Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #231739   zzzubarruu
 09 Lap 2010 22:57
kazkam reik psichologines pagalbos, parasykit jam numeriuka.
 #231741   Vegys
 09 Lap 2010 23:12
Nexus rašė:Fishing Seasons
The seasons for salmon and wild brown trout fishing vary mainly by river catchment. For example in the Foyle catchment the salmon fishing season operates from 1 April to 20 October, in the Carlingford catchment it is from 1 April to 31 October while in the Bann catchment and the Co Antrim rivers the season is from 1 March to 31 October (except the River Bush where the season ends on 21 October). The season on the Erne catchment is 1 March to 30 September except for Lough Melvin (1 February to 30 September).
Antroje tavo foto yra ne vaivorykštinis (rainbow trout), o margasis (brown trout). Jo sezonus tu irgi įdėjai, ale niekur nematau, kad būtų galima gaudyt lapkričio mėnesį.

http://www.fishinginireland.info/trout/index.htm :
Most trout fisheries open between February 15th and March 1st and close on September 30th with some exceptions that close on various dates between September 15th and October 12th. Some clubs may have their own regulations on opening and closing dates.

Jei esam neteisūs - nesinervuok ir pataisyk mus, paaiškink kaip kas buvo. O jei suklydai - būk vyras ir pripažink klaidą.

P.S. tai kokia ta pirma žuvis ? Vaivorykštukas ?
 #231744   meskute
 10 Lap 2010 00:18
Noretusi nusijuokti,kai zmogus nesugeba pripazinti savo klaidu iskele didziule nacionalizmo veliava.Kazi ka pasakytu jei airiu zalieji ji buti suciupe su puskilogramiu ikru isspaustu is zuvytes.Tikriausiai jau kara vakarams butu paskelbes,keldamas rusu sovinizma su letuvisku pasu kisenej,o gyvendamas vakaru europoj.Tik nereikia is saves statyti aukos
 #231745   zekisLT
 10 Lap 2010 00:39
na tikiuos suprato zmogus (ne zvejys) kad padare klaida, ir taip nebedaris, bent jau taip noretosi tiketi...nes lb nemalonu kai atvarai i zveju parduotuve, sakai kas db kimba, kur ir kaip...ziuri skersi, paskui paklausia, tu zuvi valgysi ar tik malonumui? tikrai esu pora kart susidures su tokiais klausimais, tai nemalonu palieka aiskintis per tokius ''zvejus''

to nexus: na upetakiu negaudau, tai nzn kuris margasis, rudasis, vaivorikstinis ar dar koks, kazi ar lasisa atpazinciau :oops: na bet ka zinau pakalbejes su zvejais, kad upese kur gyvena upetakiai, lasisos, isvis negalima db nieko zvejoti, nzn kodel net nagalima dugnines uzsimesti pvz su kukuruzu, kur tikrai upetakis neturetu imti, bet negalima, galbut apsidraudzia airiai nuo musu krastu gyventoju, kurie zvejoja zuvi kad pavalgyt nesvarbu kada, kaip ir kur...
 #231747   Vegys
 10 Lap 2010 00:55
o tai Airijoj visai negalima imt žuvies ? Ar ... ? Galėtų Lietuvoje uždraut imt žuvį bent jau keletui metų :)
Margieji nežinau ar ima kukurūzą, o vaivorykštukai - ima kukurūzą ir net neblogai. Išbandyta kavinėj prie Vievio, kur reik pasigaut pačiam upėtakį. Ir pažįstami sakė, kad ant kukurūzo tvenkiniuose yra sugavę vaivorykštukų.
Draudžiama žvejyba spėju dėl kelių priežasčių - esant totaliniam draudimui lengviau kontroliuot - pamatai žveją - iš kart gali čiupt už kupros. O šiaip prasidėtų kad kai kas nors ateina - gaudai dugnine, nueina - jau spiningu. Dar vienas dalykas - gal kad nebaidytumėt / netrugdytumėt neršto ? Čia aš nežinau, tik šiaip pamasčiau ...
 #231749   meskute
 10 Lap 2010 01:10
anksciau buvo galima imti ir didesnes lydekas,berods iki1,5kg ,na tiksliai nepamenu,baltas zuvis galima imti 4 jei neklystu,bet su jomis negali zvejoti lydeku.Nors daugumoj prie ezeru raso ,jog reik visas zuvis GYVAS PALEISTI I VANDENI. keista kartais atrodo airiu logika siuo klausymu: tai patys gamtosaugininkai su elektra gaudo ir naikina lydekas,motyvuodami jog jos trugdo upetakiams gyventi,tai drudimai baisus su dar baisesniom istorijom apie konfiskuotas masinas.is tikro gerai,kad jau skelbia kara iseiviams is rytu europos,nes kai pakrantese randi lietuvisko alaus buteliu primetyta tai tikrai geda pasidaro .cia dauguma tautieciu lietuvoj tik mergaites ir dektinele meskerioja griebia meskere i rankas ir prie vandens su deze degtineles ,dar koki tinkla pasiima ,jei blaivesni buna -uzsimeta,po poros dienu grize namo zuvi kaimynams dalina,o po to save zvejais vadina.
 #231752   dalius1984
 10 Lap 2010 05:56
nexus tikrai neyspudingai pasirodei-siulyciau kita foruma susirast,nes cia wistiek nebepritapsi....juolab kad kitus kaltini nesupratimu... nereikia cia aiskinti kam kisitis y tuos reikalus kam ne,nes tikrai ne tas zwejys esi kuriuo forumas turetu didziuotis....as wa is sito forumo bent 2 zwejus pazystu ir tikrai zn kad jie niekad tjp nepasielgtu....nerupi man kjp tu juos ant ko ir ar paleidai,bet wistiek tjp yra negerai.gal geriau uzmirskim sia tema ir tiekto....nemoki susitupet nereikia-palik sy swaru foruma zwejam kurie tikrai sawe gali wadint zwejais o ne tiem kurie tik pasigirt gali draudimo metu gaudydami tas kas lengwiausia. sekmes tau tolimesnese zwejybose....fu *PYP* .... '''bum
vegys o tu bent airijoj esi :grin: ? maladec patarejas.....
 #231754   Vegys
 10 Lap 2010 08:04
dalius1984 rašė:vegys o tu bent airijoj esi :grin: ? maladec patarejas.....
dalius1984,
esu Airijoje ir net nesu ten buvęs. Čia tas tavo pasakymas su ironija šiek tiek ? :) Jei ką ne taip parašiau - taisykit. Kas būtent užkliuvo ? :)
 #231842   dalius1984
 10 Lap 2010 14:02
nea siaip paklausiau tik :) kzkada buwai rases kiad neesi airijoj,bet matau dalywauji forume.tj waryk cia nulexim kadapazwejot-cia zuwies daugiaui ir upetakiu nawalom :)
 #231844   Vegys
 10 Lap 2010 14:16
Nesu didelis kelionių mėgėjas. Svajonė aplankyt Ispaniją / Italiją - ten šamų yr :) Na, bet aš jau čia ne į temą rašau ...
O šioje skiltyje šiek tiek dalyvauju ir todėl, kad kaip moderatoriui priklauso visas skiltis aptikrint :) Šiaip gražių reportažų čia būna.
 #231852   varnenas
 10 Lap 2010 14:46
neisizeisk, bet kaip moderatorius, tai silpnokai moderuoji.... jeigu tas zmogelis visus rusikai butu pasiunes o ne angliskai ar butum taippat nesureagaves?
 #231857   Vegys
 10 Lap 2010 15:14
Anglų kalbą susprantu :) Rusų irgi. Dėl to pasisakymo iš F raidės jis gavo oficialų perspėjimą. Greitu laiku ši tema bus apvalytą nuo žinučių ne į temą (įskaitant ir tokią kaip kad ši).
Kas dėl moderavimo - prieš imdamioesi kažkokių tai veiksmų visi moderatoriai pasitariam. Todėl dažniausiai tai nebūna vieno moderatoriaus nuomonė, o dažniausiai - daugumos.
O silpnas ar ne silpnas moderatorius - ne man spręst :) Jūs geresnis teisėjai šiuo atveju. Kas liečia konkrečiai šią temą, kartais sunkoka moderuot nežinant airiškų taisyklių. Jei jūs matot kad kažkas pažeidinėja - būtų labai smagu, kad mums praneštumėte. Patiems ko gero smagiau turėt "švarią" temą.
Tai tiek ::hai-bai
 #231862   varnenas
 10 Lap 2010 15:27
airiskos taisykles labai grieztos sioms zuvims, manau, kaip ir lietuviskos, tik kad lietuvoj, nieks i jas nereaguoja, jeigu pradetu policija atiminet viska, kaip kad daro airiai, kad netgi masina, ir esu girdejas, kad namuose padare krata ir ateme visus zukles reikmenis, manau tokie brakonieriukai visai isnyktu.....
p.s. lasisai betkokiu atveju reikalinga licencija, gal kolega parodytu kopija, tada manau del tu ikru butu viskas ok....
 #232004   Alvius
 10 Lap 2010 22:28
Na ka islindau is uz kampo, kur man liepe tupet :lol: Seip jei taves ir nepagauna su zuvim vietoj, bet tikrai kyla itarimai, kad ja turi, jie perduoda gardai apie tave info. Tada tave jie pagauna ir ispurto . :lol: Cia labai daug vandens telkiniu saugotoju. Kuriu tu niekada neatspesi. Atrodo paprastas zvejys, bet jis tave stebi :shock: Ir taip pat jei kyla itarimu iskviecia draugus zaliukus ;uolrait
 #232189   petriukas
 11 Lap 2010 19:15
sveiki... va taitau keles dienas neuzsukau ir te tau kad nori koks gincas kilo pasisakysiu ir as apie ta vyruka: aisku ydomu tiek zuvies pagauti bet kai pagaus tai nekils tada daugiau rankos tokiu nesamoniu daryt... :stop-; aisku truputi tersia cia musu lietuviu varda :-ug tokie '''bum bet cia ne mum teisti, reikia tik tiketis kad priciups ji zalieji -liežvis -liežvis :-niak' :oops: viena diena ir nubaus...
o siaip jauciu visi namie sulinde nieks nenori nosies kist i lauka kai toks oras :eek: na as ryt meginsiu virginia aplankyti jei oras is ryto nebus labai ziaurus..... :e:e
 #232215   zekisLT
 11 Lap 2010 20:35
Alvius rašė:Na ka islindau is uz kampo, kur man liepe tupet :lol: Seip jei taves ir nepagauna su zuvim vietoj, bet tikrai kyla itarimai, kad ja turi, jie perduoda gardai apie tave info. Tada tave jie pagauna ir ispurto . :lol: Cia labai daug vandens telkiniu saugotoju. Kuriu tu niekada neatspesi. Atrodo paprastas zvejys, bet jis tave stebi :shock: Ir taip pat jei kyla itarimu iskviecia draugus zaliukus ;uolrait
del tu zaliuku cia, tai airiai dauguma tai vienam klube tai kitam, ir kad ir jie neturi leidimu tave purtyti ar klausinet, bet jie zinoma stebi tave, bet kuris airis zvejys stebi kas kaip zvejoja, neduok dieve pamatys kad kokia zuvi nesi i krumus, tada jau vsio bus, zaliuku paciu tai nzn kiek yra, bet patys zvejai ziuri kad dedas aplink, cia musiskiai nekreiptu demesio aplink, bet del to idomiau zvejot, nes zuvies daugiau, o mums to ir tereikia, kuo daugiau kibimu ir grazios zuvies ;-var-var.
 #232216   oli
 11 Lap 2010 20:38
nu uzvakar oras buvo puikus,tai buvau bishki ishlindes ale nekas...sheshi shunys papuole i pora codlingu:

Paveikslėlis
 #232219   meskute
 11 Lap 2010 20:43
Oli bet juk cia lyg ir menke ,o gal klystu.Rododi jog barzdele yra
 #232228   oli
 11 Lap 2010 21:03
nu taip menke
 #232451   petriukas
 12 Lap 2010 20:00
na va buvau virginijoj tai nezinau ar jau lydziai eina miegucio ziemai ar tik siaip oras kaltas del to kad paskutinius du kartus kai buvom tai diena pries tai didziulis vejas buvo. na dar reiks karteli pamegint kada....
 #232509   Alvius
 13 Lap 2010 16:10
Na ir is manes naujienos ne kokios :-ug vienas emimas ir tas pats nerealizuotas. Zodziu reik ruostis ziemos miegui :wh.flag:
 #232544   varnenas
 13 Lap 2010 20:28
e vyrai nejuokinkit kalmaru! airijoj ziema, dideliu lydeku metas, jeigu vienoj baloj nekimba, vadinasi kitoj kimba...
 #232569   Angler
 13 Lap 2010 21:59
:/braj; Sweiki visi,buvau islekias paatostogauti kuriam laikui :v-ar .Ziuriu sioje temoje karsta :-ug ,malonu matyti,kad saloje veiksmas vyksta :gutgut .Blyn pasilgau ZT :/brazasista
 #232576   oli
 14 Lap 2010 04:41
nu va dejom shianakt dziazo :lol: neilgai pabuvom,kokias 3valandas,ale ilgiau ir nereikejo,naktis puiki,nelyja,vejo jokio,bangos vidutines,nu super ;uolrait a rezultatas tokys:3 bassai,2 codlingai(kolega 4 bassai,1 codlingas) ;-var-var. :

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #232610   miegas
 14 Lap 2010 12:05
jo... si naktele buvo jega. pasiekiau savo asmenini rekorda - 4 basai per nakti, dar uzkibo du polakai ir vienas codas. Trim valandom veiksmo buvo sociai. ;-var-var.
 #232627   meskute
 14 Lap 2010 13:16
Gerai sudavet vyrai,as tai pries pora savaiciu buvau i jura islekes,greiciausiai per mano pacio neatiduma,uzmetimo metu luzo mano meskere.
http://postimage.org/image/17fvmlk6c/
Taigi pagalbos paprasiau zveju parduotuvej ,kura prirode Okuma pries gera pusmeti.Matomai ten rimti vyrai dirba
http://www.fishingmegastore.com/sea-fis ... e_302.html
tikrai ivertino padeti ir rezultate stai ka gavau el pastu:
Hi,

I have a replacement tip section in hand now tom send to you.

What address would you like sent to?
taigi greitu laiku ir as galesiu pasigirti juros laimikiais ;-var-var.
 #232628   oli
 14 Lap 2010 13:25
reiks ir man pabandyt jiem parashyt,bo "abu garcia hellbenderis" irgi stovi kampe papyltas :lol: vot taip ir yra su tais surfais,kas nedare ju tas ir nedarys,kaip tevukas mane tampydamas po tatami sakydavo-"razdionyj polzat litat nesmozet" :lol: ,Okuma buvo teisus surfa reik pirk firmu kuriuos juos daro,o ne mano kad juos gali daryt :v-ar ,jai abu garcia ar daiwa daro puikias rites visai nereishkia kad jie daro gerus surfus...
 #232632   Angler
 14 Lap 2010 14:26
oli rašė:nu va dejom shianakt dziazo
Sakyciau,kad jei per 3 val tokie rezultatai :shock: ,geriau ir nebuna :gutgut
 #232633   Angler
 14 Lap 2010 14:36
meskute rašė: taigi greitu laiku ir as galesiu pasigirti juros laimikiais ;-var-var.
Tai turbut garantinis dar galiojantis buvo,kitu atveju cher jie butu keitia ta meskeres dali :-D
 #232634   Angler
 14 Lap 2010 14:42
petriukas rašė: POKST kaip i klema.... iskart supratau kad cia ne tik dienos zuvis bet ir man paciam didziausia mano gyvenimelyje....:DDDD po geru 20 min. kovos kuri buvo tikrai ispudinga ikisom mes ta zveriuka i cerpoka..... ir kaip veliau paaiskejo tai buvo 10.3kg monstars
http://img541.imageshack.us/img541/5948/05112010055.jpg
:shock: Petriuk spaudziu desne :gutgut ,baltai pavydziu,neeiline lydeka.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė