Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#126259   SauliusM
 29 Bir 2009 09:57
niuxa rašė:A kaip jautrumas ano? Zuvi teko palaikyt?
stambiu neteko, bet laikytu tai zuvi jis normaliai, o del jautrumo, ziurint pagal gala, tai jautrus, bet i ranka tai yra zymiai jautresniu uz ji (nors kad sitas visiskai nejautrus irgi negaliu sakyt). as kai nemegstu i gala spoksot ir priprates ranka jaust, tai cia dar vienas psichologinis momentas kodel anas man netinka.

#126490   Airis
 29 Bir 2009 16:16
Lamiglas rašė:kolegos priminkit man ka daryt kad zvejybos metu neprasisukinetu virsutine spiningo dalis :oops:
NEMETYK JOKIU MASALU :!: :-D

(su parafinu pratepk) ;-)

#126635   Tanius
 29 Bir 2009 23:04
Gal kas tuos Larus platinum kokius nors modeliukus ciupinejo, kazkas buvo uzsimine, kad labai neblogas Triumph, domina yvairi informacija, dar vienas pazystamas pasake, kad croixu kopija. Visa info domina. Beja, jau daug diskutuota, bet ziaaaauriai tingiu ieskot, priminkit su Clarusu ar vobla geriau tampyt, ar guma metyt :oops:

#126648   Airis
 30 Bir 2009 06:51
Vakar aptikau tokius idomius spiningus kaip shimano alivio sensitive http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1838
ir catana sensitive http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1827. abu modeliai su iklijuotom plonom galunem. ciupinejau alivio 2.6m, iki 21g. 28 turetu mesti be problemu. labai lengvutis,.pakankamai kietas uzkirtimui, bet zymiai minkstesnis nei pries tai matyti dragon milenium jig ir sensitive zander. kiek supratau, cia nauji modeliukai. aisku ekonomine klase, bet starkiams turetu tikti.(Hobio centras, Klaipeda)

#126680   SauliusM
 30 Bir 2009 09:14
Airis rašė:Vakar aptikau tokius idomius spiningus kaip shimano alivio sensitive http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1838
ir catana sensitive http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1827. abu modeliai su iklijuotom plonom galunem. ciupinejau alivio 2.6m, iki 21g. 28 turetu mesti be problemu. labai lengvutis,.pakankamai kietas uzkirtimui, bet zymiai minkstesnis nei pries tai matyti dragon milenium jig ir sensitive zander. kiek supratau, cia nauji modeliukai. aisku ekonomine klase, bet starkiams turetu tikti.(Hobio centras, Klaipeda)
nu tikrai idomus modeliukai. o jei alivio ir catana tarpusavi palygint. kokie skirtumai matosi? nu o as aisku sitoj ekonominej klasej vis dar labai laukiu kol st.croix trumpf pasirodys. zadejo kad tipo liepos pradzioj jau bus, nu tai tipo sia/kita savaite...

#126724   Vaidis
 30 Bir 2009 12:16
Tanius rašė:Gal kas tuos Larus platinum kokius nors modeliukus ciupinejo, kazkas buvo uzsimine, kad labai neblogas Triumph, domina yvairi informacija, dar vienas pazystamas pasake, kad croixu kopija. Visa info domina. Beja, jau daug diskutuota, bet ziaaaauriai tingiu ieskot, priminkit su Clarusu ar vobla geriau tampyt, ar guma metyt :oops:
Larus platinum Triumph turiu, kuolas, kaip deklaruoja 10,5 - 21g, bet realiai mest pradeda nuo 21g, mažesniems svoriams tai šūds vapšie, žiedai fuji alkonite, ritės laikiklis fuji, nu ką aš žinau, šiaip tai gan jautrus, renka akmenukusir žuvies kibimą jaučiau gan smagiai , o daugiau kažką pasakyt tai nieko negaliu, viso du žuveliokai jo saskaitoj, lašiaus vaiks ir starkiaus vaiks :roll:

#126740   Xrapas
 30 Bir 2009 12:43
Tanius rašė:...su Clarusu ar vobla geriau tampyt, ar guma metyt...
Aš priskirčiau daugiau prie voblerinių.

#126850   Airis
 30 Bir 2009 19:05
To Niuxa
netycia uztikau, kad turejai catana sensitive.gal parasytum kokius ispudzius.mano mojavimas parduotuveje , apgaulingas ispudis.

#126872   DainiusM
 30 Bir 2009 20:05
Kam patinka mikrodzigint kliova sekant pagal virsunele- very gut :idea: Man asmeniskai labiau patinka kai i ranka beldzia... bet as ir nedziginu su 2g galvikem... :roll:
p.s. tas kotelis vis dar iesko seimininko jei ka, buves poroje zvejybu.

#126874   Airis
 30 Bir 2009 20:09
su 2-6g galvom dzigint jau turiu, reikia iki 28g,starkini

#126877   DainiusM
 30 Bir 2009 20:18
Tai imk kieta trumpa koteli rimtesni (amerikona) iki kokiu 17-18g uzmetimo ir ta 28g galva jausi i sauja kuo puikiausiai... menkiausius prisilietimus prie jos irgi. :roll: O jei reikia nuo kranto gaudant tai lamiglas titan... man su anuo kai zvejoju net pliombos barska kai 21g galva nemune i dugna stuksi... :roll:

#126881   SauliusM
 30 Bir 2009 20:29
Airis rašė:zinau apie titaniuma , nes pats juroje su juo zvejojau.jau uzmetant skamba kaip gitara nuo pintuko. jurai netiko, nes metikas nekoks. dabar imciau , bet kaina nui naksui.
ta as tau sakau, paziurek avida su uzmetimu iki 28gr arba ta lamiglasas certified pro x86mts kur jau bliavyzgose rasiau. nu dar jei ir sitie brangoki atrodo, tai sakyciau palauk, kol st.croix trumpf 2,6m iki 28gr lietuvoj atsiras. ir neimk labai ilgo. bet ir labai nenusitrumpink aisku jei nuo kranto o ne is valties gaudysi daugiau. sakyciau 2.6m (8'6'') yra optimaliausias tam ir universaliausias ilgis. nes kuo trumpesnis tuo skambesis bus. jei tau dar kyla kazkokiu abejoniu, tai galesiu savo avida paskolint kada kai kartu zvejosim ir pats pamatysi. turbut supranti, kad man jokio tikslo tave apgaut nera.

#126897   SauliusM
 30 Bir 2009 21:05
saturnas rašė:SauliusM gal ka gali pasakyt apie ji : Fenwick Iron Feather II 90-ML ar
Berkley series one Skeletor 90-ML :roll: ?
vo pas Skumbrota berods is cia besilankanciu gali paklaust apie tai kaip sitos plienines pluksnos luzta... ir as dar kokius 3 veikejus su suluzusiom pluksom esu mates... o Berkley tai ekonomine klase siaip jau. nezinau kiek anys ant Marijos zemes kainuoja bet uz kokius 200 jai ieskai koto, tai kaip uz tokia kaina gal ir puse velnio butu, bet jau gal tada koks daiwa powermesh ar shimano koks geriau...

ai beje, cia tik mano nuomone jeigu ka ir as jos niekam nepersu ir nei reklamos jokios nei antireklamos tikrai nenorejau padaryt...
:roll:

#126899   Airis
 30 Bir 2009 21:10
Sauliau--trumpa kryziu avid iki 11g uzmetimo turi Edosius ir kazkaip skambumu nesidziaugia, o masto apie titaniuma, jei ne kaina. laisvo kritimo metu ir mano 3metrinis perduoda kibima, bet tokio virpejimo , kaip titanium, niekas, manau neperduoda.

#126900   DainiusM
 30 Bir 2009 21:12
Nu seip... lumis wrr 2,15m iki 17g ale gali 30g metyt :-D Tai lyginant su tuo paciu titanu atrodo beveik dar skambesnis... net nenormaliai, neina suprast bent pradzioj kas ten daros visur atrodo, kad galva dzigo tik i akmenis baladojasi... na aisku ilgiai ziauriai skiriasi- titanas 2,92m. :roll:

#126901   SauliusM
 30 Bir 2009 21:16
Airis rašė:Sauliau--trumpa kryziu avid iki 11g uzmetimo turi Edosius ir kazkaip skambumu nesidziaugia, o masto apie titaniuma, jei ne kaina. laisvo kritimo metu ir mano 3metrinis perduoda kibima, bet tokio virpejimo , kaip titanium, niekas, manau neperduoda.
1. pats sakei, kad titanium tau per brangus. kad jie nebus tokie jautrus kaip titanium as net nesigicyju. as tau pasiuliau pigesnius alternatyvinius variantus
2. as tau kryziu siuliau ne iki 11 bet iki 28gr ir ne 3 metru bet 2,6...
3. ka mes cia gincijames? kada kartu kai zvejosim tai galesi paimt mano avida ir pasiziuret pats...
4. bet jei vien jautrumo i ranka tau neuzteka ir nori dar ir i virsunele spoksot, tai pasiziurek pas ka nors lamiglas certified pro x86mts.

#126903   SauliusM
 30 Bir 2009 21:18
niuxa rašė:Nu seip... lumis wrr 2,15m iki 17g ale gali 30g metyt :-D Tai lyginant su tuo paciu titanu atrodo beveik dar skambesnis... net nenormaliai, neina suprast bent pradzioj kas ten daros visur atrodo, kad galva dzigo tik i akmenis baladojasi... na aisku ilgiai ziauriai skiriasi- titanas 2,92m. :roll:
vat labai gerai parasei, ilgiai ziauriai skiriasi. tikrai neisivaizduoju kaip ten komfortiska butu Nemune nuo kranto su 2,15m dzigaut...

#126905   SauliusM
 30 Bir 2009 21:21
saturnas rašė:Siaip ziuriu kazka i tobulesnio tai nuolat skaitau ir jau net manyciau ka imciau siuo metu , o daiwa powermesh pats turiu : gan smagus - uniwersalus spiningiuks :roll:
jei ieskai kazko tobulesnio uz daiwa powermesh tai ziurek arba i st.croix arba i lamiglas gal. nu dar lumis jei tau tokios akcijos kotai patiks. o siaip tai sunku ka nors patart, kai neisivaizduoji ka tu su tuo kotu daryt ruosies... :roll:

#126906   Airis
 30 Bir 2009 21:22
niuxa rašė:Nu seip... lumis wrr 2,15m iki 17g ale gali 30g metyt :-D Tai lyginant su tuo paciu titanu atrodo beveik dar skambesnis... net nenormaliai, neina suprast bent pradzioj kas ten daros visur atrodo, kad galva dzigo tik i akmenis baladojasi... na aisku ilgiai ziauriai skiriasi- titanas 2,92m. :roll:
is valties ir trumpas geriau, nors su 3metriniu kryzium nejauciau diskomforto pasikraut 4.3 sirokeza. kazkaip iprates su ilgesniais zvejot, tai ir pakirtimas kitoks, ilgesnis toks.
reiks pasidomet wrr/ bus koks walley rod, super fastas,gali rybos nelaikyt--irgi nekas.paziuresim

#126908   SauliusM
 30 Bir 2009 21:25
Airis rašė:reiks pasidomet wrr/ bus koks walley rod, super fastas,gali rybos nelaikyt--irgi nekas.paziuresim
vo vo, pirk wrr, kiek as tave pazystu, tai tada jau zinau is ko greit bus galima popigiaja kota starkiam is valties dzigaut nebloga nupirkt... :lol: jei jau i trumpus ziuresi tai gal dar ir lumio HSR9000 pasiziurek. :roll:

#126993   Airis
 01 Lie 2009 07:50
Jau radau wrr8400-2, dar yra wjr 741,742, reiks paciupineti.domintu vienos dalies, su transportavimu problemu neturiu.
ALEX auuuu...

#127010   SauliusM
 01 Lie 2009 09:48
Airis rašė:Jau radau wrr8400-2, dar yra wjr 741,742, reiks paciupineti.domintu vienos dalies, su transportavimu problemu neturiu.
ALEX auuuu...
siaip toks pastebejimas biski ne i tema, tau gal ir nebus su transportavimu problemu, jei vienos dalies pirksi, bet jei prie rankos tau neprilips tai paskui tu fig kam ta vienos dalies perparduosi...

o siaip tai is trumpuju dar st.croix legend elite butu visai smagus kotai, bet cia jau su kaina artetum prie lamiglas titanium...
http://www.stcroixrods.com/rods/default2.asp?rodname=20

#127018   alkanas
 01 Lie 2009 10:31
turejau viena viendali , nupirko iskart, turiu dabar kitoki irgi viendali, irgi nori atimt jy is manes ir ne vienas :?: tai kur beda del pardavimo- visu pirma jie zymiai pigesni nei 2daliai, jautrensi ir ne taip lengva perlauzt , 2dalio spiningo nebenoriu jokio :cool:
ps viendalis 2.10 cm telpa net i golfa ;-)

#127037   SauliusM
 01 Lie 2009 13:32
alkanas rašė:2dalio spiningo nebenoriu jokio :cool:
o tai kaip STR1082? :shock: taigi sakei toks geras spiningas ir tu su juo virs 100m uzmeti... :roll:

#127043   SauliusM
 01 Lie 2009 13:49
Airis rašė:Jau radau wrr8400-2, dar yra wjr 741,742, reiks paciupineti.domintu vienos dalies, su transportavimu problemu neturiu.
ALEX auuuu...
dabar paziurejau kas ten do baubai tie 741 ir 742. tai gal tu nedurnavok uzmetimo svori nusimazint starkiniam kotui? siaip tai kaip taisykle, tai kuo uzmetimo svoris didesnis, tuo kotas kietesnis ir skambesnis i ranka bus. nu proto ribose aisku ir apie kotus su uzmetimu iki 3 unciju nekalbu as. pats prisimink ka apie Edosiaus avida su uzmetimu iki 11gr rasei. ;-) o siaip tai WRR8400 yra ir viendalis ir dvidalis... :roll:

#127048   Xrapas
 01 Lie 2009 13:59
saturnas rašė:...Berkley series one Skeletor 90-ML...
SauliusM rašė:... Berkley tai ekonomine klase siaip jau. nezinau kiek anys ant Marijos zemes kainuoja bet uz kokius 200 jai ieskai koto, tai kaip uz tokia kaina gal ir puse velnio butu...
gaudau su tokiu "skeletiniu", tik 210 cm 2- 12 gr. Kotukas tikrai labai netikėtai "prilipo", gerai mėto, pakankamai jautrus, kaip man tai puikus variantas tvičingui :gutgut . Truputį neramina tie metalinai žiedai, bet gaudau švariam vandeny, kokių nors išsidėvėjimų pėdsakų nesimato. Skeletor II, beje, jau su keramika, tik ta skylėta plastmasinė rankena mano akim nei į tvorą, nei į mietą...
Va su kaina truputį liūdniau- "Marijos žemėj" už anuos prašo 350- 400 Lt, nelygu koks modelis. Saviškį pirkau "ABU Partneriai" žiemą už pusę kainos- 186 Lt, tai dar dar :lol: ...

#127050   ALEX
 01 Lie 2009 14:01
SauliusM rašė:
ALEX auuuu...
dabar paziurejau kas ten do baubai tie 741 ir 742. tai gal tu nedurnavok uzmetimo svori nusimazint starkiniam kotui? siaip tai kaip taisykle, tai kuo uzmetimo svoris didesnis, tuo kotas kietesnis ir skambesnis i ranka bus. nu proto ribose aisku ir apie kotus su uzmetimu iki 3 unciju nekalbu as. pats prisimink ka apie Edosiaus avida su uzmetimu iki 11gr rasei. ;-) o siaip tai WRR8400 yra ir viendalis ir dvidalis... :roll:
Ne viena karta teko demonstruoti, kad vientisus yra praktiskai atskira klase! SJR 783 IMX su nominalu 18gr. yra labai kietas, o pav. SJR 781GL2 yra pats tas ir jautrumo iki ausu ir jiegos ir kainuoja gerokai pigiau.
Padaryk toki spininga is 2 daliu, jis bus visiskai kitoks.

#127063   SauliusM
 01 Lie 2009 15:07
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...lieku prie savo nuomones, kad uz tokius pinigus tai jau tikrai geriau daiwa...
Daiwa nemėginęs- tikrai negaliu prieštaraut :donknow'
Daiwa as pats turejes, su Berkliu amerikej gaudes esu. Tai pagal tai ir parasiau, tai ka pries tai parasiau. Bet kai tu dar dadejai kokia to berklio kaina (nezinojau) Lietuvoj yra, tai...

#127067   ALEX
 01 Lie 2009 16:00
SauliusM rašė:Aleksandrai, bet cia kalba gi apie WJR ir WRR eina. ir lygint kotus is skirtingu medziagu tai irgi gal ne visai korektiska.
Sauliau,
Nekorektiska yra gaudyti zuvi su STR1141 IMX, nes man geriau yra zvejoti su GLX, nekorektiska zvejoti su 842 GLX, nes man geriau zvejoti su 842IMX, nekorektiska zvejoti su SJR783 IMX, dar siaubingiau su SJR783
GLX, nes man geriau su SJR781 GL2. Nekorektiska yra zvejoti su FLJR 1204 IMX, nes man yra geriau zvejoti su FLJR 1204GL3. Nekorektiska yra zvejoti su HSR9000 IMX, nes man geriau yra zvejoti su HSR900 GLX.
Mane visiskai ne duomina STR1024GL3, nes idomesnis yra STR1024 GL2 ir tuo paciu jeigu man reikia muselines, tai tik is GLX ir bet kurios klases ir ugio. Tuo paciu, Amerikoje yra daug muselininku, kurie prie muselkos is GLX, specialiai pritaiko plonaja dali is IMX!
Va tau ir nekorektiska lygint medziagos. Viska lemia tas - kas kam labiau tinka ir medziagos nera butent tas kriterijus, kuris lemia viska ir sprendzia viska.
Kaip WRR, taip ir WJR ir SJR seriju blankai, turi labai panasia geometrija. Butent blanko geometrija yra svarbiausia. Ir yra zveju kurie gaudant su MBR 783 GLX is dveju daliu, bega nuo to paties MBR783 GLX spiningo is vienos dalies!
Paskutinį kartą redagavo 1 ALEX. Iš viso redaguota 1 kartus.

#127073   ALEX
 01 Lie 2009 17:21
SauliusM rašė: As tik parasiau, kad to paties ilgio ir tuos pacios medziagos kotas tik skirtingu uzmetimu svoriu kuo didesnio uzmetimo svorio tuo greitesnis ir skambesnis bus pastebejau
Va tame visa ir esme, kad spiningo ugis gali buti vienuodas uzmetimas skirtingas, medziaga ta pati, bet jautresnis bus su mazesniu uzmetimo svoriu, pas betkuri gamyntoja.
Pav. 3.05m. 10-40gr. progressive taper.
Pav. 3.05m. 5-25gr magnum taper.
Kuris bus jautresnis, pagal tavo kriteriu i ranka?

Aplamai tas kriterijus panasus i spiningo purtima parduotuveje.

Jeigu tu gaudai dzigu ir nekontroliuoji vala, tu gali praziopsuoti 50% kibimu, kas ir buna daznai praktikoje, nes tas pats sterkas labai daznai atakuoja masala ne prie dugno ir tas jautrumas vadinamas " i ranka " tau absoliuciai nieko neduoda. Kontroliojant vala, tu visada matai ir galune. Imetei dziga i vandieni ir belaukdamas stuksenima i ranka, tau tuo tarpu nepastebi kad tavo valas atsilaisvina ir galune tuo paciu, o tai jau 100% zuvis, kuri jau laiko masala burnoje.
Sita tema, man jau teko diskutuoi su Rusijos stuksenimo megejais, kurie pasiteisino, kad situacija su lietai skestanciu masalu yra labai reta.
Beabejo reta, nes tu kaip uzprogramuotas lauki smugi i ranka o zuvys nezinodama situo, nedauzo masala ir ramiausiai isiziuoja ir laiko masala burnoje.
Diskusija baigiau!
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė