Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #316872   HIPIS
 05 Lap 2011 17:09
Rites tai leidzia, :roll: ko valo neleist..
As ji ciupinejau, musiska, :/nek ..gal tik vertas 20-30lt. nes pagal pinima- plokstuma, atrodo apgailetinai.
 #316981   Liudovik
 05 Lap 2011 21:20
Marius1 rašė:To Rapolas
Man pačiam atrodo, kad nėra to skirtumo iš kur pirktas. Tiesiog netikiu, kad būtent europai valą gaidy pakišinėja, atskira gamybos liniją leidžia :shock:
IMHO
Tai vien atrodymo kartais neuztenka, o reikia paskaityti zmoniu atsiliepimus, tiesiog gal cia Lietuvoje viena partija prasta uzveze, bukim optimistai, ;uolrait tikekimes pageres parduodamu valu kokybe musu gimtinej. ;;yel
 #317470   Rapalas
 07 Lap 2011 13:56
Gal kas esate bande Berkley fireline tracer braid? Kote parduodamos pakuotes 0.23 laiko 24kg, o brkley tinklapyje 20 pound, tai yra 9 kg :/
 #317472   Rapalas
 07 Lap 2011 14:06
O dėl nanofil giriamo, tai kad tie storiai panašiai laiko kiek monofilamentinis, tik tiek kad netamprus gal toks kaip monifilamentinis valas, tad išvada viena, kad žiemai jis visai netinkamas, nes nedideliame gylije su plonu valu gausis šnipštas.
 #317605   Vegys
 07 Lap 2011 19:04
Rapalas rašė:tik tiek kad netamprus gal toks kaip monifilamentinis
Ko gero turėjai galvoje pintuką ? Ar ... ?
Rapalas rašė: valas, tad išvada viena, kad žiemai jis visai netinkamas, nes nedideliame gylije su plonu valu gausis šnipštas.
Mažam gylyje netinkamas. Bet gal tinkamas dideliam (stintelės ežeruose)? Didesnis jautrumas. Ar ... ?
 #317677   Rapalas
 07 Lap 2011 21:30
jo sori, turejau galvoi fluorokarbonas, bet tas man ziema su savo mazgais irgi nepatiko, reiks bandyti pinta arba nesukant galvos paprasta 0,15 arba ta nanofila tokio storio, tik mazga parduotuveje issibandyti reikia.
Sauliau rasei kad tu toki vala parsisiuntei, traceri, kaip jis tau?
 #317693   SauliusM
 07 Lap 2011 21:42
Rapalas rašė:Sauliau rasei kad tu toki vala parsisiuntei, traceri, kaip jis tau?
cia apie kuri tu?
nanofila uzsisakiau, bet anas taip ir neatvaziavo iki manes...
traceri i rituke suvyniojau, bet dar progos isbandyt neturejau.
Tai ka tau pasakyt?
 #317794   Rapalas
 08 Lap 2011 11:09
Aš apie tracer valiuka, nes irgi toki pasiemiau kote, tai atrodo apvalus, kaip elgsis zvejybose bus matyt, bet šiemet turbut nespesiu jau tinkamai išbandyti, AugustasJJ toki naudoja, tai lyg ir neturi nusiskundimų irgi.
 #317857   Rolas
 08 Lap 2011 14:11
Nuo pavasario žvejoju su tracer , tiesa turiu suvyniojęs ant mėsmales, tai jokiu nusiskundimu. Metasi "už horizonto", neatsišerpetojo, kelis kelmus esu pasikėlęs, kad masalą išsikabinti. Žodžiu esu juo patenkintas. Kitam sezonui ir ant muilinės tik tokį pirksiu...
 #317891   Marius1
 08 Lap 2011 16:23
Rolas rašė:Nuo pavasario žvejoju su tracer , tiesa turiu suvyniojęs ant mėsmales, tai jokiu nusiskundimu. Metasi "už horizonto", neatsišerpetojo, kelis kelmus esu pasikėlęs, kad masalą išsikabinti. Žodžiu esu juo patenkintas. Kitam sezonui ir ant muilinės tik tokį pirksiu...
Ar ne per kietas mėsmalei?
 #317915   Rolas
 08 Lap 2011 17:37
Turėjau apie 012 storio, muilinei buvo per plonas, o mėsmalei kaip tik. Tas "kietumas" man netrukdė, nes po kiek laiko jis suminkštėjo...
 #317924   henyte
 08 Lap 2011 18:32
Pas mane ir drauga du sezonus atitarnavo "tracer braid", viskas su juo gerai... Ir nuo pat pradziu nera jis toks jau dratas, kaip kazkas, kad raso.
 #318699   Kleckas1978
 10 Lap 2011 20:16
kol naujas tai kietokas ir per ziedelius girdisi kaip eina, bet po 2-3 zvejybu patampa tikrai normalus pintukas - kietumo poziuriu negaleciau jo pavadinti nei kietu nei minkstu - pasakius kad kietumas per viduri yra - butu teisingiausia ir dingsta grojimas per ziedukus, jokiu netiketumu ir nutrukimu ten kur nereikia nebuvo nutike - tikrai geras pintukas ir be problemu tinka mesmalem ;uolrait
laiko per mazgus tiek kiek gamintojas ir raso LB ir biski daugiau, su mazgais jokiu bedu tiek palomaras ar klinch jam tinka kuo puikiausiai.
Skaitau kad Traceris is prieinamos kainos pintuku yra labai geras jei naudoti ji ne UL ar L ;uolrait
 #318720   eimantasv
 10 Lap 2011 21:01
Kleckas1978 rašė:kol naujas tai kietokas ir per ziedelius girdisi kaip eina, bet po 2-3 zvejybu patampa tikrai normalus pintukas - kietumo poziuriu negaleciau jo pavadinti nei kietu nei minkstu - pasakius kad kietumas per viduri yra - butu teisingiausia ir dingsta grojimas per ziedukus, jokiu netiketumu ir nutrukimu ten kur nereikia nebuvo nutike - tikrai geras pintukas ir be problemu tinka mesmalem ;uolrait
laiko per mazgus tiek kiek gamintojas ir raso LB ir biski daugiau, su mazgais jokiu bedu tiek palomaras ar klinch jam tinka kuo puikiausiai.
Skaitau kad Traceris is prieinamos kainos pintuku yra labai geras jei naudoti ji ne UL ar L ;uolrait
vyrai apie sita snekat pintuka?
http://parduotuve.spiningavimas.lt/pint ... braid.html
 #318721   SauliusM
 10 Lap 2011 21:04
Kleckas1978 rašė:Skaitau kad Traceris is prieinamos kainos pintuku yra labai geras jei naudoti ji ne UL ar L ;uolrait
bet ar geresnis uz YGK PE (ar jo pontoon21 analoga exteer)? nes brangesnis. kad muilinei geresnis tai greiciausiai, o kaip beinertsui?
 #318754   Marius1
 10 Lap 2011 21:44
Man asmenišakai pantoon exteer taip prilipo mėsmalei, kad jokio kito ir bandyt nenoriu :gutgut
Net ant UL nupirkau ir viskas ;-var-var.
Kainos ir kokybės santykis ;uolrait mėsmalei.
 #318758   Kleckas1978
 10 Lap 2011 21:45
YGK PE 0,15mm kazkada turejau bet ten gi visai kita kategorija buvo ten daugiau UL ar L, o stai tracer 10-15lb mariose ar nemune naudoti skirti pas mane, taip kad juos lyginti negaleciau niekaip, exteer neciupinau ir lyginti del to negaliu.
Bet uz PP ar pan koki tai tikrai zymiai rimciau atrodo vien del gero mazgu laikymo ir del to kad netrukineje betkada ir betkur.
Beje Sauliau jei pastebejai as kalbejau apie naudojimui 10-15lb Tracer galingesniem kotam - apie plonuosius Tracer nesidomejau ir manau neverta bent jau mano nuomone jis tam per kietas, nes 4-8lb tam yra PE minksti pintukai kuriuos ir naudoji su kokias UL ar L ;-) bet esu pastebejas kad su minkstais 10lb+ daugiau bedu mariose ir kokioj atmatoj, nes jie greiciau pasizeidzia (kaip sakant jautresni visokiem brudam yra) ir gali trukti tada kai nereikia ir ten kur nereikia.
 #318760   SauliusM
 10 Lap 2011 21:48
Marius1 rašė:Man asmenišakai pantoon exteer taip prilipo mėsmalei, kad jokio kito ir bandyt nenoriu :gutgut
Net ant UL nupirkau ir viskas ;-var-var.
Kainos ir kokybės santykis ;uolrait mėsmalei.
jei dar i kaina ziuret tai jo.bet jei i kaina akis uzmerkt, tai pontoon21 eight braid (jis tas pats YGK ultra jigman itariu) ner lygiu. nu dar gamakatsu x8 is mano bandytu nedaug atsilieka.
 #318762   SauliusM
 10 Lap 2011 21:50
Kleckas1978 rašė:YGK PE 0,15mm kazkada turejau bet ten gi visai kita kategorija buvo ten daugiau UL ar L, o stai tracer 10-15lb mariose ar nemune naudoti skirti pas mane, taip kad juos lyginti negaleciau niekaip, exteer neciupinau ir lyginti del to negaliu.
Bet uz PP ar pan koki tai tikrai zymiai rimciau atrodo vien del gero mazgu laikymo ir del to kad netrukineje betkada ir betkur.
Beje Sauliau jei pastebejai as kalbejau apie naudojimui 10-15lb Tracer galingesniem kotam - apie plonuosius Tracer nesidomejau ir manau neverta bent jau mano nuomone jis tam per kietas, nes 4-8lb tam yra PE minksti pintukai kuriuos ir naudoji su kokias UL ar L ;-) bet esu pastebejas kad su minkstais 10lb+ daugiau bedu mariose ir kokioj atmatoj, nes jie greiciau pasizeidzia (kaip sakant jautresni visokiem brudam yra) ir gali trukti tada kai nereikia ir ten kur nereikia.
tai yra tu YGK ar pontoon ne tik plonu, pabandyk ne 0,15 o koki 0,20 tai manau paskui kitaip apie tracer'i mesmalei kalbesi...
 #318772   Kleckas1978
 10 Lap 2011 22:03
Sauliau as gi nerasiau kad pats geriausias ir geresniu kad nera - kazkaip asmeniskai labai reguoji ;-)
As parasiau kad geras ir tiek nei as ji kam siuliau nei reklaminau - zmogus paklause kaip jis - as ir atsakiau kaip - ir ko cia dabar reikia uzsipulti????
Ir siaip jei reiktu pirkti vel 10-15lb ir tikrai pirkciau ir galvos nesukciau, paskaitinek internete apie traceri - niekur apie ji blogu jokiu atsiliepimu nera - rusai ir tie islepe giria del laikymo ir mazgu ir del to kad neserpetoja ir t.t.
kiek lt isgirstu visi irgi sako kad geras.
As manau kad jis vertas gero ivertinimo - ne auskciausio bet kokiem 8 balam 100% tempe be problemu.
tikrai yra kruva be reiklalo isgirtu pintuku ale 832 ar PP ar pan kurie yra konkretus s.... o zmones perka ir net nezino kad koki traceri pasieme butu zymiai laimingesni ir masalu dar issaugotu 2x daugiau.
Beje per 2 sezonus meciau su 15lb traceriu iki 60gr - ne vieno nusovimo ir pan nesamones - taip kad skaitau tikrai normalus pintukas.
 #318773   SauliusM
 10 Lap 2011 22:07
is principo panasiai galima butu rasyt ir apie koki spderwire ar powerpro. bet nekorektiska yra rasyt apie viena vala jo nelyginant su kitais. tai vat as ir palyginau ana su YGk del vaizdo pilnumo.
 #318777   Marius1
 10 Lap 2011 22:11
Vat tracerį galvoju kitam sezonui muilinei įssigyt, bet ir tai dėl smalsumo, kadangi ir PP multui negalėjau skūstis :v-ar Bet kastingo sritį esu dar žalias, tai bandysiu kažką naujo :roll:, kad būt su kuo palygint :cool:
 #318840   MINDULE
 11 Lap 2011 04:33
Kleckas1978 rašė: tikrai yra kruva be reiklalo isgirtu pintuku ale 832 ar PP ar pan kurie yra konkretus s.... o zmones perka ir net nezino kad koki traceri pasieme butu zymiai laimingesni ir masalu dar issaugotu 2x daugiau.
Na chia jau perlenkiai del PP... Pastaraji naudoju jau minimum 15metu ir nei karto nebuvo problemu su mazgais ar kad kaip pats rashai - "ne vieno nusovimo ir pan nesamones"

Gal tik skirtumas tas, kad neperku LT ir kaina kuria moku yra nuo 10$ iki 20$ uzh 150 jardu... Net ranka nekyla ieshkoti kazhko kito...
 #318850   SauliusM
 11 Lap 2011 08:57
Mindule, is tu amerikansku po 10 baksu kur, tai lygiagreciai vienu metu naudojau ir PP ir spiderwire stealth. esminiu skirtumu gal ir ner, bet spiderwire man ir malonesnis pasirode ir spalva ilgiau islaikantis del to prateflonavimo.
 #318860   Gdainius
 11 Lap 2011 09:20
SauliusM rašė:Mindule, is tu amerikansku po 10 baksu kur, tai lygiagreciai vienu metu naudojau ir PP ir spiderwire stealth. esminiu skirtumu gal ir ner, bet spiderwire man ir malonesnis pasirode ir spalva ilgiau islaikantis del to prateflonavimo.
Spiderwire stealth 20 lb geltonas 4-5 žvejybos Nery ir visa jo spalva lieka ant muilinės ir tuo pačiu suminkštėja :lol:
O šiaip tai reikia ir man 0.12-0.14 mm salatukam , galvoju pabandyt PP :
http://www.ebay.com/itm/Power-Pro-10lb- ... 3a6bfc103a
Dar čiupinau gamakatsu , patiko :gutgut , bet kaina :/nek , už 150 m 175 lt
 #318861   SauliusM
 11 Lap 2011 09:22
Gdainius rašė:
SauliusM rašė:Mindule, is tu amerikansku po 10 baksu kur, tai lygiagreciai vienu metu naudojau ir PP ir spiderwire stealth. esminiu skirtumu gal ir ner, bet spiderwire man ir malonesnis pasirode ir spalva ilgiau islaikantis del to prateflonavimo.
Spiderwire stealth 20 lb geltonas 4-5 žvejybos Nery ir visa jo spalva lieka ant muilinės ir tuo pačiu suminkštėja :lol:
O šiaip tai reikia ir man 0.12-0.14 mm salatukam , galvoju pabandyt PP :
http://www.ebay.com/itm/Power-Pro-10lb- ... 3a6bfc103a
nu jau tokio storio tai tikrai imi pontoon21...
o kaip tau ten ta spalva ant muilines likt galejo tai nesuprantu.
 #318863   Gdainius
 11 Lap 2011 09:25
SauliusM rašė: o kaip tau ten ta spalva ant muilines likt galejo tai nesuprantu.
prie vediklio ir apačioj visa kislotnai geltona patapo :lol:
Reiks užbėgt pažiūrėt, kaip tas Pontoon atrodo
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė