Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas

#73643   Kairys
 27 Rgs 2008 14:31
Mano manymu, padangas pradurti ne pats geriausias pasirinkimas, čia aš jau labiau Mikei pritarčiau. :roll: Jau geriau tokiu atveju sąskaitoj turėt ir bent jau pabandyt paskambint kur priklauso. Arba nufotografuot ir paviešint įvairiuose žvejų forumuose, gal kiek ir susigėstų pamatę...

#73647   Gintasas1
 27 Rgs 2008 14:48
Jei tokie dar lankosi forumuose :evil:

#73653   Sokratas
 27 Rgs 2008 15:35
Vyrai atsipeikėkit: subadyti padangas brakonieriui, sukapoti jo valtį, tai nereiškia subadyti, sukapoti jį patį :), nors ir panašių pasiūlymų čia išgirstam :)

#73654   Kairys
 27 Rgs 2008 15:39
Kad jie patys lankosi, tai tikrai ir aš abejoju, bet manau tikrai atsiras žinančių šios mašinos numerį, o pagal jį ir šeimininką nesunkiai galima rasti. :roll:

#73661   plexniauskas
 27 Rgs 2008 17:46
Aga, suraskim ir nubauskim uz automobilio pastatyma apsaugos zonoj :grin: Speju be sansu.

#73673   Skumbrotas
 27 Rgs 2008 22:14
Eeee... Vyrai, tokius dalykus reikia daryti tyliai, "bez šumu i pyli" ;-) Nes tikrai gali atskristi bumerangas... Esu savo kailiu tai patyręs, kai svoločiaus nubaudimas vos languotu dangum nepavirto...

#73679   Sokratas
 27 Rgs 2008 22:56
tas tai teisybė, tyla- gera byla, kaip sakė Tadas Blinda, bet... kad neina kartais iškentėti apie gerus darbus nepasigyrus :)

#73734   Agis
 29 Rgs 2008 07:45
Vyrai, gal atsikvosekit su tais savo linco teismais, ne barbaru laikais gyvename :!:

#73756   Skersnukis
 29 Rgs 2008 09:52
Jei GA iskviesti nepavyksta tai bent jau ora isleisti is padangu tikrai leistinas dalykas ;-)
Del pradurimo - priklausomai nuo brakuonieriu izulumo ir padarytos zalos ;-)

#73758   Agis
 29 Rgs 2008 10:31
Tai jusu nuomone, kuri prasilenkia su ystatymais, todel tiek forumieciu tiek administracijos negali buti toleruojama :!:

#73763   Skersnukis
 29 Rgs 2008 12:22
Agi, oro nuleidimas neprasilenkia su istatymais - materialines zalos cia kaip ir nera. As skaitau kaip tik visai nekaltas budas priversti jaustis brakonierius stebimais.
O pradurimas yra jau visai kas kita.

#73764   Skridžas
 29 Rgs 2008 12:58
Aš čia biški paskaites esme supratau...Turiu klausima plekauskui,iš kur tu žinojai kad butent šytie žmonės atvažiavio su mašyna?Juos paviždžui galėjio atvešti kas nors,o tikrieji savininkai plaukojio kur tolau su valtimis? :shock:

Aš nei gyriu nei peikiu toki elgesi,bet man idomiu kaip nustatomas brakonieraus irankis,jaigu isai su valtimi plaukojio ir statė tynklius ar dar ka darė,iš kur jus žinot kad butent jo valtis?Ar gal isai pavogė ta valti,arba pasiskolinio ar dar kokais budais,o jaigu ja perpjauni tai padarai žala trečiajiam asmenui :neutral: kuris gal net nebuvo susijes ir net nežinojio...

Manyčiau reiktu imtis kaškokiu kityokiu veiskmiu kurie kitaip parodytu musu nepasytenkynima :grin:

Pvz. Aš sakyčiau vyrai mačiau žalieji važynėja :-D Ir sau smagai žiurėčiau kaip hjie skuba ir neša muila :roll:

Aiškiu gerausi butu pranešty ir tylai palauktyi kol jie tikrai atvažuos,bet tais atvėjais kai jie nevažuojia ar dar kokios preižastys jiem trukdio atvažuoti reiktu nueiti ir draugiškai ispėty brakonierius kad čia dažnai lankiosi,kad mataiei kad va nesensi tykrinio kaškur šalia,tada jie tikrai ta pačia minute baigs savio juodus darbelius,bent tiek glima sumažinti ju daroma žala..Čia manau tas atvėjis kai brakonieriu ir tavio jėgios neligios :-D
Na bet jaiguų brakonierai yra silpnesni :lol: Tada ....... :roll:

#73769   Skersnukis
 29 Rgs 2008 14:27
Tai kaip ten del to zeberklo? Ar niekam neatrodo kad taisykles nera nuoseklios siuo punktu? Kodel isimtis yra povandenines medziokles sautuvas?

#73810   Urlys
 29 Rgs 2008 20:45
Dėl MŽT pažeidėjų, labai jau čia sudėtingai ir rizikingai auklėjate. O kodėl paprasčiausiai neišsakyti tiesiai į akis (neižeidinėjant), kad jums nepatinka, kad kolega nesilaiko susitarimo tarp žvejų megėjų kuris yra surašytas MŽ taisyklėse. Paprastai po tokių pareiškimų, puolama aiškinti, kad tai ne jo tinklas ir skrituliai jo draugų kurie ka tik nuėjo į krūmus. Tačiau kai tik užplauki už kampo, išsitraukęs tinklą ir susirinkęs skritulius pasišalina.
Jei taip visi praplaukiantys ar praeinantys elgtusi, manau kada nors sąžinė tokiam brakušai prabus.

#73837   Agis
 30 Rgs 2008 07:38
Dalis tiesos yra, bet manau sazine gali prabusti tik tiems, kaip as sakau "Laisvalaikio brakonieriams" kurie kartu su saslykais ir kita prie to butina amunicija atvaziuoja prie telkiniu ir, kad nevargti su meskere issitraukia tinklaity ar kita neleistina yranki.Nuo uzkietejusiu brokonieriu kol kas neapsaugo nei baudos, nei teismai :roll:
Beje gal pabandom visi paieskoti tos tinklu pardavimo tvarkos, manau informuojant apie tokius prekeivius, kurie atvirai stovi turguose ir pardavineja tinklus, galima sumazinti "paklydusiu nuo taisykliu" zmoniu skaiciu.Zinoma kol nezinom to patrdavimo tvarkos tai ir negalim nieko teigti :roll:

#73848   Skumbrotas
 30 Rgs 2008 08:24
Agis rašė:....Beje gal pabandom visi paieskoti tos tinklu pardavimo tvarkos, manau informuojant apie tokius prekeivius, kurie atvirai stovi turguose ir pardavineja tinklus, galima sumazinti "paklydusiu nuo taisykliu" zmoniu skaiciu.Zinoma kol nezinom to patrdavimo tvarkos tai ir negalim nieko teigti :roll:
Manau, kad tokios "tvarkos" nėra ir negali būti. Nes kai kuriose ES šalyse tinklais žvejoti gali ir mėgėjai, tinklai parduodami laisvai, o legaliai įgytų prekių judėjimas tarp ES narių yra laisvas.
Kai prieš mėnesį buvau Suomijoj teko užeit į kelias žvejų parduotuves. Kotų, masalų, ričių ir kitų pribombasų pasirinkimas jose buvo stebėtinai skurdokas, bet užtat tinklų pasiūla :shock: .... Kokių tik nori akytumo, kokių trijų kokybės kategorijų, pilnai paruošti žvejybai - su svareliais ir plūdikėmis, 30m ilgio ir 5m aukščio, dailiai supakuoti... Kaina - pigiausi 12 europos rublių, brangiausi - 22. Perki ir vardo taves neklausia. Norint žvejoti jais tereikia užsimokėti kelis eurus už atskirą licenziją. Apribojimas tik vienas - tam tikrose vietose jais negalima žvejoti...
Taigi - jei čia bus kažkokia tai "tinklų pardavimų tvarka", be problemų juos atsiveš iš kitur... :evil:

#73849   hamis
 30 Rgs 2008 08:27
nezinau kaip ten pas jus, bet cia vietiniai tiesiog uzsisako pas senius kur vaziuoja i savecka, kad prie benzino ir brendziuko dar nuvaziuotu i turgu ir nupirktu tinklu. bet siaip kiek atsimenu rietavo turguje problemu ir neturetu iskilti, nes amunicijos pilna. del ju pardavinejimo cia nemanau, kad kas per daug rupinsis, nes gal jis tinklus pardavineja vysniom saugoti nuo varnenu :grin:

#73850   Skridžas
 30 Rgs 2008 08:45
Garunuose esiu mates ne viena tynkliu koska.... :neutral: Ir jiem visškai jokos nei gėdios nei sarmatios...
Gal reiktu tiesiog patykrinti juos atrį tutri pirkimo dokumentus,manau jau sugrežtynius isgijimo tvrka butu biški tvarkios...Ta prasme reiktu iskusty tokius kad prekaujia nelegalai neturi isigyjimio dokumentio ir atytynkamios tarnybios patykrintu,nors taip sumažėtu tu tinkliu..

#73852   hamis
 30 Rgs 2008 08:53
o jei jis pats pina tinklus? turguj juk pilna neuniformuotu pareigunu kurie tik ir gaudo visokius nelegaliai prekiaujancius, ar piratine produkcija pardavinejancius. abejoju, ar tinklai juos domina. o kam reikia jei negaus cia nusipirks is kitur. ne cia man rodos mes problemu sprendimo ieskom.

#73857   Skersnukis
 30 Rgs 2008 09:08
Kuo sunkiau bus isigyti draudziama iranki tuo bus nepatogiau brakonieriams ir be abejo kazkiek ju sumazes.
Cia kaip ir su alkoholiu - jeigu galima nusipirkti ant kiekvieno kampo tai nera ko stebetis kad pilna girtu vairuotoju.

#73861   Skumbrotas
 30 Rgs 2008 09:53
Šautuvą nenusipirksi ant kiekvieno kampo, ir net šautuvų krautuvėj nenusipirksi šiaip panorėjęs - bet ar dėl to jaučiasi šaudančių brakonierių trūkumas :?:
Skaičiau rusų forumuose, kad Kaliningrado srityje ne taip seniai sukilo žvejai, prispaudė valdžią ir ši pareigūnų pagalba išgujo nelegalius pigių tinklų prekeivius iš turgaus. Spėkit - ar bent vienu tinklu vandenyse tapo mažiau :?:
Ne tuo kampu žiūrit į šią problemą. Ar jūs važiuodami pro šnapso parduotuvę būtinai sustojat ir išgeriat :?: Ar praeidami pro tinklus turguje juos nusiperkate :?: Aš tai ne...

#73866   audrutis
 30 Rgs 2008 10:17
Skumbrotai, o kaip pakomentuotum skandinavu vykdoma politika alkoholio atzvilgiu. Ten su alkoholizmu kovojama kainomis bei nepatogumu. Bet kur ir bet kada neisigysi alkoholio isskyrus visiskai silpna alu. As manau tai visgi turi kazkokios itakos. Dalis brakonieriu nera tokie uzkieteje, kad lengvai isigytu tinklu jei jais prekiauti butu draudziama. O va tinklu pardavinejimas atvirai - turguose, parduotuvese, brakonieriavima tiesiog skatina. Daznas is tu nesaziningu zveju, bet ne brakusu "profu", tiesiog nusiperka tinklaiti ir uzmeta ji progai pasitaikius, zvejodamas ir/ar budamas gamtoje. Aisku tokiu brakonieriu padaroma zala negali buti lyginama su "profu", uztverianciu lasisoms kelia i nerstavietes, "zvejojanciu" elektra ir panasiai, padaroma zala, taciau visgi kai pas kiekviena "puszveji" bagazinej tinklelis juodai dienai - tai irgi nieko gero.

#73873   Skumbrotas
 30 Rgs 2008 10:45
O kas sako kad tai kažkas gero :?: Aš sakau tik tai, kad pagal ES įstatymus tos prekybos neuždrausi, įmanoma įvesti tik tam tikrus apribojimus. Bet ar tai padės, jei šalia kitoje valstybėje tai leidžiama :?:
Kas dėl skandinavų politikos alkoholio atžvilgiu - jie tą kovą jau pralaimėjo. Alkoholio kainos jau stipriai krito, nes pagal ES taisykles galima įsivežti jo tokiais kiekiais, kad nebeliko problemos juo apsirūpinti... Ir sėkmingai apsirūpina - tie, kam tas aktualu....

#73885   Skersnukis
 30 Rgs 2008 11:17
Na as siuo atveju turejau omenyje prekyba tinklais. Visiskai sutinku su Audruciu. Matai Skumbrotai, tu kalbi apie tokius jau nepataisomus brakonierius, bet jeigu net neieskodamas randi kur galima isigyti draudziamu irankiu tai tuomet nieko nuostabaus kad daug kas juos perka ir naudoja. Juk tokiu budu pritraukiami nauji nariai i "tinklininku" bureli. Minimali prevencijos priemone tai ir butu padaryti kuo sunkiau prieinamais draudziamus irankius.
Be abejo Skandinavijos alkoholio ir tabako prevencija duoda rezultatu. Visada yra veiksminga sukurti nepatoguma galintiems nusikalsti ar vartoti zalingus produktus.

#73927   hamis
 30 Rgs 2008 15:06
labai abejoju, kad lengvai prieinami tinklai turguje gundo naujus brakonierius. viena kita, kuris gal senai bande ir noretu vel kazkokiam savo kaimo tvenkinuke pameginti ir tai abejoju. jei turguj prekiauja akumuliatoriais tai nemanau, kad kiekvienam kyla mintis vaziuoti dauzyti zuvis. kas taip dare tai toliau darys, kas niekad nebande abejoju, kad savo noru pamate turguj pirks ir vaziuot statyti ju.

#73930   Skridžas
 30 Rgs 2008 15:24
Aš manau kad kuo sunkau gaunamas yrnkis tuo mažiau šansu kad ji naudosi :) pvz.aš vaikystėje ne labai ka pagaudavau ir viename karjiere žinau kad žuvies yra,tai tynkla laisvai nusipirkau turguje,zilkini toks šudukas,dar pameniu reikėjio tobulinti ji..Nu ir su draugu statėm ta tynkla,žodžiu niekio nepagaviom nes kai pastatėm iš 2 mėtru pločio gaviosi kokie 5 plotis ir fsio ir niekio ten doro nesigavio...Žodžiu po 3 žvejybiu susipainiojio tas tinklas ir baigėsi manio žvejybos su juo..

Tai ka aš noriu pasakyti kad jaigu butu buve padoriu tinkliu manio akyratryje tai manau iš manes butu išauges brakonierius profesonalas,o jaigu išvis nebučia gavis jo turguje tai nebučiau ir nusipirkes...

Tad manau jaigu nebutu laisvos prekybios tay žymai sumažėtu brakonieriu mėgėju :neutral:

Beje neskubėkyt manes teisti buvau jaunas ir durnas dar davalai,ir pas mus kaime su tinklais gaudyty buvo visai naturalius dalykas,tad net nebuvio minties kad tai nedora :neutral:

#73931   hamis
 30 Rgs 2008 15:31
as tai nelabai suprantu tokiu pasibrakonieriavimu siaip sau. na rimti brakusos pardavimui su tinklais gaudo. bet jei paprastas zmogus esi kam tau ta tinkla statyti ir maisais zuvi tempti, kur ja pagaliau padeti? man isvis ta zuvis labai did. reiksmes neturi. va istraukti ir pajusti ta traukima. jei man tos zuvies reiktu kalnais eiciau ir nusipirkciau,o ne i turgu tinkla pirkti ir poto brakonieriauti. isvis nemanau, kad eis paprastas zmogus ir rizikuos. nebetie laikai kai vienas inspektorius vienai upei. o per tiek laiko kam nesusiformavo morales normos tai toliau ta daro ir darys. tai gal jum i targu nereikia eiti. nematysit tu tinklu ir nekils pagundos? o kitiems tai netrukdo ir nesukelia jokiu nelegaliu minciu :P

#73935   Skridžas
 30 Rgs 2008 15:44
hamis rašė:as tai nelabai suprantu tokiu pasibrakonieriavimu siaip sau. na rimti brakusos pardavimui su tinklais gaudo. bet jei paprastas zmogus esi kam tau ta tinkla statyti ir maisais zuvi tempti, kur ja pagaliau padeti? man isvis ta zuvis labai did. reiksmes neturi. va istraukti ir pajusti ta traukima. jei man tos zuvies reiktu kalnais eiciau ir nusipirkciau,o ne i turgu tinkla pirkti ir poto brakonieriauti. isvis nemanau, kad eis paprastas zmogus ir rizikuos. nebetie laikai kai vienas inspektorius vienai upei. o per tiek laiko kam nesusiformavo morales normos tai toliau ta daro ir darys. tai gal jum i targu nereikia eiti. nematysit tu tinklu ir nekils pagundos? o kitiems tai netrukdo ir nesukelia jokiu nelegaliu minciu :P

Paprastam žmogui tai yra zabova,kuris nežinio kas yra žvejyba,dažnausi tuo užsiima tokie hėbrantai kurie važuojia prie upės pagerty,o kad butu tikslas užtraukia tinkla...O kur gauti tinkla turguje nu ir fsio :-D Viskas greitai ir legalai nuperkama...Šeip visokiu žmoniu yra ir visi masto skyrtyngai,vienam idomiu gaudyty,kitas dėl pinigu,trečias nei pats nežino kodėl taip dario...Va sugrežtynius žaurai baudas tada žymai greitčiau suformuotu musu bukos visuomenės požiuri i brakoneriavima...
O va kaip sustabdyty gyluose kaimuose brakoneriavima kai privažuoti ir net prieiti sudėtynga prie telkinio a?Kur žmonės net nelaikio blogu dalykiu brakoneriavimio nes čia vios ne maistio išteklius gyliame kaime tay...
Senais laikais jau buvio žvejojiama tynklais ir tas pas kaikkurius iauges i kraujia..
Ir beje manau reiktu spresty ne kodėl ,ir dėl ko tas daroma.Okaip ta sustabdyti ir manau kad visos priemonės bent kaškiek trai sumažintu brakoneriavima...
Didinti baudas,sugriežtynti tinkliu pardavima,gerai butu net kad legalai nebutu galimibės ji isigyti, ir pagrindisnis dalykas laudžai reikia kalti kalti ir kalti dar karta kad brakoneriavimas naikina musu ir taip maža žuvies ištekliu,ir kai švietėjiška veikla pasieks visu smegenys tada bus tvarka,o dabar kol visuomenė bukai i tai reguojia reikia tyšk griežtai sugrieštynti yrankiu isigyjima ir už brakoneriavima bauti kuo didenėmis baudomis :neutral:

#73936   hamis
 30 Rgs 2008 15:50
na jei jau vos ne visas maisto saltinis giliam kaimui tai manau jie nedaro to barbariskai. pasigauna kiek reikia prasimaitinti patys suprasdama,kad jei be sako draskys tai neliks ko gaudyt ir ko valgyt. ir isvis cia tikriausiai pasaka be galo ir tema pletojanti naujas temas. man tai didziausi brakonieriai elektrikai ir verslines zukles atstovai kurie upese su tinklais gaudo. galetu sadeti mariuose ir juros, o cia leisti upems atsigauti. bet ir juos juk galima suprasti is ko gyvens ir apiet pedesiat...

#73992   ErikaZ
 01 Spa 2008 09:18
Nu va, ir draudimo diena atejo... :)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis