Jei turetum sveikatos ir stiprybes gruodzio menesi muojuoti bent puse dienos,manau ir tu pagautumlooking4snow rašė:O pagaunat jus juroje tokiu lasisu, kaip pvz., dabar visi gaude upese galima sakyti standartines - "metrines"?

Jei turetum sveikatos ir stiprybes gruodzio menesi muojuoti bent puse dienos,manau ir tu pagautumlooking4snow rašė:O pagaunat jus juroje tokiu lasisu, kaip pvz., dabar visi gaude upese galima sakyti standartines - "metrines"?
Tai tu Sauliau ir abejok,bet abejonem reikia turet pagrindoSauliusM rašė:siaip tai mano fantazija nelabai nesa, kaip reiktu jurini 10+ kg monstra issitraukt. eitu ir nueitu *PYP* statmenai kranto su viskuom kai valas pasibaigtu ir tiek tu ji ir tematytum 90% atveju. plius nelabai kas velu rudeni gaudo juroj. o kad tie monstrai kuriuos nery gaudo velai rudeni, gruodi jau butu iki juros nusiridene, tai labai abejoju, ten gal velai rudeni pakrantej buna tie, kurie tais metais isvis i upes nelindo.
kalba ejo apie zukle nuo kranto o ne apie trolinga, kur ir irankiai biski kitokie ir galimybes zuvi vedziotis kitos. o nuo kranto tu nei vala uzsistorinsi, nes neuzmesi, nei paskui zuvi pabegiosi/paplaukiosi jei ana statmenai kranto gilyn pavarys. tokiu atveju eis kaip traukinys ir nuesi, kai valas pasibaigs ritej. o mano abejonem pagrindas yra toks, kad as zinau, kaip tai buna, kai ta zuvis uzkimba upej, jei paskui ja krantu negaletum begt, tai butu ragai daugumoj atveju uzkibus rekordiniam egzemplioriui, o variantas statmenai kranto upej ne taip baisus, nes valo atsargu visgi gali uztekt ir iki priesingo kranto, o vat juroj valo iki svedijos neprisivyniosi.matamode rašė:Tai tu Sauliau ir abejok,bet abejonem reikia turet pagrindoSauliusM rašė:siaip tai mano fantazija nelabai nesa, kaip reiktu jurini 10+ kg monstra issitraukt. eitu ir nueitu *PYP* statmenai kranto su viskuom kai valas pasibaigtu ir tiek tu ji ir tematytum 90% atveju. plius nelabai kas velu rudeni gaudo juroj. o kad tie monstrai kuriuos nery gaudo velai rudeni, gruodi jau butu iki juros nusiridene, tai labai abejoju, ten gal velai rudeni pakrantej buna tie, kurie tais metais isvis i upes nelindo..bet jei pasikalbetum su trolingistais,tai suzinotum,kad ir pernai,lapkricio gale,kai ziema velavo ir orai leido trolinguot,pas juos i laimikius papuldavo ne vien tik tos,kurios nenerse,bet ir jau katik isnersusios.pas zvejus-brekininkus,taip pat tokiu papuola.nu o ar pavyktu kokia >10kg.as irgi abejoju,bet kad duotu vaizdu,tai tikrai
,bet tai butent del tos tokios kovos mes jas ir gaudom
as labai atsiprasau uz durna klausima ir grubu issireiskima, bet *PYP* tu lasiaku tam Merky reik? kad visus upetakius su kirsliais nerst plaukdami istratintu? apie kitas zuvis jau nekalbu. ka jum dar mazai kiek tu lasisus su slakiais dabar yra? siemet kas norejo pagaut ir gaude, tai didzioji dalis tikrai pasigavo, o kiti ir ne po viena. kam ju dar daugiau reik? kad butu kaip amerikoj, kad isibridus upej lasis tarp koju spraustusi praplaukt bandydamas? ir koks idomumas juos gaudyt tada bus? kai ju mazai tai ir idomu ji surast ir pagaut, o jei priveis, kad ju bus kaip prisikta, tai jokio idomumo toj zuklej nebebus ir idomus tas lasis bus tik kulinariniu poziuriu kaip greit uzaugantis mesos kalnas. nors mano poziuris i tas lasisas po siu metu jau dabar toks. tai tik greit augantis mesos kalnas. nieko daugiau. bet aisku kiekvienas galim turet savo nuomone kokia tik norim. tik man labai nepatinka, kai lasisu veisimo ir saugojimo salininkai ir lasisu dievintojai hipertrofuotai ta avo nuomone kisa ir kitiem. aisku cia yra dar vienas momentas, valstybe sukiso labai daug pinigu i tu zuvu veisima ir apsauga, gerai tai ar blogai cia kitas klausimas, bet su tuo nesiskaityt irgi negalima. bet tuo paciu tai ir nereiskia, kad daug sukisus iki siol ir toliau reikia bukai kist nemastant apie nieka kita.arabas rašė: Egzistuoja kur kas pigesnis ir realesnis variantas - žuvitakiai ant Vokės. Kaip žinoma Vokė sujungta su Merkiu, tai lašiakai galėtų pasiekti visokias ten ulas ir grūdas aplinkeliu.
Šlakiai tai tikrai aukštyn neršt plaukia kas met, net vietą žinau, kur juos gruodžio mėnesį rankioja. O ir pavasarį teko matyt lašišų Nemune, gerokai aukščiau Neries santakos, jau buvo visos juodos kaip anglis, matyt po neršto, kuris ir buvo Nemune.SauliusM rašė:nestebuklas visai... as tai pradejau jau net mastyt, kad gal kaikurios ir isnersia tam paciam Nemune niekur kitur neplaukdamos...
cia kas tau taip viska papasakojo? ar cia pats dabar taip ismastei?looking4snow rašė:Tai, kad jos nersia ir paciame Nemuna yra faktas, bet kad tokiu velyvu metu vis dar plaukia is juros i upes nersti, man neitikimai atrodo. Jau turejo iki gruodzio buti isnersusios.Juk draudzia gaudyti iki sausio 1 d. net del to, kad iki tol ir nersia, o del to, kad iki tol lizdus saugo ir lengva nuo ju nurinkti patinelius.
nu lahanulis nevaikiskai.MariusM rašė:kancofkė
Man atrodo gali pakilt toliausiai iki kavarsko užtvankos, o toliau nebeįmanoma.tidass rašė:Ar lasisos pakyla auksciau anyksciu sventaja upe?