surio uzkandine prie alaus
jamat sviezia kaimiska varskes suri, ji reikia saldytuve siek tiek pabrandint (apie 7-10 dienu), t.y. jis turi padziuti, kad nebutu toks purus, po to jamat skarvada, islydot joje apie 70 gr. sviesto, jamat supjaustyta apie 8 mm storio riekem suri , uzberiat kmynu, druska ir kitokiu prieskoniu pagal skoni, ir atsargiai dedat gabaliukus vienas prie kito. Kepat atsargiai ant silpnos ugnies ir vis paziurint su peiliu, kaip skrunda surio apacia. Varskes suris labai greit prilimpa prie keptuves, todel, kai pamatot kada pradeda detis rusva pluta, tada BUTINAI nuimat keptuve nuo ugnies ir duodat kepamam suriui atvest apie 5-10 minuciu. Atvesimas reikalingas tam, kad sutirstetu kepamas suris ir ji butu galima apverst. Apvertus vel kepama iki rusvos pluteles..., kai apkepa abi puses , tada jau suris pasidaro standesnis ir ji galima vartyt kepant ir galima dar siek tiek pakepint kaip kas megsta. Tiesiog kepto su kmynais ant sviesto suris turi turet rusva arba vos ne sokolado spalvos atspalvi ir paimant uz gabaliuko krasto neturi trupet. Skonis nerealus aisku vel gi butina turet daug alaus, suriui kepant, varvanciai per barzda selei nuplaut ir uzvalgius tokio skanesto skaniai atsigert
made in gedasas
jamat sviezia kaimiska varskes suri, ji reikia saldytuve siek tiek pabrandint (apie 7-10 dienu), t.y. jis turi padziuti, kad nebutu toks purus, po to jamat skarvada, islydot joje apie 70 gr. sviesto, jamat supjaustyta apie 8 mm storio riekem suri , uzberiat kmynu, druska ir kitokiu prieskoniu pagal skoni, ir atsargiai dedat gabaliukus vienas prie kito. Kepat atsargiai ant silpnos ugnies ir vis paziurint su peiliu, kaip skrunda surio apacia. Varskes suris labai greit prilimpa prie keptuves, todel, kai pamatot kada pradeda detis rusva pluta, tada BUTINAI nuimat keptuve nuo ugnies ir duodat kepamam suriui atvest apie 5-10 minuciu. Atvesimas reikalingas tam, kad sutirstetu kepamas suris ir ji butu galima apverst. Apvertus vel kepama iki rusvos pluteles..., kai apkepa abi puses , tada jau suris pasidaro standesnis ir ji galima vartyt kepant ir galima dar siek tiek pakepint kaip kas megsta. Tiesiog kepto su kmynais ant sviesto suris turi turet rusva arba vos ne sokolado spalvos atspalvi ir paimant uz gabaliuko krasto neturi trupet. Skonis nerealus aisku vel gi butina turet daug alaus, suriui kepant, varvanciai per barzda selei nuplaut ir uzvalgius tokio skanesto skaniai atsigert
made in gedasas