Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #376033   Indis
 25 Geg 2012 10:28
egiosa rašė:Įsigijau valtikę su motoriuku. Gal kas esat prie Drevernos iš valties bandę žvejot ? Netoli gyvenu, tai būtų pats tas.
Is Drevernos puses nera daug vietu zvejyvai. Geriau plaukti i kita puse. Jei motoriukas pusetinas nera problemu nulekt. O ten netrukta vietu

Arciau Drevernos galima bandyti taip vadinamoje vietoje "Po poligonu". Nuo Drevernos apie 2-3 km link Klaipedos pakrantemis. Ten yra giluma apie 2 - 2,5 m. Nezinant bus sunku rasti. Vasara ten daznai zveju tinklai stovi. Gali bandyti ju ieskoti ir pagal tai orientuotis.

Dar galima plaukti link Kintu, prie naftos grezinio. Ten pakranteje irgi yra giluma apie 2 m.

Ir zinoma Dunios giluma ties Svencele. Nuo kranto apie 2,5 - 3 km.

Bet visdelto pagrindiniai laimikiai ties Kursiu nerija farveteryje.....
 #376221   klzvejys
 26 Geg 2012 09:19
Prie naujosios perkėlos pro žvejus praėjau, tai vienas apie 30 ešeriokų, jei nedaugiau prigaudęs. Gražūs 300-700gr
 #376226   RoBass
 26 Geg 2012 09:34
klzvejys rašė:Prie naujosios perkėlos pro žvejus praėjau, tai vienas apie 30 ešeriokų, jei nedaugiau prigaudęs. Gražūs 300-700gr
kaip gaude, su mikrais?
 #376291   egiosa
 26 Geg 2012 17:25
Aš esu nieko prieš karšį ir pan. Prie poligono esu gaudęs ir apie 1 m gylyje. Kažkaip nesinori tikėti, kad ties Dreverna yra visiškas š.........s. Pabandysiu, vis gi žvejų kaimas vadinasi......

Indis rašė:
egiosa rašė:Įsigijau valtikę su motoriuku. Gal kas esat prie Drevernos iš valties bandę žvejot ? Netoli gyvenu, tai būtų pats tas.
Is Drevernos puses nera daug vietu zvejyvai. Geriau plaukti i kita puse. Jei motoriukas pusetinas nera problemu nulekt. O ten netrukta vietu

Arciau Drevernos galima bandyti taip vadinamoje vietoje "Po poligonu". Nuo Drevernos apie 2-3 km link Klaipedos pakrantemis. Ten yra giluma apie 2 - 2,5 m. Nezinant bus sunku rasti. Vasara ten daznai zveju tinklai stovi. Gali bandyti ju ieskoti ir pagal tai orientuotis.

Dar galima plaukti link Kintu, prie naftos grezinio. Ten pakranteje irgi yra giluma apie 2 m.

Ir zinoma Dunios giluma ties Svencele. Nuo kranto apie 2,5 - 3 km.

Bet visdelto pagrindiniai laimikiai ties Kursiu nerija farveteryje.....
 #376381   Aruunis
 27 Geg 2012 13:27
Sveiki. Nuo kada starkiai pradeda judet mariose? Nuo kada werta jau bandyt pr senosios perkelos,jacht klubo?
 #376403   dusys
 27 Geg 2012 16:09
Siandien prie kiaules tai liudnai. :/nek
Dar truputi ankstoka.
Nesakau , kad dabar ju nepagausi, bet pats pikas dar neprasidejo.
 #376510   Indis
 28 Geg 2012 07:51
egiosa rašė:Aš esu nieko prieš karšį ir pan. Prie poligono esu gaudęs ir apie 1 m gylyje. Kažkaip nesinori tikėti, kad ties Dreverna yra visiškas š.........s. Pabandysiu, vis gi žvejų kaimas vadinasi......
Eseriuku ir plakiuku zinoma galima prigaudyti bet kur, bet kaip ten bebutu seklumose rimtesnes zuvys nelabai laikosi. Reikia gilumu ieshkoti,o gilumos toleliau nuo Drevernos. Sestadieni pazystami farveteryje "po lokatoriais" stovejo.Keletas karsiu, keletas grazesniu eseriu.
 #376631   dusys
 28 Geg 2012 17:45
Na tiesos nedaug papasakojai.
mariose seklumoj esu istraukes 3kg karsi, 1,5 kg unguri,galybe eseriu nuo 0,5 iki 1kg. O apie gerus karosus tai net nekalbu...
I sekluma uzplaukia nemazai zuvies, ypac nakti.
 #376660   egiosa
 28 Geg 2012 19:42
Gylis iki 1.5 m. Naktinė žūklė už poligono. Rezultatai : 7 karšiai, 2 unguriai ir krūvelė ešerių, pora plakių. Aš naktį gaudau tik seklumoje ar šlaituose. Ne kartą teko sutikti iš kitur atvykusius po žvejybos, ne vietinius. Tai jie akis išsproginę ieško kur giliau. Po to stebisi, kaip kokiam 1 m. gylyje galima žuvies pagauti.
 #376733   egiosa
 29 Geg 2012 07:24
Iš Neringos pusės žvejojau. Kažkada esu bandęs iš poligono pusės ant šlaito-irgi neblogai. Su rimtu laivu ir rimtais kolegomis prieš porą metų varėm irgi nakčiai. Rimtas kapitonas inkarą išmetė 3-4 m. gylyje. Nedrįsau prieštarauti, kad per gilu. Ir ką-rezultatai buvo liūdni, išskyrus litriuką...
 #376832   egiosa
 29 Geg 2012 16:45
Google Maps-e įmesk kelionės vietą "iš čia" (nuo senojo kelto) ir "į čia" apie 13 km Neringos keliu ir pamatysi vietą, kur aš žvejojau. Bet aš iš valties. Maps-e pamatysi, kad kelias yra prie pat. Aš buvau ten išlipęs į krantą - visai nieko vieta. Gal žolių kiek yra ir viskas.
 #376895   marijus*
 29 Geg 2012 19:11
Drevernoj net be valties gerai karšius gaudydavome. ten ir stambesni, dažniau papuola , o ir žvejų retai būna. niekam tas gylis nereikalingas, pakanka ir iki metro, tik reikia, kad būtų vėjas į veidą ir bangelė nemaža oštų. ten tik kiek nervina žolės, kurių seklumose daug. karšiai ten kimba saulėtą, vėjuotą dieną vasara , o naktį nebent ungurį arba starkį gali jamti. reikės kada vėl pavažiuoti, nes jau primirštos vietos darosi :) ačiū, kad priminėt ;)
 #376928   dusys
 29 Geg 2012 20:40
marijus* rašė:Drevernoj net be valties gerai karšius gaudydavome. ten ir stambesni, dažniau papuola , o ir žvejų retai būna. niekam tas gylis nereikalingas, pakanka ir iki metro, tik reikia, kad būtų vėjas į veidą ir bangelė nemaža oštų. ten tik kiek nervina žolės, kurių seklumose daug. karšiai ten kimba saulėtą, vėjuotą dieną vasara , o naktį nebent ungurį arba starkį gali jamti. reikės kada vėl pavažiuoti, nes jau primirštos vietos darosi :) ačiū, kad priminėt ;)
Tai nereikia net drevernos. Mes vaikysteje poligone gaudydavom isibride. Susistatydavom kuolus dugninem ir su nevskom ritem sveizdavom. Laimikiu tikrai nesiskusdavom. Starkiu tiesa nepagaudavom, bet niekada ir nebandem. Pagrindinis kibimas budavo sutemus o diena tik smulkme arba karosai. O nubristi ten eina iki pat kur baigiasi zoles ir tada niekas nebenervina.
 #377135   Plikis
 30 Geg 2012 13:44
Aš karta buvau Drevernoj nulekes su valtim, tai man nepatiko. Visur labai seklu, nebent tikrai plaukt i kita puse. Nakti gal ten ir prieina zuvie ant sekliaus.
 #377409   dusys
 31 Geg 2012 04:29
Vakar prie kiaules geru eseriu patraukem.
Su starkiais nekas -- Legalaus nematem.
 #377418   Indis
 31 Geg 2012 07:31
Nu seniau, vaikysteje Drevernoje bet kur meshkere bambukine meshkere imetes prigaudydavau dideliu raudziu, karosu, lynu. Vakare nuo kranto su dugnine kai kuriose vietose budavo galima pagauti karsiu. Mano tevukas jaunysteje Drevernos upeje nakti su zeberklu starkius ir ungurius smaigstydavo :) Gal nekalbekime apie senus laikus :)
As sakau kad paskutiniais metais Kursiu mariose prie Drevernos seklumose nelabai bera zuvies. Net tinkluouse zvejai mazai zuvies begauna. Tai su meskere labai jau nedidel laimikiai buna.
 #377479   hamis
 31 Geg 2012 09:53
dusys rašė:Vakar prie kiaules geru eseriu patraukem.
Su starkiais nekas -- Legalaus nematem.
Ant mikriuku?
 #377594   Deivysz
 31 Geg 2012 14:46
ar jau su mikriukais judes eseriukai malku ilankoi ar ant betonkes?
 #377601   KARPIOKAS
 31 Geg 2012 14:56
Indis rašė:... Mano tevukas jaunysteje Drevernos upeje nakti su zeberklu starkius ir ungurius smaigstydavo ...
...As sakau kad paskutiniais metais Kursiu mariose prie Drevernos seklumose nelabai bera zuvies. ...
Padėkok tokiems kaip tavo tėvukas ;uolrait '''bum
 #377608   Indis
 31 Geg 2012 15:04
KARPIOKAS rašė: Padėkok tokiems kaip tavo tėvukas ;uolrait '''bum
Nepateisinu ir nepalaikau tokio zvejybos budo, tiesiog konstatuojiu fakta kad jos budavo daug.
O kad jos nebera nereikia kaltinti pavieniu zveju ir/ar brakonieriu. Yra kur kas gilesnes ir placiai zinomos priezastys kodel zuvies nebera Kursiu Mariose
 #377609   Deivysz
 31 Geg 2012 15:07
uzterstumas?
P.S.ar kas atsakys verta su mikriukais eseriuku meginti antt betonkes prie tarptautines perkelos?
 #377654   KARPIOKAS
 31 Geg 2012 17:42
Indis rašė:...Yra kur kas gilesnes ir placiai zinomos priezastys kodel zuvies nebera Kursiu Mariose
Sutinku ir manau kad ta pagrindinė problema verslinė žūklė :ks> :mėlynvarla
 #377709   Voblis
 31 Geg 2012 20:16
ne i tema, bet pries kelias dienas buvau malku ilankoj , tai tokia lydeka ant akmenu pasmirdusi buvo ...nu didele zodziu...turiu foto
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 104
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė