Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #405684   Fuksas
 13 Rgs 2012 13:13
tukasG rašė:Taip, turėti galimybę ištisus metus žvejoti kainuoja brangiai ir kuo toliau tuo brangiau kainuos, jeigu norėsim, kad daugėtų ne tik žvejų, bet ir žuvų. Bet ar tikrai būtina kiekvienam turėt kasdieninę galimybę ištisus metus žvejot bet kur...? Ar neužtenka turėt tokią galimybę turėt tik vienam ar keletui mėgstamiausių telkinių, o į kitus pirktis tik vienkartinius, kai toks poreikis atsiranda...?
tukasG suprantu tavo gerus siekius, pagarba uz tai. Bet, tai apie ka tu rasai yra daline iliuzija. Visu pirma tulas lietuvis tiek moketi negales, tarkim 250Lt, cia fiziskai negales (o nezvejot irgi negales :-D ) - ir tada prasides visokie makliavimai, issisukinejimai ir taip toliau. Manau, nei vienas is cia esanciu (ir nesanciu) zveju neapsiribotu viena vietele zvejojimui, ir pirkineti kiekviena kart atskirai balai atskirus leidimus, nu nezinau, man tai cia tufta kazkokia, laiko svaistymas, nerentabilumas ir t.t.
Administruoti tokia sudetinga sistema su dabartiniais pajegumais ir GA "gabumais" bei "saziningumu" - nu visi suprantam...kad gautusi durdomas.

Manau esama sistema tada yra geresne, tiesiog, jei GA ir kt atsakingos organizacijos tvarkytusi saziningai, situacija butu jau optimistine. Kaip zinia daug GA inspektoriu - tai tie patys murziai, brakusu draugeliai ir pan. OK jau ok, atrodo atsiranda ir doru, kas nuteikia optimistiskai. Is principo as priatrciau GA darbuotoju atlyginimu bei prestizo kelimui su salyga, kad zmones butu priiminejami su atitinkamu issilavinimu ir ne bomzo fizionomija. Taip pat is principo turetu buti pajegumai (finansai) sukontroliuoti esama sistema, kad ji butu efektyvi. Na bet cia irgi mano jau tik iliuzija... Viskam reikia laiko ir mentaliteto subrendimo kritines mases visuomeneje. Kolkas Kritine mase turi murziai...
 #405686   dub
 13 Rgs 2012 13:37
tukasG rašė:
dub rašė:Nu vat, kad neužtenka, bent man tai norisi įvairovės.. Ir vienokioj upėj ir kitokioj upėj ir tvenkinyje ir karjere.. Dabar su meškeriotojo bilietu tai rankos biškį surištos ...
Kai vasarą nueinu kur į gausiau lankomą paplūdimį ir pamatau gausybę ten begulinėjančių puikių mergičkų, irgi nejučia įsigeidžiu įvairovės... :-D Būt gerai ir su briunete, ir su blondine, ir kopose, ir pievoj, ir lovoj, ir.... :-D Bet pasižiūriu į ant savo rankos pūpsantį "svodbinį" žiedą, pagalvoju apie galimai laukiančias "įvairovės" pasekmes, kainą ir biškutį apsiraminu... :-D.
Nu kamon, man pasisekė, kad gyvenu tarp trijų didelių upių bei kitų telkinių ir turiu apsiriboti viena/dviem žvejojimo vietom? Nu čia dabar... Žinoma, kad NE.
Man pasisekė dėl vietos, bet man nepasisekė, kad Kauno MŽD užgrobė visus geriausius tų upių ruožus ir teigia, kad štai pas mus šiuose ruožuose labai gerai.. Kur nebus gerai, kai jie ir natūraliai būtų geri..
 #405706   Tironas
 13 Rgs 2012 14:22
ne , jus blemba keisti jeibogu. KUrias cia upes tas kauno mzd uzemes? kur yra kauno mzd puslapis su informacija. kuriuose vietose prie tu upiu yra kokios lenteles su informacija apie nuomininka ir kaip isigyti leidimus?
as niekur nemaciau. tai is kur dabar zinot ar isisnuomavus ta kauno *mažiau rašyk* tas upes ar ne, o gal baigesi ju sutartis? o gal tokios organizacijos jau nera seniai?
 #405723   Rapolas
 13 Rgs 2012 15:09
Tironas rašė:ne , jus blemba keisti jeibogu. KUrias cia upes tas kauno mzd uzemes? kur yra kauno mzd puslapis su informacija. kuriuose vietose prie tu upiu yra kokios lenteles su informacija apie nuomininka ir kaip isigyti leidimus?
as niekur nemaciau. tai is kur dabar zinot ar isisnuomavus ta kauno *mažiau rašyk* tas upes ar ne, o gal baigesi ju sutartis? o gal tokios organizacijos jau nera seniai?
čia berods visi mžd surašyti su joms "priklausančiais" vandens telkiniais:
http://www.lmzd.lt/lt/zukle/vandens-telkiniai/
Kaip ne vienas komentatorius jau rašė anksčiau "suprantu dar ežerus ir tvenkinius, *pyp* upes- tai niekaip nelenda galvon" - , tai ta velniava jau tęsiasi N metų ir jokio poslinkio ;;yel
 #405732   Rapolas
 13 Rgs 2012 15:27
Tironas rašė:dar karta kartoju, pofig man kur kas surasyta. atvaziavau prie upes ar ezero ir jei prie pagrindiniu privaziavimu nera jokios info vadinasi neisnuomota. taskas
O tai kaip žinoti ,kuris pagrindinis privažiavimas?
 #405749   dub
 13 Rgs 2012 16:14
Tironas rašė:dar karta kartoju, pofig man kur kas surasyta. atvaziavau prie upes ar ezero ir jei prie pagrindiniu privaziavimu nera jokios info vadinasi neisnuomota. taskas
Paklausiu kitaip:
kas tikrina žvejų leidimus išnuomotuose plotuose? Gamtos apsauga? Ji žino kas kur išnuomota ir tipo gaudo žvejus be leidimų išnuomotiems telkiniams? T.y. ar gamtos apsauga atsakinga už tai, kad išnuomotuose telkiniuose žvejai būtų susimokėję nuomotojui?

Ar išnuomotuose telkiniuose tikrina patys nuomotojai?
 #405761   tukasG
 13 Rgs 2012 16:56
Nevisai į temą, bet papasakosiu...
Pirmaisiais metais, kai tik lietuviai pradėjo ištrūkt uždarbiaut Europon, iš Norvegijos parvažiavęs draugelis pasakojo lietuvių įspūdžius. Važiuoja jie kartą į darbą busiku remontuojamo kelio ruožu, žiūri ant kelio metalinė bačka stovi, sustojo, išlipo, apžiūrėjo, pasirodo pilna, viduj "saliarka". Apsidžiaugė radiniu, pamesta kažkieno, tai reik paimt, pravers, juk busikas tai dyzelinis... Pasidžiaugė vakare grįžę nakvot norvegui, kad sėkminga diena buvo, šitoks radinys pasitaikė, o tas akis išpūtęs iš nuostabos ir sako: "Ar jūs pablūdot, čia gi kelininkų dyzelinas... Kad nereiktų kasdien į kolonėlę varinėt, ar atvežinėt kasdien kuro, atveža ten jiems į objektą savaitės kuro normą, sustato ant kelio kas keli kilometrai, o darbininkai įsipila į traktorius kada ir kiek reikia. Nieks ten to "valdiško" kuro neliečia... O jūs '''bum '''bum '''bum ....".
Ant tos valdiško dyzelino bačkos irgi nebuvo užrašyta, kad vogt nevalia, bet va, kažkaip eiliniam norvegui ir be to užrašo viskas aišku, tik lietuviams "murziškas" mastymas viršų paėmė, tai ir nufyrino...
Tironai, nieko neprimena šita istorija...? :roll:
 #405763   tukasG
 13 Rgs 2012 17:05
dub rašė:kas tikrina žvejų leidimus išnuomotuose plotuose? Gamtos apsauga? Ji žino kas kur išnuomota ir tipo gaudo žvejus be leidimų išnuomotiems telkiniams? T.y. ar gamtos apsauga atsakinga už tai, kad išnuomotuose telkiniuose žvejai būtų susimokėję nuomotojui?Ar išnuomotuose telkiniuose tikrina patys nuomotojai?
Nuominikas aišku gali ir pats pasiteiraut, ar turi leidimą ir paprašyt jį parodyt, bet jeigu tas kurio yra prašoma nesutiks geranoriškai to padaryt, tai priverst paklust galės tik pareigūnas. Nebekalbant jau apie tuos atvejus, kai pažeidėjas pasipriešina jėga, arba yra reikalas užfiksuot ir "apmokestint" pažeidimą. Protokolą išrašyt turi teisę irgi tik pareigūnas. Žodžiu, jeigu yra noras reiduot efektyviai, tai vis vien reik kviestis į pagalbą pareigūnus...
 #405768   savas
 13 Rgs 2012 17:16
dub rašė: Paklausiu kitaip:
kas tikrina žvejų leidimus išnuomotuose plotuose? Gamtos apsauga? Ji žino kas kur išnuomota ir tipo gaudo žvejus be leidimų išnuomotiems telkiniams? T.y. ar gamtos apsauga atsakinga už tai, kad išnuomotuose telkiniuose žvejai būtų susimokėję nuomotojui?

Ar išnuomotuose telkiniuose tikrina patys nuomotojai?
Tikrina ir tie, ir anie,.. jei tikrina. Konkreciai mano atveju - Danes upeje, GA kazkada yra patikrine... Na, pabumbejo ant salia spiningavusio, kad neturi MZD bilieto (respublikini turejo) ir visi reikalai. Kazkada, kai masiskai liaudis stintas nuo krantiniu trauke irgi dare reida, kiek zinau kartu GA ir MZD. Ale kazkada tiesiai paklausiau draugijoj kaip su ta zvejyba upej - tai po ilgo maivymosi pasake, kad miesto ribose neziuri is viso, o visa likusi upes dalis - giliai iki tam tikros vietos. Jie laimingi vien del to, kad atsiranda durneliu, savo noru aniems pinigus atnesanciu...
P.s. Mano, amzina atilsi, dede aniems soka sukele kazkada, paprases israsyt leidima parai... Sake tokiu atveju dar nebuve... :-D
 #405772   tukasG
 13 Rgs 2012 17:24
Fuksas rašė:...tai apie ka tu rasai yra daline iliuzija...
... bet cia irgi mano jau tik iliuzija... Viskam reikia laiko ir mentaliteto subrendimo kritines mases visuomeneje. Kolkas Kritine mase turi murziai...
Na, bet kokiu atveju, vien jau tai, kad mes apie tokius klausimus diskutuojam, rodo, kad kažkokie pokyčiai visuomenėje vyksta. Kuria linkme jie pasisuks - parodys laikas. Kaip visada būna ir turi būt, laimės daugumos nuomonė, o tie kas turėjo kiek kitokią nuomonę ir ją gynė, ar bent jau nors išsakė, galės būti ramūs, kad padarė viską ką tuo metu sugebėjo...
Juk tai ir yra tikroji demokratija, kai teisę išreikšt nuomonę gauna visi, o nugali vyraujanti nuomonė, ar tų nuomonių pagrindu sukurtas kompromisas...
 #405775   tukasG
 13 Rgs 2012 17:33
Rapolas rašė:Aš kaip verslininkas ( pvz. ) sąžiningai susimoku visus mokesčius valstybei, kaip žvejys susimoku mokesčius, kad būtų atkuriami valstybėje naudojami gamtos ištekliai, ir kaip pilietis dar buriu visuomeninę organizaciją, kuri tipo prižiūri valstybės tarnautojus, ar jie sąžiningai atlieka savo funkcijas?
Taip. Jeigu manai, kad kažkas negerai, ir tokių kaip tu yra daugiau, suburi juos į krūvą ir visi kartu einat teisinėmis priemonėmis aiškintis kas ir kaip... Jeigu taip nedarai, tai reiškia, kad nenori pasinaudot visomis demokratiškos Valstybės teikiamomis teisėmis ir galimybėmis... Na, o burtis reikia tam, kad kaip nuo seno sakoma: "Vienas lauke - ne karys..."
 #405821   dub
 13 Rgs 2012 19:30
tukasG rašė:Jeigu turi noro ir galimybių neapsiribot, tai kodėl turėtum save ribot, bet jeigu yra tik noras, o galimybių mažoka...
Nu žinai, jei į Nevėžį norėčiau nuvykti tik kokia 10 kartų per metus, tai 50Lt pakloti už jį daugoka... Vienkartinių bilietų aplink namus nepripirkaliosi, nes vienas kartas kainuoja apie 7Lt, jeigu neturi swedbanko..
Žodžiu jeigu reziumuojant tai aš manau, kad per brangūs leidimai ir tiek.
 #405843   Agis
 13 Rgs 2012 20:03
350 tūkst. litų iš jo paskirti žuvų išteklių atkūrimui įvairiose Lietuvos vietose, gali būti, tame tarpe – ir Nemuno deltoje“, - komentavo V. Graičiūnas.

Kažkaip čia gaunasi vėl tas pats, kažkur ,kažkiek už kažką.....jei tik tokio ataskaitos bus, tai kas gali paneigti, kad tas mailius po kelis kartus bus pardavinėjamas :!: ir įdomu, kodėl tik 350 :roll:

http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/uz-pab ... d=59507751
 #405863   tukasG
 13 Rgs 2012 20:50
dub rašė:Žodžiu jeigu reziumuojant tai aš manau, kad per brangūs leidimai ir tiek.
Neslėpsiu, brangu ir man šiuo metu. Nesu turčius. Bet stengiuosi į tai pažiūrėt kitu kampu. Jeigu per brangu, tai reik bandyt daugiau uždirbt...
 #405926   dub
 13 Rgs 2012 21:55
tukasG rašė:
dub rašė:Žodžiu jeigu reziumuojant tai aš manau, kad per brangūs leidimai ir tiek.
Neslėpsiu, brangu ir man šiuo metu. Nesu turčius. Bet stengiuosi į tai pažiūrėt kitu kampu. Jeigu per brangu, tai reik bandyt daugiau uždirbt...
cha! žinau šitą posakį :) Bet yra ir kitas požiūris - jei jau moku tuos didesnius pinigus, tai ir reikalauju daugiau, todėl būk malonus atidirbk juos man 100% :)
Na bet čia ne man skaičiuoti kiek kas kainuoja žvejų draugijoje ir pan. Vertinu situaciją tik per savo prizmę.
Paskutinį kartą redagavo 1 dub. Iš viso redaguota 13 kartus.
 #405931   dub
 13 Rgs 2012 22:09
Agis rašė:350 tūkst. litų iš jo paskirti žuvų išteklių atkūrimui įvairiose Lietuvos vietose, gali būti, tame tarpe – ir Nemuno deltoje“, - komentavo V. Graičiūnas.

Kažkaip čia gaunasi vėl tas pats, kažkur ,kažkiek už kažką.....jei tik tokio ataskaitos bus, tai kas gali paneigti, kad tas mailius po kelis kartus bus pardavinėjamas :!: ir įdomu, kodėl tik 350 :roll:

http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/uz-pab ... d=59507751
o, įdomus straipsnis. Iš tiesų įdomu kur bus paskirti likę pinigai iš surinktųjų 1,4 mln. litų. Gal čia suprask žvejų draugijoms už pakrančių valymą?.. Nes juk kažkokia dalis draugijoms tai turi nutekėti. Čia gal Tukasg galėtų papasakoti, kokia dalis iš ALIS surinktų pinigų atitenka žvejų draugijoms.
Dėl tų žvejų/ teršėjų, tai pilnai įsivaizduoju situaciją, nes ir pats pažįstu tokių 'kaimiečių', kurie nu niekaip nesuvokia, kad cigarečių pakelį nederėtų mestelėti paupy ar pakely.. Bet čia tik laiko klausimas.

p.s. Agis, šio straipsnio net nevertinu kaip ataskaitos. Čia greičiau žurnalistai savo iniciatyva pasidomėjo kažkuo.. Manyčiau, kad jei būtų daugiau visuomenės susidomėjimo tokiais dalykais, tai ir ataskaitų būtų pateikta daugiau, nebūtų kur dingti.
 #405963   Agis
 14 Rgs 2012 07:49
Aš irgi nevertinu kaip ataskaitos, tiesiog man atrodo, kad tai tik ministro požiūris su "senoviškų" dalybų principu, net nežinant jokios konkrečios informacijos.Čia labiau tiktų prie reklaminio roliko "Mums jie šneka kitaip" :lol: Nu jeigu jau dedi parašą ant 350 tūkstančių palaiminimo, tai negi neįdomu kur jie nuplauks :roll:...galbūt nuplauks :-D
 #405968   Tironas
 14 Rgs 2012 08:00
tukasG rašė:
Tironas rašė:.
Tironai, nieko neprimena šita istorija...? :roll:
nusikalbejai juodai. nes dyzelinas turi buti kazkieno. O upes "padefoltu" yra neisnuomotos, todel, pagal nuomos sutartis ir istatymus, jei issinuomavai tai pRIVALAI pasirupinti visai prieinama ir matoma informacija.
Skirtuma jauti? ar ir grybus rinkdamas irgi turiu pasiskaityt valstybes zinias ir ieskot ar tam miske kox nors laucius ko nebus sugalvojes?
 #405991   Tironas
 14 Rgs 2012 08:37
su logika pas tave problemos? ar tu tiesiog is MZD?
bandau dar karta aiskint. upes , miskai, ezerai priklauso valstybei ir jei kazkas issinuomavo ir nenori ten matyt svetimu tai turi informuoti zmones. kas neaisku? matai skirtuma tarp upes, kuri yra valstybes ir backos dyzelio, kuris tikrai kazkam priklauso, kuris neatsirado is gamtos toi vietoi kur tu ji radai.

maza to yra sutartys nuomos, kuriuose tai ka sakau yra irasyta kaip nuomininko ISISPAREIGOJIMAS. nes nevykdantis ISIPAREIGOJIMU nuomininkas gali prarasti teises i nuomajama turta. SUPRANTI DABAR? ar vis dar poterius kalbesi?
 #406004   tukasG
 14 Rgs 2012 08:59
Tironas rašė: jei kazkas issinuomavo ir nenori ten matyt svetimu tai turi informuoti zmones. kas neaisku?
Noro nematyti nėra, yra noras, kad tie "svetimi" "nepamirštų" susimokėt...
O nepakankamu informavimu kaltinti nuominiko aš nedrįsčiau, nes jeigu vakar pastatytą ženklą kažkas nuspyrė į krūmus (gal net ir tas pats žvejys besipiktinantis, kad nieaks jo neinformuoja), tai dar nereiškia, kad tos pačios informacijos neįmanoma norint surast kituose šaltiniuose (internete, spaudoj, paskambinus telefonu AA pareigūnams, paskambinus į MŽD, ar galų gale pakalbinus šalia žvejojantį kolegą)...
 #406060   rusla02
 14 Rgs 2012 11:51
Butent. Nesu mates prie Danes upes ar Vilhelmo kanalo ne vienos lenteles. Nera lenteles, nera informacijos.
 #406064   predas
 14 Rgs 2012 12:01
Nuomininkai ne tik turi teises, bet ir pareigas, o juose aiskiai nurodyta pasirupinti informacija matomose vietose apie vandens telkinio nuomininka ir zvejybos leidimu isdavimo tvarka.
Kita vertus net jei tokios informacijos nera, tai nesuteikia teises zvejoti su respublikiniu bilietu isnuomouotame ezere. Jei kazkas nevykdo savo pareigu, tai nereikia imtis savivaldziavimo, geriausiu atveju galima apskusti toki nuomininka ir reikalauti zalos atlyginimo ar nuomuos sutarties nutraukimo. Nustokite mastyti taip, lyg kazkieno pareigu neatlikimas suteikia jums kazkokias teises ar privilegijas, jei maximoje ant prekes nera kainos, tai dar nereiskia, kad galima ja imti nemokamai.
 #406066   Tironas
 14 Rgs 2012 12:05
tukasG rašė:Puikybė - nuodėmė, lai Viešpats Tamstai būna gailestingas...
nu va, matau kad esi senas, pamaldus ir mzd veikejas. su religiniais fanatikais niekada nesusitarsi.
cia ne puikybe o sveikas protas. jei nuomojies vandeni, tai juo ir pasirupink.

Pav kur kokie duomenys apie dubysos izuvinima is raseiniu mzd? kur apie nevezio zuvinima?
KOdel merkys ir zuvino, ir viesino ir gaude brekus ir viesino info ir prie kiekvieno keliuko netingejo skelbimu kabint?
o seniem besimeldiazntiem pirdunam is mzd kazkodel jau zapadlo kazka daryt?
tai vat ir sakau, jei tingit civilizuotai informuot, tada ateikit prie kiekvieno zvejo ir ji gasdinkit baudom. kai sutiksit mastanti zmogu ir zinanti savo teises, galite graziai atsiprasyt ir pasiulyt vietoi nusipirkt leidima. tik aisku su visais kvitais, taip pat su irodymais kad tvenkinys isnuomotas :)
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė