Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #526662   SauliusM
 29 Lap 2013 13:20
hamis rašė:Kaip su pamario kraštu? Užtenka kiek marios pamaitina?
nu mariu, Nemuno zemupio ir juros tai is AARP lesu nezuvins.
Platelius, Berzora, Ilgi (itin daug) Plunges rajone ir taip zuvino ir nemazai.
O jei dar turit ideju, ka reiktu pamary zuvint, tai sakykit.
Bet jau pries savaite jei ne seniau sito klausiau, bet kolkas tik Bobis viena tvenkini tepasiule.
 #526701   SauliusM
 29 Lap 2013 14:19
martiz-zz rašė:o upiu tom lesom nezuvina? pvz sventaja pajurio? nes ta upe nedidele o nudrosta kaip reikiant ir zveju labai megstama visais metu laikais :roll:
o kuom tu ja siulai zuvint?
siemet i upes is tu lesu tik i Nevezi ir aukstaitijos sventaja samu kazkiek isleido.
Su upiu zuvinimu tai su mailium beda didziausia, kuriuo jas zuvint, jei zuvininkystes ukiai jo nepriaugina.
Va panasu, kad kitamet zuvininkystes tarnyba gal bandys pradet usorius veist.
 #526708   Sokratas
 29 Lap 2013 14:32
gal būtų įmanoma, gal galima ir Ventą tarp elektrinių Viekšniai- Mažeikiai (pliažas), Mažeikiai- Stulpino malūnas , Stulpino malūnas- Kuodžiai, žuvint lydekomis, karšiais , lynais, starkiais...
Paskutinį kartą redagavo 2 Sokratas. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #526735   tukasG
 29 Lap 2013 16:09
Kiek supratau, tai kol kas Kupiškio rajonui nieko iš įžuvinimo lėšų nekliuvo, jei atsirastų galimybių ateity kažkiek lėšų skirt ir šiam kraštui, tai siūlyčiau jas nukreipt Lėvens upės (Lėvens kraštovaizdžio draustinio teritorijoje: ruože nuo http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=560 ... tops,zebra iki http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=545 ... tops,zebra) ir Indubo http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=563 ... tops,zebra ežerui žuvinti. Motyvai: šie telkiniai kuo toliau tuo labiau mėgstami tiek Kupiškio miesto tiek ir atvykstančiųjų iš kitur poilsiautojų ir žvejų, dėl gan intensyvios žvejybos jaučiasi stiprus vertingesnių žuvų sumažėjimas, gausėja aukšlių ir kitos mažavertės smulkmės. Norėtųsi daugiau lydekų, lynų, gal ir karpiokas vienas kitas nepamaišytų, upėj vėgėlės kaip kadaise galėtų gyvent. Turėtų prasmę ir Notygalės ežero žuvinimas http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=581 ... tops,zebra , tačiau kadangi ji buvo kažkiek žuvinama iš kito fondo lėšų, tai iš šio tikėtis turbūt jau neberealu...
 #526738   geemalu
 29 Lap 2013 16:13
man idomu kitų žvejų nuomonė dėl galimybės dar padidint žvejų mėgėjų bilietų kainą. Jei žuvina ir tai dar lb sustiprintų poziciją prieš "verslininkus" aš visai sutikčiau mokėt į metus ir 100 Lt..tad gal jei daugumai būtų priimtina mano nuomonė tai būtų galima iškelti šią idėją žvejų mėgėjų taryboj :) sorry jei jau tai buvo aptarta kazkur, nedaskaiciau
 #526740   hipy
 29 Lap 2013 16:17
tai pasidomek, gal gali paremt ir be bilieto pirkimo izuvinimo darbus. nes jei koks numavicius pasiulys bilietuko kaina pagal jo pajamu proporcijas ir am tam pritars, tai jis vienas zvejos, dar koks profas jam patarines ir sliekus maus, o mes visi cykiai ciulpsim...
 #526743   tukasG
 29 Lap 2013 16:20
geemalu rašė:man idomu kitų žvejų nuomonė dėl galimybės dar padidint žvejų mėgėjų bilietų kainą. Jei žuvina ir tai dar lb sustiprintų poziciją prieš "verslininkus" aš visai sutikčiau mokėt į metus ir 100 Lt.
Pritarčiau su sąlyga, kad tai būtų visoje be išimties LT teritorijoje (išskyrus licenzinius ruožus) galiojančio bilieto kaina. Šiuo metu moku netgi daugiau: 50 lt už metinį valstybinį ir 80 lt už metinį rajoninį MŽD.
 #526753   tukasG
 29 Lap 2013 16:35
giedriuzzz rašė:Ar čia tos žuvies sumažėjo po to kai iš MZD buvo atimtos upės :roll: :lol:
Kam tas sarkazmas, Giedriau... Geriau "savas" upes žuvint pasiūlytum... :roll:
Prieš pora metų lydeką ten sugaut tikrai nebuvo retenybė. Dabar kažkaip nieks nebesidžiaugia, net ir tie vietiniai diedukai, kur jau čiut ne po šimtmetį "savuos" duburiuos nuolat žvejoja... Nori nenori, didėjantis žvejų skaičius koreguoja laimikių kiekį ir kokybę...
 #526814   giedriuzzz
 29 Lap 2013 20:18
tukasG rašė:
geemalu rašė:man idomu kitų žvejų nuomonė dėl galimybės dar padidint žvejų mėgėjų bilietų kainą. Jei žuvina ir tai dar lb sustiprintų poziciją prieš "verslininkus" aš visai sutikčiau mokėt į metus ir 100 Lt.
Pritarčiau su sąlyga, kad tai būtų visoje be išimties LT teritorijoje (išskyrus licenzinius ruožus) galiojančio bilieto kaina. Šiuo metu moku netgi daugiau: 50 lt už metinį valstybinį ir 80 lt už metinį rajoninį MŽD.
MZD moki 80 lietuviškų :shock: Čia vienam rajone tiek? Jei taip tai įdomu už ką jiems tiek mokėt :shock:
 #526817   giedriuzzz
 29 Lap 2013 20:26
Na kadangi vėl truputi pasisuko tema apie MZD, tai įmesiu vieną mažiuką straipsniuką apie savo rajono veikėjus.
Jei ką skaityti temą: "Draugijos įstatus tenka rengti iš naujo:

Tai vat kolegos čia reikia verkti ar juoktis kai organizaciją valdo tokie veikėjai :roll: Na ką jie gali gero padaryt, jei nežino kaip reikia rengti savo organizacijos įstatus :roll:

P.s. gerai, kad Pasvalyje beliks tik MD, su savo superiniu vadu :lol:
Prikabinti failai
(1.08 MiB) Atsisiųsta 183 kartus(ų)
 #526883   tukasG
 30 Lap 2013 00:08
hipy rašė:na bet pastaba gera, gi net 80 litu moki (mokedavai?) i metus...
Moku, nes tų telkinių, kuriuose žvejot teisę gaunu už tą sumą, žuvingumas mane kol kas tenkina. :ruko
giedriuzzz rašė:MZD moki 80 lietuviškų :shock: Čia vienam rajone tiek? Jei taip tai įdomu už ką jiems tiek mokėt :shock:
Taip, už galimybę žvejot keturiuose rajono telkiniuose, nors žvejoju galima sakyt tik viename - Kupiškio mariose. Kadangi man tai artimiausias, įdomiausias ir žuvingiausias telkinys, tai nelabai ir suku galvos kam ir kiek mokėt už teisę jame žvejot (na bent jau kol įperku tą leidimą).
Respublikinis daugiau iš solidarumo su Lietuvos žvejais ir vardan jų, reikalingas jis man tik Lėveniui ir porai mane dominančių karjerų (kad pirmledžiu turėčiau ką veikt :lol: ).
 #526896   ramkis
 30 Lap 2013 09:13
giedriuzzz rašė:Tai gal tu ne MZD narys, kad taip brangiai moki už leidimus

Bet tai blin gera organizacija už nieko neveikimą tokias babkes rinkt
Na įdomi pozicija. A koks skirtumas kieno narys esi ar neeesi?
tukasG rašė:Taip, už galimybę žvejot keturiuose rajono telkiniuose
taigi, pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, už 4 telkinius, šita MŽD galėtu imti ir 200 :-D Taigi 80, popigiaiskiai realiai :-D
 #526962   giedriuzzz
 30 Lap 2013 14:43
ramkis rašė:
giedriuzzz rašė:Tai gal tu ne MZD narys, kad taip brangiai moki už leidimus

Bet tai blin gera organizacija už nieko neveikimą tokias babkes rinkt
Na įdomi pozicija. A koks skirtumas kieno narys esi ar neeesi?
Na anksčiau pas mus būdavo taip, kad jei nesi MZD narys tai turi pirk atskirus leidimus į kiekvieną balą, a vat jei pas juos į sąrašus įstoji tai su vienu leidimu visose gali žvejot :grin:

Uch kaip gerai, kad mūsų rajone jų neliko :v-ar

Na gal kituose rajonuose kitokia situacija, bet pas mus tai totalus biespridielas su ta organizacija vyko '''bum
 #526967   tukasG
 30 Lap 2013 14:54
Ramkis labai tiksliai ir teisingai viską atsakė už mane. Nuo savęs galiu pridėt tik tai, kad jeigu norėčiau žvejot absoliučiai visuose rajono telkiniuose, tai suma dar kokiu šimteliu išaugtų, nes yra dar keletas privačių telkinių, kuriems taip pat reiktų atskirų leidimų.
Žodžiu, nesuprantu aš tų visų "pavyd0liškų": moki, nemoki, per brangiai moki, narys, ne narys, veikia kažką organizacija, nieko neveikia ir t.t.
KOKS SKIRTUMAS... Nori žmogus žvejot, telkinys tenkina, kaina už teisę žvejot tenkina, žuvies pagauna, pailsi, malonumą žvejodamas patiria. Koks, po galų, skirtumas, kieno tas telkinys, kiek, kas ir kaip jį prižiūri. Tenkina - žvejoji, netenkina - ieškai, kur geriau, kur pigiau ir t.t. Kaip ir bet kur kitur: kavinėj, kino tetre, diskotekoj ar dar kur kitur...
 #526981   Raupsuotas
 30 Lap 2013 15:39
bobi, be reikalo juokiesi dėl draugijų išbnaikinimo nes tarkim kai kurios draugijos liko, bet aš pagrinde norėjau pasakyti apie kainas kur čia kai kas bando įrodyti (o gal man tik pasirodė), kad panaikinus draugijas ar atėmus iš jų upes tapo geriau :idea: Jei nesigilinsime ir nekalbėsime abstrakčiai tai ankščiau Kauno rajone norint visur žvejoti kainavo 55litai, o po vėlesnės tvarkos jau 50litų.Tai kaip bežiūrėsi į skaičius gaunasi, kad geriau, bet......... atėmus iš draugijos vandenis (upes) liko mokestis tas pats tik plius dar atskirai už upes. Tai ar pagerėjo ar nepagerėjo spręskite patys. Ir dar jei ankščiau tą patį Nemuną draugijai liepdavo žuvinti kasmet tai kas tą daro (jei daro iš viso) dabar nesiimu atsakyti. Kadangi jau keli metai nuo šitų reikalų atsitraukęs tai ką nors smulkiau paaiškinti negalėčiau, bet šiai dienai yra kaip yra. Čia aš kalbėjau apir Kauno ŽD, o šiaip tai visiškai sutinku su tuku G, kad jei pradėsim viską skaičiuoti tada kam dar žvejoti. Aš irgi kada noriu vienur ar kitu žvejoti nusiperku leidimą ir nesvarbu ar tai būtų kokia bala, upė ar mokamas tvenkinys :/braj;
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė