Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #243585   Ribokas
 27 Gru 2010 22:27
vienas dalykas tai bazmeno su savimi nesinesioju ziema :roll: o zvejoti ten manau nera didelio skirtumo kur nes ten kimba daug kur tik reikia surasti auksine ekete, tada tik kabinti matiliuka, leisti dugnan ir tada !-kliovas-! o jei kam idomu kur zvejojau tai ties palevenele :ruko jei kas domi klauskite, padesiu :roll:
 #243774   giedriuzzz
 28 Gru 2010 15:13
Sveiki.

Na jei planai nepasikeis ir viskas eis pagal plana, tai turbut ryt leksim i Kupiskio marias pazvejot.
Tad vat turiu keleta klausimuku. Kur panasiai geriausia varyt zvejot, zuvis karsiokai eseriokai.
Gaudant karsiokus kokie panasiai irankiai turi but ir ant ko geriausia zvejot?
 #243778   Bratka
 28 Gru 2010 15:19
Karsioku geriausiai ties Palevenele,balalaika,nedicka aviza,matylius.
 #243783   Bratka
 28 Gru 2010 15:33
Bandziau su pludinuke-nepasiteisino,virpinimas pastovus ir daznas kaip eseriui.
 #243784   Bratka
 28 Gru 2010 15:34
Kartais ima stovincia aviza,bet labai retai kada tokia diena pasitaiko.
 #243838   tukasG
 28 Gru 2010 19:32
giedriuzzz rašė:Tad vat turiu keleta klausimuku. Kur panasiai geriausia varyt zvejot, zuvis karsiokai eseriokai.
Gaudant karsiokus kokie panasiai irankiai turi but ir ant ko geriausia zvejot?
Aš dažniausiai važiuoju pradžioj marių nuo miesto pusės ties "baltais rūmais", kur tvora nuo kalno iki vandens nusileidžia, arba ties Drulėnų pušynėliu. Gylis nuo penkių metrų ir daugiau. Masalas "matylius". Virpinimas greitas, kaip ešeriui (tada galima tikėtis ir starkio kibimo), arba lėtas bangavimas ilgu sargeliu, lėtai aviža baksnojant dugną. Avižos stengiuosi labai nemažint, nes pastebėjau, kad tuomet kimba dažniau, bet smulkesni. Išimtis, kai beveik iš vis nekimba. Tuomet, kuo mažesnė avižėlė, tuo geriau. Jeigu nekimba, nepatingėkit pabandyt pavirpint pusė metro ar metras nuo dugno. Kartais padeda. Plūdinė ir man nepasiteisino, nors ir šiaip jos žiemą labai nemėgstu.
 #243840   liorenas
 28 Gru 2010 19:46
tukasG rašė:
giedriuzzz rašė:...Aš dažniausiai važiuoju pradžioj marių nuo miesto pusės ties "baltais rūmais"...
Kur cia tokie baltieji rumai prie mariu :?: :?: :?: :shock: :-D
Pirma kart girdziu toki vietovardi... :-D
 #243842   tukasG
 28 Gru 2010 19:58
Taigi prie Semėno dvaro. Berods ten dar Paketurių kaimas skaitos. Ten kur pirma automobilių stovėjimo aikštelė ir poilsiavietė padaryta.
 #243858   liorenas
 28 Gru 2010 21:06
:-D Nu jo, mano kaimas dar ten skaitos.... :-D siaip niekad negirdejau kad semeno gricia baltaisiais rumais vadintu... :-D uzskaitau... :gutgut :-D
 #243865   tukasG
 28 Gru 2010 21:21
Man jau nebe pirmas seniokas ant ledo sakė: "Varyk prie "baltųjų rūmų". Ten, kur tvora į marias įbrenda, starkiai kimba." ;-)
 #243881   Mr. Nobody
 28 Gru 2010 22:26
Katik grizau is kupiskio mariu prabuvau 4 dienas ten :superšokas O viskas buvo taip nuvaziavom ten per kaledas ant pietu kadangi ten tevu tevai gyvena tai jokiu problemu su pernakvojimu taigi pirma diena nusprendem eseriu kadangi mano graztas 130mm "leningradskas" tai buvo ka veikt :grin: eseriai tai kaip visada nedideli ir nedidelis ju kiekis :/ . Antra diena: vel uzsispyrem pagauti eseriu, galvojom eiti iki mituvos nuo paleveneles, bet pamacius koks ledas nesinorejo nueit gal nueisim bet grizti jau nelabai :/ (Ledas: pavirsiuj plonas luztantis ledas po juo 15 cm vandens sumaisytu su sniegu ir apacioj normalus ledas) taigi nuejom netoli salos vel nedaug ir nedideli ir pabeges mini monstriukas 'viarkt . Trecia diena nutarem kad reikia kazka parvest ir nutarem pagaliau eiti karsiu :koliorava taigi anksti ryte uzlipom ant mariu susiradom sertas eketes (kadangi pirmadienis tai zmoniu beveik nera... ROJUS!) Ir prasidejo.... ispradziu ramiai nuleidom po 2 meskerytes vien judini kita palieki stovet po 1 pravedimo karsis betraukiant ziuriu ant kitos kimba tai ja pakertu ir numetu toliau baigiu istraukt pirma emuosi antros ir t.t. Galu gale pirmos dienos rezultatas mano ~6 kg, pusbrolio 8.7 kg! Ketvirta diena: prie musu prisijunge atvykes musu parvest ir kartu pazvejot pazistamas viskas panasiai tik si karta mes su psubroliu ramiau: abudu po 4 kg, uztat pazistamas pagavo lygiai tiek pat kiek pusbrolis treciaja diena: 8.7 kg! ir kas svarbiausia visos zuvys vienoj vietoj nereikejo niekur trauktis ar sert.. Taigi nuzudem apie 30 kg karsiu :[anuol
 #243888   tukasG
 28 Gru 2010 22:48
Mr. Nobody rašė:Katik grizau is kupiskio mariu prabuvau 4 dienas ten :superšokas ... Taigi nuzudem apie 30 kg karsiu :[anuol
Smagu, kad gerai pažvejojai. Sveikinu. ;-) Bet saiką visgi reikėtų jaust, netgi tada, kai azartas užvaldo... Ir Mėgėjiškos žūklės taisykles bent kartais perskaityt nėra blogai... Ypač skyrių, kur apie leistiną laimikio normą rašoma... :roll:
Čia nepiktai jeigu ką... Tiesiog, jeigu norim, kad ir po dešimties ar dvidešimties metų vis dar turėtume, kur ir ką meškeriot...
 #243928   Aurumas
 29 Gru 2010 08:55
cia jau gaunasi reikia nereikia svarbu prilupt kuo daugiau, kad pasigirt pasididziuoti butu kuo...ir cia buvo pasididziavimas...tuo, kad nesilaikai taisykliu...
 #244146   tukasG
 29 Gru 2010 15:29
Jeigu šersi tuo pačiu metu, kai ruošiesi žvejot siūlyčiau naudot maltus sausus džiuvėsius, kvietines sėlenas arba manų kruopas. Žuvies dėmesį atkreips, o persivalgyt neleis. Tik nepadaugink. Jei turi galimybę pasišert iš vakaro, gali ir kokių mandresnių žieminių pašarų pabandyt. Jei tikiesi prisišaukt stambesnių žuvinų, jaukas turėtų būt rupesnis ir gausesnis, bet vėlgi - nepersistenk. O jei ruošiesi žuvaut "kolūkyje", kur eketė prie eketės, tai geriau iš viso nešerk, nes ten karšiokam jau ir taip nuo pašarų taukai per barzdą varva :) . Nei žvyno, nei uodegos... :)
 #244363   Agis
 30 Gru 2010 08:43
Gal kada nors atsibos liaudžiai "karšius" pro 13 cm eketę traukti ir atras sau atsakymą, kodėl didesnių neužauga.Žiemą džiaugiamasi tokiais "karšiais" o vasarą dejuojama, kad kimba tik smulkmė.Nepiktai ir aš, tik vat galvoju, ką galima rasti valgomo pas karšį iki kokių 800 gr.O jie taip sunkiai auga.Autoklavas dar vis valdo.
 #244365   Aurumas
 30 Gru 2010 09:02
Nu giedriuzzzzz ar buvai ant kupiskio mariu, kaip sekesi?
 #244398   Vitolis
 30 Gru 2010 13:30
Agis rašė:Gal kada nors atsibos liaudžiai "karšius" pro 13 cm eketę traukti ir atras sau atsakymą, kodėl didesnių neužauga.Žiemą džiaugiamasi tokiais "karšiais" o vasarą dejuojama, kad kimba tik smulkmė.Nepiktai ir aš, tik vat galvoju, ką galima rasti valgomo pas karšį iki kokių 800 gr.O jie taip sunkiai auga.Autoklavas dar vis valdo.
Jei akivaizdus MZT pazeidimas, vertetu duot pailset "rybokui" kol tuos karshiukus suvirshkins.
 #244413   Ribokas
 30 Gru 2010 15:30
beda yra tokia kad as zuvies is vyso nevalgau :roll: o as cia tipo labai didelis brakusa kad per metus viena karta daugiau pasiemiau zuvies nei leistina, baikit cia bajerius su savo tokiais moralais, jus geriau nuvaziuokite ir pa.......te prota tiems kas ten po 2 maxsimos maisus tempias namo :-niak'
 #244415   Aurumas
 30 Gru 2010 15:37
seip cia buvo taikyta tiems, kurie zudo po 30kg...o ne tau, nors tu su 6kg irgi sventais angeliukais kvepeti nepradejai.. ;-)
 #244416   Ribokas
 30 Gru 2010 15:41
kaip tai ne man jei vitolis parase: vertetu duot pailset "rybokui" kol tuos karshiukus suvirshkins.
 #244419   Aurumas
 30 Gru 2010 15:48
nesusireiksmink taip..vitolis parase "rybokui" o tavo nikas "ribokas" ;-) ir seip mano kukliomis ziniomis rybokas - zvejys...tai manau jis ir turejo omeni "ryboka" kuris gyresi 30 kg nuzudes... o ne tave
p.s. kad dar aiskiau butu, manau, kad vitolis norejo parasyti taip: -"Jei akivaizdus MZT pazeidimas, vertetu duot pailset "zvejui" kol tuos karshiukus suvirshkins...
 #244426   Aurumas
 30 Gru 2010 16:23
o tau uz virsyta norma taip: - prigaudai kurioj nors baloj 1kg karsiuku ir paleidi gyvent i kupiskio marias, ir sukalbi 3 "sveika marija" :!: ;-) nesidziauk rades - neverk pametes :lol:
 #244475   tukasG
 30 Gru 2010 19:46
Agis rašė:Gal kada nors atsibos liaudžiai "karšius" pro 13 cm eketę traukti ir atras sau atsakymą, kodėl didesnių neužauga.Žiemą džiaugiamasi tokiais "karšiais" o vasarą dejuojama, kad kimba tik smulkmė.Nepiktai ir aš, tik vat galvoju, ką galima rasti valgomo pas karšį iki kokių 800 gr.O jie taip sunkiai auga.Autoklavas dar vis valdo.
Mano galva, tai viskas priklauso nuo konkretaus žvejo vidinės kultūros ir konkrečios situacijos jo gyvenime. Nieko labai baisaus nematau tame, kokio dydžio, ar per kokią eketę tuos karšiokus traukia. Kur kas svarbiau, kodėl ir kiek traukia. Teko ant ledo bendraut su labai įvairiais žmonėm: vienas varganas seneliukas prisipažino, kad tie karšiokai, labai puikus maisto priedas prie jo ir močiutės varganų pensijėlių, kitas senukas pasidžiaugė, kad sugautą žuvį parduoda kaimynėm, kad už šildymą lengviau susimokėt, pijokėlis žvejoja tam, kad žuvį pardavęs galėtų alaus ar cigarečių nusipirkt. Ir tegu jie tuos žuveliukus lupa, kad ir po 30 kg, bile tik nuo šalčio ar bado nemiršta, arba vogt neina. Bet vat niekaip negaliu pamiršt vaizdų, kai nešasi žmogelis pilną kibirą ikrais pritvinkusių kuojikių ir džiaugiasi: "Einu, kiaulėm supilsiu ir vėl ant ledo grįšiu..." Arba blizgančiu džipu atvažiavus smagi kompanija pešą krūvom degtukinius ešeriukus, meta ant ledo ir džiaugiasi: "Kuo daugiau ant ledo varnos sules, tuo didesni po ledu gyvens..."
Valgau ir aš tuos "karšiokus". Skanu kartais gerai pakepintus prie alaus kaip semkes pagliaudyt, bet suvalgau aš jų per sezoną ne daugiau, negu praryja vienas imamas lydys. Kiti gyvena ir auga toliau. Todėl labai ir nepergyvenu, kad "žalą" gamtai darau.
Daug prirašiau, o pasakyt tenorėjau, kad prieš atimant kokiam nors padarui gyvybę, verta savęs mažiausiai tris kartus paklaust: "Ar man tikrai to reikia...? O gal tegu gyvena...?" Jeigu visgi atsakymas bus Reikia ir jeigu dar ir su svariu paaiškinimu sau kodėl reikia, tai tuomet valio :gutgut .
Beje, visgi kažin ar tos žuvys taip jau labai sėkmingai didžiulės augtų, jeigu visiškai niekas jų nepraretintų...? Ar nebūtų, kaip su karosiukais tvenkiny, kur nei lydžio, nei žvejo...? O ir principą "pagavai - paleisk", aš mieliau taikyčiau ikrų pritvinkusiai motininei žuviai, negu delniniam karšiokui. Jei paleisiu vieną motininę, tai ji beveik garantuotai padovanos mums mažiausiai kelis šimtus delninukų, o paleidus vieną delninuką kaži kada ir kas dar su juo nutiks, kol jis taps trofėjine - motinine žuvimi...
 #244477   tukasG
 30 Gru 2010 20:03
Ribokas rašė:o as cia tipo labai didelis brakusa kad per metus viena karta daugiau pasiemiau zuvies nei leistina, baikit cia bajerius su savo tokiais moralais, jus geriau nuvaziuokite ir pa.......te prota tiems kas ten po 2 maxsimos maisus tempias namo :-niak'
Bent jau aš "užsipuldamas" daugiau, norėjau pabrėžt ne tai, kad apturėjot puikią, įsimintiną žūklę ir nesusilaikėt nuo pagundos nepasakyt sau gana anksčiau, negu dėžė per daug pasunkėjo, bet tai, kad kaži ar labai gražu ir teisinga tuo viešai prieš visą Lietuvą džiaugtis. Paskaitys koks septynmetis peckeliukas ir pasakys sau: "Kai užaugsiu ir būsiu didelis, kietas žvejas - priplėšiu ir aš tiek, kad nebepanešiu..." Būkim vienas kitam pavyzdžiu ne tik tame, kad mokam ir galim sėkmingai žuvaut, bet ir kad sugebam tuo atsakingai ir saikingai mėgautis... Nepyk :/brazasista
Paskutinį kartą redagavo 1 tukasG. Iš viso redaguota 30 kartus.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis