Pusmarškonė košė:
Išverdam bulves pasūdytam vandenyje ( arba nesūdytam, paskui galima druskos įdėt, čia pagal įsitikinimus), nusunkiame, užberiame 2-3 šaukštus rupių ruginių miltų ( čia pagal bulvių kiekį, aš rašau 2-4 porcijų kiekiui), miltus galima ir kvietinius dėt, bus kitas biški skonis, viską sugrūdame kaip ir bulvinėje košėje, užpilame pakaitinto pieno arba to pačio skysčio nusunkto nuo bulvių (skonio reikalas), pilti tiek, kad košė būtų į skystąją pusę, paskui ji bringstant miltam patirštės, ir pamaišant kaitinam ant silpnos ugnies. Nori nenori košė šiektiek prisvils, kaip mano ata mama sakydavo - neprisvilusi pusmarškonė košė yra nekošė Kaitinti tol kol sušus miltai ir nebesijaus miltų skonio.
Mirkalai prie košės įvairiausi tinka - kresnos su cibuliukais, patirštinta su šaukšteliu miltų ir pagardintu pienu tikriausiai pats senoviškiausias. Bet tinka ir bet kokie kiti naudojami prie kitų košių
Skanaus
Išverdam bulves pasūdytam vandenyje ( arba nesūdytam, paskui galima druskos įdėt, čia pagal įsitikinimus), nusunkiame, užberiame 2-3 šaukštus rupių ruginių miltų ( čia pagal bulvių kiekį, aš rašau 2-4 porcijų kiekiui), miltus galima ir kvietinius dėt, bus kitas biški skonis, viską sugrūdame kaip ir bulvinėje košėje, užpilame pakaitinto pieno arba to pačio skysčio nusunkto nuo bulvių (skonio reikalas), pilti tiek, kad košė būtų į skystąją pusę, paskui ji bringstant miltam patirštės, ir pamaišant kaitinam ant silpnos ugnies. Nori nenori košė šiektiek prisvils, kaip mano ata mama sakydavo - neprisvilusi pusmarškonė košė yra nekošė Kaitinti tol kol sušus miltai ir nebesijaus miltų skonio.
Mirkalai prie košės įvairiausi tinka - kresnos su cibuliukais, patirštinta su šaukšteliu miltų ir pagardintu pienu tikriausiai pats senoviškiausias. Bet tinka ir bet kokie kiti naudojami prie kitų košių
Skanaus
... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...