį. Švystelėjau guminuką į tarpą tarp žolių - ir bekrentantį guminuką kažkas sugriebia! Partraukiu lydekutę, kuri vos tesiekia legalumo dydį, ruošiuosi fotografuoti, ji tik šliuompt į vandenį ir nėra lydekos :grin:
Žingsniuoju toliau. Tolumoje įžvelgiu ir skritulius beplūduriuojančius, suskaičiuoju penkis, bet kadangi žvejai ant kranto du, viskas tvarkoj :gutgut :-D . Pasirodo vyrukai lynus gaudę ir pagavę, tądien pagavo vieną kiek mačiau, kilogramo. Juos praėjus, randu duobutę ir dar kartą suerzinu tuos, kurie pastatę skritulius, juk aš jau antrą pagaunu! O jie ne.. :-D , ši jau keliauja krantan, kad pabūgus fotiko, nepabėgtų :) .
Paveikslėlis

Visai šalia pat, pakimba dar vienas žuveliokas, bet jau palei švendrus. Bet kaip lydekaitė atsikabina nė nespėjus nuotraukos padaryt :) . Sekančiu metimu užkimba dar vienas
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Be to, visą dieną buvo begalė kibimų, bet tuščių kirtimų. Pats nežinau kodėl, bet gal viena, tai kad bedžigaujant nespėdavo sugriebt, o vobleriais tvičingavau, matyt, ir prašaudavo pro šoną :roll:
Paveikslėlis

Na, tai tiek ;-)
 #490571   Gedcka V
 30 Bir 2013 12:21
06-29 "Pasisėdėjimas..."
Vakar toks neblogas oras lauke, o veikt nėra ką. Prisimenu seną draugą, kuris taip pat mėgsta pažvejot, ir pasiūlau susitikt prie vandens su meškerėm :) . Susikrovėm mantą ir išdūmėm prie Marijampolės užtvankos. Atpėdinom jau į vakarą, todėl visos geriausios vietos jau buvo užimtos :roll: . Nuėjom kiek toliau nuo jų, kad nepyktų, kai apgaudysim :-D .
Teko ir krantą apsivalyt nuo lelijų :grin:
Paveikslėlis

Pirmos pasirodė kuojos. Viena papuolė ir didesnė - ~200g. O nuo kokių 7-8 sujudo ir karšiukai .
Paveikslėlis
Pas mane 1,2kg. bendro svorio, pas draugą kiek mažiau nei 1kg. hehe :-D
Paveikslėlis

Nustojus kibimui pasidaro ir šalta, todėl susikurėm laužiuką :) .
Paveikslėlis

Vėliau dar pagaudėm ant plūdinių ir sugavę kelis karšiukus vyniojom. Atrodo tik atvažiavom, o jau temsta... :?
Paveikslėlis

Tiek šį kartą :) .
P.s. Visus su neseniai praėjusia žvejų diena! ''plot .
 #494950   Gedcka V
 21 Lie 2013 12:41
07-20 Tikintis kažką pagaut
Visą liepos pirmą pusę tiesiog nebuvo kada pažvejot, tai futbolo varžybos, tai su draugais, tai vėl kur.. Na, žodžiu, linksminausi :-D . Bet vėliau prasidėjo lietūs, vėjai, ir laukiau dieną, dvi, tada jau savaitę, antrą, ir galų gale, t.y. vakar įkalbinu tėtę nuvažiuot, kur pasisėdėt. Kelias dienas prieš diskutavom, kur nuvažiuot ir pasirodo, kad tądien kai jau važiavom galvojom priešingai. Aš, kad į užtvanką karšių, jis, kad į kitą tvenkinį lynų '''bum :lol: . Teko man važiuot, kur nelabai norėjau, aišku nesakiau, kad nenoriu, paskui apsisuktų ir važiuotų, kur aš noriu, bet kam verst žmogų važiuot kitur, jei jis ten nori, ypač, kai jis vairuoja :) .
Beplepėdami privažiuojam prie tvenkinio, o žmonių :eek: . Bent 8 automobiliai visi susigrūdę vienas prie kito, dar ten taip nematęs :? . Vėjas irgi didelis, tik ką po lietaus tai visur dumblas, slysta, o krantai statūs. Šiaip ne taip susirandam šokią tokią užuovėja, kur ir pradėjom žvejot :v-ar . Aš dviem dugninėm, tėtė plūdine ir dugnine. Pirma sudirba plūdinė, ir kaip įprastai manom, kad užkibo karšiukas, ten jų daug delninių užsiveisę :? , bet deja! Iš kažkur užsiveisę, matyt, karosų. Anksčiau jų ten nebūdavo :roll: . Pakliuvo dar neišaugęs, lydekinis toks :). Kad ir kaip gaila, pradėjo lyti :neutral: . Tai stipriai, tai silpnai, tai vėjas, tai ne, tai saulė, tai vėl debesuota. Oras nekoks. Paveikslėlis

Vėliau ant dugninės ir aš gaunu kibimą, kaip nujausdamas, ištraukiu lynuką ;-) . Begrūsdamas pašarą, pastebiu, kad ir fyderis linguoja :grin: , pakertu - ir aš karosą! Bet mano didesnis hehehe... :-D . Tuo tarpu, galima sakyt nespėjau apsidirbt, bet kai įsilijo dar stipriau apstojo visai :? .
Netyčiom "pagaunu" ir vaivorykštę
Paveikslėlis

Po valandos lietaus, gerai permirkus, noras žvejot aprimsta.
Paveikslėlis

Į vakarą susirinko dar daugiau žmonių, nesvarbu, kad lijo :-D . Bet jų esmė buvo ne gaudyt ir smagiai pasėdėt, o truputį pabaliavot :roll: . Mes ilgai nelaukę, pradėjom po truputį vyniot, nes ir atvažiavom mes ne per anksčiausiai, pusę septynių.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Bent jau man, kaip tokiu bjauriu oru, manau neblogai pagaudėm :)
 #496322   Gedcka V
 26 Lie 2013 21:44
07-26 12 valandų žvejybos...
Šiandien mums su draugu pasisekė. O pasisekė, dėl to, kad geras draugas pavežėjo mus iki tvenkinio ir atgal :gutgut .
Daiktus susikrovėm jau iš vakaro. Kėlėmės po 4, bet prie tvenkinio buvom tik 5h. Kol susitvarkėm žūklavietę ir jau sėdėjom užmetę meškeres jau buvo gerokai vėliau :roll: . Rytas pasitaikė gražus - debesuota, vėjo didelio nebuvo ir nešalta :) . Pirmo kibimo sulaukėm ant plūdinių ir pirmas laimikis toks :lol: Šįsyk pirmas pagavo draugas ir dar METALINĘ :evil:
Paveikslėlis

Vėliau kibimo sulaukiau ir aš, nors dydis toks pats, bet kažko lengviau parsitraukė :-D Ir kaip priklauso pirmą žuvį paleidom, kad laimę neštų žvejyboj... :)
Paveikslėlis

Po kiek laiko į pašarą pradėjo reaguot ir smulkmė, gera pradžia pusė darbo ;uolrait .
Paveikslėlis

O po smulkmės pradėjo rinktis ir didesni :)
Paveikslėlis

Ir dar viens
Paveikslėlis

O vėliau netikėtai aplanko seniai man regėtas ir dar tokio dydžio karpiukas :) Tiesa, pirmą kartą pagaunu tam tvenkinį, gal įleista :roll:
Paveikslėlis

Vėliau pasikabina ir netoli puskilio karosas :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Ir taip po biškį, po biškį laikas ėjo. Per patį vidurdienį pagavom ir vėl netikėtą svečią karpiuką, kiek didesnį :roll: . Vėliau taip aprimo, kad pora valandų meškerės darbo neturėjo, na, o mes, kadangi buvom pavargę, biškį pamiegojom, taip pora valandikių :-D . Keltis nesinorėjo visai, kvepia, paukščiukai čiulba nu - kaifas.. :) Bet, po truputį išsijudinom ir vėl pradėjom gaudyt, bet deja nieko taip rimtesnio ir nepagavom :? , išskyrus raudes, nebent tinkamas lydekom, kurios būtent šiandien ir vaikėsi be galo. Tad baigėm savo dienos žvejybą.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Iki kito karto, nei žvyno visiem ;-)
 #496326   GerasisZ
 26 Lie 2013 22:06
Liuks žvejyba :gutgut
 #499237   Gedcka V
 08 Rgp 2013 15:32
08-6,7. "Jei jau nesiseka tai visur"
Ilgai nebegaudžiau, bet dienų liūdnai neleidau, juk vasara :cool: . Kažkada anksčiau su tėte vis planavom skrituliais pagaut lydekų birželį ar liepą, bet taip jau išėjo, kad laiko liko tik rugpjūtį. Pradėjom žvejybą antradienį vakare, norėdami pasigaut karosiukų ant gyvos. Kaip niekad tepagavom vos 6 ir dar per 3 valandas :? . Prieš saulei nusileidžiant suleidom skritulius. Beparplaukiant link kranto, deja teko tik man ši garbė :-D , pamačiau kaip karšiai 2-3kg. kupras kaišiojo.. O kiek ten jų buvo! Kaip rykliai koki pelekus kaišioja, o ir netoli visai buvo gal 2-3m. nuo valties :) . Prieš tai galvojau, kad tam ežere aplamai karšių vienetai, bet tie vienetai pasirodo neprasčiausi.
Ryte grįžtam patikrint skritulių, tačiau baltuoja visi iki vieno :? . Buvau pasiėmęs spiningą, o tėtė plūdinę. Galima sakyt pagavom abu - jis mekšrų su aukšlėm, aš ešeriukų per pirštą :roll:
Paveikslėlis

Susirinkę skritulius, grįžtam krantan, o ten mus pasitinka mažas padarėlis.
Paveikslėlis

Pakuojamės daiktus ir prisimenu, kad dėžutėj turiu labai senų blizgių, dar praeito dešimtmečio. Pratraukus krante dirba labai gražiai, tik kad sveria gal bent 30g. Lyg ir Jūratė ar kokia ji ten. Švysteliu gylin, nuskrieja bent 50m ir pliaaukš per visą ežerą :) . Nusileido ant dugno, pakėliau, pasukau pora kartų, patympčiojau ir leidau skęst, tik užsigulė kažkas ant masalo. Iš pradžių pagalvojau, kad gal žolę pakabinau, todėl stipriau kirstelėjau ir tik jaučiu... būm būm per kotą, kaip karšis koks blaškosi į šonus. Kol traukiau įsivaizdavau, kad karšį traukiu, nes visą laiką plaukė link manęs, tik kai pamatė mane pradėjo blaškytis ne karšis, o logiškiau lydeka :-D . Kurią šiaip ne taip paimu ranka.
Paveikslėlis

Lydeka 1,8kg ir 60cm.

Paveikslėlis
 #499239   Vaidis
 08 Rgp 2013 15:45
Na va, mesk tuos skritulius lauk, matai, kad spiningas pranašesnis ;-var-var.
 #499372   Dziedas
 09 Rgp 2013 07:41
Jo, jo Skrituliai jau ne madoj ,jos pagal manęs, reikia uždraust. Jokio aktyvumo-paleidai ir lauk, kada užkibs. :/nek Panašiai ,kaip su tinklu. O va aukšles sudomino, kur tokios gražios gyvena? :gutgut
 #499374   Edosius
 09 Rgp 2013 07:59
Nepamiršk mėnesio ženklo... ;uolrait
 #499932   Gedcka V
 12 Rgp 2013 15:42
08-11 "Kodėl nereikia miegot žvejojant ir dar valty :-D

Vakar su tėte vis galvojom, kur nuvažiavus pažvejot. Norėjom, kur netoli, bet kad visur aplink miestą apgaudytą viskas :grin: . Gerai, kad dar dirbo viena žvejybos parduotuvė, kitaip nebūtumėm turėję masalų. Labiausiai tai mum trūko uodo lervų, bet sakė pasibaigė. Tad rinkomės kaip įprasta dzikų ir sliekų, kukurūzų, bei pabandymui naują masalą - peletes. Kvapas tai toks citrusinis buvo lyg apelsinas, lyg citrina. Vienu žodžiu, susidėję daiktus išvarėm.
Atvažiavom, sumetėm meškeres, o še tau griaustinį girdim... :?
Paveikslėlis

Gerai, kad dar šonu praėjo, tad nedaug lietaus gavom. Žvejų tiesa nedaug buvo. Pora valtininkų ir pora nuo kranto gaudė.
Paveikslėlis

Bei dar toks vienas baltas gaudė, bet tik mailių ir nešnekus buvo kažkoks :roll:
Paveikslėlis

Pirmais metimais susigundė aukšlės, bet fotkintis labai nenorėjo. Šoko tiesiai nuo kabliuko, nė nepasiekusios kranto :grin:
Paveikslėlis

Tarp jų pasimaišo ir kuojų būrys ir ešerys, kuris jas vaiko
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Peletes tai labiausiai gal kuojos ir ėmė. Kokių stambesnių laimikių nepapuolė, bet kaip klausėm žvejų daug kam nepakliuvo :roll: .
Paveikslėlis

Vėliau atvažiuoja geras tėtės draugas su žmona. Ale atsivežė šašlykų na ir gėrimo "prie šašlyko" :-D. Jis, kaip žinojau, buvo tikras meistras žvejybos. Nebūdavo taip, kad nieko nepagautų. O ir meškerės pas jį paprastos, sistemos irgi. Atėjo, sako žiūrėk ir mokykis. Paslapčių kokių jis man pripasakojo tai nesakysiu, nes paskui žuvies Lietuvoj neliks :koliorava . Na, bet pirmiausia ką jis įrodė, kad tam tvenkinį kukurūzą valgo žuvys, nors visą laiką iki tol kol jis čia atvažiavo ant kukurūzų neėmė. Ir tvirčiausia taisykle jis vadina, kad visoki pašarai, boiliai ir t.t. jau yra per daug išgalvota. Jis niekad jų neperka, o gaudo papraščiausiai kukurūzais ar sliekučiais, ar tai krupom. Bei tuo pačiu ir šeria. Ir sakyčiau, kad nepagauna, bet apgaudo visus kurie su juo gaudo. Mes tą dieną, ne per daugiausiai pagavom, gal po pora gerų kuojų, o jis dešimtim daugiau :oops: . Kartais atrodo, kad gaudyt nemoku :v-ar . Prisižiūrėjus į visokius Korsakus, emilius ir t.t. atrodo taip paprasta...
Bet dabar sugrįžtam į temą. Besišnekučiuodami, pamatom juokingą vaizdą, man pirmą kartą :lol: . Čia dėl ko nereikia miegot per žvejybą :grin:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Vėliau, kiek pameškerioję, susirinkom daiktus, pora fotkių ir namo :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Žuvų bus, bet gal tik tada kai atrasiu, kur normaliai kimba, kaip kokioj skirvytėj ar kuršmarėse :-D
 #499945   savasmenas
 12 Rgp 2013 17:02
Negalvok, kad nuvažiavus į Skirvytę ar kuršmares pagausi ''belekiek'' žuvies, ir ją maišais temsi... Gal ir daugiau truputį eina pagaut, bet netaip, kaip jūs rašote, kad kimba ir galima žuvies pilnus sietus prigaudyt ;)
 #499957   Gedcka V
 12 Rgp 2013 18:06
Kol kas tai nė karto nemačiau ir negirdėjau, kad silpnai kas pagautų ten :?
 #499992   GerasisZ
 12 Rgp 2013 20:41
Žuvys, ne tau vienam turbūt neaktyvios buvo, tai žmogus miegot nuėjo... Vaizdas nužudė [oj-me: :-D ;-var-var.
 #500804   Gedcka V
 16 Rgp 2013 13:34
08-14,15 "Už nesėkmes, kažkada vis tiek atsilyginama" :)
Po praeitos žvejybos nesėkmės galvojom, kad ten užteks jau gaudyt. Bet pirmadienį iš ryto, tėtės bendradarbis buvo ten pat ir pagavo 4 lynus po 1kg. :) , gal mūsų pašarai suviliojo juos :roll: . Todėl, trečiadienį vėl varėm ten pat :-D . Tiesa, pakeitėm visiškai vietą, kitam tvenkinio gale gaudėm. Tai pirma kas nesisekė tai nutraukiau visą sistemą. Sargelis kilo, kilo užkirtau kažką galingo palaikiau anam gale ir nutrūko, tai partraukiau tik viršutinį kabliuką :? .
Vėliau kibimai buvo tik kuojų arba raudžių, matyt įtaką darė vėjas.
Paveikslėlis

Krantuose vyko kažkoks keistas reiškinys. Kiekvienam krante radom pradarų kriauklių su organais savo. Vieną radom gan didelę, bet be nieko .
Paveikslėlis

Vėliau žvejyba darėsi vis sunkesnė, vėjas per stiprus tiesiog buvo. Todėl vakare pratęsiau žvejybą, kur ramiau. Tik šįsyk dariau viską paprasčiau. Be jokių pašarų iš parduotuvės ar įmantrių masalų. Galiu pasakyti, kad net geriau kibo :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tik turėjau nedaug laiko pažvejot, tad laimikis negausus. Sietkos irgi neturėjau, todėl visas žuvis leidau iškart atgal.
Vakare dar užsukom į kaimą, kur yra bala gera, kada būna kimba, kada ne. Užsišeriu krupom, gal bent pusę kilogramo sumetu, ir tikiuosi ryte bent kažką gerą įkirst :)
Ryte, kaip nekeista pramingu žadintuvą ir tik po poros gerų valandų atsikeliu :grin: . Prie vandens aš tik 7h ryto. Bet vilties neprarandu ir greitai viską susitvarkau. Pirma pakliūna nedidelė išpampusiu pilvu kuoja, matyt prisirijus kruopų :) . Sekančiu metimu plūdė dingsta akimirksniu ir pakertu.. Bet, kuo toliau, tuo labiau nematau savo plūdės - nesugebu atkelt nuo dugno :-D . Stabdžius jau iš anksto buvau atlaisvinęs, todėl kiek priveržiu ir pasitikiu, kaip sako meistrai, angliška palaidyne. Gal tik po kokios minutės sugebu jį atkelt nuo dugno ir pamatyt kas ten. Bet vėl šauna gilyn ir nepasiduoda dar kokią minutę. Bet paskui jau po biškį po biškį pradėjo pasidavinėt. Iškilo į paviršių, bet dar retkarčiais pasimuisto - amūras ''plot , kuris turėtų būt jau 1,5kg. svorio. O pavasarį svėrė vos ne kilogramu mažiau... Šitą aparatą jau daugiau nei savaitę bandžiau sugaut tai ant kukurūzų, tai ant pelečių, o užkibo ant paprasčiausio sliekučio :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

https://www.youtube.com/watch?v=9d4Df1uHRoQ

Po šio gyvuliuko jau nelabai kas kibo, turbūt viską prabaidė kas buvo aplink :-D .
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #501400   Gedcka V
 20 Rgp 2013 13:04
08-19 "Sidabriniai karosai"
Vakar iš ryto su tėvu norėjom aplankyt vieną didelę balą, kur buvom prieš kelis metus ir visai neblogai pagaudavom karosų sidabrinių. Bet iš pačio ryto jau pradėjo nesisekt - iškrito stiklas iš akinių, reikėjo ieškot senų akinių, įdėt naują varžtą ir t.t. Taip pragaišom pusvalandį gerą, dar kol nuvažiavom. Nu vienu žodžiu išvarėm vėliau :roll:
Prie vandens kažkur tai apie pusę septynių buvom. Kaip keista bebuvo, bet nematėm nei vieno žvejo.
Paveikslėlis

Ant plūdinės ėjo va toki karasninkai, nežinau kiek mes ten jų būtumėm prilupę, nes kibo kiekvienu metimu.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Masalų turėjom įvarių, net boilį uždėjom ant vienos dugninės, nes buvo geras kibimas, bet pakirtus viską nutraukė.
Paveikslėlis

Kartais papuldavo ir poros šimtų gramų, aišku nedidukai, bet kai nėr kas veikti, visai malonu :) . Vėliau ant dugninės pagavom apie 300g. karosiuką, bet buvo ir didžiausias tos dienos. Nežinau ,bet matyt, per mažuosius sunkiau ir pagaut didžiuosius. O čia į pabaigą žvejybos, sugalvojom, kad reikia pažiūrėt kiek būtumėm prigaudę nuo ryto, jei būtumėm visų nepaleidę ( ėmėm tik per delną)
O pasirodo per valandą 2,5kg., atrodo nedaug, bet kai pasižiūrai į dydžius.. :?
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vėliau visus mažuosiu paleidom, bei galim paskaičiuoti per valandą 2,5kg. pagauta, o gaudėm nuo 7 iki 12 tai :)
Paveikslėlis

Čia didžiausi tos dienos :lol:
Paveikslėlis

Tai tiek šį kartą :/braj;
 #502413   Gedcka V
 24 Rgp 2013 12:40
08-22 "Karšio belaukiant"
Taip jau išėjo, kad buvau miegojęs tik pora valandų, todėl iš ryto neišėjo pažvejot, todėl pabandžiau per pietus pagaudyt, pažiūrėt kaip seksis :) . Oras kaip ir nieko buvo, debesuota, kartais nulydavo silpnai. Atėjęs prie kranto, mačiau, kaip kažkur už 30 metrų mailius paviršiuj virė, tai taip nusprendžiau, kad neseniai šerta buvo. Sumečiau pora dugninių ir laukiau. Plūdinės net nebuvau pasiėmęs, nes rugpjūtį ten dažniausiai kibdavo ant dugninių ir tik kuo toliau, bet tądien viskas buvo kitaip. Begaudydamas ant dugno tepagaudavau vieną kitą mekšrą, kurie iškart keliaudavo atgal, o karšių taip ir nebuvo matyti. Prisiminiau vieno lenko, kažkur rašytą straipsnį, apie karšius, kurie kibdavo viduriniuose sluoksniuose, kuriuos gaudyti reikėjo plūdine vagleriu :? . Todėl nieko nepešęs dugninėm, palikau jas bestovėti, ir šalia nuėjau spiningu pamėtyti, pagalvojau gal jei mailiaus yra, tai kur duobutėj ešerys laukia :) .
Paveikslėlis

Po poros metimų sulaukiu nedideliu bumpt per kotą, kai liuobiau, tai visas vobleris su ešeriuku išlėkė į krantą :) . Vėliau gaunu stipresnį smūgį ir šįsyk didesnio.. :cool: Toks pusę velnio priešininkas lygiai 0,5kg ešerys ;-)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vėliau nesulaukiau nei ant spiningo kibimų, nei ant dugninės, todėl baigiau žvejybą.
 #502415   Gedcka V
 24 Rgp 2013 12:59
08-23 "Laikas prisimint spiningą"
Baisu, atrodo visai neseniai karosus gegužę traukiau, o jau rugpjūčio pabaigą ir į mokyklą tuoj, brrrr visai nesinori dar :) . Po vakarykštės žvejybos pasirodo, kad spiningui jau laikas rodyt klasę, tad kėliausi jau 6h ryto, bet kol nustojo lyt palaukiau gerą valandą ir tik tada išėjau spiningaut. Iš pačio ryto pagriebė turbūt didžiausia tos dienos, tik pavyko ją pakirst iš trečio sykio :-D Svėrė 0,8kg.
Paveikslėlis

Šiaip galima sakyt būvo tikras eldoradas, nes kibo maždaug kas penktu metimu, bet visos tokios apie 0,5kg. šaudyklukės. Begaudant poperiu kibo ir gan padorios lydekos, jau virš 1kg. bet vis nepataikydavo. O jau kiek giliau gaudant vis kibdavo tokios apžiorios, tiesa, apžuvinau praeitais metais laimėtą čia vobleriuką, jau galvojau niekur aš jo neįkišiu :-D
Paveikslėlis

Vėliau pradėjo kabinėtis ešeriokai po 150g. :)
Paveikslėlis

Tarp jų vėl pasimaišydavo kokia šaudyklė
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Papuolė ir mažesnis vienas :)
Paveikslėlis

Čia bendras laimikis. Vidurinė lydekėlė paleista, čia dėl dydžių įterpiau aš ją, palyginimui, kokios kibo.
Paveikslėlis

Žvejojau apie 4h. o kibimų turėjau begalę, net nesuskaičiuoju. Lydekėlių tokių apie 0,5kg. gal pagavau bent 10, dar mažesnių nežinau net kiek. Ešerių buvo man atrodo 8, bet didžiausi buvo tik 150-200g. tuos ir paėmiau, visi likę ešeriukai ir lydekėlės buvo paleistos, kaip ir ši :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Būtų visos paleistos, bet tėvukų pageidavimu buvo patiekiamos kitur :twisted: . Tiek šį kartą ::hai-bai
 #503160   Gedcka V
 28 Rgp 2013 15:41
08-26 "Dryžuotųjų paieškos"
Praeita sykį labiau norėjau lydekų, bet kadangi nepavyko suviliot didesnės, tai šįkart ieškojau ešerių :) . Galima sakyt ir radau tik dydžiai nestebino. Kitą kartą reiks bandyt tėvą kalbint su valtim plaukt, nes spėju, kad ne ten gaudau, kur didesni ešeriai plaukioja. Bet visvien pasismaginau :) Viso 7 ešeriai ir pora nelegalių lydekėlių, didžiausias bus virš 200g.
Pirma papuola tokia mažiukė
Paveikslėlis

Paėjus gerą pusšimtį metrų randu nedidelį būrelį ešerių, o tiksliau ešeriukų, dėl kurių nė nenorėjau traukt fotiko, juk vandenį stovėjau, o kas ten žino kas gali atsitikt :roll: tfu, tfu, tfu per kairį petį :) . Ai, beje, tądien tokį bandymą padariau, ešeriai kaip žinau atakuoja iš apačios, tai pabandžiau poperiu tuos pagaut ir ką jūs manot, visai smagiai jie kibo :) :gutgut , bet turbūt tipo didžiausias ir užkibo ant jo :roll:
Paveikslėlis

Kiek giliau truputį mažesnis buvo
Paveikslėlis

Vėliau dar ant mikrikų pabandžiau, bet tik smulkmė kibo :? . Tai tiek ir tepagavau tą vakarą, gal kitą kartą sėkmė neapvils ir sugausiu tikrą monstriuką :ruko Gal ir šypsena atsirastų veide.. :lol:
Paveikslėlis

P.s. Paimti matosi nuotraukoj, kiti augina pilvą ;-)
 #503162   Gedcka V
 28 Rgp 2013 15:59
08-27 "Kuojų eldoradas"
Šiaip tikėjausi karšių eldorado, bet taip jau išėjo, kad tik užmeti ir kimba. Taip ir buvo - užmeti dugninę, nespėja nė valas įsitempt, jau vaikšto pirmyn atgal sargelis, pakerti ir sėdi tokia ;-)
Paveikslėlis

Nežinau kiek ten jų buvo, bet turbūt bėda buvo tame, kad kablys buvo pas mane 16nr., nors atrodo kaip 20nr., ir nepasikirsdavo '''bum , o dar ant kukurūzo gaudžiau tai taip ir gavosi. Bet svarbiausia, kad kibo! ''plot . Rytas gražus, žuvys kimba, lašiniai su agurkais rankoj - ko dar daugiau reikia? :-D
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kažkas užuodė ir lašinius ir galvoju kas čia vaikšto aplink mane, tik girdžiu kažkas nuo medžio ant medžio šokinėja, o ten - voverė pūstauodegė :) :gutgut
Paveikslėlis

Vėliau po aktyvaus kibimo įvyko kažkoks atvirkštinis procesas :grin: . Priešingai negu ryte, apsoliučiai nekibo :neutral: . Nė ant vieno dziko. Toks vaizdas susidarė, kad arba kokia didelė žuvis atplaukė, arba lydekų būrys pasirodė :) Dar gerą valandą palaukiau tikėdamasis ką nors sugaut, bet deja, ne mano laimei :-D. Susirinkau viską, kelias foto padariau
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Pabaigiau lašinius, atsisveikinau su vovere :/brazasista ir pėdinau namų pusėn, o pėdint reikėjo ilgai... Gal bent pusvalandį su visom tašėm, pašarais, žuvim, kurių didžiausią tikėjausi sveiką gyvą parnešt namo ir paleist į prūdą, pėsti eit reikėjo :v-ar . Bet galų gale, tikslas pasiektas :gutgut
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Šioj nuotraukoj, jei nežinotumėt, kad čia kuoja, kartais neatrodytų kaip storasprandis šapalas? :)
Paveikslėlis

Nu dabar tai vsio. Baigiau su dugninėm. Nekibo šiemet karšiai, kuriuos taip nurėjau sugaut, tai atsigriebsiu lydekom, tikiuosi... :-D
 #503791   Gedcka V
 31 Rgp 2013 13:12
08-30 "Ešerių maištas"

Paveikslėlis

Vakar nesugebėję anksti atsikelt iš ryto su tėte, tai truputį pavėlavę 8 buvom ant vandens. Tikėjomės labiau lydekų judesio, bet kibo tik ešeriai. Buvo giedra, vėjas nedidelis ir rūkas iš pačio ryto dar buvo didelis, bet vėliau sumažėjo :)
Paveikslėlis

Tai, matyt, dėl giedrumo tik ešeriai ir rinko mailių paviršiui, bet tiksliau ešeriukai :( Tsakant, kas metimą sėdi toks balvons :ruko
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Taip betraukiojant pasižiūrau už savęs, o ten :eek:
Paveikslėlis

Aplink visą valtį pilną šitų mažų parazitų - saulažuvių :) Gali užsikabliuot kiek nuori :)
Paveikslėlis

Nu, dar papuolė man vienas toks vidutiniokas ;-)
Paveikslėlis

Įsidienojus pasidarė, taip sakant, karšta, tai ir baigėm tuos mažvaikius skriaust. :)
Paveikslėlis

Na, jei dar vakare pavyks kur ištrūkti paspiningaut, tai dar bus reportažas, o jei ne, tada Dzydzelis dzydelis AČIŪ organizatoriams, rėmėjams už šias net 4 mėnesių varžybas :) , už gautus prizus :gutgut , taip pat varžovams už įtemptą kovą ;-) . Nei žvyno, nei uodegos rybalovai :/braj; Te laimi geriausias ;-)
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė