Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #469111   tukasG
 19 Bal 2013 13:40
SauliusM rašė:kodel ne? pasiulykit medziotojam migdomaisiais uztaisais saudyt.
Foto medžioklė jau senai išrasta... :roll: Nei žalot, nei kankint, nei paleidinėt nieko nereikia... O ir trofėjai gana dažnai ohoho kokie įspūdingi prisiminimui lieka... ;-)
 #469118   Rapolas
 19 Bal 2013 13:44
Tokiais tempais iki guminio fotomodelio "daeisit", kad patenkinti savo vyrišką ego :-D
 #469119   SauliusM
 19 Bal 2013 13:45
Rapolas rašė:Tokiais tempais iki guminio fotomodelio "daeisit", kad patenkinti savo vyrišką ego :-D
pagavai-paleisk fanatai principe ta ir siulo.
 #469126   tukasG
 19 Bal 2013 13:50
O jeigu rimtai, tai į viską galima protingai ir ūkiškai žiūrėt... Nėra žmonija jau tokia pertekus ir tokia soti, kad galėtų sau leist prabangą visiškai atsisakyt žuvies, kaip maisto produkto ir leist jai būt vien trąša vandens augalijai ir maistu gyvūnijos pasauliui...
Nematau nieko blogo, jei žvejas įstatymų leidžiamose ribose pasiima visą ar dalį laimikio savo ar kitų žmonių maistui... Lygiai kaip ir nematau nieko blogo savo laimikį padovanot kokiai vienišai senutei, kuri dėl savo menkos pensijos šviežios žuvies skonį jau senai senai pamiršo...
Aišku, nepateisinu tų, kurie tempia namo bet kokį sugautą žuvelioką, iš bet kur ir bet kokiais kiekiais...
 #469129   Rapolas
 19 Bal 2013 13:51
Nemanau, "pagavai-paleisk" propaguotojai nedaro jokios žalos gamtai, ir tuo pačiu sau..
O su tikromis žuvimis jie elgiasi gražiai ir garbingai, ir tai yra jų pasirinkimas, ir šitame jų poelgyje nematau nieko smerktino arba pašiepiamo ;-)
 #469132   SauliusM
 19 Bal 2013 13:55
Rapolas rašė:Nemanau, "pagavai-paleisk" propaguotojai nedaro jokios žalos gamtai, ir tuo pačiu sau..
o guminiu fotomodeliu naudotojai vyrisko ego patenkinimui kam ir kokia zala daro? arba bealkoholinio alaus vartotojai?
 #469138   tukasG
 19 Bal 2013 14:02
Rapolas rašė: nematau nieko smerktino arba pašiepiamo ;-)
Jeigu jie tą darytų nesiafišuodami, nesišaipyčiau ir aš, bet kai Taduncės ar pan. rašinių pavidalu bandoma primest tokį elgesį ir kitiems, kaip vienintelį sektiną, save iškeliant, kaip ypač uolius gamtos sergėtojus, o kitus lyg ir pastatant į dar iki galo nesubrendusių gretas, tai taip ir norisi pasakyt: "Nori saugot žuvis - negaudyk iš viso... Nedrumsk žuvų ramybės... Priešingu atveju visi postringavimai skamba juokingai..."
 #469144   Tadunce
 19 Bal 2013 14:11
O ką Tu darai, kad būtų geriau? :)

Aš tikiu, kad ir UK būdavo panašaus tipo diskusijos (ne internete, žinoma)... Kokiais 1930 metais
 #469148   Rapolas
 19 Bal 2013 14:13
Man tai pvz. Taduncės rašinys netrukdo gyventi, o tuo labiau, nemanau, kad jis yra kažkiokio "primestinio" pobūdžio. Ir nepastebėjau, kad jis labai jau sumenkintų kažkaip kitaip darančius, o kad jis nenori su "mėsininkais" bendrauti- tai man pvz. suprantama ;)
 #469152   SauliusM
 19 Bal 2013 14:16
Tadunce rašė:O ką Tu darai, kad būtų geriau? :)

Aš tikiu, kad ir UK būdavo panašaus tipo diskusijos (ne internete, žinoma)... Kokiais 1930 metais
o UK tai cia rodiklis kazkoks didelis? pizonai tvenkiniuose su muselinem zvejojantys sintetinius vaivorykstinius upetakius. vo cia tai lygis ir sektinas pavizdys. ir is vis, jie ka zuvies needa nori pasakyt? absurdas.
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 19 kartus.
 #469153   SauliusM
 19 Bal 2013 14:17
Rapolas rašė:...nemanau, kad jis yra kažkiokio "primestinio" pobūdžio..
jis ne jokio pobudzio. tiesiog padrikas minciu kratinys ir tiek.
 #469154   tukasG
 19 Bal 2013 14:19
Tadunce rašė:O ką Tu darai, kad būtų geriau? :)
Žvejoju saikingai...
Mano per metus paimamas laimikis neviršija vidutinės lydekos per metus praryjamo grobio...
Jeigu žuvies nenoriu, tai ir žvejot neinu...
Sotus vilkas nemedžioja...
 #469158   edmundaxx
 19 Bal 2013 14:22
tukasG rašė:Jeigu žuvies nenoriu, tai ir žvejot neinu...
Sotus vilkas nemedžioja...
Tai kaip čia pasakius... Tau žvejyba be malonumas, o prasimaitinimo šaltinis (nesakau, kad pagrindinis).
O jei nuėjęs žvejot nepagauni, tai turbūt namie nagus vakarienei grauži? ;-) Peace. :roll:
 #469163   Antas
 19 Bal 2013 14:26
Reikia temos zvejybos ir bendravimo etika, viena is skilciu kazkam labai praverstu :ks>
 #469172   tukasG
 19 Bal 2013 14:33
Tiesiog stengiuosi laikytis krikščioniško požiūrio į Dievo kūriniją... Nežudyk jokio gyvio, jeigu tai nėra būtina. Žodis nežudyk, šiuo atveju suprantamas kiek plačiau. Nekankink, nežalok, jeigu tai nėra būtina. Nematau, būtinybės tampyt, vargint, sužeist kokią lydeką vien tam, kad kovodamas su ja patenkinčiau savo jausmus...
Tačiau neslėpsiu, kad žvejyba ir man, kaip ir jums teikia malonumą. Tiesiog aš šiuo, kaip ir kitais malonumais stengiuosi mėgautis atsakingai ir saikingai.
Beje, jeigu užkimba tokia žuvis, kuri man netinka, ar tokia kurios nevalia paimt, žinoma ją tuoj pat paleidžiu.
 #469177   Tadunce
 19 Bal 2013 14:35
Pagal tai, kokius kiekius ir kokio dydžio žuvis gaudo, tai atsakysiu - taip, tai sektinas pavyzdys.
Ir nedaug kur vakaruose yra blogai paleidinėti žuvis..

Pati žūklė museline juk nėra bloga, o požiūris į juos pas Tave kartais toks žeminantis.
Jei turi tokią infrastruktūrą, kad gali vaivorykštukus žvejoti, ar čia blogai?
Juk akcentuoji, kad ir mums reikia infrastruktūros, kuri skatintų tokio tipo žvejybą (neturiu omenyje būtent vaivorykštuku, tiesiog, kad būtų patogu žvejui ir pelnas verslininkui). O jei jie taip patogumą įsivaizduoja, tai nieko blogo.
Net pas juos pačius jaunimo tarpe šitas požiūris yra, kad žūklė, tai senų žmonių užsiėmimas

"What do your friends think of you going fishing?
Most of them think we are weird as they think that it is an old man's sport!"

http://www.fishactive.com/news/3394-barriers.html

Dėl valgymo, tikiu, kad valgo, mačiau, kad prekybos centruose perka lašius atvėsintus.

Jei apeliuoji į maistines naturaliai užaugintų žuvų savybes, tai tikriausiai puikiai žinai, kad Baltijos jūra yra pakankamai stipriai užteršta, o organizmuose tarša didėja kiekviename mitybos grandinės lygmenyje. Taigi, lašiša, būdama pakankamai aukštai maisto grandinėje yra prikaupusi įvairių nepageidaujamų medžiagų savo organizme. Todėl naturaliai iškyla klausimas, ar tikrai geriau valgyti sugautą, nei pirktą žuvį.

Truputi per daug prirašėt kol raičiau atsakymą.

Tukai, teisingai pastebėjo Edmundas pagal aprašymą.
O aš žūklę matau tik kaip laisvalaikio praleidimo formą ir gamtą palieku tokia pat, kokia ji buvo prieš man ateinant.
Ko nepasakyčiau apie kai kuriuos kitus laisvalaikio praleidimo būdus - keturračiai išdrasko miško paklotę (taip pat yra supratingų, kurie to nedaro), stovyklautojai išlaužo aplinkinius medelius, šiukšlina ir ttl...

Kalbat apie tą žuvį lyg būtų Jūsų dukra. Ar jos jaučia tokį skausmą, kokį Jūs įsivaizduojat, kad jai suteikiat?
Gerai, streso hormonas išsiskiria, bet kai kurie žmonės specialiai save stato į pavojingas situacijas, kad į kraują plūstelėtų adrenalinas.
Niekas nepaklausė, gal ir žuviai reikia aštrių pojūčių? :grin:
 #469181   SauliusM
 19 Bal 2013 14:39
Tadunce rašė:Pagal tai, kokius kiekius ir kokio dydžio žuvis gaudo, tai atsakysiu - taip, tai sektinas pavyzdys.
o kas tu toks, kad sprestum, kuris pavizdys sektinas, o kuris ne? ir isvis jau galetum baigt tuos kliedesius rasyt.
 #469184   tukasG
 19 Bal 2013 14:42
Gerai, sutarkim, kad lydeka čiumpa voblerį adrenalino trokšdama ;-)
Kiekvienam savo. Taika :/brazasista
 #469190   Tadunce
 19 Bal 2013 14:46
Sauliau, visi žinom, kad Tu vienintelis ne kliedesius, o neginčyjamas tiesas rašai, bet į asmeniškumus veltis nežadu :)
 #469195   SauliusM
 19 Bal 2013 14:54
tai kad tokius teiginius metydamas jau veliesi. :lol: Tadunce, is mano tasko ziurint, tai pas tave labai daug jaunatvisko maksimalizmo, ekstremalizmo bei idealizmo ir absoliuciai nerasta su patirtim ateinancios gyvenimiskos isminties. nu man skaitant tavo postus forume susidaro butent toks ispudis.
 #469279   Vitolis
 19 Bal 2013 19:31
SauliusM rašė:tai kad tokius teiginius metydamas jau veliesi. :lol: Tadunce, is mano tasko ziurint, tai pas tave labai daug jaunatvisko maksimalizmo, ekstremalizmo bei idealizmo ir absoliuciai nerasta su patirtim ateinancios gyvenimiskos isminties. nu man skaitant tavo postus forume susidaro butent toks ispudis.
Nu suaugs vaikis Sauliau, suaugs. :grin: Šiaip , tai būčiau patylėjęs, bet va tas Taduko požiūris į paprastą žveją, kuris pasiima pagautą laimikį sau, mane irgi kartais užknisa. Na paleidi, valio.Bet gal ir suėdi kada nors. Kas čia gali paneigt :-D Bet tas kas pasiima, manau irgi toks pat valio. Mes čia esantys daugelis tą darom, laiks nuo laiko suėdam ir šeimyną pavaišinam savo laimikiu. Nieko smerktino tame nėra. Taip, kad Tadai apsiramink ir nebekišk savo "praktikos" ikyriai kitiems. Visi suaugę ir kiekvienas elgiasi taip, kaip jam atrodo geriau, nepažeidžiant įstatymų. Man irgi atrodo, kad tas ikyrus kišimas visiems "pagavai-paleisk" išprovokuoja priešingam veiksmui. Irgi, kaip kitiems, kyla noras pasakyt, nafik tada ją žalot iš viso, kad iškrypėliškai patenkint save? Sadistiškumo tame irgi galima išžvelgt. AMEN.
 #470292   Wytux
 22 Bal 2013 16:53
Tadunce rašė: .... gamtą palieku tokia pat, kokia ji buvo prieš man ateinant.....
:-D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė