Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai

 #154455   Vitolis
 22 Lap 2009 22:51
Manau, kad ne vienas esat gamines ir gaminat delikatesa ish zuvies ikru. Ash gaminu tik ish lydekos. Gal kas ruoshiat panashia uzkandele ir ish kitu zuvu ikru? Pasidalinkit patirtimi.
Mano receptas labai jau paprastas. Ishimu ikrus su visa pleve. Nuplaunu, po to dedu ant lentutes ir perpjaunu pleve ishilgai ikru "kasos". Atsargiai su peiliu nubraukiu ikrus nuo pleves. Dedu i stiklainiuka, Puslitriniam stiklainiui ikru dedu desertini shaukshta druskos, truputi juoduju maltu pipiru ir su shakute plaku apie 15 min. Po to ipilu 2 arbatinius shaukshtelius alyvuogiu aliejaus, pamaishau ir i shaldytuva. Kita ryta tepu ant batono sviestuko ir dedu ikrus. Skanaus.

 #154460   Donis
 22 Lap 2009 23:06
Iskarto perspeju,su usoriaus ikrais tik taip nedarykite :!: ,bo daugiau forumu nebeskaitysite :-D
 #157924   Arcia
 07 Gru 2009 15:27
Lydekos ikrus darau taip..sudedu i kiaurasampti, puodas su mazom skylutem,po apacia dedu dar viena puoda ir suku saukstu kol visi ikrai sulenda..kiaurasampti lieka tik gleives..pasudau, biski aliejaus, pipiriuko, lauro lapu ir fsio..ant duonos su sviestu lb skaniai..
 #224400   Agis
 04 Spa 2010 08:53
Prašom .
"Kaunietiškas kepenėlių receptas" :-D



paimi sloikėlį (0,5 ar 0,7ltr) ir per piršto storį dedi kepenėles, ant jų užbarstai druskytės, p[ipiriuko, išspausto česnako ir lauro lapelį....,taip sloksniuoji iki tiek, kad idėjus sloiką į puodą, jo turinys iš lauko pusės būtų apsemtas vandens....,pridengi dangteliu, kad į vidų neprisitaškytu vandens :grin: ir verdi 45min. arba tol kol viršuje atsiranda aliejukas....,tiesa vanduo nuverda, tai aš vis dapilu iki reikiamo lygio....
po to stipriai užsuki dangtelį ir palieki atvėst.Atvėsusias į šaldytuva ir tepiesi ant duonos kada širdis užsigeidžia....

Autorius Cyma
 #280971   Skumbrotas
 11 Geg 2011 22:08
Kadangi dabar pats byčiokų sezonas, o byčiokai dar vis su ikrais, tai primenu - pasūdyti byčiokų ikrai yra žiaurus dalikatesas, niekuo nenusileidžiantis lašišų ikrams :!: :lol:
Skrosdami ikrus atidėkit į atskirą indelį, paskui nuimkit kapsulių apvalkaliukus, ikrus suberkit į kokį dubenėlį, mierniai pasūdykit, galima biški pipiriukų juodųjų ir kokių krapiukų, ar dar kokių savo mėgstamų pagardų, išmaišykit ir kokią valandą ar dvi palaikykit kad druska susigertu į ikrus. Po to vartoti taip pat ir prie to paties kaip ir lašišų ikrus :cig. Skanaus :!: :/braj;
 #283172   Skumbrotas
 19 Geg 2011 11:40
dusys rašė:Skumbrotas o ka galim is tu paciu byku pagaminti. nesu kaskaip su jais susidures virtuvej.
Viską :!: Mėsa be smulkiųjų ašakų, praktiškai kaip ešerio ar starkio, labai skani, todėl galima paruošt viską ką ir iš ešerio file kad paruošiama. Labai skani žuvienė nuverda, kaip kad iš ešerio ar pūgžlių. Skani rūkyta karštu dūmu. Skanūs gerai išdžiovinti, vytinti bent jau man nepatiko.
Vienžo visai nepykstu kad anie pas mūsų apsigyveno :!: :lol:
 #303417   RamaZ
 07 Rgs 2011 10:01
Užkandėlė iš ikrų:

Atskiriame ikrus nuo plėvių (anksčiau jau rašyta kaip tai padaryt), padruskiname ir įpilame šiek tiek acto (nedaug). Gerai išmaišome.

Smulkiai supjaustome agurką (žalią).
Smulkiai supjaustome kelias česnako skilteles.
Susmulkiname kelias "šakeles" krapų.

Visa tai verčiame į ikrus, gerai išmaišome. Pageidautina pora arbatinių šaukštelių sojos padažo.

Visa tai tepame ant batono ir prie !buonka! :gutgut
 #303421   RamaZ
 07 Rgs 2011 10:10
Dar vienas lydekos ikrų paruošimo būdas (nors tinka visom žuvų rūšims):

Ikrus atskiriame nuo plėvių, papiriname, padruskiname, užpilame šaukštą-kitą aliejaus, ir vieną kitą šaukštą acto. Pridedame smulkiai (smulkiai) pjaustyto svogųno. Gerai išmaišome ir keletui valandų į šaldytuvą.
Patiekiam taip - batoną aptepame sviestu, užtepame ikrų, dedame truputį majonėzo ir jei norite, kad gražiau atrodytų - uždedame petražolės lapelį. :yaaah!
 #326107   Dziedas
 12 Gru 2011 16:10
O padariau taip.Ikros ,druska,česnakas,krapai,pipirai malti ir dar kažkokiu maltu grudeliu...Šaukštas saulegražu alejaus.Suplakiau vakar o jau šiandien ryte ....TIKRAI LABAI SKANU,o jei dar ir grama .... :gutgut
 #420554   Brizas
 07 Lap 2012 14:20
Del menkiu kepeneliu ir ikru. Darau visada taip. Kepeneles ir ikrus nuplaunu. Dedu i slovika 0.5-0.7 per du pirstus kepeneliu, po to dvi kasikes menkiu ikru, pipiru ir druskos pagal skoni, 1-2 lauro lapus. Taip sluoksniuoju iki virsaus. Verdu sustates slovikus puode su vandeniu, kad apsemtu slovku turini. Verdu apie 1.5h. Aisku uzskuktus su dangteliais. Tepant ant batono dar kartais dadetu grusto cesnako..
 #441337   mindoze
 19 Sau 2013 22:44
pabandziau pagaminti is eserio ikrus standartas-druska,pipirai,lauro lapas,aliejus+ikrai po paros :-vimt manau netinka eseriu ikrai sudymui,pvz kepti tai super, o sudyti nekas gal as kazka netaip padariau, visko kaip ir normoi tik va paragavus kaip nuo kriauses zalios sutrauke burna '''bum :/nek
 #441539   Bratka
 20 Sau 2013 22:57
arabas rašė:Žieminės lydekos ikrai išties skanu, bet gal geriau papasakok kaip juos atskiri nuo plėvių. :ks>
Paprastai,arba is kart vos ne kaip zuvi filiuojant lupt nuo ju pleve,arba paprastesnis budas:imetus indelin(sloikan)uzpylus druska plakti su sakute(maisyti),pleve lieka ant sakutes,per kelis kartus :/braj;
 #684261   Vaidis
 14 Gru 2016 19:27
Slojikėlį prasukus, kad ir mėnesį, žuvies taukai kaip konservantas. Kaip taisyklė, prasukus ilgai neužsilaiko :lol:
O neprasuktą, kad ir pusmetį ar ilgiau, kaip konservai gaunasi :gutgut
 #684530   Agis
 17 Gru 2016 09:54
Storai netepk ant duonos ir neįsijausk :-D Neužmiršk, kad Baltija yra viena iš labiausiai užterštų jūrų pasaulyje, o kepenėlės tai organizmo filtras, kuris labai puikiai kaupia dioksinus.Apie jų poveikį galima ir pasigooglinti :ks>
Dėl to "nekalto" dioksino jau keli metai uždrausta kai kurių gamintojų kepenėles teikti į prekybą, tas matyt priklauso, kur tos žuvys yra sugautos, nors... :roll: mūsų sistemoje, stovinčioje atitinkamoje vietoje Europos mastu pagal kyšininkavimą, gali būti uždaryti ir tie kurie neturėjo stogo :-D
 #696583   MINDULE
 15 Geg 2017 03:47
Sorry chebryte, bet visos vieno puslapio temos neskaičiau... Va kaip šiandien buvo paruošti Apsėstas (American Shad) ikrai...
Kadangi kepiau mėsa, tai buvo likusios karštos anglys. Tai kad neteršti kaptuvės ir viryklės į becon susuktus ikrus užmečiau ant BBQ. Rezultatas jėginis... Tik biski fantazijos ir kantrybės...
IMG_20170514_194542426_BURST000_COVER_TOP.jpg
IMG_20170514_205632197.jpg
IMG_20170514_212748390.jpg
IMG_20170514_213055702.jpg
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė