Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #376553   henyte
 28 Geg 2012 10:51
Na apie tai ir sneku, kad "prancuzu" pasaulis ir yra Afrikos salys, Indija, Rumunija, Lietuva ir t.t., kur anksciau dideli populiaruma turedavo tarybines masinos tipo "lada-uaz" kaip ir bobutes semkos... Sneki apie prancuziskas inovacijas, elektronika ir t.t., as sneku apie ta pati, tik sakau, kad tokie dalykai kaip kad kur stovejo du laideliai, o dabar stovi desimt yra reikalingi tik gamintojui ir duoda tik "popierine" nauda nasumo grafikuose, o galutiniam vartotojui duoda nuline nauda ir tik pabrangina daikto eksploatacija... Kas del nenoro amerikieciu leistis europieciu i savo rinka, tai kviecias jie su malonumu europietiska produkcija, svarbu, kad butu kokybiska, sneku apie vw, audi, bmw ir t.t. Kazkaip neteko pastebet, kad japonai amerikosam "plikas" masinas pardavinetu, turiu drauga amerikosijoj, jo zmona vazineja kazkokiu elektro-benzo japonisku hibridu (tikrai taupus ir labai populiarus tarp vietiniu bobu) ir nesiskundzia komforto irangos trukumu, is kur tokia infa apie "kibirus" neisivaizduoju...Amerikieciai yra islepinti ir iprate gauti viska kas geriausia ir pigiausia, todel patikek jei prancuziskos masinos ar varikliai turetu nors kiek didesne verte, stovetu jie salia japonu butinai...
 #376655   Andrius0522
 28 Geg 2012 19:08
tusti kibirai amerikonu masinos,yra zmogus vertesi USA masinom,AC knopke,ir elektra valdomos sedynes ir langai...visi bajeriai...o del vienetiniu variantu as neneigiau...o prancuzai dar karta sakau per pora metu taip zenge,kad jei taip toliau kazka bendro su japonais ar pan ras ateity...
 #376915   HIPIS
 29 Geg 2012 19:59
Gal yra cia naudotoju Honda 2,3..
Tiesiog idomu, kas kaip..nes mane visi atkalbinejia nuo dvitakcio, tai turiu plana ,,B,, :-D
Pas rusus vieni giria susiriesdami, kiti sako jog garsas fee..ausis uzgula..
Bet cia tas vienas minusas ir skamba..
Nors tuo pat metu radau garso matavimus padare vyrai..skirtumas iki 3ag. tarp oru ausinamos hondos ir tradiciniu, mercuriu yamahu parsunu..nerasta :!: :?: ..cia su prietaisu skirtumas toks nezymus jog nevertas net kalbet..
Bet va honda 5.(4t.).esu sale verkiaves..tai mano Mercury 4 keturtakti..garsu uzgozia .. :roll:
Na zodziu supeikit honda 2,3.... greitis man dzin, do lampocki..
 #376919   Andrius0522
 29 Geg 2012 20:09
siaip dar esu girdejes kad ir kvapa uzgniauzia dumai :),o ypac velkiaujant,kiek tiesos nzn bet skamba realiai del duminimo...
 #376953   HIPIS
 29 Geg 2012 22:19
Na kad Honda 2,3...dumu ismetimas kaip visu, po vandeniu...o keturtaktis kaipo nelabai dumija :roll: ...va dvitakcei tai visi kalba jog dumija kai reikalas..
 #376991   DainiusM
 30 Geg 2012 08:10
Pernai sveduose su 5AG keturtakte honda plaukiojau... garsiau birbia uz mano dvitakti merkurieca. :)
 #377003   Andrius0522
 30 Geg 2012 08:37
nzn kaip HONDA,bet YAMAHA tas baltas dabartinis tikrai tyliai eina,tik va su glisu turiu reikalu,tai diskutuojam kitoje temoje su zmogeliukais kas man padetu...
 #377032   Edosius
 30 Geg 2012 10:01
HIPIS rašė:Na zodziu supeikit honda 2,3.... greitis man dzin, do lampocki..
Turėjau keturtaktį. Pirkau naują.. Visiškas šūdas, garsas nežmoniškas, kuriasi gan sunkiai, ant laisvų išvis nenori dirbti.. Kartais būdavo užgesta važiuojant... Pardaviau ir ačiū Dievui..
 #377043   Andrius0522
 30 Geg 2012 10:31
Edošius rašė:
Turėjau keturtaktį. Pirkau naują.. Visiškas šūdas, garsas nežmoniškas, kuriasi gan sunkiai, ant laisvų išvis nenori dirbti.. Kartais būdavo užgesta važiuojant... Pardaviau ir ačiū Dievui..
cia apie HONDA?
 #377047   Kleckas1978
 30 Geg 2012 10:46
oru ausinamas variklis visada bus garsesnis ir garsas skardesnis (konstrukcijos ypatumai)
mercurio 2T varikliai siaip tikrai gan tylus, jei imti galingesnius 2T 30-50ag tada yamaha 3 cilindru labai geri varikliai, tylus maza vibracija bet cia jau ne ant PVC valciu :-D
 #377088   Edosius
 30 Geg 2012 11:57
Andrius0522 rašė:
Edošius rašė:
cia apie HONDA?
TAIP.
 #377347   HIPIS
 30 Geg 2012 21:16
Pas ruselius radau istisu teminiu skilciu vien apie Honda 2-2,3. :idea: ..tai bendrai apibendrinus..isryskeja tik vienas minusas, neyprastas garsas..Bet realei nuo kokio Suzukio 2,5..skirias per marytes plauka..
Va cia biski.
http://www.uahunter.com.ua/lodochnyj-mo ... torov.html
O seip atsiliepimai apie Honda 2,3..vienareiksmiskai teigiami..net kaipo klubas isteigtas HONDOMANU 2,3 :-D
Jei tas modelis, kaip pirminei versijoi, butu likes ausinamas vandeniu...butu be konkurencijos, geriausias is maziausiu..
O dabar jis tipo ,,mersas,, su uoziko glusu :-D
Kas akcentuojama..
Visu pirma patikimumas..laaabai sunkei uzmusamas ar sugadinamas..
Antra..uzvedimas, :gutgut jei ne koks prigimtinis brokas, ar pusdurnis seimininkas,taupantis ant gero benzo ir tepalu, saltas ar karstas, per puse patraukimo..ir taip metai is metu..

Prie minusu dar galima dadet ir sraigto naujo kaina..vizgi plasmase..O kaina kai uz gera daikta..
Bet rusai nebutu rusai..rado pakaitala Yamahos 2..sraigtas tinka idialei o kaina penkeriopai mazesne..Be to tie sraigtai eina skirtingu tipu ir net skirtingu medzegu, plasmase aliumas..
Tai kaipo problemos ner, bent pas juos..
O velkiautoju puslapiuos Honuks 2,3.. apibudinamas kaip topinis variklis velkei..psihiskai veikiantis stambes lydekas :lol:
Na zodziu, palei atsiliepimus ne pas mus. jis savo klasei :gutgut
Bet aisku, cia variklis specifiniams poreikiams,...

Beje zmones su juo ir i glisa sugeba.. :lol: :lol: :lol: gabus blin..
http://www.youtube.com/watch?v=QqrPP2gx ... re=related
 #380329   Andrius0522
 10 Bir 2012 10:04
kaip tie NEPTUNE varikliai?galvoju imti silpnesni...blyn ir taip ir taip ziuriu y savo YAMAHA.,gaila parduoti,bet pvz ant velkes man jis ziauriai per greitas-5 AG...o dar poros menesiu SENUMO :D
 #380344   andys
 10 Bir 2012 13:55
Andrius0522 rašė:kaip tie NEPTUNE varikliai?galvoju imti silpnesni...blyn ir taip ir taip ziuriu y savo YAMAHA.,gaila parduoti,bet pvz ant velkes man jis ziauriai per greitas-5 AG...o dar poros menesiu SENUMO :D
Gal pristabdik kibiro priristo pagalba ir bus gut
 #380581   DainiusM
 11 Bir 2012 18:05
Prisiskaiciau pas rusus apie Tohatsu 9,8AG 2T varikliuka... kazkaip labai daug teigiamos info, net uzsikabinau. Gal kas nors kazka is principo blogo apie ji zino? :ks>
 #380594   Kleckas1978
 11 Bir 2012 19:37
blogai kad pas ji maza kubatura tik 169 kubikai, kaip sakant forsuotas 8ag variklis - zvejybai dviese ir nesiojimui 28,5kg tai super varikliukas del savo lengvumo ir paprastumo, bet deja plauksi tik kaip su 8ag varikliu. ir kels i glica jis maziau svorio nei 9,9 nes pas 9,9 kubatura jau 247 ir yra 1/3 didesne nei pas 9,8 varikli ir del to ir sukimo momentas ant tiek pat didesnis pas ta varikli bus - trauks geriau ir iskels zymiai daugiau i glica, bet pradziai reiktu issiaiskinti ko norima :idea: ar kad daugiau iskeltu i glica ir didesnio greicio ar uztenka kad keltu 2 zmones ir svarbiausia variklio lengvumas.
siaip pas tohatsu 18ag variklis labai gerai atrodo su 44kg ir beveik 300 kubiku :gutgut temtu i glica 3 zmones ir galetum plaukioti 1/2 gazo kas varikliui labai stipriai dadeda gyvenimo :gutgut

visgi jai pirkti nauja varikli is parduotuves tai as jau geriau 4T kitaica pasiimciau nei 2T japona kad ir parsun 9,8 nes kaina tokia pat gaunasi ziuriu.
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=2633
 #380617   DainiusM
 11 Bir 2012 20:10
Kitaico as neimciau, kaipo ir 4 takciui neturiu potraukio. :)
Tas technines charakteristikas pats perskaiciau ir visa tai suprantu. :)
Poreikis yra labiau vienam plaukiot su 3m honduke, labai atskirais atvejais dviem... taigi man ano galios kaipo ir pakaktu. Svoris patinka, realiai kaip 4 takcio penktuko.
Klausimas buvo labiau tiems kas susidure su tohatsu is arciau... apie praktines bedas tu varikliu, jeigu ju esama, zinoma...
 #380627   vytiocha
 11 Bir 2012 20:27
Dainiau tai legendarinis rusu variklis-varo jie intencyviai po 5-6 metus ir vargo nemato.Tavo poreikiam per akis.Jo pilnai pakanka 360-380 valtikei ir dviem po 90kg su smutkem.Tai geriausios kainos svorio ir galios santykis.Vienintelis minusas-ciut blogiau dirba lasvom,velkiaujant.Svoris,galia,patikimumas,kaina be konkurencijos.
 #380635   Kleckas1978
 11 Bir 2012 20:38
draugas kelis metus naudojo 18 tohatsu - negirdejau ne vieno blogo zodzio - manau ir sis 9,8 bus geras aparatas :gutgut
svoris jo pasakiskas nesiojimui - vienam plaukioti su 3m valtim toks pats gazas :gutgut o ir 2 zmones i glica istems reikalui esant :gutgut
tik va man tai labai nepatinka jo kaina naujo parduotuvej kaip uz 2T varikli :/nek
 #380637   DainiusM
 11 Bir 2012 20:40
Velkiavimas neaktualu. Apie rusu meile aniems irgi prisiskaiciau... bijau uzsirauti ant posakio "sto ruskamu raj, nemcu- smert" :)
Ta prasme nesinoretu tokio daikto, kur pastoviai nagus reikia kist... norisi paprasto, patikimo daikto, kad laiku ir teisingai priziurint tarnautu saziningai ir netektu irklais grebliuot namo n kilometru. :)
 #380639   DainiusM
 11 Bir 2012 20:41
Kleckas1978 rašė:tik va man tai labai nepatinka jo kaina naujo parduotuvej kaip uz 2T varikli :/nek
nelabai ir man ji patinka... is kitos puses tokios galios keturtaktis kainuoja vos ne 2x... :roll:
 #380646   Kleckas1978
 11 Bir 2012 20:58
Pamastymui nakciai :lol: 38kg. o ir kaina realiai apie 1000-1500 tik daugiau :idea: kas ne taip ir baisu kai moki 5000 sumoketi 6000 :idea:
http://www.laivynas.lt/varikliai/tohatsu-mfs9-8-ag

Ir 4T visada bus parduoti lengviau ir netiek ir atpiks parduodant ir tepalo nereiks maisyti i benzina pastoviai kas reiskia kad per kelis metus atsipirks sumoketas 1000 virsaus ;-)
 #380648   vytiocha
 11 Bir 2012 21:01
Dainiau yra toks daiktas ebay uk tenai per kokia 3-4menesius 2004-2005 ledini tohiuka be problemu uz 600 svaru reik tik paieskot.Kartais koks braliukas perka koplekteli valtis tenkina variklis ne.Nesenai buvo neblogas 9.8 sakyciau netgi geras.Ir mano karonke-zmones perkantys naujus variklius arba sika litais arba su galva kas negerai.
 #380663   DainiusM
 11 Bir 2012 21:37
Na jei imt deveta uz 2,5-3K Lt, tai as mieliau pusantro primetu ir nauja pasiimu. :)
p.s. kleckas... tas 4taktis fig znajet, gal ir idomu. Raso su el.starteriu, kazi kiek kainuoja distancinis valdymas i komplekta...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 81
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė