Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #461533   Wytux
 28 Kov 2013 09:42
nu blyn hebra, jei Saulius aria del visu zveju ir valgyt net uz tai nepraso tai gal reiketu ji palaikyti ? nu bent jau minimum savo asmeniskumus pasilikti sau ar PM aiskintis ko nepasidalinot. Nes kiekvienas turi savo paoziuri i tam tikrus dalykus ir tie poziuriais skirtingi - ir rasinet, kad mano poziuris obejktyvesnis uz tavo tai jau cia is vaiku smelio dezes serijos. Dabar vienal alkaida vaidenasi, kitas del raidyno prisifisineja :-vimt
 #461541   Rapolas
 28 Kov 2013 10:02
Pritariu arabui, bet iš dalies pateisinu tuos, kurie rašo su išmaniaisiais telefonais.. bet nepateisinu "keiksmų" naudojimo ne vietoj ir ne laiku..
Tiesa, Sauliau, o nebuvo svarstymų AM ar MŽT dėl povandeninės "žūklės entuziastų" ar narų nesirodymo prie upių lašišų neršto metu?
 #461546   Wytux
 28 Kov 2013 10:08
o kuom Morzes abecele negerai ? Ikurkit temele apie kalbos (ne) pagarba ir ten galesim diskusjai pratesti.
Esme ta, kad ne y tema varot , is sono ziurint atrodo, kad del asmeniskumu puolat ant zmogaus. Nes tuoj dar prie zmogaus prisifisit, kad batu spalva ne pagal paskutine mada. As ir turiu skirtinga nuomone negu Saulius tam tikrais klausimais, bet tikrai nepulsiu jam aiskint kaip jam gyvent laisvoj saly. Del manes tegul jis vaiksto nuogas ar raso lenkisku raidynu jei tik jam taip geriau- bet jei padarys daug gero del visu zveju tai vienareiksmiskai repectas jam.
 #461547   SauliusM
 28 Kov 2013 10:12
upėse povandeninė medžioklė isvis draudžiama.
O svarstymu del povandeninės ir taip per daug.
Tik kad pastoviai bangas kelia povandenininkai.
Sėdėtų tylus tai butu ok.
O dabar gal isvis reik ta veikla uzdraust nes labai apnaglejo
 #461553   Rapolas
 28 Kov 2013 10:25
Medžioklė tai užgrausta, bet nardymas tai neuždraustas, lygtais. Tai dbr kas gali pasakyti, ar yra ten šautuvas po akmeniu kokiu, ar nėra paslėptas.. O realiai, nereikia net šautuvo, panėrei, pasižiūrėjai, kur ir ar stovi lašiai, o darugai nuo kranto "katalina" su trocais. Vat tokia tai ir muzika gaunas.. kodėl uždraudžia rodytis su spiningu 25m atstumu nuo upės, o su ląstais ir triūbica gali nors ir "nuogas maudytis" prie nerštaviečių..
p.s.: sorry, nesusilaikiau ;)
 #461566   arabas
 28 Kov 2013 11:18
Tai kad Saulėnas nesugeba adekvačiai reaguoti į elementarias kritines pastabas, tai buvo aišku jau seniai. Ankščiau jis tam turėjo pilną teisę. Dabar jis yra MŽPT narys, tad ir elgtis turi atitinkamai.

Parašiau pastabą apie tai, kad verslinės žvejybos įrankiai turi būti ženklinami. (Ir tarp kitko, ženklinami jie ne tik plombomis, bet ir plūdurais ir vėliavelėmis, kurios labai gerai ir iš tolo matosi) Gaunu tokį atsakymą: “kas tau blogai? siulai gal skatint zvejus verslininkus ir jiem premijas uz priegauda moket? ir kuo didesne priegauda tuo didesnes premijas. kas negerai tau?“ Skubu nuraminti – viskas man gerai. O kaip tau? Viskas gerai? :cool:

Aš irgi esu prieš povandeninę medžioklę vidaus vandenyse, bet tokie argumentai kaip “jus visi povandeniniai su savo shakem ohujeline esat“ ir „ isvis reik ta veikla uzdraust nes labai apnaglejo“ man nėra priimtini.
Sauliau,dabar tu esi oficialus asmuo, todėl pasistenk elgtis deramai. Gal tu ir Taryboje naudoji tokią A. Lukašenkos pobūdžio argumentaciją? Jei taip, tai naudos iš tokio nario tiek pat kaip iš jauno foksterjero, nežinančio kur išlieti savo energiją.

Saulėnai, nesupyk ir neįsižeisk, bet norėtųsi, kad pradėtum elgtis kaip suaugęs ir subrendęs žmogus, o ne kaip įsižeidęs vaikas.

Vienu žodžiu, sekmės Taryboje ir gerų laimikių. ;-)
 #461587   Ulafas
 28 Kov 2013 12:39
Jei leisit - isiterpsiu.
Is keletos paskutiniu dienu rasinejimo galiu daryti prielaida, kad mus, zvejus megejus, "dulkins" dar ilgai ilgai visokios valdzios. To priezastis - vienybes svarbiausiais klausimais nebuvinas ir tipiskas lietuviskas susireiksminimas savo darbais. Pirmas SauliausM zingsnis, t.y. patekimas i Taryba buvo priimtas dziaugsmingai. Kaip ir gerai, bet kas toliau? Paprase SauliusM pagalbos ir palaikymo laiskais ir prasidejo... Kas teisus, kas neteisus, kas ka sake pries metus tris, kas dabar kazka prognozuoja ir t.t. Vietoje to, kad vieningai pareikstume nuomone elementariu klausimu, pradejome "pjautis" taprusavyje. Is to isplauke asmeniskumai, ambicijos, uzsigavimai, ir kaip sakant "pashlo gavno po trubam". Taigi ziurint i visa tai tulam biurokratui tik juokas turetu imti, nes zinos, kad dar ilgai niekas nieko jam nepadarys. Nes pakol "anie" (t.y. zvejai) suras bendra kalba taprusavyje, "mes" (t.y. biurokratai) spesim visus pinigus ant masinu ir zoliu paleisti, ir "sildys" sie dalykai dar ilgai. Paskutines zinias is tarybos galima vertinti ir gerai, ir blogai. Vertinciau blogai, nes parode, kad galima bet ka pazadeti ar "paburti", kad tipo uz 2013 "va jau bus, o 2012 tai jau nelieciami" ir puse aistru nuramino. Manau, kad eilini karta isdure, nes ka jau ka, jei sugebama atomines projektus sustabdyti ar saules energetikos projektus pakeisti, tai paskirstyma uz 2012 pakeisti neturetu sunkumu sukelti, tik noro reikia (arba spyrio i uzpakali). Nejuokinga ir graudu. Kodel tai imanoma? Todel, kad mes nevieningi, pjaunames, izeidinejame vieni kitus kai kalbame apie svarbiausius reikalus, ko pasekoje visuomeninis reikalas perauga i asmeniskumus ir nuslopsta bet koks entuziazmas. Toks maniskis vetinimas. Bet jis nereiskia, kad reikia sustoti ir padejavus uzmirsti. Ta SauliausM kova su vejo malunais, anksciau ar veliau duos bent jau minimaliu rezultatu, kuriu nieko neveikiant is viso nebutu. Tai gal geriau tureti maziau, nei is viso netureti? Zinoma, jo emocines zinutes nepuosia jo paties, bet i tai nesinori plestis. Nes tai ne "komerciniai marketingai", o veikla, daugiau ar maziau, naudinga mums visiems. Ta pati manau ir apie "Merki" - geriau isgelbeti 1 upes 1 ruoza, nei nieko nepadaryti.
Baigiant noretusi palinketi susivienyti uz bendra reikala - zuvis ezeruose ir upese. O kaip jas gaudyti - kiekvieno pasirinkimo reikalas, svarbiausia nebuti brakonieriumi ir sugebeti palikti zuvu ir savo vaikams, ir anukams.
 #461593   giedriuzzz
 28 Kov 2013 13:05
Seimo Tėvynės sąjungos -Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Agnė Bilotaitė siekia sužinoti, kodėl aplinkos ministras Valentinas Mazuronis nevykdo šių metų pradžioje Lietuvos žvejams duotų pažadų.

http://www.zuklaviete.lt/2013/03/parlam ... -masinoms/

Na va susidomėjimas visur yra :lol: Oi Mazuroniui reiks atsilaikyt :lol:
 #461601   Julius's
 28 Kov 2013 13:44
Arabai, del tu tinklu ezeruose zymetu nezymetu su tavim nesutinku, ir palaikau Sauliu. Ka as zinau atejes zvejoti ar ten tinklas legalus, ar nelegalus, kas jy ir kaip traukia, ar ka ten daro. Veliavos yra nera.. O jei tos veliavos yra tik butaforines? kad va ale zvejam vaizda sudaryti, kad viskas cia tvarkoj ir legalu.
Uzdrausta reiskia uzdrausta. Pamatei tinkla, skambini GA - paprasta ir aisku. :)

Ulafai, teisingai. Kaip sunys tie paprasti zmones, pjaunasi, nors turetu eit kumstis kumstin tam, kad pasiekt bendra tiksla. Ir sitai galima pritaikyti ne vien zuklei. Man visiskai nesvarbu, ar pinigai kuriuos sumoku limituotai zvejybai butent NDRP atiteks kazkokiam ezerui kitam Lietuvos kampe, kuriam as galbut gyvenime negaudysiu. Tegul, viena met jums, kitamet mums.

Pradzioj kol viskas buvo grazu, ministro pasisakymai ir t.t. visi buvom laimingi ir nesibarem. Dabar, kai pasirodo jog nebus taip kaip buvo prisneketa mes kimbam y atlapus vienas kitam, o tie kurie uzvire sita kose, ramiai stebi ir laukia, kol laukiniai uzpjaus viens kita. O jie tada tyliai ramiai, prasuks savo planus, o mes cia pjausimes.

Pagaliau palikim tuos asmeniskumus uz nugaros ir susivienykim bent vienam bendram tikslui!! Nesvarbu ar bus Merky kazkas padaryta, ar Dubysoj, ar Pakalnej. Koks pogalais skirtumas. Svarbu, kad tie visi oligarchai pradetu jaust atsakomybe uz savo veiksmus.
Puse Lietuvos todel ir nebeturim...
 #461603   Rapolas
 28 Kov 2013 14:05
Tiesą sakant, diskusijose ir "apsižodžiavimuose" (kurių jaučiu bus mažiau ateity) nepastebėjau, kad forumo dalyviai būtų atsidūrę oligarchų pinklėse "Skaldyk ir valdyk". Manau, kad ir žurnalistų (ir politikų )įjungimas į šį procesą yra savalaikis ir lb teigiamas. O jei sugesime ateity išvengti didesnių tarpusavio "rietenų" ir įvairių asmeniškumų ,tai reikalai turėtų judėti teisinga kryptimi sparčiau.. Svarbu, kad gudrūs lapinai neatitrauktų nuo pagrindinio tikslo ir nenukreiptų "trojos arkliuko" kryptimi ;-)
 #461604   ciapajavas
 28 Kov 2013 14:06
as tai is visu situ diskusiju izvelgiau tik pora iskaudintu asmenybiu, kurie savo nuoskaudas bando perkelti kazkur kitur. ateme valstybe upe is zmoniu, nuskriaude, verkti ir belieka nes matyt ta upe dabar valstybes zinioj ims ir isdzius. jei tiket postu virsuj, tai kitas asmenybe atejo nuoskaudos lieti del zuvu saudymo ribojimu. ir vel jam retorika pasirode per daug grubi.
mano asmenine nuomone tai isvis reiketu panaikinti betkokius vandenu nuomojimus ir tvarkytis paciai valstybei; uzdrausti povandenine medziokle nes tai man visiskai niekuo nesirisa su zvejyba(jei ne uzdrausti tai visiskai atskirti nuo zvejybos).
vat ir man nereikia ieskoti jokiu "atmaskiu", kad jus naudojat nenormine leksika, ne lietuviska raidyna, kad esat nemandagus, norint issakyti savo antipatija jums.
sauliau baik skriausti zmones viena karta, matai kad forumas tuoj asarom patvins.
 #461609   tukasG
 28 Kov 2013 14:24
Šiaip jau Vladimir iškėlė labai svarbų ir rimtą klausimą: strategijos nebuvimą. Apie tai iš aš kažkada anksčiau čia esu šnekėjęs. Chaotiškų veiksmų naudą matom. Blaškymąsis. Liūdnai kažkaip man visas šis reikalas atrodyt ima... Liūdnai.
 #461610   rusla02
 28 Kov 2013 14:28
Julius's rašė:
Pradzioj kol viskas buvo grazu, ministro pasisakymai ir t.t. visi buvom laimingi ir nesibarem. Dabar, kai pasirodo jog nebus taip kaip buvo prisneketa mes kimbam y atlapus vienas kitam, o tie kurie uzvire sita kose, ramiai stebi ir laukia, kol laukiniai uzpjaus viens kita. O jie tada tyliai ramiai, prasuks savo planus, o mes cia pjausimes.

...
Teisingai. Vyrai jeigu norit kur nors išlieti savo ambicijas ar kažkokias nuoskaudas, tai eikit kriauše padaužykit ar prie vandens su meškere.
Man jokio skirtumo, kaip žmogus apsirengęs, kaip jis kalba, kaip rašo, kad tik butu rezultatas. Ne vienas iš mūsų nera tobulas.Turime savo žmogu taryboj džiaukimės tuo, o ne pradekim ji mokinti.
 #461614   Rapolas
 28 Kov 2013 14:41
tukasG rašė:Šiaip jau Vladimir iškėlė labai svarbų ir rimtą klausimą: strategijos nebuvimą. Apie tai iš aš kažkada anksčiau čia esu šnekėjęs. Chaotiškų veiksmų naudą matom. Blaškymąsis. Liūdnai kažkaip man visas šis reikalas atrodyt ima... Liūdnai.
tukasG, o kokios dar reikia strategijos žūvų išteklių atkūrimui iš surinktų lėšų už žvejo bilietus? Strategijos gal reikia visai gamtos apsaugai, o tai nėra mūsų kompetencijų ribose, o ne tokiam atrodytų paprastam dalykui- kaip protingiau paskirstyti tikslines specialiąsias lėšas. Ir dar po viso to, kas buvo pažadėta prieš penkiskart (ar daugiau) daugiau apmokestinus.. žvejus '''bum
 #461618   SauliusM
 28 Kov 2013 14:53
Rapolas rašė:Medžioklė tai užgrausta, bet nardymas tai neuždraustas, lygtais. Tai dbr kas gali pasakyti, ar yra ten šautuvas po akmeniu kokiu, ar nėra paslėptas.. O realiai, nereikia net šautuvo, panėrei, pasižiūrėjai, kur ir ar stovi lašiai, o darugai nuo kranto "katalina" su trocais. Vat tokia tai ir muzika gaunas.. kodėl uždraudžia rodytis su spiningu 25m atstumu nuo upės, o su ląstais ir triūbica gali nors ir "nuogas maudytis" prie nerštaviečių..
p.s.: sorry, nesusilaikiau ;)
tai tipo siulai maudytis uzdraust? idomu. vat galvoju dabar, kuris istatymas galetu tai draust... kad megejiskos zukles nei istatymas nei taisykles tokiu galiu net is tolo negali turet, tai vienareiksmiskai....
 #461619   Rapolas
 28 Kov 2013 15:01
SauliusM rašė:...tai tipo siulai maudytis uzdraust? idomu. vat galvoju dabar, kuris istatymas galetu tai draust... kad megejiskos zukles nei istatymas nei taisykles tokiu galiu net is tolo negali turet, tai vienareiksmiskai....
Nu.. ruoniams maudytis tikrai negali uždraust. Bet su narų įranga (ląstai, kostiumai, triūbica ir pan.) tai nuo spalio 15d. pvz. sukiotis prie nerštaviečių- tai vienareikšmiškai.. su spiningu uždraudė, o tai ką- su "kostiumais" negali uždraust. Na, o nuogaliai tegul jūroje ar kitose neuždraustose vietose tokiu laiku turškiasi :-D
 #461621   SauliusM
 28 Kov 2013 15:03
tukasG rašė:Šiaip jau Vladimir iškėlė labai svarbų ir rimtą klausimą: strategijos nebuvimą. Apie tai iš aš kažkada anksčiau čia esu šnekėjęs. Chaotiškų veiksmų naudą matom. Blaškymąsis. Liūdnai kažkaip man visas šis reikalas atrodyt ima... Liūdnai.
vat biski vaikinai STOP sitoj vietoj su tom strategijom. Jus ka, jau pamirsot, kad egzistuoja partines strategijos, jau pamirsot uz ka balsavos per rinkimus ir kokias tos partijos turi savo programas ir strategijas? jau pamirsot ka isrinkot? nu OK, dauguma isrinko. kaip ne kaip dabar sita klausima valdo socdemai ir tvarka su teisingumu, tai jus optimistai isivaizduojat bus lengva prastumt kazkokia strategija kuri kertasi su situ partiju programom? vat pamastykit biski pries verkdami.
 #461622   SauliusM
 28 Kov 2013 15:05
Rapolas rašė:.. su spiningu uždraudė, o tai ką- su "kostiumais" negali uždraust...
negali. nes tai nera zukles irankiai, todel zukles taisykles ju ir negali reglamentuot. siulau pradziai persiskaityt ir isisamonint tiek zukles taisykliu tiek istatymo bendrasias nuostatas. ten labai aiskiai apibreztos ju galiojimo ribos.
 #461624   SauliusM
 28 Kov 2013 15:13
ciapajavas rašė:sauliau baik skriausti zmones viena karta, matai kad forumas tuoj asarom patvins.
nebaigsiu. :-niak' svolocium buvau, svolocium ir liksiu :twisted: ir dar niekda nebuvo nei vieno gero darbo uz kuri kazkas neliktu nubaustas. ir visiem geras niekada nebusi ir net nebandysiu toks but. gali muselinykai su upetakistais del Merkio jaustis nuskriausti, jiem gal tokios upes kaip Nemunas, Neris ir Nevezis pvz pokum, bet man ne ir del vieno Merkio tokiu upiu nenurasysiu, del to jie bus ant manes pikti. ir povandenininkai bus ant manes pikti, nes as pries povandenine medziokle ir pries tai kad jiem suteikt daugiau vandens telkiniu ir netgi pries tai, kad jie uzsiimtu ivairiom machinacijom. ir verslininkai pikti, jau pilnas internetas pasisakymu, kad mes apnagleje svolaciai juos vargsus is Kauno mariu isvijom. vienu zodziu visiem geras as tikrai nebusiu ir eidamas i Taryba ta puikiai supratau, kad kuo daugiau as ten padarysiu, tuo daugiau priesu turesiu ir tuo daugiau ant manes lojanciu bus. toks gyvenimas. tokia realybe. o as atstovauju, ta ka atstovauju. t.y. mane i taryba delegavo klubas "Zvejo Tribuna". tai kai klubo prezidentas ir valdyba prades man sakyt, kad as blogai juos taryboj atstovauju, tai susimastysiu, nes jie labai noredami gali ir atsaukt mane is tos tarybos. o kol jiem viskas OK ir jie man nieko nesako, tai cic piktieji shunes neloje ir einat i buda. :-D o tai teks tuoj shungaudzius kviest. :liež-uvis
 #461625   tukasG
 28 Kov 2013 15:15
SauliusM rašė:vat biski vaikinai STOP sitoj vietoj su tom strategijom. Jus ka, jau pamirsot, kad egzistuoja partines strategijos, jau pamirsot uz ka balsavos per rinkimus ir kokias tos partijos turi savo programas ir strategijas? jau pamirsot ka isrinkot? nu OK, dauguma isrinko. kaip ne kaip dabar sita klausima valdo socdemai ir tvarka su teisingumu, tai jus optimistai isivaizduojat bus lengva prastumt kazkokia strategija kuri kertasi su situ partiju programom? vat pamastykit biski pries verkdami.
Pradėkim nuo to, kad patys žvejai savo veiksmų strategijos neturi... O partijoms tai tikrai dzin, daugiau ar mažiau žuvų vandeny bus, kur kas svarbiau kaip didesnes lėšas biudžetan surinkt ir jomis skyles užlopyt... Ir visai nesvarbu šitoj vietoj kokio pavadinimo partija vadeles rankoj laiko.
 #461627   SauliusM
 28 Kov 2013 15:26
arabas rašė:Tai kad Saulėnas nesugeba adekvačiai reaguoti į elementarias kritines pastabas, tai buvo aišku jau seniai. Ankščiau jis tam turėjo pilną teisę. Dabar jis yra MŽPT narys, tad ir elgtis turi atitinkamai.

Parašiau pastabą apie tai, kad verslinės žvejybos įrankiai turi būti ženklinami. (Ir tarp kitko, ženklinami jie ne tik plombomis, bet ir plūdurais ir vėliavelėmis, kurios labai gerai ir iš tolo matosi) Gaunu tokį atsakymą: “kas tau blogai? siulai gal skatint zvejus verslininkus ir jiem premijas uz priegauda moket? ir kuo didesne priegauda tuo didesnes premijas. kas negerai tau?“ Skubu nuraminti – viskas man gerai. O kaip tau? Viskas gerai? :cool:

Aš irgi esu prieš povandeninę medžioklę vidaus vandenyse, bet tokie argumentai kaip “jus visi povandeniniai su savo shakem ohujeline esat“ ir „ isvis reik ta veikla uzdraust nes labai apnaglejo“ man nėra priimtini.
Sauliau,dabar tu esi oficialus asmuo, todėl pasistenk elgtis deramai. Gal tu ir Taryboje naudoji tokią A. Lukašenkos pobūdžio argumentaciją? Jei taip, tai naudos iš tokio nario tiek pat kaip iš jauno foksterjero, nežinančio kur išlieti savo energiją.

Saulėnai, nesupyk ir neįsižeisk, bet norėtųsi, kad pradėtum elgtis kaip suaugęs ir subrendęs žmogus, o ne kaip įsižeidęs vaikas.

Vienu žodžiu, sekmės Taryboje ir gerų laimikių. ;-)
nu vot i sita dar atsakysiu:
1. tik nereik pergyvent del jaunu foksterjeru ir kokia as naudoju argumentacija taryboj. jei butu taip kaip cia bandai pasiept, tai delfis matyt ne taip mane cituotu, kaip kad cituoja dabar :-D
2. kad ir Tarybos narys, forume as jum kazka aiskint ar atsakinet isvis neprivalau. atsibosit, liks tik mano parasymai bendroj uzrakintoj megeju tarybos temoj, kur kiti rasyt negali. beje, tam ta tema ir uzrakinta, kad niekas ten nelotu. vat ir bus adekvati reakcija.
3. ir nereikia man aiskint ir manes mokyt kaip as turiu su kuo bendraut. paziureciau kaip pats bendrautum, kai tau forume reiktu atlaikyt visus lojancius vladimirus, kablius, arabus, gemini ir kitus velnius. tikrai neprivalau ne tik kad adekvaciai, bet isvis i tuos pasisakymus reaguot bei klausyt kitakart kosminio durnumo lygio pasiulymu kai kiekvienam alaus pribaubus uzeina noras "protingai" tarybos nari internete "teisingo" gyvenimo budo, mastymo bei rasymo stiliaus pamokyt.
4. del tinklu zymejimo, dar butu aisku galima gincytis del tu pluduru ir veliavu, bet nematau prasmes, nes kaip suprantu, nera net noro suprast tai ka as rasiau, o ir isvis gal po menesio nebeliks tu tinklu tai nereikes nei buju.
 #461633   tukasG
 28 Kov 2013 15:35
SauliusM rašė: ypac kai mano asmenine patirtis man sako priesingai ir partines politikos toli grazu ne paskutinej vietoj.
Nagi nagi... Ir kurios gi politinės partijos programoj gilinamasi į žuvivaisos valstybiniuose telkiniuose klausimus ar mėgėjiškos žūklės plėtros strategijas...? Kažkaip neteko girdėt.
 #461635   Julius's
 28 Kov 2013 15:38
Kai kurie, ypac tie kurie gaudo tauriasias zuvis, kaip ne keista ju ir pagauna, bet ir verkia kazkaip daugiausiai. Moka didelius pinigus uz yranga, uz bilietus ir t.t. Nesuprantu kodel taip?? :roll:
Daug verksmu girdejot kai buvo yvestos licenzijos NDRP? As cia visa gyvenima gyvenes, mano seneliai cia zvejojo, o as, kad pagaudyciau plakiukus turiu moket 10lt per diena. Bet del to neverkiu. Guodziu save, kad bus visiems geriau jei as ynesiu ta 10lt y ta "musu" biudzeta. As lygiai taip pat noreciau, kad atpjautu ta gabala kuris surenkamas buten deltoj, ir skirtu ja butent deltai. Taciau tai butu labai savanaudiska kitu zveju atvilgiu. Man asmeniskai zvejyba jau ne tiek malonumas, o yauges y krauja per kartu kartas- yprotis. O dabar as net pasedet pusvalandi negaliu su dugnine prie upes, nors mums daugiau ir nera kur dingti, cia tik upes ir vanduo :D bet neverkiu del to.
Lygiai taip pat matau kaip yra brakonieriaujama, kaip rudeni Kniaupes ylankoj po 5 valtis velkiauja, o po to giriasi kad prilupo lydeku.. Nors ten net yplaukt negalima. Kaip Kursiu marios uzkistos tinklais ir t.t. cia tu pavyzdziu desimtis surast galima. Nu bet va ir moku ta 10lt su mintim, jog uz tuos pinigus tai bus sutvarkyta. Ir neverkiu.
Taip, kad nusisluotom tas asaras ir pagaliau susivienijam. Bus vieniems geriau, ateis laikas kai ir kitiems bus gerai. Mums pirmiems lasisas mums pirmiems ezerus... Visi esam lygus. O jei taip ir toliau tai visu eile ateis anksciau ar veliau.
Atsiras zuvies. Ziurek ir "naram" salygos atsiras. Jie irgi bus laimingi, mes irgi busim laimingi, kad pagaliau visu laikas atejo.
Jei tai kas yra daroma dabar, butu pradeta daryti 10 metu atgal. Tai dabar mes jau turetume rezultata. Bet kadangi veluojam Lietuviai ysest mes y ta traukini, tai tik su autobusu ir vejames.

Pagavai - paleisk! Taikos ir laimes!!

Amen. :[anuol
 #461637   Rapolas
 28 Kov 2013 15:42
SauliusM rašė:...siulau pradziai persiskaityt ir isisamonint tiek zukles taisykliu tiek istatymo bendrasias nuostatas. ten labai aiskiai apibreztos ju galiojimo ribos.
Pasiuntei ,tai einu skaityt nuostatų..
Gal ten rasiu ir kiek kartų padidins mokestį už licencijas rudenį ir kam kaip panaudos surinktas už lašius lėšas :-D
Arba gal bus parašyta, kad mokesčiai bus kaip Latvijoj, o lašišų tiek- kiek iš jūros atplauks ;)
Nu vienžo, teks pirkt naro kostiumą (ir dar balioną:D) ;)
 #461640   tukasG
 28 Kov 2013 15:49
Vienytis aišku, kad reikia, o ir teks anksčiau ar vėliau, bet kas vienys...? Kuri organizacija, kuri asmenybė, kokiu pagrindu...? Turiu omeny visos žvejų bendruomenės vienijimąsi. Nes susivienijimas smulkiose, tarp savęs sunkiai bendrą kalbą randančiose organizacijėlėse, klubeliuose, tai tik vienijimosi užuomazgos geriausiu atveju, arba senas geras "skaldyk ir valdyk" - blogiausiu...
Paskutinį kartą redagavo 1 tukasG. Iš viso redaguota 28 kartus.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė