Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės būdai, įrankiai, masalai, kt.
 #205681   dainiuška
 26 Bir 2010 13:18
Sveikinimai, gražus egzempliorius ;-var-var.
Vakar bandžiau prisirinkti laumžirgio lervų - galvojau šiandien pamėginti šapalą ar ūsorių užkabinti. Deja, dėl staiga pakilusio vandens per pusvalandį pavyko rasti tik 4 lervas, ir tos neūžaugos :-niak' Lauksiu, kol nukris vanduo.
Kaip supratau, gaudei naktį - daugiau nieko nebuvo apart ūsoriaus?
 #205683   Dzukeliz
 26 Bir 2010 13:41
gaudziau per nakti, sitas uzkibo 1.30 val. kolega 5.00 sapalioka virs kilo :cig.
 #205684   Dzukeliz
 26 Bir 2010 13:46
nors ir truputi ne i tema, bet imetu ir kolegos laimiki, visgi sedeta tikslingai ant usoriaus, bet dazniausiai neisvengiama ir sapalu ;-)

Paveikslėlis
 #206013   edma4000
 29 Bir 2010 08:40
Kaip atrodo laumzirgio lervos ir kur ju ieskoti. Kiek esu pagaves usoriu tai ant pindraku ir varlyciu. Kiek gaudziau vasara nepagavau nej vieno uso, sapalu papuldavo.
 #206049   Dzukeliz
 29 Bir 2010 14:15
kaip atrodo laumzirgio lerva, jau rodziau, pavartyk sita tema ;)
 #206176   edma4000
 30 Bir 2010 09:29
Aciu uz informacija. Lerva matyta, panasi i laumzirgi. Negalvojau kad vasara galima pagauti. Kiek gaudziau nepagavau. Vasara ant varlytes pagavau salati 59cm kadangi namo neveziau [ paleidau, nes neskanus] kiek svere nezinau. Turejau sodyba Vieciunuose tai atostogaudamas per 7 dienas pagavau 11 usu svorio irgi nezinau. Puse grizo i upe. Klausimas zinovam. Kodel nepapuola mazu usoriu, kuo jie maitinasi?
 #206194   Dzukeliz
 30 Bir 2010 10:15
mazi usoriai maitinasi tuo paciu kuo maitinasi ir dideli, siais metais kiek teko gaudyt paciam ir pazystamiems, taip pat nepapuole mazu usoriu, o praeitu metu rudeni sugavom daug mazu usoriuku iki 1kg zvejota praktiskai tose paciose vietose, o kodel jie nekimba sunku pasakyt ;)
 #206517   edma4000
 02 Lie 2010 08:31
Perskaiciau visa tema, daug naudingos informacijos. Valo ir pavadelio stori radau, idomu butu suzinoti kokia svino forma ir svoris turint galvoje Nemuna prie Alytaus. As kai gaudydavau pries 10 metu tai jei gaudydavau is valties tai dedavau grankulke ir pavadelis pintas valas. Kai gaudydavau nuo kranto tai dideli svori, nes labai nesa, bet labai daug nutraukdavau. Is valties praktiskai nenutraukdavau, bet kaip rase Dzukeliz neidomu. Idomu ar siuo laiku galima pagaut, nes uzvede, patikrinciau savo vietas. Gaudydavau daugiau diena, kartais kaime pas save palikdavau nakciai.
 #217445   selmis
 02 Rgs 2010 18:49
Sveikias Dainiuska. Va kur tu pasislepes :grin: , nes ziuriu jau i zvejams.lt is vis neuzsuki.
Sumeciau ir cia tas usiuku nuotraukėles nes man ju sezonas jau tikriausiai baigtas tad lyg ir pateikiau "ataskaita" :lol: ;-) .Be situ buvo dar pora pagauta bet foto praganiau. Abu buvo apie pora su kapeikom kg. Taigi kiekis nedidelis bet gana grazus. Kitais sezonais pagaudavau daugiau bet retai kada perlipdavo per 3-3.5kg., (didziausias pagautas pries daug metu buvo 6.5kg) o si sezona labai grazus tik gaila kad vandens lygis nemune labai trumpai leido juos spiningauti. Dabar is vis iskilo tiek kad net su meskere smulkmes neliko kur zvejoti....net pievas jau uzlieja....Taigi man su usiukais siais metais jau teks atsisveikinti. Tiesa gal sudalyvausiu Punioj bet ne varzybose o tik seip del bendro reikalo tai gal dar susibegsim nes girdejau pletkus kad dalyvausi :grin: . Na o kad nelabai siais metais geri reikaliukai jusu kraste jau ne is vieno girdejau :cry: liudna zinoma bet ant dugniniu manau dar ne viskas prarasta nes dabar tikriausiai pats ju kibimas prasideda....
Kazkas klausete kur pagauti.Nemanau kad pasakius kur pagavau kas nors nuo to pasikeis. Yra ju ne vien ten kur pagavau....juk kitur net salygos zvejoti juos geresnes ir ju didesni upes plotai "apgyvendinti"....tad vieta manau visiskai nieko nereiskia tiesiog Nemune Jurbarko rajone.Be to jau jau zveju anpludis praejo tose mano vietelese ir manau daugelis suprato kad ta vieta niekuo neipatinga ir net nelabai patogi juos zvejoti.....Kas liecia spiningines sistemeles tai nieko ipatingo. Sistemele darau tik tam kad maziau palikineti guminukus ir vietoje ju palieku tik svarelius. Na aisku pati sitemele kai kuriais atvejais padeda lengviau valdyti twisteriuka ar riperiuka labai stiprioje sroveje ir ji islaikyti visai arti dugno. Bet visai sekmingai juos galima gaudyti ir be jokiu sistemeliu islaikant masala visiskai prie dugno. Pati sistemele trisakas suktukas prie pagrindinio valo, ant vieno trumpesnio pavadelio svarelis pagal gyli sroves stipruma ir itt o ant kito gerokai ilgesnio pavadelio ant paprasto kabliuko ar ant galvakablio nedidukas twisteriukas ar riperiukas.Neblogai kimba jie ir ant nr 2 tamsiu sukriukiu.... Visa usoriu spiningavimo gudrybe ne sistemeles ne masaluose ir ne vietose , o spiningavimo technikoje ir vietos kurioje juos zvejoji labai geras pazinojimas (dugnas akmenys pagilejimai sraunumeles ir tt). Deje situ dalyku tikrai neaprasysiu....nes kiekviena vieta savita (gylis srove kliuviniai zvejo padetis ir tt) tad technika tenka kiekvienai konkreciai vietai atidirbineti kol pagaliau atrandi. Daug galima pasimokinti juos gaudyti spiningu atidziai paskaitinejus kaip usoriai maitinasi kur laikosi ka ir kada veikia ir tt. Is to ir susideda spiningavimo technika is to galima suprasti kaip ir ka reikia patiekti ant stalo ponui usoriui kad suzadinti jo apetita. .Pagrindines salygos tai letas bet nuolatinis masalo judejimas prie pat ar visai paciu dugnu, apgaudant kiekivena pagilejima didesni akmeni ar pan....
Aciu visiems uz gera laimikiu ivertinima.Tikrai malonu kitame valo gale pajusti rimto usoriaus arkline jega ;-var-var.
 #220426   Vaidis
 13 Rgs 2010 15:09
Kadangi temos kaip ūsus gaudyti spiningu nėra, tai nusprendžiau selmio pasakojimą perkelti čia, kad nepasimestų tarp nuotraukų ir nebūtų ištrintas ;-)
Mažu kam bus naudinga info, kaip bandyti ūsą jamti spiningu :gutgut
 #292995   Skumbrotas
 07 Lie 2011 10:55
Šnekėjau su vienu gargždiškiu, sakė vakar su plūdine pagavo keletą usorių Minijoj, ir sakė kad šiemet maždaug kas trečią žvejybą pavyksta po vieną-du pagaut. Dydžiai netoli kilogramo.
Gal pradeda atsigauti jau jų populiacija Minijoj... :roll:
 #302470   vikis_s
 02 Rgs 2011 16:51
Wytux rašė:Grazuolis :gutgut gal galima kazkiek placiau- kaip, ant ko ir t.t. ?
vakar,veiksmas nemunas. Vazevau visai nepasiruoses vienas be cerpoko.
meciau spiningu 3m 10-30g mikro masalu sistemele kol uzkibo kaskasstambaus ;-var-var.
Na kadangi valas pagrindinis buvo 0,2 o pavadelis 0,18 tai stabdy laikiau ank kuo mazesnio yverzimo,
zuvinas dare ka tik norejo,jau buvo aisku bus ilgas zaidimas ;-var-var.
tai nusprendziau paskambint puzbroliui pasigirt kad kaska rimto turiu bet neina nuo dugno atkelt :-D ir tik svarstem kas tai bus usas?samas?
po kiek laiko nusprendem kad ir jis atvaziuotu su mano cerpoku padet nes jai pavyks pritraukt prie kranto vienas niekaip nesusitvarkysiu 'viarkt
taigi kova truko beveik 1h 30min iki jis jau buvo cerpoke ''plot

svoris 4550g 79cm
 #302516   Sokratas
 02 Rgs 2011 20:08
ir turėk ttu man tiek kantrybės :)

Belieka tik pasveikint.
 #302522   vikis_s
 02 Rgs 2011 20:48
bobis rašė:ir turėk ttu man tiek kantrybės :)

Belieka tik pasveikint.
o kas beliko su 0,18 pavadeliu :-D ,vienam be cerpoko:)tik nesikarsciuot,nes vienas pries 3sav nulenke prastos kokybes kably kai neapskaicevau jo jegu :-D tik most peleku ir ate :-D ,kitas kury istraukiau 4kg nulakste kablius trisakio viena nauluze:)bet tada ir valas buvo geras 0,25 tj lupau jau kjp reikant :-D
o dbr norejau bent jau pamatyt kas per zuvinas,o pavyko ir istraukt ''plot
 #302723   Egiss
 04 Rgs 2011 13:25
Kaskaip mistiskai atrodo 1val 30 min traukiai :shock:
Teko ir paciam toki Paveikslėlis
traukti, tai 10-15 min ir ejo kaip avinelis i kranta.
Bet visvien sveikinimai, grazi zuvis,rimtas priesininkas.
 #302759   vikis_s
 04 Rgs 2011 18:15
Egiss rašė:Kaskaip mistiskai atrodo 1val 30 min traukiai :shock:
Teko ir paciam toki
traukti, tai 10-15 min ir ejo kaip avinelis i kranta.
Bet visvien sveikinimai, grazi zuvis,rimtas priesininkas.
o koks buvo pagrindinis valas?pavadelis? kj buvau pagaves 4kg su 0,25valu tj nesukau galvos ir greit buvo jau krante :grin: o cia juk 0,18 pavadelis :-D
 #302831   vikis_s
 05 Rgs 2011 06:51
Egiss rašė:Valas 0,14 pintas.
Man traukiant usuoti labai jau greitai pavargo,pasidave.
O tu su juo uzsiminejai Sadomazochizmu pusantros valandos :shock:
tai aisku su pintuku ir darai ka nori :grin:
o pabandyk su 0,18 paprastu ir pamatysi kas bus...
jai kablius nulanksto tai jam tas 0,18 valas kjp 2pirstus....
 #396583   Ramekas
 15 Rgp 2012 13:22
Sveiki. turiu toki klausimeli, cia daugiau usoriu ir vegeliu gaudytojams upese. Iki siu metu usorius gaudydavau karpiniais kotais, bet kaip isigijau kelis feederius karsiams ir kitai taikiai zuviai, man net nesinori usoriu gaudyti karpiniais kotais, galvo apie 150g ismetimo pora feederiu vient tik nemunui gaudyti usorius ir vegeles, svareliai 80-120g. Tad klausimas butu toks, kaip su usoriu pakirtimu ir jo valdymu srovej, nes usoriaus lupa yra ziauriai stora ir ja prakirsti kabliu reikia daugiau smarves nei koki karsi ar kuoja, plius didesne srove, vala isnesa lanku, zuvis megsta uzvesti uz akmenu ir visa laika pakirsta rauna pries srove. Verta butu isigyti pora 3.60 -3.90m 150g feederiu ar vis tik pasilikti prie karpiniu kotu, nors man jau nelabai kyla ranka su tais kuolais zvejoti.
 #396672   Wytux
 15 Rgp 2012 21:36
pas mane 3.9 federis 130 gr lygtais tai Sventojoj su 50-70 gr svareliu 3+ kg usa be jokiu problemu ir pakirst ir suvaldyt eina. Kolega net su mazesnes gramaturos federiu ir didesniu yra istraukes- tai nelabai zinau kam tie karpiniai reikalingi ... nebent laaabai toli i Nemuna uzmesti.
 #405086   edma4000
 12 Rgs 2012 09:08
Savaitgali buvau grybaut prie Sventdubres, cia uz Druskininku. Nakvojom prie Nemuno. Ryte atvaziavo rybokai, pagaude kokias keturias valandas, pagavo nieko. Klausiau ar usa gaude, atsake kad usu seniai nera. Pakomentuokit kas is tu krastu. Ruosiuosi pazvejot tikslingai prie Nemunaicio. Ar yra jau pindraku.
 #405289   Wytux
 12 Rgs 2012 17:00
Speju kad karsiu tikejosi rybokai,o usu yra ... neperdaugiausiai, bet juos gaudo gerooookai auksciau.
 #405361   ssk
 12 Rgs 2012 19:15
Wytux rašė:Speju kad karsiu tikejosi rybokai,o usu yra ... neperdaugiausiai, bet juos gaudo gerooookai auksciau.
Gerokai aukščiau už Druskininkus, tai čia Guduose? Aš girdėjau vieciniai iš Vieciūnų pagauna kažkiek ūsų, čia šiek tiek žemiau už Druskininkus.
 #405363   Wytux
 12 Rgs 2012 19:20
Svendubres pusej gudai prasideda Svendubres laukuose, o vat kitoj pusej dar desimtys kilometru kranto Marijos zemeje auksciau tos vietos...... nu Viecunu vieciniai pagauna, bet ten pestis su etatiniais kad atsisedai ju vietoje tai malonumo mazai ...
 #405389   ssk
 12 Rgs 2012 19:48
Turėsiu omenyje. Tuose kraštuose pasitaiko kas pora mėnesių pabūti, kyla kartais minčių, kad reikia ūsą pabandyti pagauti, bet šioje srityje patirties 0, tai ir lieka tik ketinimais.
 #405397   Wytux
 12 Rgs 2012 20:02
Pasigauna vienas kitas, bet ne eldoradas jei ka, tai vilciu daug nedeciau....
 #405599   edma4000
 13 Rgs 2012 09:49
ssk rašė:
Wytux rašė:Speju kad karsiu tikejosi rybokai,o usu yra ... neperdaugiausiai, bet juos gaudo gerooookai auksciau.
Gerokai aukščiau už Druskininkus, tai čia Guduose? Aš girdėjau vieciniai iš Vieciūnų pagauna kažkiek ūsų, čia šiek tiek žemiau už Druskininkus.
Turejau sodyba Vieciunuose tai pagaudavau usu pastoviai, bet gaudydavau tik rudeni, bet tas buvo pries 10 metu.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė