Man bent jau 120 ah su 30 LBS ir plastikine 3.10 ilgio valtele drąsiai užtenka dienai,na žinoma viskas priklauso dar nuo vėjo
Nežadinkite manyje žvėries, jis ir taip neišsimiega…
Xmenas rašė:Sveiki,
Gal kas galite padeti apsispresti koki varikli pirkti. Svarstau taip situ:
MINN KOTA ENDURA C2 55 - 55 lbs 1200
MINN KOTA TRAXXIS Variable 55 - 55 lbs 1699
Ar tikrai yra naudinga ta funkcija maximizer? Ar verta uz ja permoketi 500 lt Valtis pas mane Pro marine Al 380 87KG svoro dazniausia zvejosiu vienas. Ar tikrai man reikia 55LBS vieni sako kad ne kad uztektu 45 nes 55 tiktai labiau akumuliatoriu naudos ir jokio skirtumo greityje nepastebesiu kiti sako kad 55 reik imti?
geras palyginimas,su analogiska situacija buvau ir as susidures. Tiesa ir tai kad tokios situacijos buna nedazniau kaip kas desimta zvejyba,tai va ir atkenti dantis sukandes ir pagalvoji kad taip retai buna ir neverta daug pinigu dadeti del tu keliu kartu per sezona.vytiocha rašė:Pavyzdys palyginimui. Plateliuose issinuomavau pacia didziausia valti medinuke, minkota55 ir 130 trojan akumas. 120-as,100-tevukas,90-mama na ir balstas 60kg-zmona.Vejas rytu nuo karines bazes.Tokia pat valtis ir ekipazas is 3 vargdieniu po 80-100kg.Startuojam ir mes kaip traukinys nueinam pries geras bangas.Kolegos 10min irklu pagalba uzplauke uz salos ir tik tada po truputi pajudejo.Tai ir yra skirtumas tarp 30 ir 55lb.Jis yra reikalingas 1is 10-12 zvejybu.Greitis skiriasi per marytes plauka.Mano nuomone tokiose balose kaip Plateliai elektra-ananizmas,kuriuo priversti naudotis per prievarta.Elektra gerai iki 400-450ha balose ne daugiau.
ziuriu stogiuka tau rauna,tau Donasss lietuviskai raso ir jis raso apie mano varikli ir apie musu kartu praleistas zvejybas kartu!!!Vitoldas rašė:Neradau minn kotos vartojamu sroviu, bet jei max srove 30A tai mazdaug atitinka 3 pavara. 1 pavara 16A nezinau kuria minn kotos pavara atitika 2 ar 3 manau neturetu but per greita velkiavimui, beje velkiauti nelabai megstu, variklis labiau bus naudojamas paplaukti iki kitos uzsiinkaravimo vietos, tik retkarciais pavelkiauti. Man paskausta ranka uztraukinet visa diena variklio starteri, siuo atzvilgiu kai daznai gesinamas variklis elektrinis turi dideli privalumaKleckas1978 rašė:http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=13423
parasyta aiskiai:
1 pavara 16 A 147 W
2 pavara 18 A 167 W
3 pavara 34 A 270 W
4 pavara 38 A 290 W
5 pavara 72 A 365 W
3 pavara tas pats kas su minkota 30lbs 5 pavara plaukioti
velkiaujama dazniausiai 2 pavara = 18amperu taip kad 100 akuma per 5 val nudusinsi![]()
su galingesniu greicio didesnio nebus nes sraigtai sudeti grynai "krovininiai" kad kuo didesne stumimo jega turetu ir tiek taip kad tik be reikalo akumus gausi 2x100ah tampyti kur su 30lbs butu uzteke ir vieno.
O per audras ir vejus po >10m/s turbut kasdien plaukiojateVisiskai nematau problemu del variklio galingumo, tikrai su juo i glisa neiseisiu
O del krovininio sraigto tai kazkaip keistai skamba, jei variklis 3 pavara ima 0.27kW tai daumaz visus juos ir vercia i mechanine energija, tas minn kota tikrai ne is zvaigzdziu metalo padarytas kad energija is oro imtu. Netureciau benzininio variklio greiciausiai buciau emes minn kota, lyginant su nauju benzininiu kapeikas kainuoja
ziuriu stogiuka tau rauna,tau Donasss lietuviskai raso ir jis raso apie mano varikli ir apie musu kartu praleistas zvejybas kartu!!!Vitoldas rašė:Neradau minn kotos vartojamu sroviu, bet jei max srove 30A tai mazdaug atitinka 3 pavara. 1 pavara 16A nezinau kuria minn kotos pavara atitika 2 ar 3 manau neturetu but per greita velkiavimui, beje velkiauti nelabai megstu, variklis labiau bus naudojamas paplaukti iki kitos uzsiinkaravimo vietos, tik retkarciais pavelkiauti. Man paskausta ranka uztraukinet visa diena variklio starteri, siuo atzvilgiu kai daznai gesinamas variklis elektrinis turi dideli privalumaKleckas1978 rašė:http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=13423
parasyta aiskiai:
1 pavara 16 A 147 W
2 pavara 18 A 167 W
3 pavara 34 A 270 W
4 pavara 38 A 290 W
5 pavara 72 A 365 W
3 pavara tas pats kas su minkota 30lbs 5 pavara plaukioti
velkiaujama dazniausiai 2 pavara = 18amperu taip kad 100 akuma per 5 val nudusinsi![]()
su galingesniu greicio didesnio nebus nes sraigtai sudeti grynai "krovininiai" kad kuo didesne stumimo jega turetu ir tiek taip kad tik be reikalo akumus gausi 2x100ah tampyti kur su 30lbs butu uzteke ir vieno.
O per audras ir vejus po >10m/s turbut kasdien plaukiojateVisiskai nematau problemu del variklio galingumo, tikrai su juo i glisa neiseisiu
O del krovininio sraigto tai kazkaip keistai skamba, jei variklis 3 pavara ima 0.27kW tai daumaz visus juos ir vercia i mechanine energija, tas minn kota tikrai ne is zvaigzdziu metalo padarytas kad energija is oro imtu. Netureciau benzininio variklio greiciausiai buciau emes minn kota, lyginant su nauju benzininiu kapeikas kainuoja
kalba eina apie +/- 8 m/srimosius rašė:Nesikarsciuokit vyriokai, kiekvienas kitaip isivaizduoja ta stormini veja ir skirtingose ,,balose,, plaukioja, manau, kad jus visi teisus, nes visi apie skirtingas situacijas kalbat, man ir su benzu geram skvalui uzejus i nendres maut teko, ir ne karta, LBSai tam itakos nebutu tureje, cia as tik apie Stirniu ezero didyji ,,apendicita,,
vienam iki 45 per akis manau,o elektrinis variklis greiciu nesigalineja su kitais varikliais,jeda isgaunama yra is lbs,greicio skirtumas labai jau minimalus ziurint y lbs skirtumusXmenas rašė:Sveiki,
Gal kas galite padeti apsispresti koki varikli pirkti. Svarstau taip situ:
MINN KOTA ENDURA C2 55 - 55 lbs 1200
MINN KOTA TRAXXIS Variable 55 - 55 lbs 1699
Ar tikrai yra naudinga ta funkcija maximizer? Ar verta uz ja permoketi 500 lt Valtis pas mane Pro marine Al 380 87KG svoro dazniausia zvejosiu vienas. Ar tikrai man reikia 55LBS vieni sako kad ne kad uztektu 45 nes 55 tiktai labiau akumuliatoriu naudos ir jokio skirtumo greityje nepastebesiu kiti sako kad 55 reik imti?
sori pasmane berodc 35lbmarenas rašė:buvau pakliuves mariose prie kiaules nugaros i beda su 30lb srove is pietu tai yra is nemuni ir vejas is pietu 9ms,nudreifavau reik uzplaukt ziuriu vietoi stoviu,tai dasikapsciau iki kiaules nugaros priekio zigzagais kaip jahtos pries veja plaukia,paslui irklu pagalba soviau kur valtys ileidzia ,nusodinau du akumus ,po to sykio nupirkau 2.5 merkuri.seip jai sroves nera tai 9ms turetu plaukt,seip jai vejas 5ms plaukiojau minijoi nemune eina pavelkiaut,ten tryndavaus visai dienai uztekdavo,bet db prisikabinu kai reik tylos isjunges benzina,
Paprasto tikrai pakanka, tik dabokit, kad jo amperažas būt pakankamas. Be 10A srovės stiprumo pakrovėju, reiks kraut ilgai ir nuobodžiai, kad pilnai pakraut. O akumai valtin bus keliami turbūt ne kokių 75Ah o 100 ir galingesni.Xrapas rašė:Elementarus švininis- rūgštinis akumuliatorius. Su impulsiniu blogiau nebus, bet pilnai pakanka ir paprasto pakrovėjo
.