Žiūriu nėr tokios temos, ir žmonės, neturintys autoklavų, susiduria su sunkumais per stintmetį, strimelmetį ir pnš
Taigi pradedam:
STINTŲ MARINAVIMAS
Užvirinam vandenį, maždaug litrui dedam žiupsnelį juodųjų (karčiųjų) pipirų, kokį 15 vnt kvapiųjų pipirų, 3-4 lauro lapus, žiupsnelį gvazdikėlių, žiupsnelį kalendros sėklų, 5 kardamono ankšteles (sutraiškytas), truputį įberti cinamono, ir nedidelį žiupsnelį garstyčių sėklų. Virti kol vanduo prisitrauks ir virtuvėj pasijaus prieskonių kvapas
Tada dedam druskos ir cukraus maždaug vienodom dalim, ir pilam acto - visas procesas neskubant po biškį ir ragaujant, galutinai turi gautis sodrus saldžiarūkščiai sūrokas skystis, žymiai stipresnis nei kad būtų galima valgyt vieną kaip sriubą
- paskui tas stiprumas pereis žuviai ir nebesijaus
Stintas iškepama, sustatom stačiomis į litrinius stiklainius ir apipilam marinatu. Aš apipilu su viskuo, kiti mėgsta prieskonius nukošti ir apipilti grynu skystimu - čia skonio ir tikėjimo reikalas
Dar vienas varijantas - prieš baigiant virti įberti smulkiai pjaustytų morkų, salierų šaknų ir šiek tiek pavirinti, o ant pat galo dar ir pjaustyto cibulio (cibulį virinti max 1 min, kad neištižtų
). Šitas reikalas paskanina marinatą, bet sutrumpina jo galiojimo laiką - man tos daržovės palaikius pradeda rūgti, nors kitiems esu girdėjęs laikosi ilgai... Gal prideda žymiai daugiau druskos ir acto, nežinau, aš mėgstu kad marinatas nenustelbtų dieviško pačių stintų skonio
Skanaus

STINTŲ MARINAVIMAS
Užvirinam vandenį, maždaug litrui dedam žiupsnelį juodųjų (karčiųjų) pipirų, kokį 15 vnt kvapiųjų pipirų, 3-4 lauro lapus, žiupsnelį gvazdikėlių, žiupsnelį kalendros sėklų, 5 kardamono ankšteles (sutraiškytas), truputį įberti cinamono, ir nedidelį žiupsnelį garstyčių sėklų. Virti kol vanduo prisitrauks ir virtuvėj pasijaus prieskonių kvapas

Stintas iškepama, sustatom stačiomis į litrinius stiklainius ir apipilam marinatu. Aš apipilu su viskuo, kiti mėgsta prieskonius nukošti ir apipilti grynu skystimu - čia skonio ir tikėjimo reikalas

Dar vienas varijantas - prieš baigiant virti įberti smulkiai pjaustytų morkų, salierų šaknų ir šiek tiek pavirinti, o ant pat galo dar ir pjaustyto cibulio (cibulį virinti max 1 min, kad neištižtų

Skanaus

Paskutinį kartą redagavo 1 Skumbrotas. Iš viso redaguota 14 kartus.
... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...