Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #327146   Vitoldas
 16 Gru 2011 23:40
Va ir as apie ka, kad 46lbs kazkaip psichologiskai geriau veikia :) jei nejungt 5 begio tai ir sroves ne tiek daug ris. Buvau toj mazgeikos parduotuvej apziurejau tuos kinieciu kurinius - nesudare rimto (ar pusiau rimto) gaminio ispudzio nors pardavejas gyre savo produkcija. Keista kad pas juos tik tu piguoliu produkcija. Dar Promarine kaledine akcija daro, tik atsiliepimu apie juos niekur nerandu, gal cia koks lietuviu sukurtas brendas kinietiskai produkcijai??? Na niekaip netikiu kad pagamint 10 lbs galingesni varikli minn kotai kainuoja dvigubai brangiau, cia pardavejai godus...
 #327160   Rapolas
 17 Gru 2011 09:42
Vitoldas rašė:... Na niekaip netikiu kad pagamint 10 lbs galingesni varikli minn kotai kainuoja dvigubai brangiau, cia pardavejai godus...
Čia gal ir galli būti tamstos tiesos, nes išties nėra "proporcijų" kainoje. Jeigu rinktis pagal ją (kainą), tai optimalus variantas išties "krenta" ties ~30lbs. Tik reikėtų įvertinti dar vieną dalyką, kad "pastumti" pvz. ~500kg svorį su medine ar plastikine valtimi, PVC "guminiu baseinu" ar "baidariniu kajaku" yra ne vienas ir tas pac ;-)
 #327310   Kleckas1978
 18 Gru 2011 08:37
Rapolas rašė:Pradinis tikslas nebuvo kuo greičiau iškrauti akumuliatorių..... :-D
Va, visai nebloga lentelė:
http://valtys.puslapiai.lt/elektriniai_ ... ikliai.htm
labai gera nuoroda man idomu kaip jus jauciat ta skirtuma tarp 0,48ag ir 0,57ag cia tarp 30 ir 40lbs varikliu manau cia daugiau psihologinis dalykas nei kokia nauda bus is 40lbs ,stai kad yra skirtumas tarp 30 ir 55lbs as tikiu bet ir tai ne greicio prasme o stumimo jega nes sraigtas didesnis bus ir del to jegos bus daugiau, greitis itariu bus panasus na koks 1-2 km gal greiciau bet iskaitant kad akumu reiks 2x talpesniu tai isvis prasmes nematau det ant pvc.
manau pirkti galingesni nei 30lbs ant 390PVC nera jokios finansines prasmes, tuo labiau kai didesniem telkiniam ir upem yra benzinas
 #327311   Rapolas
 18 Gru 2011 09:42
Kleckas1978 rašė:
Rapolas rašė:Pradinis tikslas nebuvo kuo greičiau iškrauti akumuliatorių..... :-D
Va, visai nebloga lentelė:
http://valtys.puslapiai.lt/elektriniai_ ... ikliai.htm
labai gera nuoroda man idomu kaip jus jauciat ta skirtuma tarp 0,48ag ir 0,57ag cia tarp 30 ir 40lbs varikliu manau cia daugiau psihologinis dalykas nei kokia nauda bus is 40lbs ,stai kad yra skirtumas tarp 30 ir 55lbs as tikiu bet ir tai ne greicio prasme o stumimo jega nes sraigtas didesnis bus ir del to jegos bus daugiau, greitis itariu bus panasus na koks 1-2 km gal greiciau bet iskaitant kad akumu reiks 2x talpesniu tai isvis prasmes nematau det ant pvc.
manau pirkti galingesni nei 30lbs ant 390PVC nera jokios finansines prasmes, tuo labiau kai didesniem telkiniam ir upem yra benzinas
Man atrodo, finansine prasme (dėl optimalaus varianto) aš jau kaip ir atsakiau ;-)
Veltis su tamsta į ilgesnes diskusijas nelabai norėtau ,nes nematau tikslo: nesu nei gamintojas,nei pardavėjas,nei suinteresuotas osmuo. Šiuo metu pats naudoju 55lbs traxxį (w2) ir net negalvoju, kad norėčiau silpnesnio.
Turbūt, ir "koniu paniatno", kad ir galingesnis benzininis variklis "ryja" daugiau benzino, tačiau AJ nevisi renkasi pagal kišenę,o pagal panaudojimo poreikius ir sąlygas.
 #327317   Kleckas1978
 18 Gru 2011 11:23
tai gal pasakysi kuom geriau tavo 55lbs nei 30 lbs ? naudojant ji su pvc390.
suprasciau jei ji naudotum kateriui, kuri pastumti reikia daug energijos, bet pvc jis niekam nereikalingas.
ir tavo palyginimas su benzais isvis beprasmis, nes cia tas pats kaip lyginti koki 2ag su 2.5 ag ir sakyti kad yra zymus skirtumas.
 #327323   Rapolas
 18 Gru 2011 12:11
Kleckas1978 rašė:tai gal pasakysi kuom geriau tavo 55lbs nei 30 lbs ? naudojant ji su pvc390.
suprasciau jei ji naudotum kateriui, kuri pastumti reikia daug energijos, bet pvc jis niekam nereikalingas.
ir tavo palyginimas su benzais isvis beprasmis, nes cia tas pats kaip lyginti koki 2ag su 2.5 ag ir sakyti kad yra zymus skirtumas.
1.Pastumti reikia "ne daug energijos", o daug galios (t.y. didesnio galingumo, nes galima "malti š..." vienoje vietoje, suvartoti visą energiją ir likti vietoje arba net grįžti atgal /upėje pvz.).
2.Aš su žemom pavarom (kalbu apie 55lbs traxxis variable W2) "velkiauju" visą dieną be problemų... ir dar lieka truputį "smarvės", t.y. neiškraunu pilnai akumuliatoriaus (vienas iš 10 būdų bandant nužudyti akumą).
3.Kai pakyla banga ir vėjas (arba prieš srovę pvz. upėje ), pakankamai lengvai parplaukiu-ko pats be irklų (o kartais ir su irklais) su 30lbs ir PVC390 turbūt nepadarytum;)
4.Jei neapmokestins, tai gal greitu laiku įsigysiu jachtą ir ją kažkaip reikės išvairuoti į atvirus vandenis (nu čia gal ir su 30lbs pa2iam pasisektų;))
5.PVC valtis ~4m (ypač pripučiamu dugnu be papildomo kylio) yra nepats geriausias "čiuožikas" vandeniu..., bet čia negalėčiau uždėti pliuso 55lbs, nes su 30lbs ir pilnu ekipažu tiesą pasakius nebandžiau.
Dėl palyginimo su benzininiais varikliais tamsta gal ir teisus, rinkčiausi patį silpniausią (jeigu važinėčiau asfaltu ir laikas būtų nesvarbu).
 #327324   Donasssss
 18 Gru 2011 12:20
nu cia jau daug kalbeta apie tai... As pats nusipirkau 30 lbs,nors zadejau pirkti zymiai galingesni. Is esmes esu patenkintas,bet sakyti kad nera skirtumo tarp 30lbs ir 55lbs nu tai ka as zinau. Vat pvz pateikti galiu. Pas mane 30 lbs mk,o pas drauga 56lbs motor guide. Buvo daug zvejybu per veja,kai reikedavo perplaukti is vienos uzuovejos y kita ir atstumai tikrai nedideli. Man tekdavo plaukti 4 pavara ir tai vos krutedavau y prieki,o per gusius sustodavau visai tad tekdavo jungt 5 pavara. Vat taip vos krutant 4-5 pav savo akuma pribaigdavau momentaliai, o ir pats plaukimas sunkiai panasus y plaukima nors akumas geras. O vat draugas su savo mg plaukdamas 2 pavara,per gusius 3 pavara,be jokiu problemu nutoldavo ir jo nuplaukimas iki vietos budavo maziausiai dvigubai greitesnis. Vat ir skirtumo nebuvimas,kazkas 4-5 pavara murdosi vos ne ant vietos,o kazkas 2-3 konfortiskai plaukia. Toks krutejimas ir gaunas akumo zudymas o ne plaukimas. Tokiu zvejybu buvo ne viena tad gal nereikia skiesti apie nepajuntamus skirtumus. Cia aisku ir kainos skirtumas ziaurus mano mk kainavo berods 420lt,o jo mg tada kainavo 1700 lt.
 #327329   Rapolas
 18 Gru 2011 12:41
Donasssss rašė:va matau Rapolo pirmas punktas ir yra tai ka as su pvz pateikiau

Ačiū už pavyzdį, man be konkretaus pvz. nelabai sekėsi paaiškinti ;-)
 #327338   Kleckas1978
 18 Gru 2011 13:36
Kad nebuciau plaukiojas su 30, 40, 50lbs ir rasyciau prisikaites vejus visokius tada gal ir patikeciau tuom ka rasineji, o dabar tik del vieno pritariu kad per veja greiciau daplauksi bet ir amperu daugiau ispleskinsi kasdien naudodamas 100%.
nereikia buti baisiai protingam kad paskaiciuoti jog prie puses galingumo 55lbs ima beveik tiek pat energijos kaip ir 30lbs pilnu galingumu.
55/2 gaunam 27,5 ampero taip kad jus isplaukiojat tiek pat su 55 kaip ir su 30 tai is pasaku dalies 100%.
55 naudos minimum 1.5 karto daugiau amperu nei 30 nuplaukiant ta pati atstuma, kas reiskia kad reikia didesnio akumo nei reiktu su 30lbs.
Plaukiojau as su suzumaru 360 ir 30lbs ir ne karto nebuvo taip kad nepaplauktu ir tektu su irklais padeti.
Daugelis turi ir benzus ir nemato prasmes naudoti dideliuose ezeruose kur pakyla nemazos bangos ir po upes maltis su elektra.
viska reikia naudoti pagal paskirti o ne su elektra varineti po mares ir upes.
 #327362   Rapolas
 18 Gru 2011 14:58
2 Kleckas1978:
"Įrodei"... varau pas mazgeiką, pirksiu kinietišką runą 30lbs, ir babkių sutaupysiu ir anūkai galės po baseinus maltis ;-)
 #327364   Kleckas1978
 18 Gru 2011 15:18
Nieko as tau neirodinejau ir tikslo tokio neturejau kazka irodyti ;-)
Man visiskai vienodai kas su kokiu varikliu plaukioja ir plaukios, parasiau ka pats isbandziau ir tiek.
Norisi galingesnio variklio perki iskart ir talpesni akuma ir tiek - jei pinigu yra tai tikrai blogiau nebus nusipirkus galingesni tik tiek kad rekes tampyti sunkesni akuma arba 2 akumus, ir po kokiu 3m (nes panasiai tiek tempe akumas) vel teks sumoketi brangiau uz didesni akuma ir tiek ;-)
Beje jei statyciau ant savo motorines valties Progreso el.varikli tektu irgi imti 50+lbs nes toki isjudinti tai ne PVC valti pastumdyti, bet kol nera reikalo elektra naudotis - benzas valdo :-D
 #327380   Vitoldas
 18 Gru 2011 17:17
Kleckas1978 rašė: 55/2 gaunam 27,5 ampero taip kad jus isplaukiojat tiek pat su 55 kaip ir su 30 tai is pasaku dalies 100%.
55 naudos minimum 1.5 karto daugiau amperu nei 30 nuplaukiant ta pati atstuma, kas reiskia kad reikia didesnio akumo nei reiktu su 30lbs.
Galeciau pasigincyti siuo klausimu. El varikliu naudingumo koeficientai daugmaz panasus (nekalbant apie mistinius maksimaizerius) tai kuo daugiau variklis sroves ima tuo stipriau valti stumia, likusia energijos dali vercia siluma. Kuo greiciau valti stumi tuo didesnis vandens pasipriesinimas, todel variklio sunaudota galia neekonomiskai issvaistoma vandens trinciai nugaleti. Jei plaukti pries veja ar srove tuomet visai kita matematika ir kuomet silpnesnio variklio galios truksta galingesnis variklis energija isnaudos efektyviau. Tiesiog su galingesniu varikliu reikia vazinet zemesnem pavarom ir laikyti rezerve likusia 0.2AJ, esant reikalui panaudoti

P.S. Surizikavau ir uzsisakiau Outland Thrust Power 1700 54lbs, kaina isejo 600 + dovana :)
 #327382   Donasssss
 18 Gru 2011 17:49
cia isvedziojimu galima atlikti daug,bet faktas tas kad atitinkamom salygom su 30 lbs esi prazuves o su 56 atsiputes plauki. Siemet is koki minimum 40 zvejybu , kokios 5 buvo buvo virtusios tragiskom,del staigiai sustiprejusio vejo. Nu,bet kaip del keliu zvejybu tai tragedijos nedarau ir toliau skaitau kad man yra tinkamas 30 lbs,bet tas kas sako kad skirtumo realiai nepajusi tai su visa atsakomybe galiu pasakyti kad nusisneka ziauriai.
 #327384   Donasssss
 18 Gru 2011 18:09
matai tau su 3,6m valtim ir 30lbs neteko padeti irklais, o man su 2,7m valtim teko. Matai kalbos apie energijos sunaudojima kartais netenka prasmes nes su 30 lbs tiesiog murdaisai ant vietos ir neplauki,vat tada staigiai ir gera akuma uzmusi. Esme ne tame kad kazkas greiciau pasieks kazkokia vieta,o tame, kad jos isvis nepasieksi be irklu pagalbos
 #327391   Kleckas1978
 18 Gru 2011 19:20
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=13423

parasyta aiskiai:
1 pavara 16 A 147 W
2 pavara 18 A 167 W
3 pavara 34 A 270 W
4 pavara 38 A 290 W
5 pavara 72 A 365 W

3 pavara tas pats kas su minkota 30lbs 5 pavara plaukioti :-D
velkiaujama dazniausiai 2 pavara = 18amperu taip kad 100 akuma per 5 val nudusinsi :-D

su galingesniu greicio didesnio nebus nes sraigtai sudeti grynai "krovininiai" kad kuo didesne stumimo jega turetu ir tiek taip kad tik be reikalo akumus gausi 2x100ah tampyti kur su 30lbs butu uzteke ir vieno.

O per audras ir vejus po >10m/s turbut kasdien plaukiojate :-D
 #327396   Donasssss
 18 Gru 2011 19:39
nu bet tu ir duodi... Truksta zodziu... Toliau su savo teorija ir skaicius rasineji. Tu aiskini kad 3 pav ims tiek kiek ir 5 pav,nu tvarka cia viskas aisku,bet ar tu supranti kad ta 5 pav su 30 lbs buna kad tiosiog stovi ant vietos ir vat tada jau po.... Kiek kas ima nes tu tiesiog stovi,o tikslas yra plaukti... Taigi as pritariu kad 30 lbs uztenka ir kad kelios zvejybos nesvarbu. O tu cia kazkoki breda varai. kodel tu Kleckas kelinta karta tik kas antra eilute skaitai kai kiti raso? Nu nesuprantu,ar tau smagu taip bendrauti...
 #327446   rimosius
 18 Gru 2011 22:49
Nesikarsciuokit vyriokai, kiekvienas kitaip isivaizduoja ta stormini veja ir skirtingose ,,balose,, plaukioja, manau, kad jus visi teisus, nes visi apie skirtingas situacijas kalbat, man ir su benzu geram skvalui uzejus i nendres maut teko, ir ne karta, LBSai tam itakos nebutu tureje :-D, cia as tik apie Stirniu ezero didyji ,,apendicita,, :-D
 #327475   Vitoldas
 19 Gru 2011 10:33
Kleckas1978 rašė:http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=13423

parasyta aiskiai:
1 pavara 16 A 147 W
2 pavara 18 A 167 W
3 pavara 34 A 270 W
4 pavara 38 A 290 W
5 pavara 72 A 365 W

3 pavara tas pats kas su minkota 30lbs 5 pavara plaukioti :-D
velkiaujama dazniausiai 2 pavara = 18amperu taip kad 100 akuma per 5 val nudusinsi :-D

su galingesniu greicio didesnio nebus nes sraigtai sudeti grynai "krovininiai" kad kuo didesne stumimo jega turetu ir tiek taip kad tik be reikalo akumus gausi 2x100ah tampyti kur su 30lbs butu uzteke ir vieno.

O per audras ir vejus po >10m/s turbut kasdien plaukiojate :-D
Neradau minn kotos vartojamu sroviu, bet jei max srove 30A tai mazdaug atitinka 3 pavara. 1 pavara 16A nezinau kuria minn kotos pavara atitika 2 ar 3 manau neturetu but per greita velkiavimui, beje velkiauti nelabai megstu, variklis labiau bus naudojamas paplaukti iki kitos uzsiinkaravimo vietos, tik retkarciais pavelkiauti. Man paskausta ranka uztraukinet visa diena variklio starteri, siuo atzvilgiu kai daznai gesinamas variklis elektrinis turi dideli privaluma :) Visiskai nematau problemu del variklio galingumo, tikrai su juo i glisa neiseisiu :) O del krovininio sraigto tai kazkaip keistai skamba, jei variklis 3 pavara ima 0.27kW tai daumaz visus juos ir vercia i mechanine energija, tas minn kota tikrai ne is zvaigzdziu metalo padarytas kad energija is oro imtu. Netureciau benzininio variklio greiciausiai buciau emes minn kota, lyginant su nauju benzininiu kapeikas kainuoja :)
 #327493   Rapolas
 19 Gru 2011 11:59
Vitoldas rašė: ..... nezinau kuria minn kotos pavara atitika 2 ar 3 manau neturetu but per greita velkiavimui ...
Ne velkiavimo tema, bet jūs gerai pastebėjot, dažniausiai velkiaujama 2 ir 3 pavara, kartais 1 (esant palankiam vėjeliui), kartais 4 (prieš bangą), o penktąja pavara dažniausiai varoma į krantą (prisipildžius pūslei arba... ;))
Jei rimtai, tai naudojama pavara priklauso ir nuo oro sąlygų, ir nuo masalų (dažniausiai, voblerių) kuriuos tampomės paskui valtį, ir dar kitų dalykų (pvz. nuo pačios valties)... Na bet jūsų mintis dėl benzinio variklio man patiko.. ;-)
 #327503   Gdainius
 19 Gru 2011 12:26
Pas mane 55lb maxxumas su 110 Ah akumu, neikart neteko irkliukais darbuotis, kai tomis pačiomis sąlygomis su 30-40lb varikliukais vos išsiversdavo su dviem akumais, keista :superšokas , bet įrodyta praktiškai ir ne vieną syk :roll:
Buvo kilę minčių , kad akumas super duper ( dabar tiksliai pavadinimo neatsimenu, bet kažkoks "Globe" lygtais Švediškas), bet su 36 lb varikliuku anas ištempė lygiai pusę laiko, taip, kad spręskit patys.Ir tai ką parašė Rapolas tik patvirtina :gutgut
 #327539   Gdainius
 19 Gru 2011 14:36
Donasssss rašė:tas ir yra kad kartais praktika sugriauna visa teorija...
Šita visa praktika galioja, bent jau mano atveju, kai plaukioji max 50 % apsukų.Prieš pirkdamas skeptiškai žiūrėjau į visas tas maximizer technologijas, bet dabar galiu 100% patvirtint , kad jos veikia :gutgut :cig.
O bet tačiau, jau jums patiems toliau rinktis ar mokėt x2 ir sau ramiai plaukiot, ar imt paprastą ir du akumus.Aišku tai galioja jei visą dieną nori velkiaut , kitu atveju kai reikia nuplaukt nepertoliausiai ir atplaukt , tuomet neverta
 #328192   Vitoldas
 22 Gru 2011 11:31
Va, pasirodo ir Outland turi kelis modeliukus su variatorium, t.y. bepakopiu greiciu reguliavimu. Pagal vartojama max srove didziausiu greiciu vartoja zenkliai maziau uz paprasta varikli. matyt cia analogija su minn kota maxum mandriu pavadinimu, gudresnis variklio valdymas maziau sildo vandeni :)

Технические параметры
Модель Скорость № Токопотребление (А) Мощность (Вт) Тяга (кг.)
Thrust Power 1700
_______1_________16__________________147__________4,2
_______2_________18__________________167__________5,2
_______3_________34__________________270__________10,15
_______4_________38__________________290__________12,0
_______5_________72__________________365__________24,40

Steel Power 1800 вариатор
_________________max 48______________335__________23,6
 #352611   Xmenas
 19 Kov 2012 08:22
Sveiki,

Gal kas galite padeti apsispresti koki varikli pirkti. Svarstau taip situ:

MINN KOTA ENDURA C2 55 - 55 lbs 1200
MINN KOTA TRAXXIS Variable 55 - 55 lbs 1699

Ar tikrai yra naudinga ta funkcija maximizer? Ar verta uz ja permoketi 500 lt Valtis pas mane Pro marine Al 380 87KG svoro dazniausia zvejosiu vienas. Ar tikrai man reikia 55LBS vieni sako kad ne kad uztektu 45 nes 55 tiktai labiau akumuliatoriu naudos ir jokio skirtumo greityje nepastebesiu kiti sako kad 55 reik imti?
 #352619   Xmenas
 19 Kov 2012 09:10
Na as negarantuoas kad 30 LBS negana bet niekas man tokio nepatarinjo su kuo kalbejau. Vieninteli ka sake kad visi iki 45LBS turi mazesni sraigta negu 50-55LBs varikliai. jeigu neplanuoju velkiauti tai manau akumo 120 ah turetu dienai uztekti didzniu kaip 250km telkiniu nera ir tas tik 1 toks kiti vos 30 siekia
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 34
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė