Troskinta vegele
Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini kur nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o veliau su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome porcijinio dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto vyno ir atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau sudedame zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais grybukus ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete galima uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir troskiname.Po 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, kuriame troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje vandens ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis padazas.Prie zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi ,skanaus
Kotletai is vegeles
Vegele (apie kilograma) isdarinejama ir is jos ispjaunama file, kuri sumalama.I file dedame isvirtu ryziu(virimui imame viena stikline), permaltu svogunu(pora galvuciu) ir ypilama 4-5 saukstus pieno.Dedame prieskonius ir druska, darome kotletus, kuriuos apvoliojame miltuose ir iskepame kol graziai pegeltonuos.Kotletus sudedame i puoda, uzpilame baltu padazu arba grietinele ir 15-20 min., patroskiname.
Taigi, pagauta vegele nulupame(per akis perveri virvele, pasigabini kur nors, graziai apipjaustai aplink galva, tyruputy aplupi su peiliu o veliau su sausu ranksluosciu paimi uz odos ir... nueina kaip koine.Tada isdarinejame, kepeneles pasidedame atskirai ,o zuvy supjaustome porcijinio dydzio gabalais.Papipirtiname, padruskiname.Toliau atsikemsame balto vyno ir atsigeriame taure, viso negalima, nes prireiks Kai zuvis truputy pasimarinuos ja apvoliosime miltuose ir apkepame.Keptuveje pakepiname svogunu ir jais isklojame troskintuvo dugna.I troskintuva toliau sudedame zuvies gabaliukus ir ant virsaus uzdedame pakepintus su svogunais grybukus ir kepeneles.Veliau viska uzpilame baltu vynu, jei per daug isgerete galima uzpilti skiestu agurku rasalu(siaip irgi savotiskas skonis) ir troskiname.Po 20 minuciu sudedame i zuviai skirta inda ir uzpilame skysciu, kuriame troskinosi ir nesam ant stalo.As i skysty dar ypilu stiklineje vandens ismaisytu saukstu krakmolo, nes man labiau patinka tirstesnis padazas.Prie zuvies tinka ir bulvytes ir ryziai, cia jau kaip kas megsta.Taigi ,skanaus
Kotletai is vegeles
Vegele (apie kilograma) isdarinejama ir is jos ispjaunama file, kuri sumalama.I file dedame isvirtu ryziu(virimui imame viena stikline), permaltu svogunu(pora galvuciu) ir ypilama 4-5 saukstus pieno.Dedame prieskonius ir druska, darome kotletus, kuriuos apvoliojame miltuose ir iskepame kol graziai pegeltonuos.Kotletus sudedame i puoda, uzpilame baltu padazu arba grietinele ir 15-20 min., patroskiname.
Šiandien kimba kitur...