Palaikau SauliausM poziciją šioj diskusijoj. Išties daug tiesos ir protingų pamąstymų jo žodžiuose. Ir ačiū, kad kalba ne tai ko gal būt kažkam norėtųsi, bet taip kaip yra iš tikrųjų.
Nelabai skanus ir man pasirodė tas brakonieriaujančių vaikų pridavimas GA. Vis tik čia daugiau turbūt socialinė nei gamtosauginė problema ir spręst ją tuo konkrečiu atveju turbūt būtų buvę efektyviau kitomis priemonėmis.
Nepaisant to nenuvertinu martiz-zz veiklos. Ji tikrai reikalinga ir naudinga. Tiesiog gal to veiksmų radikalumo kartais per daug, nors jei norisi realiai "pačiupinėjamo" rezultato, gal tuomet ir neįmanoma apsieit be protokolų, teismų, baudų.
Asmeniškai man labiau patinka veikt kitais metodais. Va, pavyzdžiui, kažkurį savaitgalį sumastėm su sūnum tiesiog pasivaikščiot vienos upės nuošaliomis pakrantėmis. Darbui paruoštą fotoaparatą veidrodinį nešėmės...

Na ir apsirengę ne visai murziškai buvom

. Kur tik žvejus sutikom - vis užkalbindavom. Maždaug trečdalis sutiktų krūpteldavo ir susigūždavo vos pasisveikinus, vos keliais žodžiais persimesdavo užkalbinus ir pasibėdavoję, kad niekas nekimba paskubomis rinkdavosi "šmutkes" ir sparčiai "tepdavo slides" namo net pasišokinėdami.

Matyt buvo dėl ko...
Žodžiu, svarbu, kad prie upių būtų judesys, kad ir iš meškeriotojų pusės, jei jau GA nebe suspėja, ar nenori. Vis šiokia tokia prevencija, net ir be konkrečių protokolų, ar bylų.
P.S. Mano aplankyta upė nebuvo lašišinė ir apribojimų žvejybai tuomet ir ten jokių nebuvo, tiesiog matyt dauguma tenykščių vietinių žvejų apsipratę su tuo jog nieks niekad ten jų netikrina, labai laisvai jaučiasi be žūklės leidimų, su nelegalaus dydžio laimikiais krepšy ir t.t. ir pan.