Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #598797   minBOAT
 13 Lap 2014 23:39
Gintukas63 rašė:Sveiki, pažiūrėjau filmuką :
https://www.youtube.com/watch?v=g6nt1zu5KYg
Kažin ar verta daryti tokį patobulinimą?
Sveiki,

Plokščiadugnės PVC ar guminės valties minkštasis dugnas pernelyg įtemptas, kad įrengti normalų pripučiamą kylį. Be to jis brangesnis nei vamzdis. Kurso laikymui tinka klijuojami prie dugno ar balionų apačios pelekai.
Užplaukus ant kietos kliūties, dugnas po tuo kietu kyliu būtinai bus pažeistas.
Aš nerekomenduoju :/nek
 #598840   Aqua v.
 14 Lap 2014 11:35
Gintukas63 rašė:Sveiki, pažiūrėjau filmuką :
https://www.youtube.com/watch?v=g6nt1zu5KYg
Kažin ar verta daryti tokį patobulinimą?
Man tai 'grazus' sprendimas, jei jau pasijuto kylio trukumas. Galima butu uzklijuot papildoma tvirtumo juosta ant dugno kur iskyla naujasis kylis (labai nesudetinga), o jei gazdina padidejes dugno itempimas - labai nesunku vos vos (pagal pitagoro teorema manau :oops: galima paskaiciuot, arba galima paprasyt kokio sestoko :oops: :oops: :lol: ; arba is akies, bandymo metodu :oops: :oops: :oops: ) pasiaurint dugno plokste, tik kyli daryt ne iki pat tranco. Ezeruj kokiam galetu but amzinas variantas, Lt upei - geriau pasaugot, kalnu upei - gal ir pavojingas.

Bet cia kita dalyka prisiminiau, kurio kaip ir neskaites niekur (nors nelabai ir domejaus).
Niekas nedaret kieto putu polistirolo dugno?
Pazistamas pasakojo, kad antra valti eksploatuoja su tokiu (savadarbiu). Pagrinde del svorio: nemegsta mazu, vezioja ant stogo, kartais vienas - tipo su tokiu dugnu be bedu susitvarko su 360. Nesusiruosiu nuvaziuot paziuret... Senai kai zvejojau kartu, dar turejo pripuciama dugna - veliau pakeite i polistirolini :donknow' (bet jau nemaciau)
Pats valti 350-360dienu per metus dziovinu garaze, ir tai nesudedu i krepsius. Tai man jei butu tik zvejyba is valties ir reiketu ja supakuot ispakuot kaskart - mesciau zvejyba isvis :oops: :x :) . Zodziu arba priekaba, arba ant stogo. Tai lengvas dugnas neblogai skamba (beje pripuciamas nepatiko)...Paveikslėlis
 #598850   alkanas
 14 Lap 2014 12:34
pasimataves dugno atramos taskus, ty nuo borto iki kylio esu bandes pasidaryt tokius pat tarpus ir atsipjoves uzlipt ant to kietesnio polistirolo, sulauziau, to kieciausio melyno nebandziau, bet speju kogero irgi luztu, bet butu idomu suzinot ar kas bandes.
 #598855   Aqua v.
 14 Lap 2014 12:49
Kalba apie kieta, o ne apie 'kietesni'.
'Melynas' tikrai nuo zmogaus svorio neluzta (valtyje), nu gal tik taburetes su astriom kojom neverta statyt (nepasiklojus ko nors).
Susigundziau dabar nuvaziuot paziuret, bet kaip tik isplaukes, zvejoja KM.
 #598887   Vitolis
 14 Lap 2014 17:41
alkanas rašė:pasimataves dugno atramos taskus, ty nuo borto iki kylio esu bandes pasidaryt tokius pat tarpus ir atsipjoves uzlipt ant to kietesnio polistirolo, sulauziau, to kieciausio melyno nebandziau, bet speju kogero irgi luztu, bet butu idomu suzinot ar kas bandes.
Turėjau tokį dugną insabačinęs į lentelinį dugną. Laikė puikiai. Dabar isidėjau ir į airdecą. Daug maloniau stovėt nei ant "matraso". Laiko irgi. Jokio lužinėjimo, nors dabartinis ir plonesnis už ankstesnį. Tik šonuose, kur liečiasi prie balonų, tai girgžda tas polistirolas. Bet tai smulkmena. Valtį vežiojuosi surinktą ant priekabos. Mažiau knisliavos prie undenio.
 #598939   Aqua v.
 14 Lap 2014 21:37
mane ir aliumo grindu girgzdejimas nervina. Buvau net pertepes siules :shock: , kuriam laikui padejo. Tik klapatas, reikia atidziai, spricu, negali padaryt slidziu grindu...
 #598948   minBOAT
 14 Lap 2014 22:04
Aqua v. rašė:mane ir aliumo grindu girgzdejimas nervina. Buvau net pertepes siules :shock: , kuriam laikui padejo. Tik klapatas, reikia atidziai, spricu, negali padaryt slidziu grindu...
Gal tas purškiamas silikonas padėtų? Aš nebandžiau, nors čia panašiai kaip su variklio garsu- jis vis tiek yra :?
 #598986   Aqua v.
 15 Lap 2014 00:02
Si kart pabandysiu su silikonu, kaip tik turiu purkstuka su siaudeliu. Manau efektas panasus kaip ir tepalo, tik svirksto nereikia, jei neissiteplios placiai aplink siules, tai patogiau. Ir silikonas visokiom 'gumom' maziau agresyvus uz tepala.
 #599044   Skumbrotas
 15 Lap 2014 13:16
Čia gali būti dar vienas dalykas - pripustą valtį nuleidus į šaltą vandenį slėgis sumažėja, ir paskui plaukiant per bangeles valtis nebeturi standumo ir lankstosi, iš ko ir kyla tas girgždėjimas. Su tuo susidūriau kažkada pirmą kart išėjes į jūrą, bet greit supratau kame reikals ir dabar visad nepatingiu dasipūst jau ant vandens, ir jokių girgždėjimų nebeliko. Nedapūtinėju tik vidurvasaryje, kai vanduo >+20C.
 #599094   minBOAT
 16 Lap 2014 00:04
Štai kur aiškus atsakymas :gutgut Tik įdomu kokius slėgio skirtumus rodytų manometras? Pripūtus krante ir įleidus į šaltą vandenį :? Kai vanduo jau šaltas, tai ir oro temperatūra būna artima. Ar aš čia kažką ne taip rašau? Reikėtų Šulijos ar Galvonaitės pasiklausti :grin:
 #599096   Skumbrotas
 16 Lap 2014 00:17
minBOAT rašė:... Tik įdomu kokius slėgio skirtumus rodytų manometras? Pripūtus krante ir įleidus į šaltą vandenį :? Kai vanduo jau šaltas, tai ir oro temperatūra būna artima. Ar aš čia kažką ne taip rašau? ...
Čia gal aktualiau pavasarį, pvz gegužį jūroj - oras būna ir virš +20C/+25C įkaites, o vanduo tik kokia +10C. Pasijaučia žiauriai. Net akim matosi kai valtis lankstosi, nors tie šoniniai profiliai prakeisti skirtingai abejuose šonuose. Monometro neturiu tai sunku pasakyti koks ten skirtumas susidaro, ranka paspaudžius jaučiasi. Tas pat kai pasižiūri ryte po vėsios nakties - balionai ryškiai nedapūsti, o dieną kai saulė pakaitina tai atrodo kad tuoj sprogs, todėl visad kai nenaudoju valtį laikau apdenges su tentu ir stengiuosi saulėkaitoj nelaikyt.
 #599097   Aqua v.
 16 Lap 2014 00:17
Girgzda aliuminio grindu detales, kaip medines grindu lentos.
Manau jokiu 'presingu' sito girgdejimo nepanaikinciau, tereikia isivaizduot jegas po suaugusio zmogaus kojom (girgzda ne plaukiant, girgzda vaikstant), ir reikalinga balionu spaudima is sonu, kad 'lentos' susispaustu nepajudinamai.
Gal konstrukcija buna 'protingesne' kitose valtyse, bet esamas dugnas manau uzprogramuotas 'netyleti' :)
 #599098   Skumbrotas
 16 Lap 2014 00:22
Tai jug iš šonų tas detales visas fiksuoja aliuminiai profiliai, kurių pripūtus tinkamai balionus net nepaklibinsi, tuo pačiu ir tie grindų elementai tampa vientisu bloku, net neįsivaizduoju kaip jie nuo vaikščiojimo gali kažkaip judėti :roll:
 #599100   Aqua v.
 16 Lap 2014 00:28
jokio vientiso bloko nera, yra elementarios aliminio 'lentu grindys'. Visos 'lentos' judau tarpusavyje ir isilginiu sujungimu (profiliu) atzvilgiu. Nepaklibinsi tik profiliu prie balionu, visos kitos detales juda (nu nebarska aisku laisvai) viena kitos atzvilgiu.
 #599133   Skumbrotas
 16 Lap 2014 12:30
Aqua v. rašė:blin nepamenu, bet daug, turbut 15, gal 20, be 'profiliu'.
Net nesu mates tokių konstrukcijų surenkamų grindų yra :? Pas mane 3 aliuminiai skydai, plius priekyje trapecinis bakelitinis.
Toks kiekis atskirų elementų tikrai gali sukelti girgždėjimą, sutinku.
 #599147   minBOAT
 16 Lap 2014 15:59
Aqua v. rašė:blin nepamenu, bet daug, turbut 15, gal 20, be 'profiliu'.
Tai kad matosi ant aliuminio skydų juostelės, nereiškia, kad skydai sudaryti iš atskirų lentų. Tų juostelių vietose viduje skydo yra aliuminio pertvarėlės ;-)
 #599154   Aqua v.
 16 Lap 2014 16:39
Nu nezinau kokia ten konstrukcija viduje, gal tarpusavyje juda ne ir visos detales, o gal juda ir per 'dekoratyvinius' tarpelius. Bet po mano, po mano draugu svoriu grindys 'lankstosi' ir girgzda. Jei gerai pamenu naujos girgzdejo nepakenciamai, kaip seno kluono durys. Sutepiau, gal kiek 'prisitryne'.
Siai dienai man gal ausi maziau rezia, bet paskutinej zvejyboj zvejybos kolega primine: 'nafig nepirkciau aliuminio, bent jau medines' (laisva cit. :) )
As pats svarstau polistirola savadarbi, tik abejoju del pastangu, nes siaip retai ta valti benaudoju...

p.s. gal ne visos konstrukcijos vienodos, gal as priekabus. Man pvz ir inkaras 'sketis' nepriimtinas barskalas :donknow' , bent jau pakaunes gyliuose.
 #600792   DainiusM
 28 Lap 2014 09:56
plastikas malonesnis, bet labiaus saugot reikia priplaukiant prie uolu, akmenu... pazeidus isorinis luoksni- gelkauta- reikia remontint, nes geria vandeni plastikas. jei nekreipi demesio ir ilgiau laikai vandenyje, o istrauki minusineje temperaturoje- saltis pleso plastika.
aliumas ilgaamziskesnis, bet reikia ziuret kaip vidus padarytas, jei grindys lygios tai puse b (ypac jei vidus pripustas putu- kitaip barskalas), jei grindys ne dvigubos ir viduje "V" lovys- nelabai patogus reikalas. bet galima skersa-isilga padet ant akmenu...
 #600801   vytiocha
 28 Lap 2014 10:38
Turiu Naujosios Zelandijos rib-a Naiiad 480sl.Jis aliuminis.Po pirmo ekspluatacijos sezono tokie pamastymai.Aliuminio dugno rib-as turi buti aukstos kokybes gaminys,netgi labai aukstos.Jei padarytas kaip skarbonke tipo paprastos aliumines valteles tokio neapsimoka pirkt.Turi buti ne valties dugnas,turi buti tikros grindys-lygios su tarpu nuo valties dugno.Butu gerai jei bakas instaliuotas tame tarpe.Tada svorio centras gerai subalancuotas.Gerame aliuminio ribe balionai ne klijuojami prie korpuso ar risami,o isiveria i paza-berniukas mergaite dviejuose vietose.Siaip maniskis tai surestas tai super.Tai visiskai kito lygio laivelis nei bombard,avon,zodiac.Kai juroj eina rybas koks is paminetu mano-ziuriu kaip i koki kibira nes pagal lygi realiai taip yra.Jei nedidelis rybukas iki 380-400 is bedos sueitu ir vienagrindys.Is europoje pardavinejamu aliuminiu rib-u geri yra Ribey ribukai.Tokiu kai mano nera europoj nekonkurencingi del kainos.Radau savojo kaina pliko be mataro.Tai kainuoja 2.5-3 kartus brangiau nei zodiac-ai.Apie 38000 Naujosios Zelandijos pinigu.
 #604532   minBOAT
 22 Gru 2014 00:18
vytiocha rašė:Turiu Naujosios Zelandijos rib-a Naiiad 480sl.Jis aliuminis.Po pirmo ekspluatacijos sezono tokie pamastymai.Aliuminio dugno rib-as turi buti aukstos kokybes gaminys,netgi labai aukstos.Jei padarytas kaip skarbonke tipo paprastos aliumines valteles tokio neapsimoka pirkt.Turi buti ne valties dugnas,turi buti tikros grindys-lygios su tarpu nuo valties dugno.Butu gerai jei bakas instaliuotas tame tarpe.Tada svorio centras gerai subalancuotas.Gerame aliuminio ribe balionai ne klijuojami prie korpuso ar risami,o isiveria i paza-berniukas mergaite dviejuose vietose.Siaip maniskis tai surestas tai super.Tai visiskai kito lygio laivelis nei bombard,avon,zodiac.Kai juroj eina rybas koks is paminetu mano-ziuriu kaip i koki kibira nes pagal lygi realiai taip yra.Jei nedidelis rybukas iki 380-400 is bedos sueitu ir vienagrindys.Is europoje pardavinejamu aliuminiu rib-u geri yra Ribey ribukai.Tokiu kai mano nera europoj nekonkurencingi del kainos.Radau savojo kaina pliko be mataro.Tai kainuoja 2.5-3 kartus brangiau nei zodiac-ai.Apie 38000 Naujosios Zelandijos pinigu.
Kokiu būdu pavyko tą Naiiad 480 SL užregistruoti? Nejau jis turi CE :shock: :) ?
  • 1
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė