Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gružlys, am. lašiša, nėgė, seliava, muskie... vėžys
 #281141   amtg
 12 Geg 2011 13:28
sia nakti netoli birutes kalno nuo 12h iki 4.30h ryto nuo kranto pajemiau 11.5kg visos geros tik ant ryto pradejo kabaliotis mazesnes, mazesnes keliavo atgal aukti ;)
 #281152   amtg
 12 Geg 2011 14:08
bet kibimas nepasakiciau kad buvo intensivus
 #281159   Vaidis
 12 Geg 2011 14:32
amtg rašė:bet kibimas nepasakiciau kad buvo intensivus
O kam dubliuotis ir per kelias temas tą patį rašyt :donknow'
 #281203   vyciokas
 12 Geg 2011 17:32
Vaidis rašė:
amtg rašė:bet kibimas nepasakiciau kad buvo intensivus
O kam dubliuotis ir per kelias temas tą patį rašyt :donknow'
ne pala vaidi lai vaikinuks paaiskina kur prie birutes kalno,pleksnes eina,labai ydomu ;-var-var.
 #281326   amtg
 12 Geg 2011 22:16
vyciokas rašė:
Vaidis rašė:
amtg rašė:bet kibimas nepasakiciau kad buvo intensivus
O kam dubliuotis ir per kelias temas tą patį rašyt :donknow'
ne pala vaidi lai vaikinuks paaiskina kur prie birutes kalno,pleksnes eina,labai ydomu ;-var-var.
jei nzn palangoj birutes kalno tada jau nzn -liežvis reiskia ir nesuzinosi kur pleksniu pasigaut galina :v-ar
 #281335   vyciokas
 12 Geg 2011 22:56
amtg ar tu tikrai su maisu trenktas ar tik apsimetu tokiu,as tau jau rasiau kad gaudyt nesiruosiau tik paklausiau,ta pati galiu ir as parasyti,gaudziau mariose,o mariu dafiga ir paskui paklausus kur "pyp",tau patiktu ''plot
 #281340   amtg
 12 Geg 2011 23:36
vyciokas rašė:amtg ar tu tikrai su maisu trenktas ar tik apsimetu tokiu,as tau jau rasiau kad gaudyt nesiruosiau tik paklausiau,ta pati galiu ir as parasyti,gaudziau mariose,o mariu dafiga ir paskui paklausus kur "pyp",tau patiktu ''plot
ir atsakiau o siaip kas gaudo tas ir zino kur randasi bitutes kalnas ;-var-var.
 #281872   cesius
 15 Geg 2011 10:51
Kas sake, kad pleksne nekimb :-D
 #305857   dusys
 16 Rgs 2011 13:41
Na Gal kasnors jau bandet kur nuo kranto ar molo ?
 #311008   rimga
 11 Spa 2011 21:12
Kas buvot ant Liepojos molo? Eina gandas kad jau pradeda kabinetis pleksnes
 #312295   pensininkas
 18 Spa 2011 09:04
Kokios kulinarines savybes? Ar sunkiai paruosiama? Ar daug terliojimo ja isdorojant (galima palygint su kita pvz gelavandene zuvimi)?
 #312345   dusys
 18 Spa 2011 11:57
Kulinarines savybes :gutgut O isdorot ten nera ka. su balta zuvim ner ko lyginti.
 #312428   Antas
 18 Spa 2011 18:31
pensininkas rašė:Kokios kulinarines savybes? Ar sunkiai paruosiama? Ar daug terliojimo ja isdorojant (galima palygint su kita pvz gelavandene zuvimi)?
nupjauni galva, isemi vydurius, biski pavalai oda ( kad maziau butu nuodinga), merki i piena - palaikai kokias 20 min ir kepi keptuveje kol iskeps, tada lieka tik valgyt. nepamirsk uodegu ir kitu peleku nupjaut. kaulu maziau nei pas kuoja.
 #312441   Bratka
 18 Spa 2011 19:56
pensininkas rašė:Kokios kulinarines savybes? Ar sunkiai paruosiama? Ar daug terliojimo ja isdorojant (galima palygint su kita pvz gelavandene zuvimi)?
Kulinarines savybes prastos,dorojimo nedaug.
 #312454   Tadass
 18 Spa 2011 20:35
del kulinariniu savybiu - tai "na vkus i cvet - tovariscia net". Man asmeniskai viena skaniausiu zuvu. Kepta man skaniau uz uota. Vytinta pleksne - tai isvis pasaka :koliorava
 #312488   hamis
 18 Spa 2011 23:14
labai daug tiesos paskutiniame tado veiduke. prisivalges svyti ivairiom spalvom :D
kiek valgiau tai labai patiko. kai pats pagausiu dar skanesnes bus. valgiau ir rukyta buvau maloniai nustebintas.
 #312494   dusys
 19 Spa 2011 07:40
Bratka rašė:
pensininkas rašė:Kokios kulinarines savybes? Ar sunkiai paruosiama? Ar daug terliojimo ja isdorojant (galima palygint su kita pvz gelavandene zuvimi)?
Kulinarines savybes prastos,dorojimo nedaug.

bratka labai idomu kokios baltos zuvies kulinarines savybes geresnes.
 #312497   Tadass
 19 Spa 2011 08:40
Pleksne yra gerai, nes valyti yra paprasta - nupjauni galva, isimi vidurius, nupjauni\nukerpi pelekus ir psio :gutgut Jokiu zvynu skutimu ;uolrait
Is "baltos" tai nebent karpis ar lynas galetu palaikyti konkurencija, nors man pleksne vis tiek skanesne :tia-tau
P.S. o siaip skaniausia zuvis - SVIEZIA ir neplauta! ta prasme be kontakto su vandeniu. Pabandziau isdarinejant neplauti zuvies (pasiskaites cia patarimu :) ) - skonis tikrai zymiai geresnis, ryskesnis. Daugiau jokio H2O valant zuvi.
 #312500   p.arturas
 19 Spa 2011 09:23
pleksne skani tik labai sviezia, jei kepsi kita diena tai skonis prasteja. o uzsaldymui visiskai netinka.
 #312502   dusys
 19 Spa 2011 09:37
Antas rašė:
pensininkas rašė:Kokios kulinarines savybes? Ar sunkiai paruosiama? Ar daug terliojimo ja isdorojant (galima palygint su kita pvz gelavandene zuvimi)?
nupjauni galva, isemi vydurius, biski pavalai oda ( kad maziau butu nuodinga), merki i piena - palaikai kokias 20 min ir kepi keptuveje kol iskeps, tada lieka tik valgyt. nepamirsk uodegu ir kitu peleku nupjaut. kaulu maziau nei pas kuoja.
Na esu girdejes kad balta zuvi mirko piene, kad dingtu dumblo kvapas. O kam reikia pleksne mirkyti.
 #312526   eLPi
 19 Spa 2011 11:22
Sutinku su Tado nuomone 100%.
Tiek kepta (o jei dar tik filiukai ....), tiek džiovinta - laaaaaabai skani :-ou-je .
Ir valant ilgai terliotis nereik ...
 #312819   sonca
 20 Spa 2011 17:01
Antas rašė:
pensininkas rašė:Kokios kulinarines savybes? Ar sunkiai paruosiama? Ar daug terliojimo ja isdorojant (galima palygint su kita pvz gelavandene zuvimi)?
nupjauni galva, isemi vydurius, biski pavalai oda ( kad maziau butu nuodinga), merki i piena - palaikai kokias 20 min ir kepi keptuveje kol iskeps, tada lieka tik valgyt. nepamirsk uodegu ir kitu peleku nupjaut. kaulu maziau nei pas kuoja.
Kuo nuodinga plekšnės oda ir ką padeda lengvas pavalymas, ir kam reikia mirkyt piene :?:
 #312953   augutis
 20 Spa 2011 21:14
Va cia tai ir as prisidesiu prie Sonca klausimelio.... Kuo nuodinga pleksnes oda (Gyvenime nesu jos lietes, man inai netgi labai skani o ne nuodinga) ir kam tas pienas?
 #312967   Agis
 20 Spa 2011 22:14
Plekšnė nuodinga tiek, kiek nuodingos visos Baltijos žuvys ir skiriasi tik nekenksmingi vartojimo kiekiai, kurie plekšnėms yra labai mažoki.Tikriausia dėl to, kad suryja labai jau daug tų teršalų gulinčių ant dugno.
Ta tema yra nemažai straipsnių, tai netingėkite, pasiieškokite ir žinosite leistiną dozę :-D
Man tai žuvis, turinti savotišką skonį, kurio laiks nuo laiko pasiilgsti ir džiaugiesi jeigu tenka išsipjauti filiukus ir juos pasikepti.Pro gražias, tinkamas filiukams plekšnes nelabai praeinu ir "Delfine"Dėl kepimo su visomis skūromis, turiu savo nuomonę ir suprantu tuos, kurių skonis kitoks negu mano ;-)
 #317959   SailorBoy
 08 Lap 2011 21:24
Sveiki visi,
Ar buvote kas nors šiomis dienomis ant šiaurinio molo plekšnių? Ryt planuoju lėkt pabandyt pagaut kokia viena kitą tai įdomu ar kimba jos.
 #318040   sliekas
 09 Lap 2011 00:01
katik zvejojom nuo kranto salia molo melnragei, tai 4pagavom mazas. kas gaude ant molo irgi *pyp*...
 #318313   SailorBoy
 09 Lap 2011 18:15
Nuo 11 iki 16:30 dviese pagavom 9 vidutines ir gal koki 10 penklitiniu. Oras superinis ir laikas su geru draugu praleistas super ;uolrait
 #322119   ultimate
 24 Lap 2011 09:02
Sveiki visi ::hai-bai kokie geriausi vėjai yra tikamiausi plekšnių žuklei? Užvakar buvau pūtė rytų, jūra rami Karklei nuo kranto 9 iki 16.30 trys jamamos plekšnikės. Šiandien pučia pietvakarių vėjas bandysiu vėl Karklei. Tiesa ir kas dar įtakoja jų kibimą temperatūra ......?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 18
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė