Čia jau kas ką mėgsta. Kas kepa, kas džiovina, kas konservus daro. Aš kai ne ypač dažnai žvejoju ir stengiuosi be saiko namo netempt, tai dažniausiai pasikepu - mėgstu kartais kaip saulėgrąžas pagliaudyt :-) . Bet plotkė išties ne ta žuvis, kuria labai mėgčiau valgyt. Dažniausiai, jei daugiau prigaudau, tai giminėm, kaimynam, draugam išdalinu. Tiek, kad tų plotkių ten be proto daug yra ir dažniausiai puikiai kimba tiek žiemą, tiek vasarą, tai labai smagu ir azartiška juos "ravėt" kol pabosta. Maistui geriau skanesnių žuvų paieškot, tiek, kad jų jau terbomis neprigaudysi.
Na, o tie kas jau tas plotkes tonom namo tempia, tai kiek girdėjau greitpuodžių pagalba konservus darosi. Nebandžiau pats gamint, gal ir skanu būtų. Kelis kart kitų gamintus ragavau, tai šiek tiek į šprotus panašu (aprūko prieš šutindami). Greitpuodžio dar kol kas neturiu

.