yra teke man siais metais Plateliu ezere pamosikuoti su irklais medineje valtyje 5 metru 3 zmones - akumas 100AH minkotos + 30 LB minkota atplaukiojom apie 2-3 valandas 2-3 pavara, su sustojimais ir pakilo vejas gan staigiai ir nemazas, o mes visai kitam ezero krante nei valties stovejimo vieta - atstumas 2-3 km bangos pakilo apie 40 cm ir mum plaukiant i mum reikiama kranta bangos buvo pusiau is priekio ir sono valties

(gerai kad medine valtis didele ir bortai normalaus aukscio) tai ta valtis vos vos judejo - be irklu plaukem 1 km apie 45 minutes kol nervai neatlaike ir nepradejom varikliui padeti su irklais mosikuodami - tai va tokia va mano istorija
aisku kai veliau pagalvojau tai galejom ratu plaukti pagal pakrante kur biski mazesnis vejas ir bangos ir t.t.
o akumas buvo gyvas tikrai nes dar visa kita diena atplaukiojom su tuo akumu nekrautu daugiau.
su savo suzumar 360 irgi buvo atvejis - uztvankoj zvejojom ir ji dauboje yra - kur zvejojom siaura vieta ir apsupta medziu ir stipriai dauboj, atrodo ir vejo didelio nera ir t.t. zvejojam artejo vakaras - nutarem namo varyti isplaukem i platesne vieta o ten vejas tiesiai i nosi - bangeles po 20-30 cm ir mano suzumar vos juda - plaukimo gal koks 0.5 km tai murkdemes vietoj praktiskai 10-15 minuciu kol nepradejom padet su irklais, aisku ji plauke bet sunku cia pavadinti plaukimu kai 5 pavara plauki 2 km/h