Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #452533   marenas
 26 Vas 2013 20:12
Vitolis rašė:Tep nusbodo ši žiema, tai nors kauk '''bum Kai toks metas, tai sėdi ir visokių pričindalų prisigalvoji. Man laiks nuo laiko vis prisimena mūs Trbūniečio Bobio tas bambalis ant kaklo, o jame atsarginiai masalai :gutgut :) Tai va. Kur jūs laikote savo masalų atsargas spiningaudami valtyje. Aišku, daugelis taip pat turbūt kaip ir aš. Kokioj nors tašėj(atleiskit už nelietuvišką žodelį), kurioje plastikinėse dėžutėse jie ir sukrauti. Bet gi visais nesinaudojam. Pamėtai, nusegi ir dedi ant valtės suolo, ant konors kito, po to imi kitą, segi, pamėtai, vėl nusegi, vėl kažkur dedi (kad taip tvarkingai, kablius su gumute, skudurėliu nušluostai ir atgal pabučiavęs :) vobliką į dėžutę, tai gal tik vienas ar du iš orumo. Na Nikų neminėsiu :-D ) O PVC valtelėj, tai ir pavojinga nusegus kažkur kitur padėt. Bepigu tiems, kas su plastiku ar medinuke, ar dar kokia kita. Pakabinai ant borto ir imi kitą nuo to pačio borto, kurį jau pradžioj buvai atsirinkęs kaip vieną iš perspektyvių. Vienžo, Pasidalinkit patirtim, sumanymais, kas kaip elgetės. O tai matau tema visai baigia apmirt. Nieks "anglių" neužmeta :-D Pradžią darau aš. Sumislinau pasidaryt voblom, gumom, mikrikam, žodžiu bet kokiam masalui taip sakant "einamam" tokį pričindalą, kurį naudoju jau du sezonus ir šis sprendimas man patiko. Pasikabinu karabinu ant valties balionų virvės ir sukabinu keletą tam telkiniui (nors jau pradžiai) skirtus masalus. Niekur nesimėto, saugu, visada po ranka ir nereik lyst kiekvieną syk dėžėn. Tuo pačiu ir nudžiūsta. Viršutinėje indo dalyje matosi gabalėlis taip vad. "storadūro" per visą indo plotį, kad indas remtūsi į balioną didesnia plokštuma ir būtų stabiliau, kai didelis bangavimas. Tai dadirbau jau šią žiemą, nes man jo tikrai trūko.
Paveikslėlis
image ru
kai pakabini uz krasto voblas,aisku jos vidui to indo,bet vienas kablis isorei lieka,gali isisekt i kelnes.As tai i penkiu litru ikisu tryju berods,ir kabinu vidui uz tryju litru kibiriuko krastu,taip mano masalai kabo saugei.
gal ir pastave kaskas panasaus Vitali?
betzvejybai ipusiejant jie beveik visi guli kibiriuko dugne :grin: ,nes nebebuna laiko net ant krasto uzkabint,jug zynot kokios trumpos tos vasaros ar pavasario dienos :e:e .
 #452582   Vitolis
 26 Vas 2013 23:39
marenas rašė: .......bet vienas kablis isorei lieka,gali isisekt i kelnes. quote]
Neisivaizduoju kokiu nezgrabaila turėčiau būt, kad tai atsitiktų :)
Airis rašė:ir cia pilnatis...
Nu ir ką :-D Atrodo, kad tu viską kišenėn krauni :) "Podelis praktikoj"
 #452615   Xrapas
 27 Vas 2013 08:59
Vitolis rašė:...Kur jūs laikote savo masalų atsargas spiningaudami valtyje...
Turiu susimeistravęs porą "pričindalų" ta tema :lol: ...

Paveikslėlis

Pirma dėžutė su įstatytom pertvarom buvo daryta daugiau kaip "eksperimentinis modelis". Patiko, prigijo, tik tos pertvarėlės kiek skystokos, todėl dabar naudoju "patobulintą" variantą su 50 mm diametro vamzdžiais (atliekos nuo tūbų gamybos :-D ). Dėžė pirkta kažkokioj Norfoj. Vobleriukai telpa maždaug po du-tris į vamzdį, kokius kūdesnius dar galima kabint į plyšius. Po žvejybos su visa dėže vežu namo, kol parvažiuoji paprastai išsipurto, išdžiūna, na o tada jau į nuolatines dėžutes.
Jei yra laiko- tą dėžę "šoviniais" užtaisau iš vakaro, nereikia barškėt dėžėm išplaukus žvejot.
 #452623   DainiusM
 27 Vas 2013 09:16
ojAAAzau... nesakyk, kad dar batraiscius pries zvejyba issilygini ir blauzdu plaukus sushukuoji... ;)
 #452678   Kleckas1978
 27 Vas 2013 11:39
Xrapai - tik ilipes su guminiais batais i valti persimaunu i batus ar tapkes :tia-tau
o voblerius ar galvakablius ar istraukta zuvi su kabliai imetu i valti ir dzn - pas mane gi ji aliuminine :tia-tau
O siaip gabenu masalus 2 dezese:
http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... cts_id/569
- vienoj gumos kitoj vobleriai, po zvejybos buna bardakas jose ir namie tenka viska sutvarkyti :-D
 #452687   Rapolas
 27 Vas 2013 12:02
Kleckas1978 rašė:... - vienoj gumos kitoj vobleriai, po zvejybos buna bardakas jose ir namie tenka viska sutvarkyti :-D
Gumoms- tai gal ir tinka :-D, o vobleriams- 'pravalas' tokia dėžė žvejyboje. Jau prieš penkis metus atsisakiau tokios "nesąmonės" vobleriams (nebent namuose spintoje ar po lova laikyti). Susipina kabliai, jei į vieną skyrių po kelis vobikus dėti, ir turi painioti poto. Jau Xrapo variantas valtyje- N kartų patogesnis: ir vobleriai- "na vidu", ir nesipainioja, ir kabliai džiūsta, ir t.t. ir t.p. ;-)
 #452707   Kleckas1978
 27 Vas 2013 13:43
Aisku pas xrapa patogiau, bet man bedu nesudaro laikyti lidekinius voblerius (as skaitau lydekiniais nuo 9cm ir i virsu) po 2vnt i 1 skyreli + mazesni vobleriukai - eserianiai ir t.t. sudeti i mazesnes dezutes ir padeti i dezes apacia.
vobleriu nedaug pas mane gal koks ~100vnt tai viskas telpa labai normaliai - aisku jei ten veztis kolekcija is keliu simtu tada jau bedos - bet kada tiek panaudoti?????
beje daugiau zvejoju gumom sroveje - paskutiniu metu isvis apleidau ezeriukus ir mazesnius vandens telkinius - skritulininkai ir t.t. Klaipedos kraste ten issiame viska anksciau nei speja uzaugti - gal dabar po didesniu baudu atsiradimo kas pageres :?: :idea:
 #452708   Xrapas
 27 Vas 2013 13:44
Kleckas1978 rašė:...o voblerius ar galvakablius ar istraukta zuvi su kabliai imetu i valti ir dzn - pas mane gi ji aliuminine...
Man šiaip tai dar labiau dzin, nes nebarška kaip balėja :-D ...
Pagrindinė "darbinė" šita:
Paveikslėlis
Paveikslėlis

su PVC gaunasi tik labai retais atvejais, pernai net nebuvau išsitraukęs :? .
 #452712   Rapolas
 27 Vas 2013 14:00
:gutgut Xrapai, tos plastmasinės dėžutės su skyreliais vobleriams- "very nais" ir ypač stambesnėms minoškėms, bet ką pats darai rudenį su "malkomis"- pradedant nuo pvz. SUPER SHAD RAP 14cm iki MAGNUM-2x, NILS MASTER-25 ir panašiais :-D
 #452717   Xrapas
 27 Vas 2013 14:18
Rapolas rašė:... ką pats darai rudenį su "malkomis"- pradedant nuo pvz. SUPER SHAD RAP 14cm iki MAGNUM-2x, NILS MASTER-25 ir panašiais...
Paveikslėlis

:-D
Tik "šovinius" pakeičiu.
Arba, jei be fanatizmo:

Paveikslėlis

"Senukų" dėžutės labai tinkamų matmenų :gutgut .
 #453867   Tomas2000
 04 Kov 2013 16:53
Sveiki,
Norejau paklausti ar yra koks skirtumas perkant el.,varikli MinnKota kojos ilgis. Nes galvoju pirkti 30, o pas ji trumpiausia koja, o jau nuo 32 koja ilgesne. Ar nera jokio skirtumo? Valtis 3.9m. PVC
Aciu.
 #453898   Andrius0522
 04 Kov 2013 19:26
Tomas2000 rašė:Sveiki,
Norejau paklausti ar yra koks skirtumas perkant el.,varikli MinnKota kojos ilgis. Nes galvoju pirkti 30, o pas ji trumpiausia koja, o jau nuo 32 koja ilgesne. Ar nera jokio skirtumo? Valtis 3.9m. PVC
Aciu.
nemanau kad ilga koja reikalinga,trumpa irgi paners iki reikiamo gylio,o nusipirkus ilgesne koja aukstai rankena stoves (cia mastau),nepatogu manau butu jei aukstai rankena stovetu...
 #453931   Tomas2000
 04 Kov 2013 21:28
Vitolis rašė:Pas mane 32. Bet nei ilga ana nei ką. Normalus ir aukštis. Nesiparink dėl to :)
Tai jau 32-55 jau yra aukstesnes kojos, jos vienodo ilgio, o 30 zemesne. Nematavau, manau apie kokius 20cm. Bet jei nieko tokio, tada tiks ir trumpesne. :grin:
 #453933   Andrius0522
 04 Kov 2013 21:30
Tomas2000 rašė:
Vitolis rašė:Pas mane 32. Bet nei ilga ana nei ką. Normalus ir aukštis. Nesiparink dėl to :)
Tai jau 32-55 jau yra aukstesnes kojos, jos vienodo ilgio, o 30 zemesne. Nematavau, manau apie kokius 20cm. Bet jei nieko tokio, tada tiks ir trumpesne. :grin:
tikrai nieko neprarasi manau trumpesne pasiemes...
 #453943   marenas
 04 Kov 2013 21:48
atcistojus gal bus nepatogu,o taip atcistojas plauki po biski ras pristabdai .,svist svist ir toliau plauki,atcistojus geriau matos kur ir kaip.del to gal vertietu permokiet,cia mano nuomone :ruko
 #453981   Tomas2000
 04 Kov 2013 22:29
marenas rašė:atcistojus gal bus nepatogu,o taip atcistojas plauki po biski ras pristabdai .,svist svist ir toliau plauki,atcistojus geriau matos kur ir kaip.del to gal vertietu permokiet,cia mano nuomone :ruko
Dekui uz nuomone, na reiks dar realiai parduotuvej pamatuoti. :grin:
 #453989   Vitolis
 04 Kov 2013 22:37
marenas rašė:atcistojus gal bus nepatogu,o taip atcistojas plauki po biski ras pristabdai .,svist svist ir toliau plauki,atcistojus geriau matos kur ir kaip.del to gal vertietu permokiet,cia mano nuomone :ruko
Nu blyn, nežinau ar jau su 30tuku reik turėt bezdžionės rankas, kad atsistojus nepasiektum rumpelio :-D
 #453993   Andrius0522
 04 Kov 2013 22:39
Vitolis rašė:
Nu blyn, nežinau ar jau su 30tuku reik turėt bezdžionės rankas, kad atsistojus nepasiektum rumpelio :-D
nu as susilaikiau -nekomentavau,bet tau pritariu visu 100 % :D
 #453996   Vitolis
 04 Kov 2013 22:41
Baigiu pasidaryt karališką sostą valčikėn ''plot Visas medžiagas jau kuris laikas susipirkau, sumatavęs susipjausčiau, dabar tik ryt dar argonu neržaveiką prišpindolinsiu dujinio amortiko kojai instatyt ir vualia :grin: Kai bus gatava, parodysiu kritikai :-D
 #454029   ku2002lt
 05 Kov 2013 00:30
Vitolis rašė:Baigiu pasidaryt karališką sostą valčikėn ''plot Visas medžiagas jau kuris laikas susipirkau, sumatavęs susipjausčiau, dabar tik ryt dar argonu neržaveiką prišpindolinsiu dujinio amortiko kojai instatyt ir vualia :grin: Kai bus gatava, parodysiu kritikai :-D
laukiam laukiam :grin:
 #454265   marenas
 05 Kov 2013 21:01
Vitolis rašė:
neturiejau 30 tad nezynau,turiu 32liktai pasiekiu :grin: ,o gal zmogus poros metru.
o jai ant priekio nuories prisabacint,ten jau ilgis nepamaisis,galvojau taip darit,buvau net rankena apsukes pabandymui niera problemu apsisuka,bet poto itilpo salia benzo,tad nebesuku kiausu. :grin:
 #454467   Vitolis
 06 Kov 2013 19:10
Pagaliau baigtas "sostas". Pateikiu jūsų teismui ir lauksiu skysto vandens, kad išbandyt. Kai isidėjo į vietą ,idedant rėmą reik nuleist balionus, o kai priputi, stovi kai kaulas ;-var-var.
Paveikslėlis
upload pics
Paveikslėlis
photo storage
Paveikslėlis
photo storage
Paveikslėlis
picture sharing
Paveikslėlis
upload foto
Paveikslėlis
image
Paveikslėlis
upload foto
Paveikslėlis
image
Paveikslėlis
image hosting
Paveikslėlis
online photo sharing

Panaudotas chromuotas plonasienis vamzdis, PVC sujungimo kampai ir trišakiukai. Viskas sumatavus sujungta. Netiko truputi vidinis PVC jungčių diametras. Teko kreiptis pas tekintoją, ant koordinacinių staklių kelios min. ir viskas padaryta. Pagrindu gabaliukas nerudijančios skardos ir gabalėlis vamzdžio tokio paties materiolo. Dėjau atatampas dėl stiprumo. Vamzdis prieš tai truputį po presu su kūgine orma pratemptas, kadangi dujinio amortiko koja konusinė. Viskas ant nerudijančių kniedžių. Surinkau, inkėliau valtin, :gutgut Iškėlus visą amortiką sėdint galėsiu liuosai tvičint :) Ir nugarytė ačių pasakys. Rinkausi tokią konstrukciją todėl, kad grindys AirDekas, todėl su jom atsargiai. Dar pirkau gabalą plonos kiliminės dangos, kita pusė pragumuota. Tai kai ja išklosiu, su užleidimais iš kraštų, kad smėlis ir kitas brudas nesikauptų, bus apsaugotos ir grindys. Dabar dar ruošiu lengvus transportavimo ratukus, nes valtis bus vežiojama išmontuota, tai nesinori, kad ant transo kas nors aštraus būtų prišpindolinta. Jau sumąstyta, beliko igyvendint Kritiką priimu neskausmingai :grin:
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė