2012-06-04
Sveiki Tribūniečiai,
šiandien nenorėdamas daug mastyt ir vaikščiot į žvejyba pasiimu plūdinukę.Vieta ir vėl pasirenku lėvens upę,pasirinkęs sliekų ir susidėjęs daiktus žygiuoju į žvejybos vietą.Nukeliavęs į vietą, išsiėmęs pašaro likutį,susimaišau.Pasišėręs ir užsirišęs plūdinukę pradedu žvejybą...
Srovė nedžiugina manęs ir mano pludės.Gylį pasireguliavęs ir švinus išdėliojęs,metu į vandenį.Srovė nuneša,atgal ir vėl ją leidžiu į kelionę.Pažvejojęs ant srovės ir pagavęs tik kuoją,ešerį ir karšiuką

,einu kur mažiau tėkmės.Užmetu netoli kranto ir timptelėdamas palei krantą ištraukiu ešeriuką mažą,paleidžiu.Ir vėl mano sliekas dugną raižydamas su pauzėm suvilioja kažką geresnio.

Sunkiai keliu link paviršiaus,o kas čia

.
Ilsisi po kovos.
Paleidžiu,ir nesakau ate ,o iki kito susimatymo.Vėliau bandžiau eit ,kaip sakant, ant šapalo.Gaudydamas šapalus buvo keletas kraują verdančiu epizodų.Užmovęs ant kablio karkvabalį,ir užmetęs netoli srovės,žiūriu ir laukiu.Žiūriu kaip jis nekantriai iriasi ,svarbiausia ne į tą žiūriu ,kaip davė šapalas per viršūnę

,akys kaktoj ,nervuojuosi ir kaltinu save nedavęs valo.Ištraukiu ir vėl metu,padedu meškiarę ,šįkart palikau valo ..Sėdžiu ,ir vėl taip davė per viršunę

,negi ir vėl mažai valo daviau.Gal ir būčiau pakirtęs, jei būčiau sureagavęs.Jau vėloka ,susirenku mantą ir namulio.Upei tariu "aš dar grįšiu"

..
2012-06-05
Su draugu pakalbėję,spiningus pasiėmę ir dviračius išsivarę,riedame į
Suosos užtvanka.Džiūgu ją išvisti ,kai taip senokai regėjau ją prieš akis.
Pasidėję dviračius,susidėję spiningus pradedam kelionę.Mėtau į visas pasaulio kryptis,ir nieko,ne tik man ,bet ir draugui.Jis "gumeškas" bando, o aš su vobleriais.

Ant jų aš dar "žalias". Tiesiog nežiūrejau į juos rimtai,bet ne per seniausiai supratau ,kad tikrai galima ant jų pagauti.Užsidėjau voblerį,užmetęs traukiu,traukiu su pauzėm ir jaučiu malonų spurdesį. Spurdesys mielas širdžiai.
Per šią žvejybą dar viena smūgį turėjau ,bet nieko.Pasiteisino vobleris

, draugui guminukų niekas neapkramtė.

Dabar daugiau pasitikėsiu vobleriais

...
Iki kito karto.
Jums nei žvyno,nei uodegos...