simask rašė:o per nakty zvejot ar galima?taikyciau i karpius.Matau pats karpi uzsiklijaves, gal koki gera ezeriuka esi pramuses karpius pagaudyti.Zinau kad ir upese ten ju yra,bet reikia zinot vietas ir masalus.
Na ką aš galiu pasakyt....
1. Nesu karpininkas (atsiprašau, kad avataras suklaidino), bet su meškere nuo vaikystės draugauju. Teko ir karpius pažvejot, laimikiai įspūdingi !!! Aišku, visi paleisti ir laimingi toliau plaukioja Saint Cassen ežere bei boilius „naikina“ :D.
2. Carros baloje, galima tik diena žvejot !!! Pasakojo, kad parašai emailą į conseil general ir gauni leidimą tam tikra žvejot nakty. Reikia įspėti, kad esi karpininkas, susipažinęs su žvejybos taisyklėmis, nenaudosi atviros ugnies, nesimaudysi, nešiukšlinsi ir t.t. Bet nei aš, nei mano pažystami to nedarė, nes nėra prasmės... Carros karjeras priklauso 1 kategorijos vandens telkiniams.
3. Geras ežeriukas, yra Saint Cassen. Tai Cote D‘Azur provincijos karpininkų Meka. Pagauna chebra ir po 28 kg. karpiukų, aišku sveikus ir gyvus paleidžiam atgal. Yra šamų, kuriuos galima imti. Bet vėl, pagavus 30 – 50 kg. šamą, ką su juo veiksi pasiėmęs ??? Jei galvosi gaudyt šamus, būtinai reikia valties su elektriniu varikliu ! Saint Cassen ežere, žvejoja chebra ištisom savaitėm. Galima ir nakties metu žvejot, jokių papildomų leidimų nereikia. Saint Cassen yra 2 kategorijos vandens telkinys.
4. Cote D‘Azur provincijoje, upėse tikrai nėra karpių. Kalnų upės, gylis vasara koks metras, didžiulė srovė, karpiai negali gyvent net teoriškai. Plius kas kelėta kilometrų, pastatytos mažos hidroelektrinės. Nekalbu apie didžiąsias upes, nes
nežinau, meluot nenoriu. Turėtų būt karpių didžiosiose upėse, kaip beje ir dideliuose kanaluose.
5. Pašarai ir masalai, kaip ir visur – karpiniai. Boilius naudoja kiekvienas pagal savo nuožiūra. Karpių žvejyba pagrinde vyksta ant boilių, ant kukurūzo pasigausi karšių, kuojų (baltą žuvį). Ant slieko, dziko gali ešerių pagaut, bet greičiau, tai sumautų amerikietiškų šamukų

. Man taip pasakojo, kad prancūzai, jų specialiai prileido norėdami išnaikint dyglias (tokios mažytės žuvytės, kurios ėda kitų žuvų ikrus). Bet gavosi atvirkštinis variantas, nežino kaip tuos buožgalvius išnaikint.
6. Žvejojant jūroje, pagrindinei masalai dugninei, tai krevetės (aišku nevirtos ir nemarinuotos), Intermarche nusiperki ir žvejoji. Decathlon nusiperki sliekų... ne sliekų... tokios kirmėlės kaip sliekas, tik biškuty stambesnės ir su kojom, 5 eurai kainuoja dėžutė, o ten 5 sliekai – kirmėlės. Jūroje jokių apribojimų nėra. Jūroje gali su spinu bandyt