Nr. 13
Kalėdinis maratonas.
Taigi, pabūsiu rašytojas.
Įpūdžių daug, tad aš čia taip glaustai, gal Jums, gal sau. Nuotaikos perkelti gal ir nepavyks, bet ji buvo tikrai puiki.
Dvi dienas ir naktis kamavo baisios "luomkės"

, nėjo nei išsimiegoti, nei dirbti. Vis galvoje žvejyba, plekšnės, stintos, Palanga, Klaipėda...
Atsibundu. 22h. Galvoje vis tos pačios mintys, atsikeliu. Ir viskas paaiškėja - mano draugeliai yra padkablūčnikai, mamyčiukai ir lepūnėliai, nors koks diskomfortas ar iššūkis jiems nepriimtina, tad nutariu dumti vienas. Vos ne vos sulaukiu 8h ir lekiu į krautuvę pas Mantą (Vieną iš lepūnėlių). Prisiperku plekšninių sistemų, svarelių. Į maximą valgyti sau ir plekšnėms krevečių. Frum rurum ir skaičiuoju likusius kilometrus. Kelias neprailgsta ir aš jau Palangoje. O ten reikia kažkur palikti mašiną. Niekur neina privažiuoti, visur raudona baronka su žiguliu vidury, tad tenka prisiparkuoti gan toli, smagu nebent tai, kad ne sezono metu parkingas for free. Paėjėti reikia ~1.5km, atrodo nedaug, bet su zvejybine apranga ir belekiek babakų, tai nėra taip paprasta, bet su vienu pasiilsėjimu aš jau prie tilto, pamojuoju į kamera locheliams, katrie likę namie labai norėjo mane per kamerą pamatyt. Pamatė. Šnekteliu su jais telefonu ir medinė tiesioji iki tikslo. O jūra pasitinka nesvetingai, vėjas, o bangos kokios, naktį net taškėsi ant tilto, bet vistiek šilta! Visą naktį +10. Neskubėdamas, ramiai ruošiuosi meškeres, vėjas vis kesinasi jūrai padovanoti kokį mano maišelį ar dangtelį. Susimetu... Ir... NIEKO! Iki 21h dvi plekšnės ir viena stinta. Galvoju mynsiu į malkų įlanką stintukių pabandyti, bet užkalbina vietinis (čiabuvis), draugiškas toks, o kad toks, tai aš nesidrovėdamas kaip mažas vaikas iš jo visą informaciją traukti pradėjau, o jis be jokių skrupulų viską pasakojo. Šaunus diedas pasitaikė, šiaip vietiniai dažniausiai pizdukai būna. Sako kimba nuo 24h, ta ir ta vieta geriausia stot ant plekšnės. Nu tai paėėju truputukutuka į kitą vietelę. Susimetu, sedžiu, vėjas toj vietoj jau pučia į nugarą, o ne į šoną, tai iš viso lafa. 22h atsargus kibimas, kertu, sedi kažkas, o jau stiprumo sulyg kumelše, nenori kilti nuo dugno, nenori eiti į krantą. Aplinkiniai pamatę situaciją atėjo pažiūrėti. Ištraukiau aš tą žuvį (menkę) į vandens paviršių, ir supratau, kad niekaip tokios žuvies už valo paėmęs neužkelsiu ant tilto (atsikabins, truks valas ar luš kabliukas), tad, kai keliant kabliukai išplyšo iš jos nasrų, smarkiai nenusiminiau. Tik aikčiojom kokia graži, kokia gera ir su užsidegimu žvejojom toliau. Tiesa, per tą menkę atsirado kompanjonas, o pasišnekant žvejyba malonesnė. Grįžtant prie kibimų - toliau nieko... Nieko... Iki 24h, kaip gerasis čiabuvis ir sakė. Kabinėjosi vis tos plekšnės, kai kurias iš karto paleisdavau, kai kurias, kurios į mane bjauriau pažiūrėdavo, pasiimdavau. Tai sumoj gal 20 ir sugavau. Nėra daug, bet nėra ir prastai, bent man. 3h baigėsi masalai ir nusprendžiau minti į malkų įlanką, prie dujų laivo "Independece". Tad susirenku šmutkeles ir pėdinu iki autotransporto priemonės. O Palanga... dieną atrodo tikrai neypatingai, bet naktį, viskas šviecia, viskas taip fainai ir nėra nė vieno žmogaus, nors dieną jų buvo daug ir visi vis spoksojo į mane, tarsi meškino su nešuliais nematę. Frum rurum ir aš jau prie tarptautinės perkėlos (lyg). Vėl pasivaikštau, šį kartą tik puskilometris, bet per šabakstynus. Ateinu į vietą, o ten nėra joko žvejo. Jau tyngiu rašyt. O Jūs ar dar skaitote, pone? Taigi, nuo 5h iki 9h 6 stintos, nieko gero. Stoviu prie mašinos, galvoju gal lėkt namo, bet nusprendžiu, kad dvi naktis nemiegojus jau per pavojinga vairuoti. Krentu miegot, atsibundu, 14h, dzin dzin atskambinu skambinusiems, ir važioju į naująją perkėlą. Kojobusu į keltą ir kur išlipau ten ir merkiu meškerę. Kas rūko, kas kramto, kas nosi krapšto... Ir tada netikėtai ateina sutemos... O su tamsa ir stinta, kuri priverčia šokti meškerių galūnes ir mūsų širdis. Taip maloniai po truputį kibiriukas pilnėjo. Nuotaiką kiek pagadino lietus, teko sėdėt šlapia rūra. Bet dzin, svarbu kimba, svarbu naktis, kaifas... O laikas kokiu greičiu bėga... Ir atbėga iki 11 padalos, katra reiškia, kad kaip ir užteks. Žiū atplaukia keltas, susirenku žaislus ir keltan. Važiuoju namo ir džiūgauju, ot gerai praleistas laikas, ot gera nuotaika, oj kaip smagu buvo. Nei per daug, nei per mažai, toks aukso viduriukas tokia ir tokios trukmės žvejyba. 2h aš jau namuose.
Kalėdinio žvejybos maratono statistika:
Kilometražas: 362km
Laikas: 42val
Kaina:

Nuostabiai praleistas laikas neįkainojamas!
Palangos lieptas: 2 stintos, 15-20 plekšnių ir pasigrožėjimas bei kova su didele menke
Malkų įlanka: 6 stintos
Naujoji perkėla: 120 stintų
Nors ir pavargsti, bet smagu priimti tokius iššukius, smagu, kad yra tam sveikatos, o svarbiausia, kad tai darai savo noru, su užsidegimu ir pasitenkinimu. Einu naktį per tuščią palangą, prakaitas žliaugia, veidas dega, o galvoje "Kai gerai, kaip man to reikia". Gal tas sėdėjimas prie kompiuterio prikaupia kažkokio brudo, katrą poto reikia išvaryti fiziniu krūviu. Kai katrie turbūt to vedini kabinėjasi prie žmonių, mušasi ir kitą šūdą daro? Nors gal jie tik šiaip debilai.
Ai, beje, dar sutikau tipinį murzių, kurį laiką prie manęs perkėloj stintas žvejojo. Sėdi, šneka nesamones rusiškai, šūkauja, anekdotus pasakoja, Lietuvių kalbą ignoruoja (vėliau paaiškėjo, kad ją moka), net į "Laba diena" nieko neatsakė. Spjaudo visur - sau po kojom ir į vandenį, rūko cigaretes be filtro (?) wtf? Šiais laikais? Šiukšles meta tiesiai į vandenį... Tai reikėjo ir jį imesti undenin, jei jis mano, kad būtent ten šiukšlių vieta...
Ai bet nieko nepakeisim, nesigadinam nuotaikos ir paplojam žvejams ekstremalams su progresuojančia liga.
* Tekstas parašytas, bet neskaitytas, nes autorius gerb.doc.hab U.Ubuntu jau prastai mato, reikės kristi į patalą kokiai valandėlei ar 15-kai :D
* Moderatoriai, jei žodžiai "šūdas" ar "debilas" draudžiami, tai labai ateliskite, pakeiskite juos švelnesniais.