Kaip cia neizeidziant atsakyt tau Vytenisnl...
1) Cia turbut tikrai is debilumo priskyriai man teigini apie lasisos naudinguma Lietuvos eko sistemai. Nesu as mokslininkas ir apie eko sistemas tikrai nesu nieko minejes.
2) Klausimas apie zveju kiekius kas kokiais irankiais ka gaudo,gal ir tiktu i kokia nors anketa,bet prie ko jis man,tai cia jau tamstos whataboutizmui suprast.
3) Del draudimo tau zvejot aplink Vilniu,tai vel geriau klausk gamtosaugininku-as lygiai taip pat negaliu gaudyt Nery vegeliu,ten kur eile metu gaudydavau ir ne kart nesu sugaves ar pasikabines lasisos. Nu,bet kazkaip ir nepuolu del to visu aplinkui vadint debilais ar klausinet kuo lasisa vertingesne uz vegele. Apie gamtosaugos igaluma ar neigaluma irgi jau buvo diskutuota ne syki,na bet jei jiem toks kontroles modelis siuo metu tinkamiausias,tai ka dabar? O del zvejybu alternatyvos,tai vel gi, yra sioks toks skirtumas ar pavaziuot i kazkokia kita upe ar ezera Lietuvoje,ar keliaut pas batka ar i Peru,sita tai jau bent galetum susigaudyt,zinoma jei debilumas o gal siaip pacaniskumas virsaus neima.
4) Tai,kad siuo metu lasisa isbraukta is raudonos knygos,dar toli grazu negarantuoja sios rusies nepazeidziamumo ir jei nebus imamasi ganetinai grieztu kontroles ir reguliavimo budu,ji labai greitai i ta knyga vel bus irasyta.
O siaip tai sie punktai net nelabai susije su mano anksciau issakytom mintim-atsakiau i juos tik is mandagumo.
Pameginsiu kitais zodziais paaiskint. Nu nera ta lasisa kazkaip jau labai sudievinta,ka bandot kartais irodineti. Bauda uz neteiseta zvejyba yra lygiai tokia pati,kaip ir neteisetai auksles zvejojanciam,o kad skiriasi zuvies ikainis uz gamtai padaryta zala,tai yra visiskai naturalu,nes skiriasi tiek elementari zuvies kaina,tiek ir jos izuvinimo kaina. Tai kame cia tas jusu eskaluojamas sudievinimas? Kad kelios upes keletui menesiu uzsidare,nu ir + 1 men. norint pagaut kuoju,reikia pirkt licencija? Nu sutinku,siokiu tokiu nepatagumu yra,su jais susiduriu ir as,nes megstu zvejot ne vien tik lasisas,nu bet,kad taip jau butu viskas blogai ir fyzdiec fyzdiec,tai tikrai taip nera.