pensininkas rašė:Nusibodo mailius ir asakos. Nebera didesniu. Viskas isgaudyta. Bet kazkaip 120 vnt sugebi namo partempt. Vel keikies jos dorodamas, spjaudais valgydamas ir verki kitakart 120 vnt pagabes jog net 5 kg netempia. Gal pradek nuo saves ziuret ir nestumk ant kitu murziu kibirais tempianciu zuvi. Cia Tukai tau
Vėl kažkokios "ašaros" tamstai vaidenas...?
Aš ne Bobis, kad man "ašaras" tamsta šluostytum...
Nei čia kas verkia, nei ką. Užtenka ir užteko man tos žuvies šiemet. Atsigaudžiau ir prisigaudžiau jau sočiai šiam sezonui. Buvo ir stambesnių. Šiuo metu tokių nepagaunam. Tą ir rašau besidomintiems ir beklausiantiems. Realios padėties konstatavimas. Pagaut pagausit. Gal net ir nesunkiai, gal net ir virš normų, bet greičiausiai bus smulkesni nei vidurkis. Kol šaltukas spaudė kibo stambesni. Bent jau man ir maniškiams.
Tupikas rašė:Negaiskit laiko zvejodami senose eketese.
Šiuo klausimu turiu visiškai priešingą nuomonę. Geriausi rezultatai, tai turėt savas nuolat šeriamas ir nuolat žvejojamas eketes, bet tuo privalumu pasinaudot gali tik netoli gyvenantys ir keliese tose pat eketėse nuolat gaudantys, nes reik, kad eketės būt kasdien užimtos, kasdien iš vakaro pašertos, bet neperšertos. Jei apgręžia aplik "kolūkis" reik kitur bėgt.
Iš toli atvažiuojantiems ir neturintiems galimybių daug laiko skirt žvejybai reik ieškot vakarykščiai šertų ekečių. Sutinku, kad užraugti pūvančiais pašarais "kolchozai" ne pati tam tinkamiausia vieta. Kur kas efektyviau pasivaikščiot ledu vis pabandant nenutryptose vietose, kur matyt 2-3 eketėlės šalia viena kitos su šėrimo požymiais ant ledo. Pagausit garantuotai, tik gal ne būtinai pirmoje išbandytoje eketėje. Gali tekt pasivaikščiot truputį kol rasit tas "auksines".
Šėrimas naujose eketėse ir laukimas kas kada ten užplauks man dar nepasiteisino niekad.