predas rašė:as neikaip neatskirciau 1cm dydzio zuvies rusies ir ar ji plesri ar ne
Čia apskritai klausimas - kas yra plėšri žuvis ? Niekur taisyklėse neparašyta, kuri žuvis plėšri, o kuri ne. Raudės, aukšlės, gružliai - tos nekaltos žuvelės - ir tos griebia blizgę. Tai kurios plėšrios ?
Jei kalbėsim apie tas, kurios turi dantis, tai kokias čia dar plėšrias galima pagaut (išskyrus ešerius) ?
Lašišas, šlakius negalima taip gaudyt pagal 13.2 punktą
Lydekų, šamų, sterkų vėgėlių, kiršlių, upėtakių negali pagaut, nes nustatytas minimalus leistinas dydis paėmimui, o suaugusią žuvį tikrai taip nepagausi (+ gi parašyta, kad tik jauniklius galima).
Na dar ungurys, ale fig tu jį pagausi.
Stinta dar dantis turi, ale čia nepastovi žuvis vidaus vandenyse.
Rotanas - anas ko gero turi dantis (gyvo nesu matęs). Protingas žvejys ir taip jo masalui nenaudos.
Kas dar lieka su dantim ?
Plekšnės ar pan - kažin ar jas kas nors gaudo su 1 m skersmens samteliu ir naudoja kaip masalą. O jei naudoja gabaliukais - tai spėju paprasčiau su meškere pasigaut, nei kad su samteliu.
PŪGŽLYS ! Va jo gaudyti tokiu metodu pasirodo negalima. Jis gi plėšrus. Nors ... nesu tikras ar įmanoma juos taip sugaut.
Taigi, apie kurių plėšrių žuvų jauniklius kalbama 9 MŽT punkte ? Tik pūgžlių ? Ar dar kurių nors ? Praleidau ką nors ? Gali būt. Nemažai žuvų rūšių esu net nečiupinėjęs arba - tai būdavo retas mano laimikis. Jūroje retai gaudau. O ir šiaip upėse visokių žuvų yr, kurių nesugaunu. Tai gal ir pamiršau kokį nors "dantytą" žuvį.
Kas yra mailius - irgi geras klausimas. Vienam 25 cm šapaliukas - mailius. Kitam "ohoho kokia žuvis !" Tai irgi keista, kai taisyklėse apibūdinama žodžiu "mailius".
Todėl man 9 MŽT punktas yra visiškai neaiškus. Tik tiek, kad man jis neaktualus - negaudau aš taip