Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #482009   Spokis
 28 Geg 2013 17:14
Nu va vaikeliai tad aman pasakes seke, kad cia nera lynu, yra samu, geru karsiu:D, o vieta man niekas nerode, tiesiog pats issirinkau unikaliausia :D, o ten kur tu sakai nuo uztvankos paejus kokius 30-50 tai nuo to nusileidimo i tvenkini su kateriu dar desiniau zvejojo kazkokie zmones ant gyvos zuveles :D
 #482021   RoBass
 28 Geg 2013 18:02
Tesiant ta pacia tema, gal kas yra ka gaudes tuose upeliuose, Eketė, Baukstė? esu ten pravaziaves, kai vaziavau i Radailius, pasirode idomus upelis Ekete...
 #482090   augutis
 28 Geg 2013 22:35
Pacio upelio aukstupy gaudes nesu, bet mazdau per viduri kur jau gylis normalus ir upelis i telkini panaseja, tai kelis kart esu sedejas :) Esu mates kaip vezius gaudo, ten ju dar Lietuvisku yra, dideliu, lydekautoju ten visada su valtim knibzda :) Baltos zuvies nieko pasigirt negaliu, bet viena ryta sedint teko matyt kelis kart is vandens tiesiog isskancius sazanus ir darancius svakes, tagi galiu 100% patvirtint kad karpiu/sazanu tikrai geru ten yra!!!
 #482538   dusys
 30 Geg 2013 04:42
Sveiki.
Netoli Klaipedos tyvulioja Kalotes ezeras. Puikus naturalios kilmes vandens telkinys. Gausu jame lydeku, eseriu ir lynu.
Ezero pakrantes gausiai apzelusios augmenija ir zvejyba imanoma tik is valties.
Beda ta, kad legalaus privaziavimo prie sio telkinio nera. Yra vinintelis takelis, bet ten stovi zenklas. Ten zvejojantys zvejai kogero nekarta mokejo bauda uz sio zenklo ignoravima.
Taigi sedau vakar i automobili ir nulekiau i Pajurio parko direkcija, pasiteirauti kodel toks puikus telkinys yra atkirstas nuo civilizuoto pasaulio. Susiradau direktoriu ir isdesciau jam savo pamastymus.
Argumentas, kad zenklas stovi todel, nes iskylautojai prie telkinio palieka daug siuksliu man pasirode nesvarus. Ir mes priejome isvadu, kad del keliu murziu negali kenteti didziule zveju bendruomene.
Tai va reikalas toks. Pasak direktoriaus problema reikia surasyti rastu ir surinkti parasus. Kol jis neturi tokios problemos rankose , tol negali kreiptis i aukstesnes instancijas ir pinigu jam niekas neduos.
Taigi gerbiami Klaipedieciai ,kreipiuosi i jus. Ar butu norinciu zvejoti siame telkinyje. As suruosciau visus popierius ir palikciau kurioje nors Zukles reikmenu parduotuveje. Jums reiketu tik uzsukti ir pasirasyti.
Prasymas butu patraukti draudziama zenkla uz tos vietos kur galima nusileisti valtis. Irengti masinu stovejimo aikstele ir zuklavietas nuo kranto aplinkui visa ezero perimetra.
Direktorius minejo. jai neatsirastu daug entuziastu,tai butu imanoma isduoti leidimus atskiriems asmenims, kurie turetu teise vaziuoti prie ezero.
Taigi ar atsirastu norinciu ir ar verta man pradeti visa sita velniava.
Aciu uz demesi ir laukiu jusu kmentaru ::hai-bai
 #482555   diego
 30 Geg 2013 08:02
pagal visa sita direktoriaus pasakojima, manau kad tas reikalas uztruks maziausiai 5 metus :-D paskui visiems atsibos kariaut, sueis senaties terminas ir vel nuses kokiem dar 5iem metam :(

o seip tai daug legendu sklande apie Kalotes lydekas eserius ir lynus.
 #482624   Vaidis
 30 Geg 2013 12:28
dusys rašė: Taigi ar atsirastu norinciu ir ar verta man pradeti visa sita velniava.
Nepabandysi, nesužinosi ;-) Aš užeisiu ir pasirašysiu kur reikės.
p.s. dėl gausaus lydekų ir ešerių kiekio stipriai abejoju :? Teko keletą kartų žiemą pažvejot, tai rezultatai prasti....ir ta nelemta gili žiema http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/li ... s-56-92086 praretino žuvų išteklius :e:e
 #482625   augutis
 30 Geg 2013 12:37
O as uzskaitau Dusio ideja, respects jam uz tai ;) Jai zmogus turi laiko surinkti reikiama popierizma ir palikti zukles reikmenu parduotuveje, tikrai nemanua, kad pardavejams nudziutu liezuviai atejus klientui tiesiog papasakot, kad renami parasai tokiam tai reikalaui ir zmogus nepasirasys, ypac, jai parasai butu izdestomi kaip Priedas prie dokumento, tai tokius priedus galima palikti net keliose parduotuvese, kad strategiskai butu patogu visiems zvejams!!! Manau ideja gera, ir palaikau ja,jai reikes kokios pagalbos rasyk i PM... :)
 #482649   Johny B
 30 Geg 2013 14:38
Niekas ten tos zuvies neisgaudys, nes ten nera ka gaudyti, lydekos visos peiliai, didesne retai pasitaiko, esery pagaut imanoma, bet retai tekimba, o del lynu tai ju ten yra ir neblogu kiek teko girdet, seniau pagaudavo, bet dabar nezinau, jei kas lynus gaudsit pasidalinkit info, idomu ar ten dar kimba jie :)
 #482651   augutis
 30 Geg 2013 14:47
As manau, kad turim gera telkinuka beveik miesto ribose, kur yra reali galimybe ne tik pazuvaut, bet ir paiskilaut, pailset, o dabar isai apsuptas privatininku, uzdarytas nuo atviro privaziavimo ir vietiniai ten gali daryt ka nori, niekas ten ju nepaskus, nes mazai kas privaziuoja... Ir aplamai, tai butu normalus telkinys arciausiai mano namu, taip ka as betkuriuo atveju uz :)
 #482697   dusys
 30 Geg 2013 17:10
Sveiki visi.
Katik parlekiau is darbu. Ziuriu nemazai cia prirasete :grin: .
Kad neatsakineti kiekvienam asmeniskai ,savo monologa pabandysiu suformuluoti taip ,kad visi rastu savo atsakyma.
Taigi Parko direktorius yra suinteresuotas, bet jis sako - jaigu as nueisiu ir paprasysiu pinigu man ju neduos, nes dabar ju visiem reikia... Reikalingi argumentai ir spaudimas is pilieciu.( Tai as ir bandau suorganizuoti).
Savaime suprantama, kad po atliktu darbu, telkinio populiarumas labai padides,bet as butent taip ir isivaizduoju ezera miesto pasoneje. Siuo metu gaudydamas Koloteje ,beveik visada ikabinu tinkliuka ir taip yra todel,kad sis telkinys yra atkirstas nuo visuomenes. Vietiniams murziams labai palanku, nes iskyrus juos daugiau niekas ten negali privaziuoti. Sis ezeras yra naturalios kilmes, jis yra visu musu turtas ir mes visi turime teise dziaugtis tuo telkiniu. Kadangi mes mokesciu moketojai islaikome parko direkcija, visikai nesuprantama kodel direkcija ,ezera atidave vietiniams asocialams. Populiarumas manau siam ezerui tik padetu, nes mesti tinklaicius taptu nesaugu ir tai butu perdaug viesa erdve uzsiimti brakonieriavimu.
Kas liecia ezero zuvinguma ,tai nelabai zinau arciau esanti zuvingesni ezera.
- Taip tiesa, kad jame vyrauja smulkios lydekos ir lydekoms ten yra idealios salygos, paprasciausiai jos nespeja uzaugti iki trofejiniu, nors pries dvi savaites kolega istrauke 5 kg sverianti egzemplioriu. Geguzes menesi ten buvo sugautas 3kg sveriantis lynas, beje pastaraisiais sis telkinys neperseniausiai buvo izuvintas.
As manau, kad viskas yra musu rankose, nes visuomene bresta ir visi darbai yra nudirbami tik reikia dirbti :/braj;
 #482775   Helsis
 30 Geg 2013 21:23
RoBass rašė:Tesiant ta pacia tema, gal kas yra ka gaudes tuose upeliuose, Eketė, Baukstė? esu ten pravaziaves, kai vaziavau i Radailius, pasirode idomus upelis Ekete...
Eketei , esu gaudes , gyvenu ten kai i lietuva gryztu ten kur tos fermos , prie kariero. Na yra pasitaike , karsis neblogas , ir eseriu imanoma normaliu pritraukti ;)
 #483219   marenas
 01 Bir 2013 16:10
idomei,yra ezeras o nier privaziavimo.yra bet uztvertas kazi koks ponas tai sugalvojo.
ar toli nuo zenklo iki vandens?ar imanoma valti su ratukais nusitemt?
seip jai padies reik butinai prabalsuot,arba kreiptis i mazuroni del tokio bespredielo.
seip jis irgi yra isnuomotas,ar jau nebe?
 #483231   dusys
 01 Bir 2013 17:17
Sis ezeras niekam nera isnuomotas. Nepazeidus kelio zenklo ,valties nusileisi neimanoma ir isviso tokio statinio kaip kelias dokumentuose neegzistuoja.
 #483233   diego
 01 Bir 2013 17:28
man isvis pasistojo klausimas, kokio bieso ten yra zenklas kad vaziuot negalima??? niekaip nedasyla.. ta prasme, kuom motyvuojamas sis zenklas
 #483240   dusys
 01 Bir 2013 19:26
diego rašė:man isvis pasistojo klausimas, kokio bieso ten yra zenklas kad vaziuot negalima??? niekaip nedasyla.. ta prasme, kuom motyvuojamas sis zenklas
Tas kelias ten jau nuo senu senoves ir pries kokius penkis metus keliu policija pastate " Pesciuju ir dviraciu takas" zenkla.
 #483268   jasa
 01 Bir 2013 21:47
Sveiki, gal galėtumėte nupasakoti kur tiksliau yra tas šulinys? Esu žiema važiavęs prie eketės tos upės atrodo viską išieškojau bet neradau nieko. Nuo to keliu kur ten reikia važiuoti? O gal kas išvis nusiveštų pažvejoti ten? :)
 #485180   marenas
 08 Bir 2013 06:58
dusys rašė:
diego rašė:man isvis pasistojo klausimas, kokio bieso ten yra zenklas kad vaziuot negalima??? niekaip nedasyla.. ta prasme, kuom motyvuojamas sis zenklas
Tas kelias ten jau nuo senu senoves ir pries kokius penkis metus keliu policija pastate " Pesciuju ir dviraciu takas" zenkla.
siulau ant buksiro raut lauk,niera zenklo niera baudu,kaip jie bespredielus daro,kartais jau uzknisa geru but.
 #485574   zvejysmegejas
 09 Bir 2013 21:22
dusys rašė:Sveiki.
Netoli Klaipedos tyvulioja Kalotes ezeras. Puikus naturalios kilmes vandens telkinys. Gausu jame lydeku, eseriu ir lynu.
::hai-bai
Dabar tik pamačiau informaciją. Ežeriukas ten išties neblogas, nors ir negilus. Kasmet bent po kartą stengiuosi ten nuvykti, tik, deja, kiek kartų nuvykstu, tiek užkabinu tinklų. Prieš du metus pamatytas vaizdas išvis nuliūdino.

Ženklas tai ten išvis nesąmoningas - tas kelias į dviračio ir pėsčiųjų taką net nepanašus, kažin ar išvis jis yra registruotas :?:
Prikabinti failai
Nuotrauka0108.jpg
Nuotrauka0108.jpg (59.2 KiB) Peržiūrėta 5170 kartus(ų)
 #490568   augutis
 30 Bir 2013 11:54
Esu girdejas apie sita pelke keleta nuomoniu, ir kad isnuomota ir kad ne, bet berods lidekioku ten buta, dydziai neispudingi, bet kiekiai neblogi :) Idomu ir man butu isgirs, galima ten, ar reikia leidimuko???
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 42
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė