Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #89572   Raude
 07 Sau 2009 13:07
Makaule raso:
Apkepu mazais gabaliukais supjaustyta mesyte iki rudumo,pakepu svogunus iki aukso spalvos,po to apkepinu paprikos ir morku shiaudelius,po to pakepu atmirkytus sudytus baravykus....viska sudedu i puoda,tada 2 skardines Heinzo chili pupeliu ir didele banke ispanishku pamidoru be luobeles,pipiriuku,drooskos i troshkinu ant l.letos ugnies,pabaigai 2 saukshteliai tailandietishko ,,fish souce,,(toks bajeris kuris ishryshkina visu komponentu skony)....ir tada su ilgu francuzku batoonu niamnioju

 #89578   Raude
 07 Sau 2009 13:17
Krevetes prancuziskai:
Produktai:
0,5 kg. gliaudintu svieziu kreveciu (gali buti saldytos),
1 mazas cili pipiras
200 gr. sviesto (be jokiu riebalu misiniu)
5 galvutes cesnako (cia rimtai, jeigu ka :evil: )
2 ilgi,sviezi, prancuziski batonai.
Ruosimo budas:
1. Smulkiai supjaustome cesnakus
2. Istirpiname sviesta puode,
3. Supilame krevetes, cesnaka.
4. Idedame cili pipira (jokiais budais nepjaustome)
Verdame ant letos ugnies apie 10 minuciu. Isgriebiame pipira ir metam lauk ;-) Verdame dar 10 min. Supilame i nedidelius dubenelius, Lauziam batono (BUTENT - nepjauti, o lauzti :evil: ) ir dazome i kreveciu troskini.
Sotu, koloringa ir prabangu.
P.S. Jokiu kitokiu prieskoniu ir druskos nereikia ;-)
Skanaus

 #96856   RamaZ
 13 Vas 2009 00:02
Va paprastas ir greit paruosiamas troskinukas. As valgau skaniai, tik yra viena beda - biskiuka kaupiasi dujos :grin: , bet skanu. Labai gerai gaunasi "Zepter" ar panasiuse puoduose, bet jei ju nera tai irgi ne beda:
Ingridientai:
1 kg kopūstų (galima ir maziau)
4-5 nedidelės morkos,
paprika (raudonoji, geltonoji) as asmeniskai nededu
3-4 bulvės,
žalių žirnelių, as dedu kokius 2 valgomus saukstus,
300 g sprandinės, pjaustom kubeliais 1x1x1cm ar panasiai (tinka bet kokia mesa, nebutinai sprandine),
2-3 svogūnai,
majonezo,
pomidorų padažo (as irgi nededu, o dedu 2-3 pjaustytus pomidorus, nes man taiP skaniau)
druskos.
prieskonių (prieskonius dedu "Santa Maria" saslykinius ir biskiuka juodu pipiru
aliejaus
Gaminimas
Kopūstus supjaustome ir nuplikome verdančiu vandeniu (as plikinu kokius 3-4 kartus, nes tada gaunasi minkstesni), sutarkuojame šiaudeliais morkas, supjaustome kubeliais bulves, paprika, žirnelius viska sumaišome. Sudedame druską ir prieskonius. Apkepiname sprandinę su svogūnais iki sviesaus rudumo, sumaišome su daržovių mase. ir viską trošiname apie 40 min(rekomenduociau koki 1-2 kartus pamaisyt). Pabaigoje idedame 3-4 saukstus majonezo, viska ismaisome ir patroskiname dar kokias 5min.
 #597439   Augustasjj
 06 Lap 2014 21:05
Briedienos Stroganovo troškinukas
Skanaus ;-)
Prikabinti failai
20141103_183213.jpg
20141103_183213.jpg (93.42 KiB) Peržiūrėta 3777 kartus(ų)
 #597478   Augustasjj
 06 Lap 2014 22:09
Tikrasis stroganovas daromas naudojant jautiena, bet man puikiai tiko ir briediena. Aprasysiu kaip pasidaryti jautienos Stroganovo troskinuka. Naudojam liesa mesyte. Tarkim imam 600g jautienos kumpio, mesa nusausinam popieriniu rankslosciu, susipjaustom 2 dideliu kasniu gabaleliais. Gabalelius negausiai itrinam druska bei pipirais. Tuomet reikes ~100g lasinuku arba sonines pjaustytos smulkiais kubeliais. Sonine ar lasinukus apkepame sausoje keptuveje kol graziai paskrus ir isleis riebaliukus. Paskrudinta sonine ar lasinukus isimam is keptuves, bet riebaliukus paliekam. Tuomet tuose riebaliukuose apkepame visus mesos gabalelius (tai darykit per 2-3 kartus) is visu pusiu ant dideles ugnies, tik tiek kad susidarytu plutele ir veliau troskinant neleistu isbegti sultims, viduj mesa turi buti pilnai zalia. Apkepus mesyte, dedame ja prie sonines. Imam storadugni puoda kuriame troskinsime, i ji supilame riebaliukus is keptuves, riebaliukuose pakepinam kubeliais pjaustytus svogunus (2 svogunai) ir pjaustytas morkas (2 morkos), jei reikia dapilame aliejaus. Neperkepti. Toliau dedame 1 valgomaji sauksta miltu, viska sumaisom, turi viskas susivelti. Tuomet pilame ~100ml raudono sauso vyno ir viska ismaisius pavirini pora minuciu kad svogunai ir morkos sugertu vyno skoni. Sudedame mesa ir sonine. Pilame dar 200ml raudo sauso vyno ir 300ml jautienos sultinio. Mesa turi buti tik tik apsemta. Viska uzvirinti ir sumazinti ugni. Uzdengus dangti troskinti ant letos ugnies 3,5-4 valandas. I pacia pabaiga sudedame keptuveje apkeptus misko grybus (tinka ir pievagrybiai) ir, jei turite, keptuveje apkeptus arba troskintus mazus svoguniukus. Ragaujam, jeigu reikia dar pasudom. Jei padazas pertirstas dapilti proporcingai 50/50 vyno ir sultinio, jei perskystas- nukelus dangti pavirti kol nugaruos iki reikiamo tirstumo. Sis troskinys kita diena visada buna dar skanesnis :)
 #597650   EDVD
 07 Lap 2014 18:16
Primena burgundiska jautiena.
 #598410   Augustasjj
 12 Lap 2014 09:36
Pamirsau pamineti kad idejus miltus ir juos ismaisius, reiketu dar gero sauksto pomidoru pastos :)
O Burgundiska jautiena is esmes tas pats, tik variaciju visokiu yra :) Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :)
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė