Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #360527   grazvis
 10 Bal 2012 15:20
Nu renaldas is dalies sutinku, kad reik kotu yvairiom situacijom, bet paprasciausias dalykas pasivynioti ta shoka jai jau taip lupat tuos pavadelius, arba kam isikalineti jai matot, kad truksta zuvis riebesne jama dekit storesnius pavadelius.
Klausimas varysiu y karpyne karpiu gaudyti praeitais metias visi karpiai pabego su pavadeliu as naudoju 0.1mm ka man daryti nenoriu stroesniu :D tai labai jau juokingia skamba.
Arba prikit pavadelius uz 60 lt 50m kur 0,1 laiko iki 2,5kg ir viskas.
 #360531   EDVD
 10 Bal 2012 15:31
nusipirkau 0.12 riverge už 59lt prieš berots tris metus, puikiai viską atlaikė. O vat šiemet jau suseno ir nebelaiko, tai 3 metam gero pavadėlinio valo 50Lt nusipirkti manau ne bėda.
 #360539   renaldas
 10 Bal 2012 15:58
grazvis rašė:Nu renaldas is dalies sutinku, kad reik kotu yvairiom situacijom, bet paprasciausias dalykas pasivynioti ta shoka jai jau taip lupat tuos pavadelius, arba kam isikalineti jai matot, kad truksta zuvis riebesne jama dekit storesnius pavadelius.
Klausimas varysiu y karpyne karpiu gaudyti praeitais metias visi karpiai pabego su pavadeliu as naudoju 0.1mm ka man daryti nenoriu stroesniu :D tai labai jau juokingia skamba.
Arba prikit pavadelius uz 60 lt 50m kur 0,1 laiko iki 2,5kg ir viskas.
Nu Grazvi is taves tokio atsakymo nelaukiau :lol: Buna situacijos kai gali det storesni pavadi, a buna kai negali, tai yra ankstyva pavasari ar rudeni velai, kad ir siais metais gaudem dar ledo lytis plaukiojo, uzdejus 0.12, 18nr kabliuka ir 1-2 pinkas ar tai matyliu, niekas nejudino arba istraukdavai nuciulpta kabli, pakeiti i 0.1 pavadi, jau vienas kitas rimtesnis kibimas matos, ir kuo plonyn, tuo kibimai drasesni, bet tada prasideda pavadeliu trukinejimai. Tai vot cia ir turi rinktis ar gaudyt su plonais valais ir kazkiek ju nutraukt ar naudot storesni, pagaut zymiai maziau, bet nieko nenutraukt ar dar kazka daryt.

Kai gaudai 20-30m atstumu, deti shocka, nu cia jau ananizmas ir isvis as jo neprapoguoju, kazkaip po 100m mest niekur nereikia, tai issiverciu ir be jo.
 #360545   RoBass
 10 Bal 2012 16:13
renaldas rašė:Del valo keisti koto nereikia, kaip ir ne visur ir visada butina naudot tokius plonus pavadelius, tiesiog reikia tureti ne viena kota, o kelis skirtingus ir visada galima bus issisukt is situacijos.
su tuom sutinku :gutgut
 #360565   grazvis
 10 Bal 2012 17:46
Na gal Renaldai. Tikrai nesigincysiu nes dar neteko pajusti skirtumo su tais ploninimais pavadeliu. Nz gal mano ysitikinimas, kad dugnine tai ne pludine ir ten pavadelis na kiek grubesnis galimas ;)
Seip jai turim galvoje srovyte ir reikia, kad masalas butu prikiles nuo dugno tada taip, as ploninu pavadely nes man to reikia, kada zuvis (plotkes) ima zaidzianty masaliuka ;) kada stovintis vanduo ir taikinys karsiokai nesibovinu su plonumu 0.12 man pats optimaliauses varijantas... :/braj;
 #360717   RoBass
 11 Bal 2012 02:59
vienas klausimas: tu riciu Shimano Nexave RB 1000, 2500, 3000, 4000 (ir isvis visu shimano riciu) tik bugnelio dydziai skiriasi, ar ir korpuso dydis kazkiek? dekui uz atsakyma.
 #360797   Antas
 11 Bal 2012 09:47
vakar svente pasidariau povelykine - atsikraciau sufix valu, oi kaip man jis atsibodo :cool:
kote akcija uzmaciau - tai ir prigriebiau kazkokio valo, bet nuo sufix skiriasi kaip diena ir naktis.

p.s. jei kam reiktu 0,12 berods vadinasi sufix braid, galiu padavanoti, naud metai ant dugnines, stovis geras. Galiu ir i rengini birzelio men atvezti. I kitus miestus nesiusiu
 #360889   RoBass
 11 Bal 2012 13:59
hamis rašė:Skiriasi korpuso dydziai, paziurek kaip atrodo 1000 korpusas ir 4000 :D
tas tai aisku, biski ne taip paklausiau :grin: tiesa sakant domino klausimas 1000 ir 2500 skirtumai, nes kazkokiame uzsienio saite ziurejau, tai nelabai ejo izlibinti dydzio skirtumus :-D
 #360892   RoBass
 11 Bal 2012 14:04
Feedaristas rašė:Na gal nevisiskai nematomas bet gal maziau pastebimas nei zalias... Idomu butu suzinot nuomone is zmoniu kurie ji bande. Ar labai kietas?
kiek esu skaites apie tokius valus, tai raso,kad jie atspindi sviesa, lauzia ja kazkaip ir tipo zuvis nemato.turejau paprasta vala tipo irgi nematomas, tai pabandziau ber slovika paziureti pripyles vandens, nu as ji maciau, bet skirtumas yra su kokiu zaliu ar rudu... :grin:
 #360894   Feedaristas
 11 Bal 2012 14:08
RoBass rašė:
Feedaristas rašė:Na gal nevisiskai nematomas bet gal maziau pastebimas nei zalias... Idomu butu suzinot nuomone is zmoniu kurie ji bande. Ar labai kietas?
kiek esu skaites apie tokius valus, tai raso,kad jie atspindi sviesa, lauzia ja kazkaip ir tipo zuvis nemato.turejau paprasta vala tipo irgi nematomas, tai pabandziau ber slovika paziureti pripyles vandens, nu as ji maciau, bet skirtumas yra su kokiu zaliu ar rudu... :grin:

Tu cia apie florocarbona ar pintuka?
 #360895   hamis
 11 Bal 2012 14:09
RoBass rašė:
hamis rašė:Skiriasi korpuso dydziai, paziurek kaip atrodo 1000 korpusas ir 4000 :D
tas tai aisku, biski ne taip paklausiau :grin: tiesa sakant domino klausimas 1000 ir 2500 skirtumai, nes kazkokiame uzsienio saite ziurejau, tai nelabai ejo izlibinti dydzio skirtumus :-D
Skiriasi :)
 #360897   RoBass
 11 Bal 2012 14:18
Feedaristas rašė:
RoBass rašė:

Tu cia apie florocarbona ar pintuka?
floro, bet kazkas turetu buti panasaus ir su pintu :donknow'
 #360898   RoBass
 11 Bal 2012 14:18
hamis rašė:
RoBass rašė:
Skiriasi :)
jasna.
 #360901   Tironas
 11 Bal 2012 14:24
neturetu. Realiai tas klimaksas darytas is Dynema pluosto. Tai yra is to paties ko ir Salmo ir dar daugybe kitu. Tiesiog tai yra nedazyta Dynema. todel tas pluostas galima sakyti kad permatomas. ar tai reiskia kad jis vandenyje maziau matomas? - vargu. net jei ir taip butu ar tai duoda kazkokius privalumus? Juk risat pavadeli. rode man makaulius kad pasaulio fyderio izimybes ir cempionai gaudo ryskiais roziniais valais ir nieko. vadinasi pagrindinio valo spalva nevaidina jokio vaidmens. dar kaip tik geriau gal kai matai kur tavo valas eina ir kaip jis juda sroveje. ar ne?
 #360904   Feedaristas
 11 Bal 2012 14:38
Tironas rašė:neturetu. Realiai tas klimaksas darytas is Dynema pluosto. Tai yra is to paties ko ir Salmo ir dar daugybe kitu. Tiesiog tai yra nedazyta Dynema. todel tas pluostas galima sakyti kad permatomas. ar tai reiskia kad jis vandenyje maziau matomas? - vargu. net jei ir taip butu ar tai duoda kazkokius privalumus? Juk risat pavadeli. rode man makaulius kad pasaulio fyderio izimybes ir cempionai gaudo ryskiais roziniais valais ir nieko. vadinasi pagrindinio valo spalva nevaidina jokio vaidmens. dar kaip tik geriau gal kai matai kur tavo valas eina ir kaip jis juda sroveje. ar ne?
Na as sroveje negaudau tai man kaip ir nelabai idomu kaip jis juda sroveje. Jo styprumas geresnis (bent ant popieriaus ka raso) nei salmo, tai gal jis ir minkstesnis... Viena kart tik buvo taip kad Salmo pintukas man prie pat rites nutruko (apie 70m) :-ug
 #360907   Tironas
 11 Bal 2012 14:45
del to tvirtumo tai sunku pasakyt. reiketu lygint vienodo diametro ( realaus) stiprumus. kuo valas tankiau supintas tuo plonesnis ir geriau metasi, bet tuo blogiau laiko mazga. jei valas supintas reatai ( maziau visu i centimetra), tuo jis labiau puciasi, siausiai, tuo jis silpnesnis blogiau metasi, gaudo daugiau slamsto, bet mazga geriau laiko.
Pabandyk ta klimaksa. nemanau kad bus stebuklas. manau daugiau prasmes butu bandyt kokius nors kardinaliai kitokius valus. pav japonisku PE 8 giju. bet jie ziauriai brangus ir su mazgais nedraugauja.
 #360974   liorenas
 11 Bal 2012 17:30
Pernai romadoj per akcija ir as sumasciau nusipirkt Climaxo (gerai Tironas pastebėjo dėl pavadinimo :-D )...nu realiai jis man visiskai nepatiko... :/nek pirmiausia padengtas kazkuom neaiskiu, t.y. atrodo kaip snargliais kazkokias nutaskytas (cia kaip supratau kazkokis silikonas ar kokia kujnia...specai greiau zino kuom ten tie valai dengiami)...kai jau tie snargliai po nekurio laiko nusitrina nuo naudojimo, tada valas pradeda gert vandeni ir po kurio laiko zvejyboj issipucia...aisku pablogėja metimas...
Zodziu daugiau Climaxo nepirksiu, nes galiu gaut klimaxa... :shock: :-D
Ieskosiu siem metam kazkokio naujo pintuko...jei kas kokiu minciu turit, laukiu pasiūlymų su atsiliepimais... ;uolrait
  • 1
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė