martiz-zz rašė:" kiek reidu daryta su GA jusu zveju pamirstus tinklus traukiant" ka cia parasei?

tai gal jusu naru tie tinklai??
jei uzdraustu sakai, visi ir toliau nardytu kur negalima, ir dabar tai vyksta. ir ka tokius py.dr... apmetai akmenimis, pameta sautuva lastus ir viskas... siemet beja prie upes radau ir lasta ir sautuva... na bet cia brakonieriai tai nesigilinam...
jei sakai viskas kolkas pagal istatymus tai taip... bet ar MESKERIOTOJAS ir MEDZIOTOJAS turetu pirkt tapati leidima uz 50lt?? ir ar tikrai meskeriotojas tiek pat valandu praleides prie vandens kiek tu, pagauna tiek zuvies??
butu galima rast kalba tikrai, pakeliant kainas jum ir sumazinus ezeru skaiciu.. ar net davus jum juos issinuomuot ir poto turet tik sprindines zuvis kurias ileidziat, nes visus trofejus suvalgysit
Kaip tik jei leistu visur plaukioti, ta keliu tukstanciu naru koncentracija islistu is tu leistinu 10 balu, ir pasiskirstytu po visa lt, tai tektu vienam ezerui po ~0-10 medziotoju i metus, padalinus kiek yra ezeru ir kiek medziotoju, ir patikek, tie keli medziotojai trofeju nenugalabytu, vat as pats medzioju 7 metus labai aktyviai, trofeju sugaunu mazdaug 1-2 i metus(pirmas trofejus pakliuvo po 3 metu medziokliu), ir suprantu del ko taip retai juos pamatom. Tu martiz-zz kalbi apie mano hobi kaip zuvies lengviausia sugavimo buda, vat as apie tavaji (kaip suprantu museliautojas) dar baisiau mastau - kirsliai, ir upetakiai veriasi viens po kito! pazek i korsako laidas, jusu fotoreportazus, lengva pagaut gi su ta meskere! Ar verta diskutuoti apie patirti tam tikroje zukles srityje, sukauptas zinias ir praktika? duotum man museline - pakabinciau i pirma medi, duociau tau nardymo iranga - prastam vandens matomume depresija pasigautum, geram matomume zuvies nematytum(kuo skaidriau - zuvis baikstesne).
Pritariu kad MESKERIOTOJAS IR MEDZIOTOJAS turetu pirkti visiskai kitus leidimus, uz skirtingas kainas - mum as manau kad net tokiu ginklu leidimus gauti reiktu - jegos turi tikrai ne kaip D kategorijos orinukai.
Ezeru skaiciu reikia didinti, ne mazinti - man panorejus pasiplaukioti reikia vaziuoti 110km i viena puse iki artimiausio ezero, ir tai, manes jis nedomina, nes nera mano megstamos zuvies rusies, sekantis ezeras - 140km i viena puse. Tai ka kitas zmogus rinktusi - pofik, lendu i nevezi uz kilometro nuo namu tekanti, ir pasisausiu tos zuvies, vat taip valstybei vienas medziokles leidimas ir nuplaukia nevezio srovele, kiek ten, uz pora paru 5 lt, menesi 20, metus 50.. na ir pagalvokit kiek tokiu naru atsiranda, ir kiek nuplaukia lesu? dar jei pakoregavus leidimu kainas ir vis grazi suma dingsta.
Viskas gamtoje turi pradzia ir pabaiga. Visa kita - islikimas, kuris turi savo taisykles.