Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #214021   vava
 16 Rgp 2010 17:46
kadangi cenakines turiu, tai cenakus gaminu vat taip :
reikes:
mesa
bulves
morkos
svogunai
sviestas
krapai
pipirai
lauro lapai
kiti prieskoniai
Niekad nematavau gramais, kilogramais. visad varau is akies :)
bet mesos turi but daugiau nei bulviu, o morku mazdaug dar dukart maziau..

mesa ir bulves susipjaustau nedideliais kubeliais, morkas ir svogunus ribkomis.
mesa isminkau man patinkanciuose prieskoniuose mesai (cia labiau pagal kiekvieno skoni). Jei tokiu nera, uzteks druskos + pipiro.
tada tokiu eiliskumu sluoksniais dedu i cenakine:
svogunai (ju dedu daug. i cenakine kokia puse geros galvos), paskui mesa, tada bulves, morkas, vel mesa, vel bulves.
dedant kiekviena sluoksni, stipriai spaudziu prie dugno, kad liktu kuo maziau tarpu.
Reikia taip pasiskaiciuot kiekius, kad uzdejus paskutini bulviu sluoksni, cenakine uzsipildytu iki virsaus.
Todel pildydamas cenakines tai darau su visom is karto. T.y. pirma isdalinu visoms svogunus, paskui pasluoksniuoju mesa ir t.t.
I tarpus tarp sluoksniu imetu po kelis pipiriukus (tiek mazus juodus, tiek didelius), idedu lauro lapa (kartais vienai cenakinej ir puses lapuko uztenka. pagal skoni tskant).
Ant susluoksniuoto patiekalo uzdedu gabaliuka sviesto (padalinu sviesto pakeli i kokias 8-10 daliu), uzpilu kelis saukstus vandens, pabarstau krapais.
Visa grozi i duchovke :)
Skanaus
 #222709   Joniskis
 24 Rgs 2010 07:13
Labai paprastas ir skanus čenakų receptas:

Reikės:
-pageidautina triušienos (gaunasi skaniai ir su kita mėsa)
-bulvių
-česnakų
-svogūnų
-fermentinio sūrio
-majonezo

Eiga tokia: verdam mėsą pasūdytame vandenyje; kol verda nusilupam daržoves, susitarkuojam sūrį su burokine tarka.
Išvirus mėsai, ją klojame ant čenakinės dugno, kad uždengtų ir dar truputi (perpjauname česnako skilteles per pusę ir metame ant mėsos; kokias 3 nemenkas skilteles į vieną indą) ant viršaus dedame plonai pjaustytų bulvių griežinėlius. Viską užpilame tuo pačiu sultiniu, kuriame virė mėsa - sultinio reikia pilti tiek, kad siektų bulves. Ant bulvių klojame griežinėliais pjaustytą svogūną, čia jo gailėti nereikėtų. Ant svogūnų užmaklinam majonezo pasluoksnį, kurį galiausiai uždengiame sūriu. Jokių papildomų prieskonių, kaip druska, pipirai ir kt. dėti nebereikia.
Šauname į orkaitę ir skanaus.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė