Ignelis rašė:http://www.youtube.com/watch?v=ysvU_k_1fRQ
gal kas bandet plekshne didesne filiuotir jos filiuka kaipnors ruoshti? nes tjp kepta igrista greit
Šiandien kimba kitur...
Ignelis rašė:http://www.youtube.com/watch?v=ysvU_k_1fRQ
gal kas bandet plekshne didesne filiuotir jos filiuka kaipnors ruoshti? nes tjp kepta igrista greit
Agis rašė:As jau senokai filiuoju, žinoma daugumoje atvejų tos plekšnės būna iš "Delfino"
Turiu parsisiuntęs iš rusiško Torento filmuką "O razdielke ryby" tai ten yra apie file pjaustymo būdus iš įvairių žuvų.Ten plekšnės buvo irgi du būdai.Šitas tavo parodytas yra paprastesnis, nes man asmeniškai mėsą nuo skūros su peiliu nupjauti lengviau, negu nulupti skūrą, o po to išpjauti file.
Pirmiausia pradėk nuo to, kad reikia normalaus dydžio lentelės.Tokio dydžio lentelė virtuvės įrankių skyriuje gana nemažai kainuoja, tai truputį pasuki galvą, nueini į parduotuves kur baldų plokštėmis prekiauja ( galima rasti Senukuose) ir nusiperki plokštę suklijuotą iš medienos tašelių, gabaliukų, nu ten būba įvairių išmatavimų.Užtenka kažkur 40 ant 60 cm.Tada jau tampi virtuvės šefu ir gali daryti su žuvimi ką nori ant tos lentelėsKartais , kai nori nulupti odą kokiai žuviai, tipo vėgėlei, tai lentelę dar galima prisukti prie virtuvinės spintelės su "stropcyna" ir tada, mažose, standartinėse butų virtuvėse gali įsijausti
![]()
Iš plekšnės file darau suktinukus, kuriu receptų pilna internete.Padažas šeimai labiau patinka riešutinis, nu tipo viskas tas pats kas ir baltam padažui, tik dar pridedu sutrintū pakepintų žemės riešutų arba pistacijų.
Beje filiavimo peilis irgi svarbu, jei neturi, tai žinok, kad Fiskar, tikrai neblogesnis už tuos jau aukštojo lygio, o kaina tik 35 lietuviški.Apie tuos pardavinėjamus žvejybos parduotuvėse tipo filiavimui, plastmasiniuose įdėkluose, aš iš viso nešneku
Beje šitam filmukę labai jau netaupiai išpjovė, matyt skubėjo ir dar, niekad neplauk išpjautos file, jei jau kažkaip susitepė, tai nuvalyk servėtėle.Jei pasidairytum po virtuvės šefų puslapius, aprašymus, tai niekur nepamatytum tokio vaizdelio, kaip išpjautos žuvies file plovimas vandeniu, nu čia nebent matyt kai murzinom rankom viska darai.Žuvis turi turėti tik savo drėgmę.
Agis rašė:Nieko as nenoriu pasakyti, as tik uzsiminiau nuo ko galima pradeti renkantis yranky naudojimuiCia kaip su spiningais mazdaug, tipo su kuom galima zvejoti ir jau su kuom galima pajusti malonuma zvejojant.
O ispjauti galima ir su kancialeriniu peiliuku uz 0,99 Lt.
Atsimenu kai atgavus laisvę vienas draugelis nuvažiavo aplankyti giminių į doičlandą, nusivežė lauktuvių naminės duonos, kaimiškų kumpių, dešrų - tai giminaičiai valandą po namus lakstė ieškodami peilio, sake jau nebeprisimena kada jo reikėjoubuntu rašė:Nu jau kaip karpi pafiliavo tai gerai sujuokino :D O siaip viskas gerai